Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 066
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Честотата на катастрофалните земетресения в световен мащаб расте. В пъти расте броят на жертвите  https://profit.bg/mobile/news.php?id=152030

Опитвам се да споделя, че ако си отворим очите, ще е по-добре за нас

Смъртността от земетресения расте, тъй като расте гъстотата на населението, а не защото стават по-силни или по-чести, т.е. рискът земетресение да удари даден град, както и силата му са същите като преди 100 години, само жертвите евентуално биха били повече, тъй като населението на града се е увеличило.

Процента градско население се покачва в цял свят всяка година. Едно е да те захлупи малка схлупена къща плетарка на село, в някоя махала, друго 18 етажно ЕПК да се килне в града, напълнено до горе с народ вертикално село.

# 106
Нивото започва дастава абсурдно. Бях се засилил да пиша, но танграта е написал каквото искамда кажа. Има затопляне, но бедствията винаги ги е имало и ще ги има, просто сега много се говори по медиите.
За сибир - какви са тези фантазии, хората късат връзки с Русия, вие в Сибир искате да инвестирате. Кой ще ви пусне?
Аз съм по-притеснен зареялния апокалипсис, който Европейските и Американските лидери ни натресоха, а именно цените на енергия и храна. Тази зима ще е страшна за много хора. Според мен ще има сваляне на правителства из европа. Това не може да продължава, заради шепа украйнци и политически игри, ще се затрие целия запад.

И да ви кажа още нещо. Имотния сектор изключително много замърсява и хаби ресурси, който е загрижен за глобалното затопляне, да се запита дали чрез инвестициите си не вреди на света.

# 107
Реално виждам това лято как наши връстници се оказват с няколко апартаменти из Пловдив и къщи по селата, които се чудят какво да ги правят.

Опитват се да ги продадат или дадат на агенция за да им ги дава под наем, но понеже живеят в чужбина и нямат намерение да се връщат в Бг поне още 15ина години им е трудно решението.

Едните нямат деца и са на по близо 50, а другите са връстници с едно дете в начален курс ученик и си имат къщи навън, които да обгрижват.
На първите само плененницата им ще им е наследник, а на вторите я се върне сина им някога в Бг, я не и тези имоти са им проблемни.

# 108
Че няма ли за имотите някакви (предполагам) общоевропейски регулации за модернизация на сградите? В Западна Европа има, мислех, че е навсякъде?

За да са по-висок енергоспестяващ клас, нали така се казва на български. На запад поне е задължително и е една от най-нашумелите теми.

# 109
Регулации има само за новото строителство. СС е оставено на парче да се правят подобрения и е зависимо от волята на съсобствениците. Които, както ЗУЕС позволява, в най-честия случай нехаят и си правят каквото искат.

# 110
Че няма ли за имотите някакви (предполагам) общоевропейски регулации за модернизация на сградите? В Западна Европа има, мислех, че е навсякъде?
Има, но малко хора се интересуват, също като стана със санирането. Всичко се гледа първо колко скъпо е, следва едно ауууууу и се заклеймява на място Satisfied Хората мислят, че Зелената сделка се състои във вдигане на тока, за останалото няма и гък, камо ли разяснение, разбиране, анализ. А и на колко хора по селата им е постижимо да си сменят всички прозорци с двойна алуминиева дограма или да си сложат изолация на стени, строени по технология която и без това трудно се поддава на модернизация? На колко хора им е по джоба да си сложат термопомпа или солари? В момента губим пари по еврофондове защото липсва план в тая насока. Освен да си построим една цяла нова столица като бразилците, и да си направим всичко там модерно и съобразено с бъдещето... 😐

# 111

Аз съм по-притеснен зареялния апокалипсис, който Европейските и Американските лидери ни натресоха, а именно цените на енергия и храна. Тази зима ще е страшна за много хора. Според мен ще има сваляне на правителства из европа. Това не може да продължава, заради шепа украйнци и политически игри, ще се затрие целия запад.

Ще го затрият Запада и още как. Лошото е, че и ние горим заедно с тях.Вече започвам да си мисля, че това е целта. И наште умно-красиви лумпени, начело  “ онуй ухиленото от Канада”, ( този израз е цитат от друг депутат), решили да затварят ТЕЦ Марица Изток, най-голямото държавно предприятие, което е на печалба огромна, особено сега. ( за тези, които не знаят в Мариците се произвежда ток, като естествено предателите продадоха 2 от ТЕЦ-вете на американците). Та как така ще имаш предприятие, държавно, то ще произвежда така актуалната напоследък енергия и също така я произвежда на ниски цени и я изнасят за продажба навън, печелят, пълнят бюджета и ще го затворят?!? Т.е. ще намалят производствените му капацитети с 40% до 2024г.,само щото някакви джендъри от ЕС искали така. Просто съм в потрес. Отишъл Кирилчо да обеснява на хората от ТЕЦ-вете как трябвало да се преквалифицират и да се ориентират да търсят друга работа. Как не го разкъсаха още тогава на тази среща не знам. Та благодарение на тези ТЕЦ-ве и рудници се издържа целият регион Стара Загора, че и Сливен. Тези хора живеят там, заради тази работа. Поне 1 човек от семейство работи там. Ако намалят капацитета на ТЕЦ-ве и рудниците там, страшно много хора ще останат без работа. Старозагорски район ще потъне икономически, от там и имотния им пазар. ( да го обвържа с темата все пак, защото и цените на жилищата там са високи, почти колкото в другите големи градове, но явно след 2 години ще се срути цената и там. Защото ако не работиш в ТЕЦ-вече просто няма за какво да живееш в този регион).

# 112
Ами сигурно ще се преместят в София тогава. Значи да не го мислим столичния имот пазар 😄

# 113
Бадкарма, тези хора не са на по 20-30г. Как се мести 40-50г човек, уредил си живота в СтЗ и работил 20-30г там. Каксе преквалифицира на 40-50г? Мисшете го малко преди да говорите, моля.

# 114
Баща ми се премести на 48г в чужда държава поради загуба на работа. Има как, че се и оправят като се преместят. А преместване в рамките на родината пък съвсем.

ПП: Предишният ми пост беше просто ироничен, но явно не си е проличало.

# 115
В България има проблем с грижите за възрастните хора. Няма достъпни хосписи, както от финансова гледна точка, таса и като адекватна медицинска грижа и обслужване. Така че много хора са принудени да си стоят в малките градове и села и да си гледат старците.

# 116
Така е със сигурност, но ако останеш без работа на 45 и нямаш никакви доходи, а трябва да храниш две деца, ще стоиш и ще се вайкаш ли? С вайкане тая работа не става. Решения се намират, и да, понякога трябва хората да разберат, че не са дърво с корен и се налага да се преместят. Не казвам, че е лесно. Но не винаги има избор. Алтернативата ако е да умреш от глад, ще се преместиш и как още.

Аз съм се местила толкова пъти, че съм абсолютно претръпнала. Но предполагам ако някой си е живял цял живот на едно място, някои дори жилище не са сменили, е трудно да си представи човек такава стъпка.

# 117
  • Бургас
Айде ся как се местел човек. Вечно щастие и вечна любов никой не ни е обещавал. Като не иска да се мести, да умре от глад.
Животът е непрекъсната борба, постоянно сме подложени на промени и колкото по-лесно успяваме да се приспособим, толкова по-добре за нас.
Май наистина сме изгубили основните си инстинкти поради охолния и презадоволен живот.
С Кармата сме писали заедно Simple Smile

# 118
Предвид, че днес ЕЦБ повиши лихвите с голяма стъпка, според вас кога ще се отрази и по бг кредитите? Че нещо всичко мн бавно се случва 😀

# 119
Предвид, че днес ЕЦБ повиши лихвите с голяма стъпка, според вас кога ще се отрази и по бг кредитите? Че нещо всичко мн бавно се случва 😀
Борят инфлацията като гасят пожара с бензин.

Общи условия

Активация на акаунт