Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 192
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 12:07 от teta75

# 586
При нас по математика не преглеждат домашни на фона на нов час-нов материал, а ти за география се палиш..

# 587
Моето вчера не беше на училище и се опита да разбера какви са домашните. Писа в групата на класа, едно дете му отговори за математиката и пълно мълчание от всички по останалите предмети (после имаше някакво друго питане, значи е видяно). По- късно писа на лични на двама съученика и познайте...никакъв отговор. Сега се чуди какво да прави, че и днес не е бил.

# 588
Много ми е странно това неотговаряне за домашни от страна на съучениците. Не знам на какво може да се дължи. Не може целия клас да е немърлив към домашните.

Отговарят обикновено в групата, в която е моят син. Лично той по-често в такива ситуации търси директно някой от по-близките си съученици.

# 589
Той е в ново училище и познава отпреди 2 деца, от които на едното писа. Мен ме притеснява дали нарочно не искат да му отговорят.

# 590
Когато във вторник следобед се наложи да отсъства, вечерта се обадихме на съученик за домашното - не помнел. Втори опит с майка на друго дете - писа задачи, които после се оказа че не са били те, трети опит с трета майка - вече каза точното домашното.

# 591
  • София
Той е в ново училище и познава отпреди 2 деца, от които на едното писа. Мен ме притеснява дали нарочно не искат да му отговорят.

Аз бих Ви посъветвала да пише той, от неговия профил, на учителите, за да ги пита какво е домашното за следващия път, тъй като е бил болен, а не може да намери информация от съучениците си.
Едва ли биха го санкционирали после, ако не му отговорят, а според мен повече, ако не всичи, ще му отговорят, тъй като това говори за инициативност и желание да учи от страна на детето.

# 592
При нас ги включват онлайн децата, които не са в училище, повечето учители отбелязват темите в школо и пращат имейл за домашното.
Моят герой вече има 8 забележки за нещо липсващо - я домашно, я помагала, я глава... , въпреки старанието на учителите.

# 593
А какво количество домашни им дават по различните предмети?
В сравнение с това, което беше 3-4 клас при нас ми се струва, че детето е още във ваканция Simple Smile

А това да се включват децата онлайн докато отсъстват (разбира се, ако състоянито им го позволява) би било прекрасно да се въведе масово.

# 594
  • Бургас
И моят хубавец е с 8 забележки.
За всевъзможни глупости. Едно от които е,че е спрял да си завърже връзките на маратонките в час по физическо .
Ей сега пак се разправяхме с дребния. Не искал на занималня. В час по руски,нещо се разсмял на дете,което се лигавели. И госпожата го изпратила при психолога!
Вече и аз незнам какво да мисля и правя.

# 595
Лошо начало Grinning
То не е за смях де, ама....

# 596
И моят хубавец е с 8 забележки.
За всевъзможни глупости. Едно от които е,че е спрял да си завърже връзките на маратонките в час по физическо .
Ей сега пак се разправяхме с дребния. Не искал на занималня. В час по руски,нещо се разсмял на дете,което се лигавели. И госпожата го изпратила при психолога!
Вече и аз незнам какво да мисля и правя.

Те са си деца, смеят се, лигавят се понякога..... Чак пък психолог!

А това пък да връзките...?!?!! Да падне и да се претрепе ли?

# 597
"Айде и аз в клуба на забележките, липса на дисциплина - не е било преди, а бе чудо.
Отделно доказване сред момчетата един на друг по най-неподходящите начини.
За домашните - и на мен ми се струват по-малко от предходната учебна година.

# 598
В петък когато баща му отишъл да го вземе, не го видял на двора. Оказал се вътре, имал да дописва..били 5 листа ли страници ли домашно. Не разбрах по какво..май по историяа, такъв разказвателен имаха тогава. Всичко стои в училище, и не мога да проверя какво точно са писали, но доста ми се струва, че и времето не му стигнало.

# 599
Мойте си носят само каквото не са довършили.
Събота-неделя ако се учи е от електронните учебници.

За забележките- аз мисля, че и децата в цялост не са света вода-сега са като отвързани и искат да си изпробват новите граници при всеки учител.

Общи условия

Активация на акаунт