Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 730
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Ох, Деси, не ви е било лесно. Дано се закрепи детето тази зима вече.

При нас са стрептококус ауреус, също смятам, че може би много бебета ги имат без да ги лекуват. Засега - трети ден привм на капките няма много подобрение. Ако нищо не се случи, че ида пак при личния да видим какво ще каже и той. Гледах някъде че е карал курс по хомеопатия. Поне бебето се храни все още без проблвм. Кофти ми е че приема антибиотик щото тия капки нали накрая пак ги гълта, де да знам. Ще видим какво ще стане.

# 646
  • София
Локалното лечение изобщо не е като другото спокойно, не е като да даваш антибиотик, нищо че ги гълта. За жалост и успеха им не е голям, в най-честите случаи убива масово бактерията, но все пак остава малко количество и след месец е същото. За колко време ви изписаха капки локално? Тоя Стафилокок 99% е вътреболнична инфрекция и вече за много бебета четох, че го имат. Айде дано при вас мине от локалните капки.
Я си виж пак изследването, според мен е Staphylococcus aureus, a не Стрептокок?!

# 647
  • Замък сред облаците
Бъркаш се, Деси. Златистия стрептокок е в носа. Златистия стафилокок е по кожата и прави големи и опасни кожни инфекции.

# 648
Magic1720, за Варна детски кардиолог педиатрите препоръчват Христов
https://zadeteto-varna.com/bg/spetsialisti.html
По здравна каса все нямат час Wink . Ако си платено ти дават ....
Моят единият близнак е с шум. Ходихме оказа се, че има ( ако правилно запомних, че в епикризата е с латинска терминология) власинки в камерата от вътреутробното развитие.

# 649
Благодаря, момичета!
Ние преди да се приберем, би трябвало да сме минали тук кардиолог, надявам се поне...
Но така или иначе ще потърся и ще мина всичко за което се сетя в БГ. Дори и да няма примерно индикации за ортопедичен проблем, предпочитам да съм го направила, а не ако има нещо скрито, да се чудя после какво да правя тук. Да ги чакам по два три месеца, смешно.... Той ще тръгне на училище...
Иначе, днес чакам мидуайфка в 9:30 Grinning много ми е интересно - Защо? Да ни видела, добре. Аз мога и снимка да изпратя. Не мисля, че посещението й ще е от голяма полза. А след това, ще се видим когато Божидар е на 1 год. Animal Hear No Evil  И това е всичко...
ЛЛ когато откри, че има шум в сърцето, реагира много рязко, стресна се един вид. Той спеше, тя го слуша една минута и подскочи, колкото да ми прилошее на мен. И после ме успокоява един час, че няма страшно и било нормално. Много непрофесионална реакция. .. Да ти изкара ъкъла... Беше много учудена, че не са ни казали при раждането в болницата - Как да ни кажат. Там му сгънаха, крачетата, очичките погледнаха, ушите и провериха за рефлекс на Моро или го отключиха, не съм сигурна. Доктора го хвана и се направи, че го изпуска, за секунди просто, не беше кой знай какво. Той разпери ръчички и това значи, че е добре. Това беше буквално прегледа преди да ни изпишат, и за който чакахме 3часа. Обеснявам това с рефлекса така, защото не съм чувала в БГ да го правят.
Такова е, силно се надявам скоро да се приберем, не само за празниците.
Joy,  благодаря. Всичко ще плащаме на частно, така или иначе. Кардиолога тук е 350£, ако го намериш! Така, че не вярвам цените в БГ да ни уплашат.

# 650
  • София
И тук проверяват за рефлекса на Моро - и ортопеда и педиатъра ни. Не знам за какво е толкова важен, може би ако намеря време ще прочета малко повече. Ох днес такава слънчева и приятна сутрин е при нас, а децата и двете чак в 10 станаха. Рядкост, но много приятна. Grinning Аз съм будна от последното кърмене в 8, но все пак пих кафе на спокойствие и слънце.

# 651
Аз четох, че рефлексът на Моро е свързан с естествения човешки инстинкт, бебето се предпазва от външно вмешателство с цел да не го нарани някой.
Ако го нямат даже пише, че трябва да се информира лекаря, ЛЛ и педиатър...

Много добре звучи, Деси. При мен е втори ден страшен вятър (на океана живеем), вчера не сме излизали, хванаха ме лудите вкъщи. Днес дори и малко да се оправи, излизам поне за час, да подиша въздух това дете.

Edit : Ето за това говоря Disappointed
Какво да правиш в такъв момент...

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 10:41 от Magic1720

# 652
абе стафилокок е, не знам какво пиша вече, ама пак не сме спали 😬 за 10 дни три пъту по 2 във всяка ноздра

# 653
Момичета, виждаме се в чудо тия дни 😓 Принципно като беше топло и се стъмваше по-късно, хапваше в 18ч навън, разхождахме се до към 20:15, прибирахме се, къпехме го, храненето беше към 21ч и си заспиваше без проблем.. Тия дни е някакъв АД! Доспива му се по-рано,още към 19ч, изместихме къпането и яденето по-рано, е да, ама той като е свикнал в 21ч да заспива до към 21:30 е адският рев! След това заспива, но супер неспокойно - буди се, плаче, стряска се и няма приспиване 😣 Никога не сме имали такъв проблем.. Също и през деня намали храненето - сега хапва към 100-120мл. Също и през деня дремките са му супер неспокойни- по около половин час и се събужда с писък 😓 В 13 седмица е - гледам, че максималният прозорец на будуване е 120 минути, приспивам го и се събужда след малко с плач.. Моля за някакъв съвет..

# 654
Точно видях, че във фейсбук страницата на училище за родители “ма-ма” тече уебинар за съня на бебето с лектор Гери от “Сладки сънища”. Ако имаш време, хвърли един поглед. Може да задаваш въпроси като коментар и обикновено отговарят.
Момичета, виждаме се в чудо тия дни 😓 Принципно като беше топло и се стъмваше по-късно, хапваше в 18ч навън, разхождахме се до към 20:15, прибирахме се, къпехме го, храненето беше към 21ч и си заспиваше без проблем.. Тия дни е някакъв АД! Доспива му се по-рано,още към 19ч, изместихме къпането и яденето по-рано, е да, ама той като е свикнал в 21ч да заспива до към 21:30 е адският рев! След това заспива, но супер неспокойно - буди се, плаче, стряска се и няма приспиване 😣 Никога не сме имали такъв проблем.. Също и през деня намали храненето - сега хапва към 100-120мл. Също и през деня дремките са му супер неспокойни- по около половин час и се събужда с писък 😓 В 13 седмица е - гледам, че максималният прозорец на будуване е 120 минути, приспивам го и се събужда след малко с плач.. Моля за някакъв съвет..

# 655
  • Замък сред облаците
При нас онзи ден беше така, мъчеха го газове. Но вчера и днес вече се отпуска трудно за сън и е трижди по-активен в будното време. Както каза Маги - обработват впечатления Simple Smile

Рефлексът на Моро го има още от родилното - стряскането насън с разперване на ръце. Странно ми е това с псевдо изпускането, ама нрави разни.
Мидуайфката чеква и условията на живот и грижата за бебето как върви и ако имат съмнения могат да подадат сигнал към социалните. У нас за съжаление патронажна грижа няма вече 20+ години за съжаление, иначе това им е ролята.

# 656
Заведох малката при един много добър педиатър/неонатолог в Пловдив, за щастие е добре вече. Температурата беше еднократно, сополите намаляват. Още ги вадим, но поне не я будят вече и не се дави с тях. Ваксината ще я отложим малко. Тъй като миналия месец не сложихме ротавирусната, ЛЛ каза , че този месец ако я искаме задължително трябва да я сложим, защото са 3 приема, а след 5-тия месец вече не е безплатна. Ако сега се наложи отлагане заради хремата и така започнем да я слагаме, че третия прием се падне след 5-тия месец, тогава какво правим? Случвало ли ви се е с предишни деца? Нямаше я когато батковците бяха бебета.

Малката са я преглеждали за 3 рефлекса - единият на Моро за стряскането, вторият като се захване с ръчички за пръстите на лекарят и я вдигне във въздуха (целите подскочихме с ММ тогава да я придържаме да не падне, но стигкаше здраво мишлето) и третият като я изправят и карчетата леко докосват кушетката - дали ще ги сгъва все едно ходи.

Някой от вас подал ли е документи за еднократна помощ при раждане?

# 657
Къде я заведохте в Пловдив?
Мм подаде аз докато бях втория път в болницата - трябваха само личните ни карти на двамата и актът за раждане. Simple Smile

Заведох малката при един много добър педиатър/неонатолог в Пловдив, за щастие е добре вече. Температурата беше еднократно, сополите намаляват. Още ги вадим, но поне не я будят вече и не се дави с тях. Ваксината ще я отложим малко. Тъй като миналия месец не сложихме ротавирусната, ЛЛ каза , че този месец ако я искаме задължително трябва да я сложим, защото са 3 приема, а след 5-тия месец вече не е безплатна. Ако сега се наложи отлагане заради хремата и така започнем да я слагаме, че третия прием се падне след 5-тия месец, тогава какво правим? Случвало ли ви се е с предишни деца? Нямаше я когато батковците бяха бебета.

Малката са я преглеждали за 3 рефлекса - единият на Моро за стряскането, вторият като се захване с ръчички за пръстите на лекарят и я вдигне във въздуха (целите подскочихме с ММ тогава да я придържаме да не падне, но стигкаше здраво мишлето) и третият като я изправят и карчетата леко докосват кушетката - дали ще ги сгъва все едно ходи.

Някой от вас подал ли е документи за еднократна помощ при раждане?

# 658
  • Замък сред облаците
За еднократната помощ - в дирекция Социално подпомагане по местожителство (настоящ адрес) - една бланка се попълва на място плюс горните документи за сверка искат.

Деси, Маги - значи моя грешка - и златистия стафилокок се намирал в горния респираторен тракт, сега проверявах, но аз преди години по повод едни пъпки съм чела за него и знам че прави големи бели по кожата. Явно в носа не е толкова страшен.

# 659
Благодаря, като оздравее съвсем ще се разходим.
При д-р Атанас Петров.

Общи условия

Активация на акаунт