Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 762
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Аз 2 см дебело взех тип пъзел от тук- https://slonsbalon.com/produkt/ke0604/, дойде, но не сме го разопаковали и сглобили още,  та не мога да дам отзиви.

# 571
hopetohope, ето това са ни подарили https://www.ecoplay.bg/product-page/prime-living-hello-puppy обаче сега видях че е по-тънко от нашето - даже сравнявах сега и наистина нашето е към 2 см, а това е 1 но иначе изработката е едно към едно същата. Иначе и в този сайт се изхвърлят малко с цени Simple Smile

Ако искаш такова и държиш да е по-дебело ако искаш звънни на теди тойс да питаш дали ще имат пак от тези 2 см, дамата е много мила и пращат за един ден. Килимчето е готино, ние малко го прецакахме с един метален крак на стол, трябва само за такива неша да се внимава защото е правено от кякаква пяна.

Но ако не ви е много студен подът, предполагам и по-тъмкият вариант ще свърши работа или пък някакво тип пъзел може да вземете наистина по-дебело, но не знам там цените как са, или сгъваемо те са пак по-изгодни, а и може да се регулира размерът и да се прибира по-лесно, нашето трябва да го навиваме на руло, ама за нас в ок защото има място. Все пак е с големината на една спалня и това трябва дс се вземе предвид. Ей тука се вижда част от килимчето, от другата страна са бусчетата.

# 572
Страшно много ти благодаря,че отдели време да измериш, снимаш, обясниш.. Благодаря! Оценявам го много ❤️

hopetohope, ето това са ни подарили https://www.ecoplay.bg/product-page/prime-living-hello-puppy обаче сега видях че е по-тънко от нашето - даже сравнявах сега и наистина нашето е към 2 см, а това е 1 но иначе изработката е едно към едно същата. Иначе и в този сайт се изхвърлят малко с цени Simple Smile

Ако искаш такова и държиш да е по-дебело ако искаш звънни на теди тойс да питаш дали ще имат пак от тези 2 см, дамата е много мила и пращат за един ден. Килимчето е готино, ние малко го прецакахме с един метален крак на стол, трябва само за такива неша да се внимава защото е правено от кякаква пяна.

Но ако не ви е много студен подът, предполагам и по-тъмкият вариант ще свърши работа или пък някакво тип пъзел може да вземете наистина по-дебело, но не знам там цените как са, или сгъваемо те са пак по-изгодни, а и може да се регулира размерът и да се прибира по-лесно, нашето трябва да го навиваме на руло, ама за нас в ок защото има място. Все пак е с големината на една спалня и това трябва дс се вземе предвид. Ей тука се вижда част от килимчето, от другата страна са бусчетата.

# 573
снимката вече беше снимана 😁 за нищо, с радост, не е малка сумата и затова реших да си споделя ноу хауто Simple Smile)

# 574
Днес малкото ми сладко пухче стана на 3 месеца. Heart Heart Heart
На консултация сме чак на 11-ти.
Прекрасната му усмивка е разтапящо сладка. Чак очичките му се усмихват и говорят. Толкова са живи и красиви. Събуждайки се отваря очи и вече е усмихнат. Говори ми и ми се радва. Няма търпение да го гушна, за да започне да опознава света. Не мога да му се нарадвам и да му се наситя - целувам го и го дишкам...най-сладкия аромат. Blue Heart

Продължаваме да се кърмим, като през нощта и през голяма част от деня го кърмя като сме легнали. Така и драмите намаляха. Започна много да се закача обаче. Яде, пуска, смее се, тегли ме, пак се смее.

Мисля, че коликите отминаха. От няколко седмици нищо не му давам, а и той не се превива.
През деня спи, ако е върху мен. Преди го слагах върху мен, докато е още буден, но от известно време често се сърди така и иска да го нося. Приспивам го на ръце и тогава лягаме. Ако се разбуди по някое време или суче или започва отново да се сърди и иска да стана. Схванах горе долу интервалите му на будуване. Около час и половина издържа. Когато видя, че започва да киселее започвам да го подготвям за сън. А колко време вече ще спи никой не знае, дори и той. Последните дни се случва да заспива за нощен сън и в 18.30ч. Като го видя на камерата, че започва да се върти по-начесто тичам и му давам да яде, успокоява се и си заспива. През нощта се случва да се разбужда като си рита, говори или мрънка нещо. Може и аз да не го хващам в началото и затова да се разсънва.

Доста е заякнал. Рита силно с крачета, прави мост като стъпва с краката и си надига дупето нагоре, докато му сменям памперса.
 Не му харесва да лежи по коремче много. Подлагам му пеленка под гърдите за да му е по-лесно, но бързо му омръзва. Иначе си държи стабилно главата докато го носим.
Все още не е схванал как да се обръща...мързеланчо.

В шезлонга не обича да седи много. Когато го оставим започва да плаче. Трябва да сме му над главата и да го занимаваме, за да поседи. И в гимнастиката не му е любимо засега. Най- си обича въртележката на леглото. Не, че го използва по предназначение, но поне за повивалника ни върши чудна работа. Когато е върху него си чака да му я пусна и много й се радва. Или ако го нося и сме покрай нея я гледа и говори нещо.

Порасна му косичка отгоре, където беше паднала, но сега започна и отзад да се сменя.

Лапа си юмручетата и ги смуче звучно.

Много обича да му говорим. Раздава безумно сладки усмивки. А с такава любов ме гледа, че сърцето ми се пръска от щастие. Очичките му светят все едно иска да ми каже нещо. Колкото и хора да има в стаята той не отделя поглед от мен.
Когато се събуди се усмихва и все едно стаята грее. Смее се много и с глас.

Ние така и не взехме черните капки, които ни изписаха. Хърка му понякога носа през нощта и сутрин, но обикновено виждам сополчета, може и от сухия въздух да са.
Капя физ.разтвор и със навита салфетка или клечка за уши ги махам. Аспиратор даже още не сме купили. Все забравяме. Та общо взето всяка нощ се притеснявам и си казвам "край,  ще ги взимаме тия капки" и като през деня няма признаци да му има нещо се отказвам и така до следващата нощ.

И Марти си лежеше все наляво преди. От както обаче се научи сам да си върти главата и аз не се притеснявам вече толкова.

Акането се разреди, не е както преди един месец да речем, но поне по 2 пъти си ака на ден. Понякога и повече.

За килимче още не съм мислила. С баткото бяхме с пъзел, но не сме купували толкова рано мисля. Нашият апартамент е голям 5 стаи + кухнята. На първи етаж сме, отдолу е маза и каквото и да сложим, все ще ми се струва недостатъчно изолирано за Марти. През зимата сме с камина, с друго е невъзможно да се стоплим просто. Освен това си плащаме и над 150 лв ток. Егати, тая зима кой знае колко ще скочат сметките.

С домакинската работа никак не се справям. Добре, че е мъжът ми. Той чисти един път в седмицата по-основно. Ако има възможност приготвя за хапване.  Пазарува само той и главно той мие съдовете. А аз пускам пералня и ако смогна да простра дрехите или да ги сваля от простора.. Имам една купчина от няколко дена, чакат да бъдат сгънати някой ден. За гладене не мога да мисля. Само при необходимост....И се ядосвам, че всичко е паднало на него, но за момента няма какво да направя. Към този момент сигурно бих оценила наличието на сушилня и миялна, но няма къде да ги сложа.
През деня, докато станем, сменим памперс, хилим се малко, обиколим стаите, хапна на две, на три и то стане пак време за спане върху мен.. не мога да мръдна да свърша каквото и да е. Най-много, ако реши да поседи в лезлонга за малко да измия, да пусна пералнята да пооправя бъркотията и това е. Ии то като съм го местила през това време от въртележката на шезлонга, въртя се покрай него да ме вижда и чува и така, иначе и толкова няма да направя.
 Единственото хубаво е, че успявам да чета, докато спи върху мен, но пък не мога да си обърна внимание на другото момченце. Не мисля, че е до организацията само.

На мен слинга ми е удобен да ходя да взимам баткото от градина, защото с количката няма да успея. Дано Марти да не вземе хептен да я бойкотира, че с голямото ми момче се отвозихме с количката. Беше ми вярно другарче, понеже пък той не искаше в раницата.
Като стана въпрос за баткото пак се разкашля и през нощта вдигна температура. Беше една седмица болен, 4 дни на градина и от днес пак кашля, през нощта вдигна и температура. Не знам има ли край тая одисея. И без това му е доста трудно там, тъкмо свикне и айде пак в нас.

Аг на мен ми каза края на годината да отида за цитинамазка, сега само ме прегледа.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 11:37 от Miss_Independent5

# 575
дами, знаете ли дали в по-новите трамваи е лесно качването с количка? Имат ли падащи елементи?

И друго нещо - намокрихме количката (дори не ми се обяснява как) и сега горната част се понабръчка. Нямаше да ми пука ако не ми беше дадена, на теория може да им потрябва пак. Дали има как да се поизглади с уред с пара или нещо такова

# 576
Момичета, тази таблица вярна ли е? Вече няколко пъти претоплям бебчо и почнах вече да се притеснявам.. Уж не го навличам,ама..

# 577
  • София
hopetohope тази табличка пасваше чудесно на моят батко. До ден днешен все му е жега навсякъде и все е потен.. зимно бебе е. За малката обаче на 22 градуса и е добре с ромпър с дълър ръкав и чувал 1,5 тог. На 20 градуса бих я облякла пак с ромпър с дълъг ръкав + 2,5 тог чувал. По-ниски градуси няма как да е в нас и не гледам другите. 3,5 тог чувал не съм срещала никъде.
Маги не знам каква материя е количката, на моята няма да и стане нищо ако я изгладя с парна четка, не знам дали обаче ще реши проблема...

# 578
  • Замък сред облаците
И аз вчера намокрих количката че ни свари дъжда на връщане от ДМ, мога да похваля Сайбекс че бебето остана сухо. Нашата е от промазан плат, не се набръчка.

Маги, може да споделиш модела и материята, за да дадем съвет.

За обличането се водя по бебето. На 23 градуса стайна температура в слънчев ден се усеща по един начин вкъщи, в дъждовен по-съвсем друг. Просто и сградата акумулира топлина различно и уж е еднаква, а въздухът е друг. Следя с на Филипс термометър стайната температура.

# 579
И аз като Мис поне имам време за четене, даже реших и малко немски да уча през Duolingo, докато Дара спи върху мен през деня.

Хоуп, табличките са що-годе еднакви, но съм учудена, че различно оценяват тоговете. В момента дъщеря ми спи на 22 градуса с ромпър дълъг ръкав с тог 0.5 и ѝ е добре.
Над тази температура, дори и с къс ръкав се поти със същото чувалче и я оставям покрита с тънка пелена (която се изритва, но това е отделен въпрос).
Ако ти се поти детенцето като следваш таблицата, намали дрехите с един кат или експериментирай с дебелината на дрешките.

# 580
И аз вчера намокрих количката че ни свари дъжда на връщане от ДМ, мога да похваля Сайбекс че бебето остана сухо. Нашата е от промазан плат, не се набръчка.

Маги, може да споделиш модела и материята, за да дадем съвет.

За обличането се водя по бебето. На 23 градуса стайна температура в слънчев ден се усеща по един начин вкъщи, в дъждовен по-съвсем друг. Просто и сградата акумулира топлина различно и уж е еднаква, а въздухът е друг. Следя с на Филипс термометър стайната температура.

Моето дете "само си казва". Вчера си беше хладно навън,но той се скъса да реве! Беше с мечката от ХМ. Беше ял,акал,със сменен памперс и спал. Съблякох мечката и заспа на 10-тата минута. Много мрази да му е жега. И ние с баща му сме същите.

# 581
Момичета, откъде купувате хубави гащеризончета/ромпъри- на моя клечо всички са му къси,ако взема по-голям размер са му огрoмни около врата и кръста. Ританки и бодита намерих,които да му пасват добре, но цели гащеризончета трудно.

Деси, какъв чувал ползваш 1,5 тога? Аз като видях този на Angel baby,който се води 1 тог, ми то е чаршаф, не знам как няма да му е студено на детето, у нас температуата е около 22.5/23 градуса през нощта.

# 582
  • Замък сред облаците
О, да. Нашето се скъса от рев в един момент  като пътувахме в неделя с колата. А беше наяден, оригнат, чист и сух. Вдигам го, гушкам го и не се спира, а това е нетипично. Сетих се да го съблека, мигновено се успокои и накрая пътува по тънко боди само и даже пускахме климатика.

Ромпъри пижами от НМ, сега поръчвах следващ размер плюс чувалче 2-4 месеца.

Аз прочетох “На изток от рая” и “За мишките и хората” последните 2 седмици с храненията в 4:30-5ч сутринта. Хем не се осънвам докато го подържа него след яденето, хем си пълня времето с нещо смислено.
Вчера най-сетне си почистих кафе машината след като 3 месеца карам на инстантно. И си я зареждам от вечерта, сутринта само цъкам 2 копчета. Ей, колко е хубаво да можеш да пийнеш хубаво кафе в тишина докато мъжете спят 😄

# 583
1 tog го водят лятно, а 1,5 - пролет-есен. Аз сега ползвам за детето 1,5 - то е като двойно на 1, а отдолу е с цял ромпър и й е супер. Температурата в стаята е около 23-24 градуса.
Ромпъри взимам от hm, но са й леко големи. Мен това не ми пречи, обаче, слагам й вече 68 р-р от тях.
Момичета, откъде купувате хубави гащеризончета/ромпъри- на моя клечо всички са му къси,ако взема по-голям размер са му огрoмни около врата и кръста. Ританки и бодита намерих,които да му пасват добре, но цели гащеризончета трудно.

Деси, какъв чувал ползваш 1,5 тога? Аз като видях този на Angel baby,който се води 1 тог, ми то е чаршаф, не знам как няма да му е студено на детето, у нас температуата е около 22.5/23 градуса през нощта.

# 584
абе май се пооправи сега като го закачих, иначе количката е буба 3 в 1. Съвсем малко нагънато стои, но не е драма. Благодаря ви.

Бяхме днес на преглед за 3 месеца, качил е 1 кг, и малко си отдъхнах. Разликата с кантара на ЛЛ и нашия вече втори път е 250 грама повече при ЛЛ но тенденцията е същата, така че мисля да спра да се държа като психопат и да спра да тегля детето на всеки три дена а той да ме гледа учудено. Макар че човек трудно изневерява на себе си. Биха му и нова ваксина, не знам каква, този път почти не плака, не знам дали защото беше друга докторка или иглатя в била по-тънка. Ротавирусната им беше свършила и ще ходя в понеделник пак.

Момичета, браво на вас че четете. Хартиени книжки ли четете, на тел или четец? И аз трябва да почна да чета  отново, че се чувствам леко затъпяла и с обеднял речник, телефонът ми обаче е много малък та се чудя дали да не инвестирам в четец или таблет направо.

С бебето днес се возихме на трамвай и се разхождахме по чаршията. Така се разхождах и кяъо бях бременна и супер много ме зареждат оживлението, шарените магазинчета и усмихнатите непознати. Бебето само на края на втория час рева и то защото му беше топло, оставих го по късо боди и всичко се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт