Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 189
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Е, три-четири дни се ядва.... Не като в началото по две седмици.
Дано не излизат изобщо дистанционно...

# 286
  • София
Днес свърша, поне вече е кратка и поносима.
И напълно безмислена предвид това колко хора изкараха ковид лятото с домашни тестове, вкл. моето семейство. А някои от тях и без тестове на крак навън в тълпата. Ако изобщо има смисъл от карантина, то тя би трябвало да е само за болния.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 00:36 от Vache

# 287
Това е друга тема, но и не виждам признаци да се премахне карантината на контактните, както е в други страни. Поне, не преди пролетта.

Аз повече се притеснявам, че заради тока ще минат онлайн за дълго. Особено ако се забавят отново с приемането на бюджета.

# 288
  • София
Какво заради тока? Не съм чула там да се чакат проблеми.

# 289
  • София
Какво заради тока? Не съм чула там да се чакат проблеми.
Според мен проблем ще имат училищата, които са на Топлофикация и газифицираните. Каквото и да говорят сега директорите.. те може да са подготвили средства за отоплителния сезон, да са предвидили дори, че парното ще е по-скъпо, но ако Топлофикация няма газ или мине на алтернативно гориво, ще намали топлоподаването. Температурите в стаите ще паднат под минимума, който се изисква и щат не щат ще ги спрат от училище. Все пак се надявам да не е за всички, защото България не е София и не всички са на Топлофикация. В училището на детето има нафтово котле. Така че зимата ще бъде както всяка друга. Е, нафтата е по-скъпа, но поне ще си зависи от директора.

# 290
Остава да се молим за мека зима.

При нас не знам как е организирано отоплението, има радиатори като за парно в стаята. Мисля да му давам елек, който да му стои в шкафчето и да си го облича, ако му е студено.
Той така изкара и досега, понеже зиме-лете в стаята им все беше отворен прозореца, дори и малко, но си духа, когато е зима.

# 291
А как знаеш дали и кога е отворено?

Аз не мога да разцера каква е Т в стаята, защото нямаме достъп. Детето не може да ми обясни, в неведение съм
Само в първи клас знаех горе долу, когато съм влизала да го вземам от красната стая.
После с ковида не ни допускаха...и така...

И сега съм аз знам, че нищо не знам Satisfied

# 292
За температурата незнам колко е била в стаята, но редовно зимата си забравяше връхната дреха / анорак,  суичър / в стаята и се прибираше по униф.тениска и зимно яке.
Разказваше, че прозореца се отварял всяко междучасие.

# 293
Той и други деца си казваха, че е отворено за проветрение. После след повдигане на въпроса от родителите започнаха да затварят по време на час прозореца, но оставяха вратата отворена, което е почти същото през зимата. Отваряха за проветрение през междучасието и стаята пак е била хладна. Та, предпочетох вместо да се разправям, да му пратя елек, който той си обличаше през по-студените дни. Сега мисля пак да му го дам, като той да си преценява дали да си го слага.

# 294
Училището на петокласника е на климатици. Голямото не знам, малкото е на газ.

# 295
  • София
Ако се наложи ще съберем пари за климатици. Пред алтернативата вкъщи, вярвам, че повечето родители ще са съгласни.

# 296
Аз не бих била, например.

# 297
Не е проблемът в климатиците, а това, че училищата плащат тока на свободния пазар. Ако Топлофикация спре да подава топло, тогава ще бъде различно.

# 298
Дано не се стига до там да го мислим.
Топленето на училище с климатици ми се вижда трудна работа, но е по-добре от седене вкъщи.

Уж от този месец щяла да падне цената на газа, та дано се стабилизират нещата.....

# 299
Без значение от енергоносителя, настоящата цена няма общо с предишната. До декември как да е. Но ако започнат годината без държавен бюджет и трябва да харчат, колкото в началото на тази, не виждам как ще платят сметките за топло в месеците януари, февруари и март.

П.п. Да не забравяме, че по решение на ЕС трябва да планираме и икономии на ток, а както знаем най-евтино за държавата винаги е било децата вкъщи. Вече са пети клас, не като преди първи до четвърти в училище, за другите ще видим.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 15:10 от rire

Общи условия

Активация на акаунт