Кралски работи и клюки - септември 2022

• 234 184
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 3 030
Гадна, луда, лабилна, каквото и да е била, каквато и да я изкарват, нищо не може да промени факта, че Чарлз й е изневерявал. Дало от самото начало, дали скоро след това, все тая.
Точно. Тя влиза млада, без житейски опит и с много илюзии. Чарлз е с 12 години по-голям и никога не е спирал връзката си с Камила. Не мога да намеря оправдание за това.
Да не говорим, че всички знаем документалните кадри от годежа им, които няма как да се преиначат и скрият и в които Чарлз, на въпроса дали са влюбени казва "Да, каквото и да значи влюбени". Тази фраза говори толкова много...Close
И после всичко, което тя прави в огорчението си - изневери, истерии, интервюта, абсолютно всичко е в отговор именно на това.
Няма как да се възхитя на човек, който е изградил щастието и успеха си върху чуждата мъка.

# 3 031
До колкото съм чела, без да претендирам, че е вярно, Чарлз и Камила не са се срещали в началото на брака му с Даяна. Когато е било обявено, че ще се женят, както и първите няколко години от брака им, връзката му с Камила е била прекратена. Възобновили са я по-късно, когато нещата между Чарлз и Даяна са тръгнали на зле.
Някъде бях чела, че приятели на Чарлз са се свързали с Камила и са я помолили да му обърне внимание, тъй като проблемите му в брака са били много сериозни и той дори е споменавал, че му идва да се самоубие, за да се приключи с тази агония. Колко е вярно, не се наемам да твърдя. За разлика от Даяна, която все пак разказа своята история, Чарлз запази пълно мълчание по въпроса и така и не стана ясно каква е неговата история по този случай.
Пак повтарям - много харесвах Даяна, но когато е разказана историята само на едната страна, няма как да бъдем обективни.

# 3 032
А как коментирате човек, който въвлича децата си в собственото си нещастие? Когато излиза скандалното интервю на Даяна, Уилям е тийнейджър, сам в колеж. Можете ли да си представите как му се отразява, момче на 13 г?
Наистина смятам, че няма смисъл нито да се коментира Даяна, нито да се плюят Чарлз и Камила...

# 3 033
Чарлз, на въпроса дали са влюбени казва "Да, каквото и да значи влюбени". Тази фраза говори толкова много...Close
Ами говори, че е много дипломатичен. Всички са били наясно, че в кралския брак има политика и че той си търси Вариянт Б след като не са му позволили да се ожени за голямата си любов. От друга страна Даяна е била доста хубаво гадже и човек няма как да не си падне по нея, така че да, обичали са се по определен начин, достатъчен че да създадат семейство, но не са си съвпаднали като характер. Даяна е била невротичка, докато Камила е доста внимателен, дипломатичен човек и с нея е могъл да говори за много лични неща без да се драпат и без да има публични гафове.

# 3 034
До колкото съм чела, без да претендирам, че е вярно, Чарлз и Камила не са се срещали в началото на брака му с Даяна. Когато е било обявено, че ще се женят, както и първите няколко години от брака им, връзката му с Камила е била прекратена. Възобновили са я по-късно, когато нещата между Чарлз и Даяна са тръгнали на зле.
Някъде бях чела, че приятели на Чарлз са се свързали с Камила и са я помолили да му обърне внимание, тъй като проблемите му в брака са били много сериозни и той дори е споменавал, че му идва да се самоубие, за да се приключи с тази агония. Колко е вярно, не се наемам да твърдя. За разлика от Даяна, която все пак разказа своята история, Чарлз запази пълно мълчание по въпроса и така и не стана ясно каква е неговата история по този случай.
Пак повтарям - много харесвах Даяна, но когато е разказана историята само на едната страна, няма как да бъдем обективни.

А за какво са били проблемите му в брака в такъв случай и как кралското семейство му избра такава луда жена - деветнадесетгодишна -  да прави проблеми без никаква причина?

Тези стари истории са добре описани  - и дочутите разговори по време на медения мексец, и инициалите с преплетени букви, и бележчиците с прsкори Фред и Гладис и всички други признаци, че съпругът е взел жена под натиска на обстоятелствата, но желае друга. Това разочарование, както и огромния натиск от обществеността и липсата на подкрепа в мъжа и и роднините му, ехидните забележки, сриващи самочувствието и видимото неудоволствие и опасения да бъде засенчен в публичните прояви от младата си красива жена  води и до проблеми у нея като хранително разстройство, опити да привлече внимание като се самонаранява, скандали и истерии, които много дълго са посрещани ехидно и и с отегчение, дори по време на бременността и. Всички знаем докъде може да те докара такова отношение, затова ми е чудно, когато жени проявяват емпатия към тормозителя за сметка на страдащия.

Тя обаче се справи и се превърна в блестяща жена, както и съчувстващо и топло човешко същество, което хората обичаха. За жалост не получи възможност да влезе в зрелостта и да развие докрай потенциала си, защото загина, а как - никога няма да разберем.

Толкоз от мен и да минем към новини, ако искате. Тия стари работи са отдавна известни, макар че историята е пренаписана в угода на великата любовна история на новия крал.  Както каза мъжът ми, който грам понятие си няма дори колко деца има кралицата (Елизабет) - затриха Даяна и най-накрая ще властват Simple Smile

# 3 035
На мен всъщност ми изглежда, че никога не се е справила в дълбочина с проблемите си. Което е ужасно - да си блестящ и силен пред мнозина, но в теб да е бездна.
Почнах да чета книгата на иконома - стилът (или липсата му) на писане не ме грабва и даже дразни, но ще опитам да я прочета, понеже ми е интересно как той описва живота ѝ.

# 3 036
Мисля, че в КС се  приема за нормално да се изневерява. За Филип също имаше такива слухове, мисля, че Елизабет си го приема, тъй като би било скандално за управлението ако почне с развод. Затова Даяна не е била защитена, защото Чарлз не е искал да се жени за нея и си гледал щастието и работата едновременно,демек давам ти облаги, стой тихо и се прави, че не знаеш нищо. Чудех се защо Елизабет се шокира от развода на Даяна и Чарлз при положение, че той изневерява, но май наистина се приема за нормално там, по-важна е работата отколкото семейството.

# 3 037
  • София
Long walk, Windsor
Много ми е на сърце това място.

Уникално е. Живея на близо.Всеки уикенд съм там.
Боже как ти завиждам 😊Всичко бих дала да живея там 😊Все ми се струва ,че Чарлз няма да се задържи много като крал. По скоро Уилям е на ред.Млад и с бъдеще.☺☺☺

# 3 038
Най-голямата грешка е била на родителите на Даяна - хвърлили са я в кралското гнездо твърде млада и незряла, без никаква подготовка. Заради единия престиж. Всяка една жена, която е подготвяна за тази роля знае, че краля си изневерява. Елизабет също го е знаела. Да не би да е обичала Филип по-малко, отколкото Даяна е обичала Чарлз? Не! Дори го е обичала много повече(според мен). И Филип е кръшкал, но тяе била подготвена за тези неща, затова и е успяла да се справи. Катрин също много добре знае правилата. Да не мислите, че ако Уилям кръшне, тя ще го напусне, ще се разведе, ще започне да кръшка с прислугага или ще се мята по стълбите истерично? Не!

Накратко - ако Даяна беше добре подготвена за това, което я очаква, никога нямаше да има тези драми.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 12:30 от Lady Cassiopeia Duval

# 3 039
Мисля, че в КС се  приема за нормално да се изневерява. За Филип също имаше такива слухове, мисля, че Елизабет си го приема, тъй като би било скандално за управлението ако почне с развод. Затова Даяна не е била защитена, защото Чарлз не е искал да се жени за нея и си гледал щастието и работата едновременно,демек давам ти облаги, стой тихо и се прави, че не знаеш нищо. Чудех се защо Елизабет се шокира от развода на Даяна и Чарлз при положение, че той изневерява, но май наистина се приема за нормално там, по-важна е работата отколкото семейството.
И аз така мисля. Очаквали са, че ще роди наследници, ще получи много привилегии и ще се кротне. Но не става така.

# 3 040
Истината за сериала Короната, отново.

Братът на Даяна е споделял , че в сериалът "Короната "трябва да предупреждават в интрото, че е художествена измислица (това май и вече го изписват това) и да го сложат в графа "Фантастика". Нямало нищо вярно и общо с действителността. Твърде много хора са засегнати от измислици на историята и погрешно представени в името на интереса и забавлението зо сериала.
Ето му думите в лайф.
https://twitter.com/manc_lass3/status/1573807855878426624?t=pmAu … R9fMT7sA&s=09

# 3 041
Никога не съм била фен на Даяна, но смятам, че е крайно време да я оставим да почива наистина в мир. Заради децата ѝ.

Почти веднага след смъртта на Елизабет ББС публикуваха статия, представяща Камила. Очаквах да проявят добър вкус (освен роялоугодничество, каквото обикновено показват) и да ни спестят историята с тампона, но не - споменаха я. Честно, и от тази история ми е писнало.

# 3 042
Скрит текст:
Най-голяматагрешка е била на родителите на Даяна - хвърлили са я в кралското гнездо твърде млада и незряла, без никаква подготовка. Заради единия престиж. Всяка една жена, която е подготвята за тази роля знае, че краля си изневерява. Елидабет също го е знаела. Да не б да е обичала Филип по-малко, отколкото Даяна е обичала Чарлз? Не! Дори го е обичала много повече(според мен). И Филип е кръшкал, но гя е била подготвена за тези неща, затова и е успяла да се справи.
Катрин също много добре правилата. Да не мислите, че ако Уилям кръшне, тя ще го напусне, ще се разведе, ще започне да кръшка с прислугага или ще се мята по стълбите истерично? Не!

Накратко - ако Даяна беше добре подготвена за това, което я очаква, никога нямаше да има тези драми.

Съгласна съм, но вече не е съвсем така. Оттогава времената много се измениха и положението на жените, включително и в кралските семейства, както и изискванията към тях са други. Вече не живеем в този мъжки доминиран свят, в който е нормално мъжът да изневерява, а жената да си трае. Тя може пак да си трае, ако лично го реши, но визията за жените вече е съвсем друга - от тях се очаква да изискват и получават вярност и уважение, да са равностойни на мъжа по тежест в смейството. Ако днес стане публично известно, че Уилям изневерява на Кейт, обществото няма да я похвали, ако си стои кротко и не настоява за спазване на брачната коректност, напротив, това ще бъде в огромен минус и за двамата.

По времето на Даяна много - влючително и милият ми баща, който иначе беше много емпатичен към жените, се чудеше какво иска това момиче, след като има толкова благини, да седне да страда за тоя с големите уши, но, както казах, днес вече, благодарение и на нея и драмата, която създаде, и на много други, разбира се по-важни примери,  виждането за жената е глобално променено. Днес изневеряващите на жените си трябва или много добре да се крият, или публично да им бъде простено (Клинтън) иначе губят много точки.

ПП. Какви са тия кадри със свещ?

# 3 043
  • Някъде там
Две красавици днес и утре имат рожден ден.
Днес Салма, утре Иман, но майка им им честити винаги днес.

# 3 044
Хипотетичното дете не може да заеме мястото на Уилям. Щото е извънбрачно, ако въобще го има...

Общи условия

Активация на акаунт