Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 749
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм най-доволна от памперс актив бейби - Вики също като наближи килограмите,които ги показват като максимум, започват да му пропускат.. Ето сега е 7,5кг някъде и сме още с тройка,обаче много бързо става тежък памперса и пропуска, също и му остават отпечатъци, сега ще доизползваме този пакет ( имаме още към 20 памперса ) и минаваме на четворка. Simple Smile

# 616
Ние сме още на двойка, също над 7кг. Минахме за малко на тройка и й бяха добре, но се оказа, че съм забравила един цял пакет двойка в гаража и се върнахме на този размер. Не й пропускат между другото, случвало се е само 2 пъти с много обилно изхождане и веднъж беше мокър чаршафа, но след 6 часа без да сменя памперса, защото адски много ми се спеше през нощта. Така че ще се опитам да ги изразходим и минаваме на тройката.
Аз някак успявам да чета хартиена книга, взимам си от библиотеката като водя децата на училище. Като излезем на разходка навън и заспи дълбоко, си сядам под някое дърво да чета, вечер след като заспи също, по час на ден ми се събира. От утре почвам по-стриктна организация с тренировка на сутрешното спане и книга следобед, дано ми се получи. Някъде трябва да вместя и 2-3 перални/сушилни, 1 миялна, 1 прахосмукачка и 1 парцал, пазаруване и готвене, че днес бяхме заети и нищо не успях да свърша. Тя все още доста спи, между всеки две хранения има поне по час дрямка, понякога и трите ги проспива, вярвам, че ако не се разсейвам с телефона, ще успея.

# 617
  • София
Леле, Рафаела много амбициозно, дано ти се получат нещата. Аз съм мега неориентирана тези дни, буквално го карам "каквото дойде". И тази седмица сме в Козлодуй, но е кофти времето и седим в къщата, което съответно ме ограничава.. баткото ми шуми и т.н. Съня на Алис е много разбит от седмица, 13 седмица кара в момента и мисля, че ни е рано за регресията от 4тия месец, ама нищо не се знае. Буквало по цяла нощ се буди през час, гушвам, давам биба и заспива и така цяяяла нощ. Дневните дремки ги прави през 120 минути вече и то по 30 минути спане. Съответно всяко следващо приспиване е съпроводено с много рев и спане само и единствено в мен... Няма значение дали е заспала в количката или на леглото, след 30 минути се буди ухилена и изобщо не и се спи. Но след 2 часа става кошмар. Също по време на тези 30 минути се стряска и се буди през 5 минути и ако не съм до нея и 30 минути няма да изкара.. Тази нощ беше малко по-добре май или аз просто свикнах. Сега спи от 10:30 спокойно, не се е будила, да видим до кога. Липсва и нейното легълце в София - това е ясно. Тук всичко е ново и интересно, предпочита да будува и оглежда, отколкото да губи време в сън - и това е ясно. Дано скоро влезем пак в някакъв по-нормален режим. Сутрин продължава да и хърка носа - нямам вече идея защо , въздуха не е сух, няма сополи и не връща мляко.. като се събуди и вече край приключва това хъркане. Нямам идея колко е като кг и см, на 12 чак сме на преглед и ваксина, но вече и 62 размер е малък. Официално минаваме на 68 и се моля да ми стигнат дрехите, които взех от София до неделя. Ако не- Лидл ще е Grinning Вчера бяхме с баткото на детски кът, имаше рожден ден, музика и лудница, деца пищят - еми и нашата си поспа. Но ще ми излиза солено да я водя там да спи спокойно по 2 часа хаха. Търся лего маса на Kidkraft (предния модел по-голямата), ако някоя има идеи от къде мога да я взема или попадне случайно да свирка. В Англия навсякъде е изчерпана, в България я има на 2 места със 100% надценка - 400 лв., които няма шанс да дам.
За капак на всичко пак ме е почнала фисурата ли е, хемороид ли вече имам съмнения.

# 618
Привет на всички!:)
Отдавна не съм писала, успях горе-долу да прочета какво сте посали и ще пиша лека полека въпросите...
АА, дойде ли ти помпата на Медела, пробва ли я?Simple SmileКолко бързо изцежда? АЗ точно същото си мислех миналата седмица евентуално да направя, защото и моят денем не иска много да суче, а avent нещо ми е бавна...
Аз в София още не съм виждала якета за бебеносене.. Деси, има ли ги още при вас?
Ох, май вярно минаха коликите... Не смея нищо да кажа вече, че тъкмо се похваля и ....Регрес Simple Smile
Тази седмица сме на втора ваксина и пак очаксвам "чудеса" и странности...

# 619
  • Замък сред облаците
Дойде в петъка още Меделата. Simple Smile Очаквах нещо по-уау като че ли, изцежда като Авент като скорост, но поне мога двете гърди едновременно вместо само едната. Няма силиконова мембрана на гърдата като Авент и зърната ми след цедене са по-смачкани на усещане (пробвах различните фунии, и двете са ми ок, не са ми малки, даже 24мм ми е леко широко и ползвам 21мм). Пак седя прикована 15-20мин към помпата, мечтаех да я мушна в сутиена за кърмене, ама много са му широки дупките. А пък на Медела бюстиетата за изцеждане размери М и Л няма внос. ММ ме навива да си отрежа дупки на декатлонските бюстиета 😂😂😂

# 620
И аз се оглеждам за яке за бебеносене и не разбрах в софийския Лидъл има ли ги,че не съм ходила скоро. А знаете ли дали размерите на якета за бебеносене, отговарят на стандартните им размери якенца?

# 621
Дойде в петъка още Меделата. Simple Smile Очаквах нещо по-уау като че ли, изцежда като Авент като скорост, но поне мога двете гърди едновременно вместо само едната. Няма силиконова мембрана на гърдата като Авент и зърната ми след цедене са по-смачкани на усещане (пробвах различните фунии, и двете са ми ок, не са ми малки, даже 24мм ми е леко широко и ползвам 21мм). Пак седя прикована 15-20мин към помпата, мечтаех да я мушна в сутиена за кърмене, ама много са му широки дупките. А пък на Медела бюстиетата за изцеждане размери М и Л няма внос. ММ ме навива да си отрежа дупки на декатлонските бюстиета 😂😂😂

Еее, аз си предстсвях, че за 5 мин и готово....
Сега ще се позамисля Simple Smile

Според мен идеята на мъжа ти не е лоша Simple Smile

Ох, тея дремки...Преди Антъни мн спеше и сутрин и следобед... а сега ако спи 1 час без будене и е добре.
Преди като се събуди на 30- 45 мин и веднага го доприспивах...Сега няма шанс....
Нощният сън преди беше от 22, а сега до 20ч. едвам изтрайва.. А последната дрямка преди това е мн слаба..
Някой знае ли точната формула за количеството  мляко на 24ч (според теглото)?

# 622
ако става дума за кърма 150/160 мл на кг тегло или другата формула в кг делено на 0,7 по 100, но след един определен момент количеството остава около 800 мл дневно , съставт на кърмата обаче се променя към по-калоричен.

# 623
И за АМ питам, защото ми бяха казали, че на кутията винаги показват по-голямо количество.
Първата педиатърка каза, че едва ли не с 10мл се увеличава на месец след 2 месец. Тоест за 3 месец е самомо  140 мл... и ми се струва малко за моя големец Simple Smile
Случайно някой да има приложение 2, което се попълва за НОИ за отглеждане на дете. Моят болничен от педиатърката изтича на 14 окт и трябва да подавам. Вие подадохте ли?

# 624
пратиха ми от работа документите, попълних и върнах, теб осигурява ли те работодател или сама се осигуряваш? Иначе мога да погледна в документите ако ти трябва нещо

# 625
Lavinka,  пиши ми и ще ти го пратя. За АМ - "добрата практика" е мл спрямо месеца- т.е. 130 мл в 3-ти месец, 140 в 4-ти месец и т.н . Днес водих детето на ваксина и питах колко трябва да яде / на 2 месеца и 3 седмици е /  и ми казаха 120/130 мл с 6 хранения. Иначе на кутията на млякото е по много повече, но не го считам за релевантно.

# 626
И аз се оглеждам за яке за бебеносене и не разбрах в софийския Лидъл има ли ги,че не съм ходила скоро. А знаете ли дали размерите на якета за бебеносене, отговарят на стандартните им размери якенца?

Мога да препоръчам това - по-скъпо идва от Лидълското но предпазва по-добре от вятър в горната част на врата/главата на детето. Поръчах с ggbg и дойде за една-две седмици. Не съм го носила много (пристигна преди няколко дена), но е много комфортно и наистина спира вятъра и топли.

https://www.manduca.de/en/Babywearing-Clothing/MaM-r-Two-Way-Upgrade-Jacket-S

При нещата за разпродажба има и хубави поларени покривала и яки, които биха били добро решение за разголеното деколте на Лидълското яке:
https://www.manduca.de/en/Babywearing-Clothing/MaM-r-Double-Dick … y-Fleece-Cinnamon
https://www.manduca.de/en/Babywearing-Clothing/MaM-r-Double-Dick … -Fleece-Dark-Iris

# 627
  • София
On average, your baby should take in about 2½ ounces (75 mL) of infant formula a day for every pound (453 g) of body weight. Меделата е супер бавна и мен лично не ме цеди като хората. За това пък с евтината ми помпа, която взех Cangaroo максимум 10 минути и съм готова с двете гърди стимулация и изцеждане. Има мембрана и не наранява гърдите и е пушка. Якетата за бебеносене мисля още не са свършили.. днес бяха изкарали много отлежала стока и бяха позатрупани, но мисля че са си там. Днес взех на Алис гащеризон от органичен памук с предно закопчаване за 5 лв. е не се сдържах....на племенницата също взех да имат еднакви.
Лидълските якета не са с разголено деколте, не знам защо така си мислите. Има и качулка за бебчето, изглеждат много добре. Може би са една идея по-уголемени размерите.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 08:36 от Десислава``

# 628
АА, не съжалявай за бюстиетата, пак е трудно да вършиш друга работа. И аз си мислех, че с тях ще се родя, но пак си бях вързана за стола. 😀 Ако родя втори път някой ден, ще си търся такава помпа:https://www.amazon.com/Momcozy-Wearable-Hands-Free-Portable-Elec … ric/dp/B09J2TQ8S3

# 629
AA, какво давахте на Йоан за задната хрема, че не помня. От сутринта зспочнах да вадя едни сополи, никак не са физиологични вече. Сега като спи си диша нормално, но от време на време ги смърка навътре или киха. Утре ще я водя при личната.

Общи условия

Активация на акаунт