Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 223
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
При сина ми пишат двойка, ако си без домашно. Забележките са за поведение в час. Но децата са предупредени.

# 526
Детето каза, че на тези без домашно им дават отсрочка, явно при нас за едно липсващо не пишат двойка. На написалите поставят оценки и се получава малко нечестно, защото го обсъждат в час - т.е. тези без могат да избегнат грешките на другите и да получат шестица когато го представят.

# 527
Ето, май ще последвам собствения си съвет и ще отида в деня на консулт с учител Grinning

Двойка за липса на домашно от петък. И съобщение в школо, че учениците били без написано домашно.

Защо не е написано на занималнята - не разбрах. Пишат на дъската кое е домашното, той казва че не било написано. Сега как е било, не знам.

Тъкмо ще ползвам повода да видя и учителя. На РС нито един не дойде да се видим, да се представи. На практика не съм виждала нито един учител, нито ги знам, нито съм ги чувала, нито имам друго по-голямо  дете в това училище...пълно инф.затъмнение.

За мен това е пропуск на училището- да ни запознае с учителите. Но така са решили, приемам го.

Е сега с единия поне ще се видя тет а тет...Satisfied
За да науча какви са му изискванията за часа, за да мога да изисквам същото и от детето. Не мисля да уча заедно с него, голям е вече..нж да знам за какво да следя поне.

Ако се повтори и преценя, че на занималня не се справя с домашните, ще го спра и от там. Simple Smile

# 528
Спирането от занималня гаранция ще се отрази благотворно. Покрай мен последната година има няколко положителни примера.
Децата се събират, концентрират и учат по-целенасочено. В занималнята е и доста шумно.

# 529
Предполагам, да.
Трудност ще е прибирането обаче.
Сам няма как.

# 530
  • here and now
На занималня не ходи от 4-ти клас. И в трети нямаше да ходи, но се поддаде на манипулациите на учителките.
Причината е, че е много шумно и се уморява. Като прибавим това, че не се храни в стола, че храната там не ѝ допада(меко казано) и трябва да кара на сандвичи цял ден съвсем се отказа.
Аз обаче много често имам време да ѝ приготвя обяд. Тя си учи сама и не ме занимава. Казва, че се справя за час и половина два.

# 531
Днес с изненада открих на сайта на училището план за енерг.ефективност за 2022/23г.
Тоест....икономии на топлото...

Част от ночките са избор на подходящо облекло - тоесн с шубите?!..и Т в стаите ДО 20 градуса Flushed
Тоест..може и 10 ли?

На РС ни гък, ни стон за този план?

По наредба колко трябваше да е Т, помни ли някой? После ще потърся и аз...но 18-19 гр.е малко за зимата...

# 532
Малко е. Не знам при нас какви намерения имат, но аз така или иначе ще му давам елек, с който да стои в час. Моят принципно си е топлолюбив, така че ще е неприятно, ако е студено.

# 533
  • София
18-19 според мен е добре.

# 534
Още от плана - в салона и стола намаляване на Т, подмяна на лампи с по-слаби, забрани за климатици и ел.печки....и т.н.

За 18 гр.трябва друго облекло. Дебело.
Като стоиш на едно място, си става студено...
Като свие и лют студ навън, не ми се мисли...

# 535
Ако правилно помня T трябва да е поне 18 C. Едно време при по-малко обявяваха дървена ваканция.
И да - като се стои на едно място и 23 C се усещат хладни.

# 536
  • София
Е, да, по тениска няма да стане. Термо-бельо и полар ще трябва (примерно). Не виждам проблем с това.

# 537
Ски облекло най-добре.

# 538
  • София
А, кой каквото го влече. Избор има.

# 539
Почти цялото студентство зимните месеци бяхме с връхните по залите - ами не беше гот. Ръцете ни замръзваха въпреки непрестанното писане - да е било 15-16 C.
При нас класната стая сега е на юг, което е + за зимните месеци в слънчеви дни. За сметка на това от март нататък вътре не се диша.

Общи условия

Активация на акаунт