Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 216
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Да питам какво мислите за покриването на нормативите по ФВС? Вчера след двукратен опит е изкарала 5 на бягане 30м и е голяма трагедия.

# 541
Нашата е на 1 етаж и ще дърпа отдолу.

Като окапят, ей го онлайн обучението. Всичко е точно. Но не за децата.Wink

# 542
  • София
Почти цялото студентство зимните месеци бяхме с връхните по залите - ами не беше гот. Ръцете ни замръзваха въпреки непрестанното писане - да е било 15-16 C.
При нас класната стая сега е на юг, което е + за зимните месеци в слънчеви дни. За сметка на това от март нататък вътре не се диша.
На мен това ми беше проблем и в детската, и в 1-4 клас. Прекалено топло беше, децата ставаха кекави. Добре че предишната им класна държеше почти непрекъснато отворен прозорец, а и физическото им беше навън почти винаги. Сегашната май все затворено държи Expressionless

# 543
  • София
Много неприятно. Пак да стоят на студено в училище  - заради пандемията стояха зимата на 1 отворен прозорец, но в задната част на стаята, не отворен при учителката, но не им давала да облекат якета, имат и униформа, носеше под суитчъра една жилетка, но сега умаля, трябва да мисля друго, че госпожицата е вече с претенции.

Това е абсурдно - по-слабо осветление, новите лампи в училище  са енергоспестяващи, примерно 100 вата стари = 5-6 вата нови, какво ще спестят 1-2 вата, освен ако не са сменили осветителните тела, но предполагам отдавна са сменени.

Още от плана - в салона и стола намаляване на Т, подмяна на лампи с по-слаби, забрани за климатици и ел.печки....и т.н.

За 18 гр.трябва друго облекло. Дебело.
Като стоиш на едно място, си става студено...
Като свие и лют студ навън, не ми се мисли...

# 544
Синът ми ходи целогодишно с тениска в училище - униформа (яке и суитчър се свалят щом влезе), Физическото е навън дори на 3 C - за там евентуално суитчър, преподавателя е с яке, че и с елек, нали...

# 545
  • София
Синът ми ходи целогодишно с тениска в училище - униформа (яке и суитчър се свалят щом влезе), Физическото е навън дори на 3 C - за там евентуално суитчър, преподавателя е с яке, че и с елек, нали...
Точно така бяха и при нас. Само дето синът ми няколко пъти не си беше облякъл суичъра и беше по тениска. Иначе е нормално учителят да е облечен повече – не тича с тях.

# 546
Да питам какво мислите за покриването на нормативите по ФВС? Вчера след двукратен опит е изкарала 5 на бягане 30м и е голяма трагедия.
Мисля че са велика тъпня!
И моя на някакво скачане от място е изкарал за четворка. Казах му да не се впряга с такива глупости- той е доста дребен и няма как физиологично да скочи колкото дете, което е по-високо с 20 см от него.
Мисля също че тези часове трябва да предизвикат желание за раздвижване, вместо негативни емоции от субективизъм, каквото е оценяването по нормативи

# 547
Нормативи имаше и по наше време, дори и в гимназията.
Не знам защо трябва да отпадат, и с какво ще се заместят..

В школо са нанесени като взети част от тях още миналата седмица, оценки не виждам сложени. Питах и детето, не разбрах имало ли е, нямало ли е...

https://offnews.bg/obshtestvo/smeniat-iztcialo-sistemata-za-izpi … ishte-702446.html

Тук се обсъждат също
https://www.bg-mamma.com/?topic=1454500

# 548
  • София
В офис среда температурата трябва да е от 18 до 25 градуса, а през лятото до 27.

# 549
  • София
Според мен въобще не следва да пишат каквито и да било оценки по физическо...Трябва да има "Да"или "Не"...нормативът следва само да е показател за физическо развитие и толкоз....
Дъщеря ми е 134 см и тежи 26 кг., на скок от място беше скочила под нивото за 2-ката...за тази възраст...Simple Smile, а е балерина и ходи 4 пъти седмично на балет може да скочи високо от място, но не е на дължина.......в добра кондиция и и никой не може да я оцели на народна топка Simple Smile... Но това е положението...добре, че не им пишат оценките от нормативите накрая Simple Smile.... 

# 550
Мисля че са велика тъпня!
И моя на някакво скачане от място е изкарал за четворка. Казах му да не се впряга с такива глупости- той е доста дребен и няма как физиологично да скочи колкото дете, което е по-високо с 20 см от него.
Мисля също че тези часове трябва да предизвикат желание за раздвижване, вместо негативни емоции от субективизъм, каквото е оценяването по нормативи

На моя му казали, че е за двойка. Той ми вика - Как да избягам 4 обиколки на двора на спринт? Бягах, колкото мога е накрая даже щях да падна.
Рекох му - каквото, такова. Айде сега, олимпийски шампиони ще ги правим....!!!

# 551
  • София
Имам познати деца-активни спортисти, които петица не могат да хванат на тези нормативи. Не са мръднали от мое време, повече от 30 години. Т.е. можеш да си шампион по гимнастика и плуване, ама ако не скачаш и не бягаш бързо - за нищо не ставаш.

# 552
Норматив, който почти няма дете, което да покрива, няма как да е "норма".
Освен това се предполага, че трябва да са "учили" и "упражнявали" това,  за което ги изпитват. Масово по физическо играят през цялата година баскетбол, футбол, волейбол, народна топка, но няма подготовка, обучение и практика нито за скачането, нито за тичането, нито за хвърлянето на топка... Тогава какво мерят не ми е ясно.

# 553
  • Бургас
Хаха, и моят вчера се оплаква от поредния непокрит норматив. Повече от 4-5 никой не изкарвал. Да, активен футболист е 5 години, ама както се писа, има специфични умения, които не се хващат с нормативи... Не знам доколко амбициозни цели са заложени като критерий, но ако са прекалено завишени, мотивацията рязко ще спадне, а надали това е идеята. Иначе нека ги има, и по наше време имахме ПФК Родина ли, как се водеха не помня точно.

При нас до 4-ти клас физическо почти не са имали. Класната трябваше да им го води, но с рокля и токчета трудно. Пък и все бяха наказани за нещо и наказанията бяха свързани с НЕизлизане в голямото междучасие и БЕЗ час по физическо. Самите часове пък бяха основно народна топка и футбол и сега трудно му обяснявах вчера защо не може да мята медицинска топка с една ръка усуквайки се, а задължително с две ръце над главата. Права е Гато!

# 554
Не може да си добър във всички дисциплини. То погледнете сега в реалити формати колко олимпйски шампиони, колко спортисти и въпреки това във всички игри не се справят отлично. Еми няма всички и спортисти да стават я, както всички няма да са математици и т.н. Здрави да са децата и да спортуват мисля е по-важното от норматива.

Общи условия

Активация на акаунт