Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 319
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
krisstiA, благодаря. Не се бях сетила да проверя там. Ама и 40 лв за пижама не ми се дават.

Марти вдигна температура и през нощта и днес ходихме на преглед. Като се има предвид, че е петък, не ми се рискуваше да се чудим къде да го заведем през почивните дни, а и без това баткото беше на проверка. Той върви към подобрение.  Прегледа Марти. На него му хърка малко и нослето. Каза, че гърдите му са чисти и е нормално да го прихване от брат му. Засега е още в началото. Изписа му капки Тобрадекс, инхалации с физиологичен разтвор и витамин ц. "Скара" ми се, че при 37.5 съм му дала Панадол. Трябвало да изчаквам, да следя начесто температурата и ако видя, че се покачва тогава да дам. Каза ни, че бебетата били много чувствителни към парацетамол и да не даваме при такава температура. Е да, но мен си ме е страх, още повече и преди сън през нощта да го оставя да легне с температура.
И с баткото съм давала. Като знам и мен как ме тресе дори при ниска температура...

# 691
И аз дадох на 37.5. Толкова се притесних, че дори не помислих вариант да изчакам. Тя не вдигна втори път обаче, вече е добре. Сега аз се влача с кашлица и хрема, всичко живо около нас е натръшкано.

# 692
В George вече има голямо разнообразие от коледни дрехи за цялото семейство.

# 693
Аз давам парацетамол след 38,5 и то само ако видимо на детето му е зле. Иначе след 39 градуса след навършени 3 месеца. Така и ковид минахме без медикаменти. Още с каката като бебе педиатърката ме предупреди точно това, че бебета много остро реагират на такива медикаменти и тялото трябва да се научи да се отбранява. А температурата е точно защитен механизъм на тялото. Тя помага, не е тя проблема. Даже тук не се взема под внимание това 37,5. Но ви разбирам добре. Трудно е да устоиш да не дадеш. Бързо оздравяване.

# 694
Ами следобяд вдигна пак 37.6 и не дадох нищо, но след 40 минути вече стигна 38.2 и му дадох Панадол. Не мога да чакам, защото се шашкам до къде може да стигне. Баткото много рядко ми е вдигал над 38 градуса, но не се чувства добре, боли го главата и е отпаднал.

Матеа, браво, че успяваш да задържиш нещата без медикаменти. Както казваш, зависи и от състоянието на децата.

# 695
Момичетата с опит сигурно си познават дечицата  и знаят как  реагират. Ние като бяхме с ковид, бебето беше на 17 дни и аз в паника постоянно мерех температурата и  тя все 37,4, /37,5 и аз вече препуквах от ужас  какво да го правя това дете , като дори на Панадола пише за деца над 1 месец .. в крайна сметка устисках и  установих, че на него това му е нормалната температура/ беше август и адска жега у нас, а той още беше с дълго ръкавче като "новородено". Но и на мен педиатърката ми каза над 37,5 да давам,ако вдигне температура от васкина или по принцип.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 18:46 от mexicana___

# 696
Вчера бяхме на 2 -ри ваксини. Този път сложи пневмококовата  и втория прием на ротарикс. Малко се бях ошашкала, за пневмококовата, че предният път не я сложи (само 6 валентната),  а и картона бях забравила. Сега попълни всичко и залепи лепенките на ваксините, така че се успокоих. Simple Smile
Каза от 2 капки Вигантол да минем на 1.

Наш Тоньо (Антъни) вече е 7300 и 64 см.
Като сметнах по формулата от Деси, излезе по ~170мл АМ на прием:) А той все гладен милия Simple Smile
От педиатърката имаме картбланш за 150 мл, каза, че при този ръст е нормално. А  той,когато се кърми (1-2 денем иннощем)дори не знам колко изпива през ноща, само усещам как винаги си дояжда, ако на АМ е заспал и изял около 110 само Simple Smile
И той почна да заспива нощен сън към 19:30 -20ч.
Преди беше на 5 дремки и заспиваше към 22 Сега едната си отпадна. Четох, че е нормално на 3 месеца нощния сън да почва между 18-20. И да  е ~ 12 часа
(Ставане само за хранене ). Аз забелязах, че моделът на Гери от Сладки сънища за дремките и циклите на сън (училище Мама)  е доста добър. Първите 2 трябва да са по-дълги час- 1,30 до 2часа , а последните кратки около и до 45 мин. И те постепенно отпадат. Опитвам се да го доприспивам, както казва тя на края на всеки цикъл на дългите. Когато не е заспал с биберон работи Simple Smile Иначее....е ад...Изпуска го и се буди моментално. Също, като излизаме навън спи повече,но не знам какво ще правим зимата.Simple Smile
Както каза сестра ми, не бой се скоро всеки ден ще е различен, недей да се хващаш за нещо Simple Smile

Да ви питам: Ядете ли мед в момента, докато кърмите? Знам, че на бебетата не се дава мед до 1 година, но мамите могат ли да хапват? Аз , докато бях бременна често ядях...Много ми се ядеше, а и сега също, но сега не смея...

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 19:25 от Lavinka

# 697
  • Замък сред облаците
Естествено че може. На бебета не се дава защото ако има ботулинов токсин в него организмът им не може да се справи и шансът за смърт е голям. Организмът на възрастния няма този проблем и е напълно ок да се яде от кърмачката.

# 698
Момичета, помагайте!
Току що по време на кърмене видях, че имам бучка на едната гърда, над зърното. След приключване на сученето бучката остана и започнах да усещам болка. Твърдо е и дори зърното се втвърди.Какво да предприема? Една приятелка ме посъветва да взема лецетин.

# 699
Някоя от вас търси ли си още яке за бебеносене?

# 700
  • Замък сред облаците
Момичета, помагайте!
Току що по време на кърмене видях, че имам бучка на едната гърда, над зърното. След приключване на сученето бучката остана и започнах да усещам болка. Твърдо е и дори зърното се втвърди.Какво да предприема? Една приятелка ме посъветва да взема лецетин.

Лецитин - сега 2 таблетки по 1200мг, утре една сутринта и една вечерта. И даваш на бебето да суче повече от тази гърда, или ако имаш помпа помпи по-продължително от нея. Аз с лецитина се оправям за една нощ обичайно, вчера имах така топче, пих лецитин, помпих ефективно вечерта и сутринта вече нямаше проблем.

# 701
Ако температурата измерена в дупето е 37,5, значи е 37 и реално няма температура. Махат се 0.5 единици. Аз я измерих 38, но тя си беше топла и без да я меря знаех, че има. След като спадна я мерих няколко пъти и все беше 37.4, което е 36.9.
Големият ми син е правил температурни гърчове 3-4 пъти. Вече го израстна за щастие, но не мога да опиша какъв кошмар е да видиш детето си така. Случваше се не само при много висока температура, но и при рязко покачваща се. Той и при 38 е отпаднал и му личи. На него веднага давам лекарство. Малкият може с над 39 да стои и нищо му няма, с него съм по-спокойна. Бебето все още не знам как е, надявам се и при нея да няма проблем с температурата.
Мед консумирам, особено сега като съм болна. Бях спряла само ядки за около месец, отново заради горчив опит с първото дете (алергичен е). Но той се обриваше когато сучеше след като съм яла ядки, така че имаше индикации още в началото. Тя не се обрива, надявам се да няма проблеми.

# 702
Кърмещите мами, по колко пъти се хранят бебоците? Моята бебка имам чувството че 10 пъти се храни, особено нощем, не знам дали минават и 2 часа. Мляко имам, не мисля че е за дохронване.

Мед консумира, не съм видяла проблеми. Панадол давам над 38.5.

# 703
  • Замък сред облаците
Добро утро! Как сте, д(м)ами?
При нас нищо ново, освен че детето си заглежда коленете и ги пипа с ръчичка докато е в шезлонга. Вчера след предпоследното хранене го сложихме между нас на спалнята (обича да си опъва ръчичките така и да докосва който родител е до него) и хвана във всяка ръчичка моя и на ММ показалците и заспа така 😁

Имам усещането тия дни, че е като залепен вече за нас. Иска да сме му пред очите и да комуникираме. От една страна е страхотно, от друга - трябва да свърша нещо. Слагам го в шезлонга докато готвя и го позиционирам да ме гледа. Пуснах музика онзи ден така и припявах и му танцувах между кълцането и бъркането на яденето - много се хили. На ММ пък го оставих докато мина през банята и пооправя малко вкъщи, на него обаче бюрото му е забутано в единия ъгъл на стаята и детето слагаме така че гледа баща си под ъгъл и малко в гръб. И човекът си има видеоразговори с колеги междувременно (слава богу с деца и нямат против гукането отстрани), а детето почва да мрънка за внимание баща му като се извърне към екрана 😅  Ама се оправяме, де. Просто ми прави впечатление, че играчките в момента не са му толкова интересни, търси хора и внимание.
Моите родители и брат ми минаха вчера да го видят (не живеят в София, брат ми си дойде от Германия пък преди няколко дни) и понеже бяхме навън с количката милото се гипсира - зяпа, върти очички и дотам. Минахме за малко и през вкъщи и ММ като взе детето - леле, смях, кеф и ритане във всички посоки - белким покаже, че може и друго 😂

П.п. Продължавам да не успявам да се цедя редовно, но нещата вървят на подобрение - вчера има две хранения на кърма по 110-130мл, което досега не бях постигала (това са 4 цеденета). Редувам Медела с Авент, че особено за онова топче дето коментирах нагоре Авент с мембраната прави по-добър масаж на гърдата. Пробвам да му давам гърда понякога, но във всички нормални пози реве - оставям го на леглото и аз на 4 крака над него, така засуква по 1-2мин на всяка гърда преди да се размрънка. Не е проблем с въртенето на главата, нещо със струята е и прави негативни асоциации. Онази вечер ме ухапа по зърното, тия венци без зъби не очаквах да имат такава сила 😅

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 07:04 от АА

# 704
Deska, споко,аз кърмя през час-час и половина,рядко 2 часа,а нощем в 12,после в 3-4 и после пак се почва през час. Беба е на 3 месеца почти и така си кара от началото,само нощните разреди малко) така че кърми си го детето колкото си иска,аз се водя по нея и квото иска,тва е 😜 има една програмка Huckleberry, дава ми средно по 14 хранения на ден

Общи условия

Активация на акаунт