Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 204
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Да, най-добре да не се тормозим по въпроса. Каквото за всички, такова и да нас. Дано поне ковида вече да не е фактор, че е ужасно с месеци затворени.
Те нашите не усетиха толкова като начален курс, но от 5 до 7 клас е било ужасно. Мои познати с толкова големи деца ми разказват как след N на брой дни пред монитора се омързеливят, отпускат се, не се стараят, не внимават, не пишат.....

# 571
  • София
А, класната още на родителската ни каза да си проверим Тиймса дали работи. Мисълта ми е, че и за газта така се вайкаха, пък ето, че се намери и то на прилична цена. Така че не бързайте.

# 572
  • София
Не се връзвайте на поръчкови вайкания.
Интересно как се правят поръчки на вайкания? Smiley

# 573
  • София
А, Ваче, за да ти отговоря подробно трябва да навляза в темата "политика", та съвсем накратко, защото е спам – в удобни за съответната цел медии се пускат съответните "мухи" (как няма да имаме газ, как ще студуваме, как Путин ще ни нападне...), които обслужват определени пол. групировки.

# 574
  • Бургас
Опазил ни Бог,от онлайн обучение пак!

Ние още сме в драма с отсъствията по музика и физическо.
Даже и с госпожата по физическо говорих и пак!
Много насериозно се взеха по тези предмети!

# 575
  • София
Точно по тях са най-строгите учители при сина ми. Прекалено, според мен.

# 576
Вместо тези предмети да са за "глътка въздух", те се превръщат в тежест. Прекалено според мен..... (е, стига да не са в профилирано училище с музика/спорт/рисуване)

# 577
Медии не следя, следя какво става в училище, какви икономии се предвиждат, и какво говорят в училище. Wink

ЧП ще се окаже любим предмет за сина. Отдавам го на учителката...от това което разказва детето, ми си стува добър педагог, с правилно отношение към учениците.

За разлика от историка и географ...него слагам в графа недобър педагог. За сега. Дано ме обори, но нещо не съм обнадеждена.

# 578
По ЧП е много интересно тази година.

# 579
  • София
Заради топлото ли се говори, че януари-февруари ще са онлайн? Поредният социален експеримент с децата ни. Какво се очаква да правят тези деца януари и февруари вкъщи? Когато нито могат навън да играят, нито да отидат на училище да се раздвижат и социализират. Тъмно, студено и вкъщи. Те за два месеца някои по-лабилни могат да откачат. Побеснявам само като си го представя.
Нашият ходи на баскетбол в сериозен клуб, с не особено голямо желание, но ще го натискаме дори и само заради опцията да се раздвижва малко при такива обстоятелства.
Дошъл ли е редът на скок от място? Там ще е за двойка, почти сигурно. Някой по-напред каза, че по-високите скачали повече. Не и нашият. Simple Smile Изобщо не знае как става тази работа.  Много странно, но факт. На височина може, в игра също, но от място тц. Опитах се да му покажа лятото, но и дума не даваше да се чуе за упражнения.
Опитвам се да си представя как днешните деца скачат на коза по ред на номерата като нас и кон /така ли се казваше това на момчетата/ и не мога. Simple Smile Или пък как катерят въже до тавана... Защо така стана с днешните деца не знам.

# 580
  • here and now
И при онлайн обучение, учителите(повечето) ходят и си водят часовете от училище
По време на ДО, НИТО един учител на децата ми не е водил часове от училище. Наблюдения имам над начален и гимназиален курс в две различни училища. Не виждам причина сега да е различно.
Вчера коментирахме с детето, че по време на онлайн обучението се е чувствала по-комфортно, когато госпожата е преподавала от дома си. Каза, че и било странно, когато се е включвала от класната стая. 
По това време други учители(гимназиален курс) споделяха, че ходят в училище, защото у дома нямат условия (или съпруг, работещ от вкъщи или дете/деца учещи от дома)
Та моите наблюдения са различни.

teta75, искали са им план, написали са такъв. Силно се съмнявам да го прилагат.
Всичко е станало толкова проформа, че .... не знам, не знам...

# 581
  • София
А, Ваче, за да ти отговоря подробно трябва да навляза в темата "политика", та съвсем накратко, защото е спам – в удобни за съответната цел медии се пускат съответните "мухи" (как няма да имаме газ, как ще студуваме, как Путин ще ни нападне...), които обслужват определени пол. групировки.
Надявам се, че на 50 г. все пак мога да мисля самостоятелно Rolling Eyes Освен това не гледам български медии, просто правя някои логични изводи на база жизнен опит и инженерни познания. Това е Simple Smile Няма конспирация, няма манипулация. Обстоятелствата ще наложат определени неща, които ще доведат закономерно до други. Дали се поддаваме или не на манипулации на медиите, това не променя фактите, които така или иначе не зависят от нас. Също така за ситуацията няма значение дали бодро ще си заровим главата в пясъка или ще се тресем от страх. Та затова не бих употребила думата вайкане. Аз споделям най-хладнокръвно и без емоция как ще протече зимата Wink Нашата започна с пелети за 1000 лв. тона. През декември и януари харчим по 1 тон на месец. Значи сметката за топло за всеки от двата месеца ще бъде 1000 лв. И понеже сития на гладния не вярва, дай да видим как ще приключат изравнителните сметки за тези, които се топлят на ТЕЦ. Та така... наистина ви пожелавам да не съм права Simple Smile И нека все пак да отчетем, че има хора, за които сметките за дърва, ток и газ имат значение, не всички са като нас.
Съжалявам, ама няма как да се правим, че нищо в живота ни не се случва и да си говорим само за родителски срещи и забележки. Така че темата за топлото и ДО изобщо не е спам, още повече в отчетна тема

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 23:46 от Vache

# 582
  • София
За мен е чисто предварително вайкане (не само в тази тема, а по принцип).

# 583
Опазил ни Бог,от онлайн обучение пак!

Ние още сме в драма с отсъствията по музика и физическо.
Даже и с госпожата по физическо говорих и пак!
Много насериозно се взеха по тези предмети!

При ДО обаче не се взеха на сериозно тогава?!
Сега много строго държат.

# 584
  • Бургас
Госпожата по физическо премахна отсъствието. Вчера й напомних в месинджъра.
Но снощи малкия каза,че днес ме вика в училище,заедно с още няколко родителя.
И това,защото вчера пак е със забележка,че е спрял да си върже маратонките. Думи нямам просто!
Ще отида и сериозно ще си поговоря с нея.
Но ще искам на родителската среща,тя и господина по музика да присъстват. Много въпроси ще имаме да изясняваме!

Общи условия

Активация на акаунт