Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 729
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
При нас онзи ден беше така, мъчеха го газове. Но вчера и днес вече се отпуска трудно за сън и е трижди по-активен в будното време. Както каза Маги - обработват впечатления Simple Smile

Рефлексът на Моро го има още от родилното - стряскането насън с разперване на ръце. Странно ми е това с псевдо изпускането, ама нрави разни.
Мидуайфката чеква и условията на живот и грижата за бебето как върви и ако имат съмнения могат да подадат сигнал към социалните. У нас за съжаление патронажна грижа няма вече 20+ години за съжаление, иначе това им е ролята.

Попринцип да, трябва да чеква, но дефакто не е точно така. И сигурно, пак ще кажа, зависи в кой район се случва, в коя къща, с коя мидуайфка. Моите идват и сядат на земята като начало и там вадят, всичките книжа и бумащина от раницата и кантар ако има.
Предния път едвам я накарах жената да седне поне на ръба на леглото, защото бяхме в спалнята, беше ми неудобно да я гледам на земята, както и да е. Не гледат стаите или кой живее и кой не живее с бебето. Пишат, пишат, питат това онова, дали се храни, колко се храни предимно. Мен ме разпитват за психическото ми състояние Grinning, което пазя в тайна от тях Grinning. Единствено леглото му гледат, да е сейфти, абсолютно чисто от играчки и одеала, които може да представляват опасност от задушаване, само чаршаф!

# 661
hopetohope, по таблиците, които аз гледам му е рано да будува 2 часа - до четвърти месец са 90 минути прозорците и така вървят и при нас. Също така е възможно наистина да се опитва да си премести вчерното лягане по-рано защото нощният сън се увеличава, а няма как да спи до по-късно, тъй като събуждането при бебетата обикновено е между 6 и 7:30 според циркадния ритъм по-скоро, макар че се е случвало Йоан да се събуди и в 8. Предполагам, водейки се по това, което аз съм чела, че по-скоро се преуморява и затова му е трудно после да заспи. Ето и коя табличка гледам аз, но съм сравнявала и с други (макар и да съм виждала и такива, които дават и различни часове от тези).

Сега става и по-рано тъмно, предполагам това също играе някаква роля за производството на мелатонин.

# 662
  • Замък сред облаците
Значи мидуайфките няма да одобрят нашата кошара 😁😁😁

Сега, наясно съм с всички рискове, ама долната част я ползвам вместо рафт - седят биберон, стаен термометър, резервно чисто одеяло сгънато, преметната хавлия на късия борд. Все пак е 125/65 и той не се върти. Като почне да дава сигнали за въртене, ще махна всичко.

# 663
Да, около 90мин, опитвам се да го приспивам тогава Simple Smile Но все пак, заспива и се буди след 10-15 минути плачейки..

Благодаря! Доказва ми, че всичко се случва, когато трябва. Взех си някои бележки. Simple Smile

Точно видях, че във фейсбук страницата на училище за родители “ма-ма” тече уебинар за съня на бебето с лектор Гери от “Сладки сънища”. Ако имаш време, хвърли един поглед. Може да задаваш въпроси като коментар и обикновено отговарят.
Момичета, виждаме се в чудо тия дни 😓 Принципно като беше топло и се стъмваше по-късно, хапваше в 18ч навън, разхождахме се до към 20:15, прибирахме се, къпехме го, храненето беше към 21ч и си заспиваше без проблем.. Тия дни е някакъв АД! Доспива му се по-рано,още към 19ч, изместихме къпането и яденето по-рано, е да, ама той като е свикнал в 21ч да заспива до към 21:30 е адският рев! След това заспива, но супер неспокойно - буди се, плаче, стряска се и няма приспиване 😣 Никога не сме имали такъв проблем.. Също и през деня намали храненето - сега хапва към 100-120мл. Също и през деня дремките са му супер неспокойни- по около половин час и се събужда с писък 😓 В 13 седмица е - гледам, че максималният прозорец на будуване е 120 минути, приспивам го и се събужда след малко с плач.. Моля за някакъв съвет..
hopetohope, по таблиците, които аз гледам му е рано да будува 2 часа - до четвърти месец са 90 минути прозорците и така вървят и при нас. Също така е възможно наистина да се опитва да си премести вчерното лягане по-рано защото нощният сън се увеличава, а няма как да спи до по-късно, тъй като събуждането при бебетата обикновено е между 6 и 7:30 според циркадния ритъм по-скоро, макар че се е случвало Йоан да се събуди и в 8. Предполагам, водейки се по това, което аз съм чела, че по-скоро се преуморява и затова му е трудно после да заспи. Ето и коя табличка гледам аз, но съм сравнявала и с други (макар и да съм виждала и такива, които дават и различни часове от тези).

Сега става и по-рано тъмно, предполагам това също играе някаква роля за производството на мелатонин.

# 664
Значи мидуайфките няма да одобрят нашата кошара 😁😁😁

Сега, наясно съм с всички рискове, ама долната част я ползвам вместо рафт - седят биберон, стаен термометър, резервно чисто одеяло сгънато, преметната хавлия на късия борд. Все пак е 125/65 и той не се върти. Като почне да дава сигнали за въртене, ще махна всичко.
Аз също почистих нашата, за посещението Grinning
При мен също има одеалце, и панталони и чорапки най често, защото го събличам да спи бос, и с голи крачета (ако съм стоплила повече) за да му е по приятно, кърпичка за устата и биберон. Както и очаквах нищо интересно -
Открил ли си е ръцете?
Смее ли се?
Следи ли предмети?
Отговаря ли на звук?
Какво правим в свободното време?
Колко яде?
Колко пишка/ака?
Подари ми книжки за тъми тайм.
Зъби и захранване подхвърли.
Колко често излизаме?
Изтегли го 5920гр , по нейната таблица е перфектен. Попринцип е много усмихнат, гука, вика, радва се... Като му заприказка жената на английски и се гипсира, едно че е непозната ами това странно говорене, много беше смешен.
  На два месеца е и 20 дена, ние също имаме проблем с дневния сън. Спи по 20-30 мин, сам не иска да заспива, клатене на ръце по един час. Спазвам час /час и половина будуване и пак същото, като ги отвори тез очи и едно зяпане, едно въртене, а аз се мъча да го приспя, защото оставя ли го реве. Има едно заспиване сам през деня, от няколко дни и гледам да не го пропускам за нищо на света, заспива на млякото още докато яде, незнам как стана така. Оригване и директно в леглото и спи 2 часа поне. Това обаче е само 1 път на ден:grinning:
Вечер след банята и млякото, никакъв проблем, слагам го и заспива сам. Само през деня е голям зор. Сега имам нови методи, слагам му края на одеалото до лицето да го гушне, много го успокоява, заспива с него понякога, под постоянно наблюдение. Преди няколко дни ММ ми му изтърва дрямката следобяд , реши че не му се спи. Разнася го по стаите, показа му всичко шарено, всички играчки, музика.... И накрая ми го връчи - ами 4-5 часа не можах да го приспя, накрая стана време за баня... Той започна да заспива, исках да изляза и да ги оставя двамата да се оправят... Grinning

# 665
  • Замък сред облаците
По темата със съня. Два три дни вече детето заспива трудно и се буди лесно следобед. Прекарваме деня в хола, където ММ работи хоум офис и постоянно разговаря с колеги. Досега детето спеше мъртвешки сън ако ще и ТВто да работи, и ММ да говори. Сега заспива със зор и се стряска постоянно. От вчера го приспивам в спалнята съответно без дразнители за слуха и се отряза от раз. Само че вчера стоях до него, а той спа на спалнята. Днес го оставих в кошарата и се върнах в хола.
Естествено го проверявам през няколко минути. Обаче усещам, че скоро като почне да се върти ще имам две опции: или да прекарвам следобеда покрай него, или да вземем видео бебефон. В този ход на мисли от кой бебефон с видео сте най-доволни? Помня, че се спрягаше Mappy във форума?

# 666
И аз бях чувала Mappy. И поръчах от emag. Дойде една камера, никъде на кутията не пише Mappy, имам чувството, че е някакво китайско менте. Сега ще намеря линка - https://www.emag.bg/bebefon-mappy-audio-video-wireless-cam-vbm20 … 788/pd/DH2BL7MBM/
Само дето беше на промоция за 79лв, но е същия. Не съм го отворила още, чудя се да го връщам ли.

# 667
Аз използвам мапи. От емаг го взех още февруари, но беше с оригинална кутия на мапи. Върши работа, батерията му е слаба, но си спомням, че това го четох преди да го купя. Все пак цената му беше 5 пъти по-ниска от авентския.

# 668
Именно, значи има нещо, което не е наред с моята поръчка. На кутията никъде не пише Mappy. Странно...

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 16:45 от Raffaella_

# 669
Аз миналата година взех на Мапи един модел за подарък, който за съжаление вече не се предлага иначе беше много добър. Сега сме  с този на Авент- https://www.hippoland.net/philips-avent-scd841-26-digitalen-videofon-00a-0492-002, дебнах на 25 % намаление. Най-добрата ми инвестиция, ние сме в голямо жилище и ми е незаменим. Със сигурност от към картина , wi-fi  камера може да има по-добра картина, ноаз исках класически бебефон без  wifi.

Йо си развали също дневния сън, накъсва по 30-40 минути, бъдува дълго, става кисел, приспивам го, бам 5 минути и се ококорва. Преди и играеше сам и кротуваше когато не го болеше коремът, сега  мрънка , бързо му омръзва всичко, не иска навън и се дразни лесно. Аз се чудя тези ориентировъчни таблици  за съня на база навършен или текущ месец са?

И  малко мрън - как се оправяте с готвенето, аз че време нямам, нямам, ама и да се опитам нещо да направя, той ще ме ескалира и някак си не върви да съм пипала сурово месо или белила кални картофи и да скокна бързо да го взема. Мия си ръцете по 100 пъти на ден, вече кожата ми се нацепи, а повечето кремове са много мазни и не попиват с часове и вече се чудя с какво да се мажа.

# 670
  • Замък сред облаците
Мекси, същата съм и аз с ръцете. Добре че се сещам вечер преди лягаме да се намажа  с юриаж бариедерм, ползвах го и бременността като ми се нацепиха до кръв ръцете та малко спасявам положението.

Рафаела, аз гледам в емаг сега - примерно има уж нов вариант за 139лв и нов вариант с нарушена опаковка за 20лв по-ниска цена. И двете се предлагат от емаг. Твоята поръчка от тях ли е (в см като търговец, нямам предвид сайта, то ясно че от сайта си поръчала) или от друг търговец в емаг?

# 671
Ние сме с бейбифон на филипс още от каката ни е. Но почти не го използвам за бебето в момента. Иначе на камерата копечто за включване и изключяане се счупи и като цяло обхвата не е за много голямо разстояние. Сега гледахме, че има разни камери и с приложение към телефона се следи бебето и обвхаща доста големи разстояния, та се замисляме за това.
При нас за сега вечер съня е по-стабилен и заспива сама, но през деня основно на ръце и когато я оставя, веднага се размрънква, не продължава да спи. Сега откри, че може да се смуче пръста и го прави мнооого често, днес даже успя да заспи смучейки го. Биберон продължава да отказва упорито. Но се притеснявам да не остане навик с тоя пръст.
Продължавам всеки ден да чистя секрети от носа, а каката тръгна на градина и съм постоянно на стенд бай за сополи.
За раждалите нормално, правите ли упражнения на кегел и който е в София, има ли някакви впечатления от стола емсела в надежда? Моята АГ ми го препоръча, дори и да няма оплаквания(инконтиненция). В Германия като раждах си ходех след това на едни курсове за стягане на тазовото дъно, полагаха се от здравната каса. Прсвих си и редовно упражнения на кегел и нямах проблем. Сега обаче не стигам до това, а този стол уж вършел същата работа, но си е цифра.

# 672
  • Замък сред облаците
Аз мислех да взема едно уредче на Нук за тая цел (https://remedium.bg/nuk-trenazhor-za-tazovo-dano-137496/p). Инконтиненция ми се случваше на препълнен мехур първия месец, вече не. В другата крайност съм - усещам че има малко за изпишкване и е въпрос на малко повече усилие да изпразня мехура, даже става това на порции (с извинение за подробностите, ама всички сме раждали жени тука 😄). Почнах и йога тази седмица по малко, дори амбиции за секс имаме с ММ така че очаквам полека мускулатурата да се възвърне към нормата си до към 6 несец.

# 673
  • София
Аз бебефон не бих взела, нито камера над 100 лв. Нашата е тази https://www.hippoland.net/cangaroo-digitalen-videofon-wifi-i-care-bm-269
Wi-Fi камера е, много съм доволна от нея, има си приложение на телефона и през него си следим. Така готвя и се къпя, като го включвам на телефон и ако се разплаче или размърда ходя. Нашия апартамент е 3 стаен и ми е удобно, на къщата също го влача. Има някакви екстри, които никога не съм ползвала. Като ни няма го използваме за камера против крадци хахахах. Също като оставям детето с баща му или баба ги проверявам. Можеш и да говориш и да те чуват. Ето нощната картина:

Моторола имат май доста по-добра картина, но и са на доста по-висока цена.

# 674
Аз не съм почнала с упражненията, забравих да питам АГ,кога мога да действам с коремните преси,защото се отпуснах след раждането и пуснах шкембенце, което нямах като излязох от болницата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт