Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 200
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
  • София
То според мен проблемът с газа изобщо няма е в цената му, а в подаването. Не знам дали все още някой се заблуждава, че ще има достатъчно в хранилището в Чирен. Като свърши там, поетапно ще започне и да не се подава, като със сигурност с приоритет ще са болниците и социалните институции, както и трябва да бъде. Училищата ще са им последна грижа.
Токът се плаща не като в домовете. Това ще налага пестене. Няма да са опция климатиците.
А температурата в стаите се следи и се проверява от РЗИ-тата. Мисля, че 18 градуса беше минимума. Абе за съжаление пак децата ще го отнесат, това е... Sad

# 301
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добре, че по принцип държавата ни потребява малко газ и не сме толкова зависими от него. 1/3 от цялото потребление е за Топлофикация София. А ток имаме достатъчно. Не мисля, че ще има липса на газ тази зима.

# 302
Молим се да няма тежка зима. Това е.... И да не се сетят пак за ковида.

# 303
  • София
Болници, училища и ДГ са приоритет.

# 304
Само ДГ. През ковида те си работеха.
Училищата не.

# 305
  • София
Не, имах предвид за отоплението.

# 306
Няма индикации че и за него ще са приоритет учениците. Това имам предвид.
Както при ковида ги изплю шайбата, така и с тока ще ги, мисля си аз...

# 307
Училищата бяха приоритет също....докато не се изобрети онлайн обучението. Сега най-лесно ще се справят малките селски училища на дърва.

# 308
  • here and now
Без значение от енергоносителя, настоящата цена няма общо с предишната. До декември как да е. Но ако започнат годината без държавен бюджет и трябва да харчат, колкото в началото на тази, не виждам как ще платят сметките за топло в месеците януари, февруари и март.

П.п. Да не забравяме, че по решение на ЕС трябва да планираме и икономии на ток, а както знаем най-евтино за държавата винаги е било децата вкъщи. Вече са пети клас, не като преди първи до четвърти в училище, за другите ще видим.

Как точно ще реализираме икономии, като топлим 20+ малки стаи, вместо една малко по-голяма?
ЕС явно у дома получават енергия от космоса...

И като стоим у дома с децата, как се очаква да работим и да плащаме данъци...
Или, аз съм проста или някои хора са просто гениални..

Поста ми не е насочен срещу вас. Просто си разсъждам, доколкото мога..

# 309
Ма как...вкъщи ще стоят на студено. Там се не топли...

# 310
Както си стояхме по време на ковида, само че сега ще са сами, че са по-големи, а и много хора нямат опция за хоум офис, дори и преди да са имали. Ще е пълно изпускане на нишката... Ако е за седмица, някак се избутва, повече вече е страшно.

# 311
Въпросът бе че вкъщи също ще се отоплявят. Няма да стоят на 5 градуса заради Урсула. Това с икономията как се връзва..се питаме. Никак, си отговаряме.

За стоене..ще стоят.

# 312
  • София
Въпросът бе че вкъщи също ще се отоплявят. Няма да стоят на 5 градуса заради Урсула. Това с икономията как се връзва..се питаме. Никак, си отговаряме.

За стоене..ще стоят.

Връзва се за училищата...било то общински или частни, че няма да плащат сметката....няма връзка с призива на ЕС...
Силно се надявам да не се случи това....

# 313
Няма връзка, казваш...

Сметката да я плащат родителите.

# 314
  • Отвъд алеята зад шкафа
То на общинските и частни училища така или иначе пак ние плащаме сметките, по един или друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт