Кралски работи и клюки - септември 2022

• 233 778
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 3 285
  • София
Слушах по радиота днес, че първите 50p монети с лика на Чарлз се очакват в средата на Декември.

# 3 286
Монетите и банкнотите с лика на Кралицата,ще си ги запазя за спомен!

# 3 287
"Новите монети ще циркулират наред с тези с лика на покойната кралица, така че 27 милиарда монети все още ще се приемат в магазините.

Ан Джесоп, главен изпълнителен директор на Кралския монетен двор, заяви, че обикновено монетите траят 20 години, така че тези с лика на Кралица Елизабет и крал Чарлз ще са заедно в обращение още много години."

Ако титлите не вървят с някакви облаги - охрана, средства - защо тогава ги "отнемат" монарсите? Мислех,  че идеята е да се спестят пари или нещо подобно.

# 3 288
Монетите и банкнотите с лика на Кралицата,ще си ги запазя за спомен!
Те няма да изчезнат скоро. Сегашните монети с лика на Кралицата са с дълъг живот, в статията пише, че ще са още 20 години в циркулация. Ще пуснат и специални 5 паундове монети с нея. 

https://www.bbc.com/news/business-63073983

# 3 289
  • София
В смъртния акт час на смърта 1510 т.е 15:10 , в колко часа съобщиха мисля много по-късно.
По спомени към 20 ч българско време го обявиха, т.е. 18 ч там.
Да, т.е. когато направиха съпбщение, че е под мед. наблюдение, тя вече е била починала. Така е било по план вероятно, все пак подготвят хората за новината стъпка по стъпка.

В ход е подготовката на плана "Menai Bridge” вече.
https://www.edna.bg/izvestni/menai-bridge-tajniiat-plan-za-pogre … harlz-iii-4669194

# 3 290
# 3 291
# 3 292
В смъртния акт час на смърта 1510 т.е 15:10 , в колко часа съобщиха мисля много по-късно.
По спомени към 20 ч българско време го обявиха, т.е. 18 ч там.
Да, т.е. когато направиха съпбщение, че е под мед. наблюдение, тя вече е била починала. Така е било по план вероятно, все пак подготвят хората за новината стъпка по стъпка.

В ход е подготовката на плана "Menai Bridge” вече.
https://www.edna.bg/izvestni/menai-bridge-tajniiat-plan-za-pogre … harlz-iii-4669194
По обяд-ранен следобяд българско време вече се знаеше, че е под медицинско наблюдение. Т.е. била е жива още, когато са го обявили. Чарлз е стигнал до нея преди да почине, успял е да се сбогува. Ан е била последните 24 часа с нея. Всички останали не са успяли да си вземат сбогом.

П.П. Разкошни Тиндъли!

# 3 293
семейство Тиндъл са страхотни!!

Хармонични и за мен са перфектен пример за неработещи рояли - не правят сцени за охрани, титли. Имат си идентичност, а в същото време показват огромно уважение към Монархията. По време на юбилея си личаха топлите отношения с роднините.

Явно има и друг начин да си неработещ роял, шоубизнесът и да осребряваш кралската си кръв далеч не е единствена опция. Браво на родителите за Зара, които са избрали живот без титли, отговорности и задължения към монархията. Браво и на самата Зара - спортните отличия и Олимпиади не са благодарение на кралската кръв, а заради нейната отдаденост и упорит труд.

# 3 294
  • Sofia
Аз също не вярвам, че Нетфликс ще преправят Короната, особено пък до степен да не е изобщо свързана с действителността. Никой не би гледал подобна боза и те го знаят.
Ами напоследък няма биографичен филм, който да е близък до действителността. И този за Фреди Мъркюри, и този за Елтън Джон бяха художествена измислица в по-голямата си част, хората искат забавления не урок по история.

Не знам дали е трито и затова не става ясно, но къде е имало намерение Нетфликс да преработват короната? Че тя е на практика заснета, това не е биографичен, а художествен сериал, базиран на реални събития и не мисля, че на някой ще му хрумне да преработва. Хари и Мегън нямат общо с него изобщо.

За преработка се говори за документалния филм, който Нетфликс снима с Хари и Мегън и смяташе да излъчи веднага, след като свърши 5-ти сезон на Короната, който започва тази есен.

Според мен решението на Датската Кралица е заради животът, който водят въпросните внуци. Никакви кралски задължения, работа като модели. Не си представям това как върви с титлата Принц.

# 3 295
Неработещите рояли имат ли право да участват в спортни състезания и олимпиади? Все пак това не е работа.

# 3 296
семейство Тиндъл са страхотни!!

Хармонични и за мен са перфектен пример за неработещи рояли - не правят сцени за охрани, титли. Имат си идентичност, а в същото време показват огромно уважение към Монархията. По време на юбилея си личаха топлите отношения с роднините.

Явно има и друг начин да си неработещ роял, шоубизнесът и да осребряваш кралската си кръв далеч не е единствена опция. Браво на родителите за Зара, които са избрали живот без титли, отговорности и задължения към монархията. Браво и на самата Зара - спортните отличия и Олимпиади не са благодарение на кралската кръв, а заради нейната отдаденост и упорит труд.
Тиндълите имат много съдържание и смисъл, които могат да предложат. Интересни са със собствените си постижения, с връзката и семейството си, с отношението си към света и към монархията. Не им се налага да експлоатират измислени скандали, просто има какво да предложат от себе си. Гледала съм подкаста на Майк, гледала съм го в интервюта, ами голям сладур...
Само един уверен в себе си човек може да се шегува сам със себе си как е изкопирал жена си и е тръгнал да прави женски вариант на поклон пред крал Чарлз, но се усетил в процеса и го изиграл като мъжки поклон. И да каже нещо от сорта на "сигурно е изглеждало все едно съм си настъпил пръста" и да се смее. (това е скорошна случка, която Майк сам е разказвал)

# 3 297
  • Sydney
Кейт с Роял Нейви:
https://www.instagram.com/p/CjGoOUlsVln/?igshid=NzNkNDdiOGI=

И София и Карл, много хубави:
https://www.instagram.com/p/CjF02vMsvJA/?igshid=NzNkNDdiOGI=

Неработещите рояли имат ли право да участват в спортни състезания и олимпиади? Все пак това не е работа.
Напротив, професионалният спорт Е работа.

# 3 298

Защо да не е работа? Професионалните спортисти тренират ежедневно и получават пари от наградни фондове, клубове, както всеки спорт, така и в нейния има спонсорства от брандове. За нея язденето не е просто хоби и любителски спорт, а това е кариерния й път. Тук пише, че когато е била активен спортист е печелила близо 2млн $ на година. https://www.thelist.com/384688/this-is-how-zara-tindall-makes-a-living/ Може да звучи малко в сравнение с десетките милиони за книги; стрийминг платформи; подкасти, ама са си изкарани пари с пот на челото и немалко контузии.

Зара вече се оттегли от професионалния спорт, но е директор в  Cheltenham Racecourse.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 14:38 от Анонимен

# 3 299
Добре,да задам така въпросът. Хари има право да пише книга с мемоари,но ако напише книга с криминални разкази,това вече ще се смята за "работа" и следователно е забранено?

Общи условия

Активация на акаунт