Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 325
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Момичета да ви се оплача - днес Виктория е станала сутринта в 7:30, заспа в 10 и спа до 12:45. От 12:45 до 20:30 не е мигнала - и в количката, и на ръце, и в кошарата, шезлонга и гнездото и ... Нищо. Вече очите и са червени като на алкохолик, а аз се чувствам безсилна. Само се въртим с ММ и майка ми + една много активна кака 😁 Този кошмар се случва за втори път. На 2 месеца и няколко дни е. Даже в момента започва да се събужда 😏

# 676
Момичета да ви се оплача - днес Виктория е станала сутринта в 7:30, заспа в 10 и спа до 12:45. От 12:45 до 20:30 не е мигнала - и в количката, и на ръце, и в кошарата, шезлонга и гнездото и ... Нищо. Вече очите и са червени като на алкохолик, а аз се чувствам безсилна. Само се въртим с ММ и майка ми + една много активна кака 😁 Този кошмар се случва за втори път. На 2 месеца и няколко дни е. Даже в момента започва да се събужда 😏
Да те успокоя ли Grinning
Спа от 8-9 сутринта, 20мин има между 13-16ч... Това е, час и 20мин за цял ден... Полудяла съм... Спи му се адски много, след всяко хранене мислех, че ще унесе ама НЕ И НЕ... Унася се в ръцете ми и тръгна ли да го оставям, даже не съм стигнала до леглото и се събужда... Незнам как издържах да не се разрева с него по едно време. Това е, защото днес казах, че има хубав сън поне един път на ден Grinning всичко става на обратно. Ако искаш да спи, кажи че не спи... Сега заспа отново преди банята... Нито да го събудиш, нито да не го събудиш Weary
Поне има с кой да се въртиш, аз съм сама цял ден, нито крака нито ръце ми останаха. И мисля, че се изсипах от скачането на леглото, ако не днес ще е скоро Grinning

# 677
Колкото и да е гадно, радвам се че не съм сама 😁 Не знам на какво се дължи, но е кошмар. Дано да свърши по-скоро, иначе ще минавам на успокоителни.

# 678
Аз пък все се чудя момичета, защо са нужни тези камери. Ние имаме един супер обикновен бебефон, само да затворим вратите и да чуем ако се събуди. Ама не съм си и помисляла за камери.

Тези посещения в Англия са като тук. Другата седмица имам час с акушерката за посещение о после на 1 годинка. Въпросите и тук са така и имат за цел да помогнат на родителите за какво да внимават и да дадат съвети при нужда или да насочат нанякъде ако има дефицит някъде в развитието.

Мати от 2 дни е страшна любов. Като ме види все едно слънце е огряло. Усмивка до уши и е едно мятане на крайници, гукане, голяма радост. Липсвам му като ида и за 3 минути някъде. А като го гушна се започва едно пипане на лицето ми, откарваме по половин час така, гушкам и мята ръчичка и се започва очи, нос, уста. Това ми е ново, каката само с очи ме опознаваше. И някак ми е много специално.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 22:54 от Mateya Zoe

# 679
С нея нямам проблем със заспиванвто, около 90мин след хранене става нервна и или си заспива сама на активната гимнастика, или излизаме с количката колкото да заспи и пак се връщаме, за да си свърша домакинската работа.
С баткото обаче имахме по-голям проблем със заспиването, него го качвах на колата и просто обикаляхме из града. Веднъж заспал дълбоко, не се будеше при пренасянето в количката, така че с него така процедирах. Ама с този бензин сега, това не знам колко е добра идея.

# 680
И аз съм в кюпа с неспящите бебета-  от 3 следобед досега 45 минути, 100 пъти го приспивах дремне и оп ококори се, после рев, защото е уморен, рефлукс, драма, тръшкане. Надявах се след вечерното хранене да заспи както винаги, но уви мята се пак и приревава.... не знам какво да правя още, песни пях, бял шум пусках, люшках, йок..

# 681
Здравейте. Някоя от вас може ли да препоръча детски физиотерапевт?

# 682
Така като ви слушам/чета , май е всеобща драма дневния сън.А според табличката горе щом 40 мин е нормална дрямка , значи 30мин не е чак толкова зле, но наистина като е сам човек цял ден се чувства безсилен на моменти.Аз сега съм в колебание дали да изместя детето от ръцете ми в кошарата или да не рискувам .
Ние сме с бебефон Мапи.Добре се вижда и чува , има и мелодии.Батерията н3 държи много без зарядно , но ни е подарен и не знам колко е ползван и как.Доволна съм с една дума.

# 683
Беше си заспала в коша за новородено, толкова сладко спеше с вдигнати ръчички. Наложи се да я преместя в столчето за кола, за да вземем баткото от училище. Доста рева по пътя и само проклинах лошото стечение на обстоятелствата, че трябваше да я преместя. Друг път тръгваме преди да е заспала и си заспива в колата, но днес нещо не го изчислих...
Опита се да хване играчка!! Докосна я с юмруче и отвори пръстчетата. Не успя разбира се, но започва да се появява тази идея в главичката Heart

# 684
На мен от 2 дни ми окапаха очите да търся дрехи за коледните ни снимки, които ще са по-рано от предвиденото. Не успявам да намеря коледна пижама за баткото все още. Знам, че е рано за зареждане на коледни неща, но ще съм благодарна, ако някъде видите да пишете. Търся си и рокля, подходяща за сезона с дълъг ръкав. Като цветове си мисля за нещо маслено зелено, кафяво, горчица...
Знам, че сте мацки тук и приемам предложения, ако нещо ви попадне търсейки си за вас.

Иначе Марти тази вечер ми вдигна температура и му дадох Панадол. Стори ми се по-влажно нослето му на моменти, но си мисля, че е от сухия въздух и има сополчета, които го дразнят. Капя физ.разтвор и давам Имунокинд.
 Брат му си е вкъщи болен, доста му се усили кашлицата и започнахме инхалации с Вентолин. Намаля сякаш, но утре е на проверка. Таткото и той два дни е с хрема и го втресе. Със сигурност ще отказвам ваксини следващата седмица.

Спането и аз мога да го опиша с думата кошмар. Пред нервна криза съм вече. През нощта преди си спеше чудно. И да се събудеше по някое време, давах му да яде или порита и говори нещо и си заспиваше... но от няколко нощи е мъка. Когато се разбуди и види, че е на леглото започва да плаче, ама чак почервенява, посинява и се захласва. Трябва да стана и да го приспя на ръце. Съветите по повод регресията на съня 3-5 месец са хубави и логични, звучат лесно на практика, но на теория е друго. Иска ми се да го оставям да се самоприспи, но не виждам как може да стане. Преди даже заспиваше сам, лежейки до мен на спалнята. Мрънкаше малко, но все пак заспиваше, а сега е абсурд да стане. Все едно като усети, че гърбът му опре в някаква повърхност започват да го боцкат трънчета и няма такъв рев просто. Аз съм упорита обаче. Опитвам се да го галя, слагам го върху мен, само и само да не свиква да заспива и през нощта на ръце, но не, няма шанс. Онази нощи от 2 до 5ч плака. Съседите сигурно си мислят, че му правя нещо. През деня пак заспиване на ръце и спане върху мен. Отчаяна съм вече. Всеки път, когато си помисля, че не може да бъде по-зле, то става по-зле.

Като наближава консултацията пак започнах да се притеснявам, че не знам колко яде и дали е достатъчно. Не искам да взимам везна и да го тегля. Изглежда ми пораснал на височина, но на кг не знам.

Ние сме с видеофон Чиполино поларис и съм доволна. Не, че много се отделям от бебето, но го включвам вечер, когато вечерям или съм в банята. Преди, когато спеше през деня що годе нормално и не върху мен го включвах когато ходех в другата стая. С баткото нямах тази екстра, а за мен си е полезна. .

С готвенето аз вече не се и опитвам, няма и как. Един ден пак ще имам възможност да готвя, надявам се.
.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 03:55 от Miss_Independent5

# 685
В next има коледни пижамки. Зелена рокля мсй бях видяла в сайта на reserved.
На мен от 2 дни ми окапаха очите да търся дрехи за коледните ни снимки, които ще са по-рано от предвиденото. Не успявам да намеря коледна пижама за баткото все още. Знам, че е рано за зареждане на коледни неща, но ще съм благодарна, ако някъде видите да пишете. Търся си и рокля, подходяща за сезона с дълъг ръкав. Като цветове си мисля за нещо маслено зелено, кафяво, горчица...
Знам, че сте мацки тук и приемам предложения, ако нещо ви попадне търсейки си за вас.

Иначе Марти тази вечер ми вдигна температура и му дадох Панадол. Стори ми се по-влажно нослето му на моменти, но си мисля, че е от сухия въздух и има сополчета, които го дразнят. Капя физ.разтвор и давам Имунокинд.
 Брат му си е вкъщи болен, доста му се усили кашлицата и започнахме инхалации с Вентолин. Намаля сякаш, но утре е на проверка. Таткото и той два дни е с хрема и го втресе. Със сигурност ще отказвам ваксини следващата седмица.

Спането и аз мога да го опиша с думата кошмар. Пред нервна криза съм вече. През нощта преди си спеше чудно. И да се събудеше по някое време, давах му да яде или порита и говори нещо и си заспиваше... но от няколко нощи е мъка. Когато се разбуди и види, че е на леглото започва да плаче, ама чак почервенява, посинява и се захласва. Трябва да стана и да го приспя на ръце. Съветите по повод регресията на съня 3-5 месец са хубави и логични, звучат лесно на практика, но на теория е друго. Иска ми се да го оставям да се самоприспи, но не виждам как може да стане. Преди даже заспиваше сам, лежейки до мен на спалнята. Мрънкаше малко, но все пак заспиваше, а сега е абсурд да стане. Все едно като усети, че гърбът му опре в някаква повърхност започват да го боцкат трънчета и няма такъв рев просто. Аз съм упорита обаче. Опитвам се да го галя, слагам го върху мен, само и само да не свиква да заспива и през нощта на ръце, но не, няма шанс. Онази нощи от 2 до 5ч плака. Съседите сигурно си мислят, че му правя нещо. През деня пак заспиване на ръце и спане върху мен. Отчаяна съм вече. Всеки път, когато си помисля, че не може да бъде по-зле, то става по-зле.

Като наближава консултацията пак започнах да се притеснявам, че не знам колко яде и дали е достатъчно. Не искам да взимам везна и да го тегля. Изглежда ми пораснал на височина, но на кг не знам.

Ние сме с видеофон Чиполино поларис и съм доволна. Не, че много се отделям от бебето, но го включвам вечер, когато вечерям или съм в банята. Преди, когато спеше през деня що годе нормално и не върху мен го включвах когато ходех в другата стая. С баткото нямах тази екстра, а за мен си е полезна. .

С готвенето аз вече не се и опитвам, няма и как. Един ден пак ще имам възможност да готвя, надявам се.
.

# 686
  • гр.Пловдив
Здравейте. Някоя от вас може ли да препоръча детски физиотерапевт?

Незнам на вас за какво ви е,но и ние май ще се наложи да ходим,понеже все криви,замята и си държи главата само на дясно .Не ,че не може на ляво,но това й е предпочитана страна за спане и стоене.Винаги я въртя,сменихме посоката на спане,слагам играчки все от ляво,но Герито си обича на дясно да си гледа и това е..
Педи каза,че може да е тортиколис,като я види на 20.10 ще прецени дали ще се оправи или да ни прати да й направят няколко процедурки да се отпусне вратлето .
Като е по корем вдига главата,обаче пак на дясно я тегли Frowning1

# 687
Момичета за едностранното въртене на главата първо идете на остеопат. Той ще ви каже причината. И с тази информация се ходи после на физиотерапевт, ако е нужно.
Аз водих Мати на остеопат, защото в легнало положение предпочита лявата страна. На дясно също може, но и аз реших за по-сигурно да ида. Това тук е на частно, касата не го поема. Та можах да реша сама и си платих. Оказа се, че има леко схващане на вратлето от едната страна, напраеи му масаж и бебе спа след това дълго и спокойно. А и явно му беше много приятно.

# 688
Не си вдига главата, когато е по корем. Иначе на другите проби си я държи. Вчера я водих в Токуда на гастро, тя също е и педиатър и ни каза, че няма лошо малко да я пораздвижи физиотерапевт. Намерих и скоро ще започнем упражнения с нея. Иначе да ви дам отзив за Токуда, не ходете здрави, смесват се болни и здрави деца, направо ужас! Моля, някоя мама да ме успокои, че не е задължително да се заразим, докато чакаме пред кабинети! 😔

# 689
Не, не е задължително да се зарази детенце при стоене пред кабинети. Може да стане, може и да не стане. Не се шашкай преди да има причина, мамче.

А за главата, да, съгласна съм. Щом не я вдига изобщо, физиотерапевт ще ви каже какви упражнения да правите.

Общи условия

Активация на акаунт