Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 745
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • гр.Пловдив
ако става дума за кърма 150/160 мл на кг тегло или другата формула в кг делено на 0,7 по 100, но след един определен момент количеството остава около 800 мл дневно , съставт на кърмата обаче се променя към по-калоричен.

Маги,според мен ето тази таблица е доста достоверна ,но за АМ ,при кърмата ,естествено,че всичко зависи не толкова от количеството,а от състава ..

# 631
Ох, малката е с температура, освен хремата. Лепнала е нещо. Толкова ми е притеснено, че ми се повдига. На обяд ще я прегледат.

# 632
  • Замък сред облаците
Спрей Зим (Zyme) - физиологичен разтвор плюс ензим лизозим е съставът (ензимът се бил съдържал естествено в носа и слюнката и отблъсквал патогени според листовката).
Уф, сега ми се ъпдейтна последния ти пост, не го бях видяла. Дано се оправя бързо бебочка!

Теди, с едно на ум за таблицата при АМ. Споделих как ЛЛ ни се накара че следим тези увеличени количества и как Йоан връщаше постоянно. Така че таблицата може да е ОК за някои бебета, за други да идва в повече. Иначе 3-4 месец средно по 800 мл на ден е ок за повечето бебчета.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 08:09 от АА

# 633
Като ви чета - ние сме едно към едно!

Същата работа със спането - днес влезе в 13 седмица, е няма такова будене.. Стряска се, точно както сте описали вие - стряска се, маха с ръцете и ако съм се отдалечила, плаче зверски.. Sad Също при нас на час и половина - два му се доспива, дремва за максимум 30-40 минути 😅

При нас сагата със сополите продължава, сега педиатърката ни изписа коризалия, май е по-добре или си внушавам вече, не знам 😅 ще взема и аз да пробвам Займ, щом сте поне леко доволни от него - ние не стигнахме до него, понеже нали ни назначиха Мупироназал.

На нашият юнак му правя 150 мл - понякога ги изяжда, понякога - не, напоследък изяжда към 100-120, но има моменти, когато е ужасно гладен.

Аз също съм на тръни, че на 11.10 живот и здраве сме на ваксина, толкова плака предния път - поне 2-3 дни беше ужасно неспокоен 😅

Аз бях много доволна за краткото време, в което се изцеждах, от електрическата помпа на кангаруу с две шишета Simple Smile

Иначе как ви минава иначе денят, момичета? С какво ги занимавате? Търся идейки за занимания 🥰❤️

# 634
И за АМ определено трябва контрол,защото децата са склонни да преяждат, гледам го моя господин сам почна да си прави около 5 хранения по 140-150 мл, ако може и е щастлив и спокоен, но за 3-ти месец е много и му ги въщам на по 130мл 6 пъти на ден, съответно е по-нервен, но иначе смятам, че такова малко стомахче ще се пренатовари и с  рефлукса съвсем зле.

А  вашите бебоци дават ли се от слюнка, малкият много често кашля точно все едно се е задавил с вода особено като лежи по гръб с главата напред. Вчета ЛЛ го прегледа и каза,че си е съвсем здрав, а аз на моменти се шашкам като се изпозадави сам, чува се как преглъща, все едно вода пие.

# 635
  • Замък сред облаците
Да, случва се това със задавянето със слюнка. Веднъж дваж на ден е, мисля че е ок.

# 636
Уф, доста редовно се дави през деня със слюнка и точно все едно прави голяма глътка. Като си вкара ръката до лакътя (образно казано) в устата и с нея се дави.

Аз си поръчах раничка, не можах да се стърпя, Tula FTG (един десен намален от 140 на 90 евро) и сега я чакам с нетърпение. Благодаря, deska90, че в предната тема ме светна да следя официалния сайт за намаления.

# 637
Bubblezz радвам се, че съм била от полза 🤗
Raffaella_ да се оправяте бързо 💐

Май сагата с коликите я преминахме (чук чук на дърво).
Каката ходи с желание на градина и вече изграждам ритъм на бебка - след всяко хранене се кокорчи и спи, на 1ч30 гледам да я сложа, че иначе яко се вкисва. Като всичко и е наред сама заспива, включително преди малко докато я снимах за месечината (3та на 5ти), се унесе 😂. Все още има сополи обаче и май ще пропуснем ваксината, също се дави от слюнка. Постоянно си смуче палчетата, да се успокоява, поне като се унесе и сама ги маха, засега не иска биба, няма какво много да направя. Към 11ч излизаме на разходка и в количката изкарва час и половина, два сън, другите дремки през деня са по 30-40мин.
Все още се храни на 3 часа, включително и през нощта 😓 беше почнала да прави дълга пауза, но коликите объркаха всичко. Утеха ми е, че поне суче 10мин и я връщам в кошарата/гнездото и спи. По принцип я кърмя, но като я оставям на някого приготвям АМ. Да ви кажа, тя едва изяжда 100мл 🙄 иначе не е слаба, яде лакомо и кг ѝ са супер. Не знам колко суче, но май няма да си го причиня да тегля. Спокойна е и наддава, пък нощния сън дано скоро го оправи.
Малко е като новородено още иска да е свита и топла, преди няколко дни на 30 градуса, не заспа в количката докато не я пъхнах в космонавта. Буди се с плач на моменти, а не спокойно като голямо бебе. Но картинката е много по-добра, определено. Слинга вече се ползва само да изпращаме и вземаме каката от градина. Нямам търпение да сменя на TFG. През деня прекараме време на килимчето, много е напреднала с главата и гърдите държи нависоко, с ръце ще се подпре скоро. Бебетата на които не им харесва по корем на земята, може да пробвате с поза самолет, според мен така напредна Зори. Държах я пред огледалото, докато си фокусира погледа върху нея или мен и после я накланях хоризонтално като самолет/супермен.

В пепко ще има меки космонавчета, ако някой не се е уредил.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 10:25 от deska90

# 638
  • Замък сред облаците
Малко са им изкуственяк тия меките, аз нали взех, като едновремешна булана е 😄

За сополите да кажа, че изчаквах са се уверя - уикенда най-сетне спряха тия хрипчета от носоглътката 3 седмици след като се появиха. Сутрин си има бели или прозрачни сополчета, но и аз имам. През деня няма вече накашляне или шмъркане, надвечер пак вадя някое ако видя, но осезаемо диша нормално вече без свистене.

За буденето - нормално е с плач, сега започват да се осъзнават, че са самички, ако не те видят около себе си.

# 639
Буденето с плач и при нас се случва, дори като го гушкам докато си спи 40-минутния сън. Точно защото са по-големи трупат впечатления, преработват им мозъците и това също може да е причина, а понякога смятам, че плаче просто щото не се е наспал съвсем.

Ние направихме ваксината (комбинирана за трети месец) и хремата му се влоши пак - , продължи да хърка и след като му прочистя нослето също и през деня плюс прокашляне и гъгнене и леко зеленкав цеят, макар и повечето да беше бял сопол. Стреснах се много и отидохме на частно в неделя в пол България, пуснаха секрвт - стафилокок излезе, не се учудих, но още преди това изписаха антибиотични капки. Не знам нашият ЛЛ как щеше да процвдира, само ги информирах, че ще отложим ротавирусната, която беше свършила.

При същата ситуация и оплаквания на нейното бебе педиатърката на моя приятелка и казва че било нормално и едва ли не щял да го израсте.

Не знам дали няма и друго лечение преди антибиотика яма така или иначе почнахме, нямаше как да го оставя да хрипа нон-стоп и се наплаших че се влоши след ваксината.  За спрей Зим педиатърката в България каза че бил единствено за хигиена на нослето и щом има цвят - жълт или зеленкав касае се за бактериална инфекция. ЛЛ смяташе че понякога секретът се окислява и оттам може да пожълтее сополът.

Та не знам дали правилно постъпих, но се надявам че ще се оправи, иначе четох че бебетата в първата си годинка настиват едва ли не всеки месец за по свдмица примерно, важно било само да са здрави като ги водиш ня ваксина. Нашият ЛЛ обаче поглежда само гърлото и счита че бебето е добре, не знам и аз какво да мисля . Чета че някои бебета и от хомеопатия се излекували ... та не знам ( вярвам в хомеопатията заради личен опит с нея, знам че няма грам научно доказтелство че работи)

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 08:09 от magi g

# 640
Да не казвам в Англия, защото някой може да има различен опит от моя.
Моят син не го прегледаха дори, колкото и да настоявах, те дори нямаха слушалки за да го прегледат в кабинета. При мисълта, че идва време втората ваксина, ми се реве от страх. Той е със сополки откакто се е родил, белички и не са много, но ги има. Естествено отговора - нормално е... За секрет да пусна някъде, мога само да си мечтая,

# 641
  • София
Ох Маги, тези бактерии в носа са ми много болна тема! На Калин не му се отразяват добре и му се влошава състоянието всеки път. Първо се почва със сопол, става гъст и жълт, после кашлица и започва да слиза надолу. Един път личния се заинати и каза няма да давам отново антибиотик на това дете заради бактерии в носа и почнахме локални капки - според Антибиограма. Един вид, втори вид, все още я имаше тъпата бактерия. В този случай нашия беше Streptococcus pneumoniae и много кашляше ама много. Личната каза - капи поредните капки (трети антибиотик локално), но не я послушах този път и отидох на снимка. Толкова гадно кашляше, тип бронхит че бях убедена, че е слязло. Еми беше почти с пневмония - възпаление на дроба. Накрая пи и антибиотик през устата и мина. От тогава (миналия декември) го спрях от детска. Толкова много ми беше писнало от тези бактерии в носа (редуваше ги с Moraxella catarrhalis)  които очевидно на повечето деца не създават проблеми освен лек сопол и си ги влачат НОН стоп без да ги лекуват ! Е да ама при нас уви не беше така. Давала съм сиропи за имунитет, пробиотици, витамини и какво ли още не. Само да го пусна и след 2-3 седмици е с бактерия… Дори правихме ваксинационен цикъл с един много добър спрей срещу бактерии точно и много се надявам тази година да не е така. Само и единствено антибиотик за тези четири години ми е пил заради тея тъпи бактерии.
Magic на частно мисля, че можеш? Моя приятелка беше бременна там и доста неща си пускаше на платено…

Ох, сега видях, че съм написала нагоре, че помпата е Canpol моля ви се… Cangaroo e!

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 08:38 от Десислава``

# 642
Деси, и аз ходех на частно по време ма бременността. Но педиатър не мога да намеря на частно.
Оказа се, че Божидар има шум в сърцето, чакаме преглед за кардиолог вече месец и половина, колкото и да повтарят не се притеснявай, знаете какво е. Срока им е до 8 ноември, да ни дадат час, той ще е на почти 4 месеца. Това е подигравка за мен. Контролни прегледи доколкото знам се правят на 3 и 6 месеца и годинка май.
Прерових целия Интернет за частен кардиолог без значение цената, не живея в някой забутан район, ами няма...
Декември ще се прибираме в България/Варна. Въпроса ми е, мога навсякъде да го заведа където намеря педиатър нали, срещу заплащане, защото нямаме личен лекар, нито осигуровки. За обстоен преглед. Тук и ортопедичен преглед няма.

# 643
  • София
Ох звучи ужасно, не мога да си представя какво е да знаеш, че има проблем и да не знаеш колко е сериозен. Иначе да, можеш навсякъде да го заведеш на частно. Аз преди време раждах с едно момиче от Дубай дето нямаше осигуровки и си плати просто всичко. Но може би не е лошо да си запишеш час от по-раничко и тук за детски кардиолог, защото добрите предполагам са доста заети. Но пък тук ако им обясниш ситуацията винаги ще те вмъкнат някъде между часовете.

# 644
  • Замък сред облаците
Маги, аз май и по-назад бях казала или си писахме с теб, не помня точно, но има ли цвят 99% е бактерия и бих пуснала секрет и през главата на ЛЛ. Даже се учудвам, че се забави.
Иначе за окислението ок, ама веднъж-дваж - ако персистира седмици абсурд да е това.

Меджик, просто проверете кои преглеждат с частен прием, НО не просто на педиатър, а на детски кардиолог и на детски ортопед. Тук педиатрите не са панацея като в Англия (ако не се лъжа ти беше там; едит: сега видях по-нагоре че си го написала).

Общи условия

Активация на акаунт