Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 050
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Държавата (комунистическа) няма и стотинка да даде за възстановяване на къщите.

След тези наводнения,надали някой застраховател ще се съгласи да застрахова къщите точно в тези села.

# 91

След тези наводнения,надали някой застраховател ще се съгласи да застрахова къщите точно в тези села.

Да припомня, че преди седмица-две повдигнах въпроса за липсата на вода или наводненията и политиците, но ме иронизираха.

Каква държава, вече сме просто територия. Затова пенсионерите ще блянуват по Крит, а не за имот в "Горно Нанадолнище".

# 92

Нърд ти е отговорил подобаващо. 30 години още в НАТО и ЕС все комунисти ще са ви виновни, че сте некадърници.

# 93
Отклонявам се от темата. Относно наводненията: Искрено съчувствам на тези хора. Скоро прочетох пост във фейсбук от жена, живееща там. Та тя каза в прав текст, че самите те са си виновни, защото са участвали в корупцията, мълчаливо. Виждали са как се изсичат дърветата наоколо, как минават камиони пълни с трупи и нищо не са казвали, дори самите те си купували от тях. Честно, омръзна ми всеки ден да чувам новини за корупция или беди, в следствие от корупция. И как никога, никой за нищо не е виновен.

# 94
На нас ни запалиха колата след сигнал за изсичане на дървета.
Хората на село няма от кого да купят дърва освен от тези, които ги секат.
Лесно да е се коментира от жълтите павета. От село - не толкова.
Но основната причината за наводненията едва ли е изсичането на дърветата.

# 95
Все повече да си отваряме очите къде инвестираме, до колкото е възможно, тъй като явно държавата е абдикирала от функциите си. Комунизма отдавна замина в небитието и стига сме плюли по него. Освен да се режат лентички и да се снимат с лопати в ръце - трябва да се мисли държавнически и да се вземат превантивни мерки.

"На нас ни запалиха колата след сигнал за изсичане на дървета." Angry Anguished Astonished

Ето за това говоря. Хубаво е, че има и будни граждани, но къде е полицията и държавата питам? Неможе да виним само природата, а престъпните действия на хората и респективно бездействие на управляващите. Редно е при такива нагли случаи на сеч и палежи, тези хора да са в затвора, а имуществото им конфискувано в полза на държавата и възмездие за пострадалите.

Мисля, че застраховка (за страх уловка) не може да покрие щетите. Какво като имота ти е застрахован, когато няма да ти изплатят 100% неговата стойност (поради тежки процедури по доказване, самоучастие, разходи по преместване и т.н.) и пред къщата ти е потоп / опустушение за години напред?!? Според управляващите вината е само на "проливният дъжд"..

Столица ни също не е застрахована от подобни бедствия, но от години институциите си прехвърлят топката. Close

"Кметът на Бели Искър пред FN: Ако стане най-лошото с язовира, селото ще бъде пометено на 14-ата минута, има опасност и за София"

"„Всяка пролет вече повече от 10 години експерти оглеждат стената на язовира и само констатират необходимостта от спешен ремонт."

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 08:51 от Нърд

# 96
Мен ме радва, когато се говори за рискове и хората 30 г треперят как нещо ще се случи, животът минава и на пенсия се чудят как са го докарали до това дередже. Да не говорим, че през това време рискувалите берат плодовете и живеят що годе финансово пълноценен живот. Не говоря да се инвестира с кредит 😁

# 97
Че се променя климатът е ясно. Че не се прави достатъчно, а и хора и политици гледат не по-далеч от носа си също. Ама къде набутахте и земетресенията, бре?

# 98
  • Бургас
Затова трябва да се инвестира в имоти в различни градове, че в единия като тресне земетресение, да има къде да се приютиш Simple Smile

# 99
Сега още по- "еретична" истина ще ви кажа:  връзката между климат и земетресения - причината те да се променят е една и съща. Обаче не е по темата за имотите.
Ей сега вече съвсем на парчета ще ме накъсате

# 100
Няма. Но освен ако тези разсъждения нямат връзка с имотния пазар, не им е мястото в тази тема.

# 101
Честотата на катастрофалните земетресения в световен мащаб расте. В пъти расте броят на жертвите  https://profit.bg/mobile/news.php?id=152030

Опитвам се да споделя, че ако си отворим очите, ще е по-добре за нас

И да има подобно нещо, то няма общо със замърсяването или с хората. Малко се увличате някои хора.

# 102
Само 14% от обезлесяването се дължи на сеченето на гори за огрев или мебели. Останалото са изсечени гори за земеделие. Значи НЕ обвинявате онези хора,които преди двеста и повече години са изсекли горите в Тракия например,за да засеят нещо,а тези днес които секат мъничко дърва за огрев и домакински нужди!
Ако искаме да ограничим до минимум наводненията трябва отново да залесим България изцяло,както е било в праисторически времена. Джунгла!
А какво ще ядем?

Няма да останеш гладна, не се притеснявай.

# 103
Честотата на катастрофалните земетресения в световен мащаб расте. В пъти расте броят на жертвите  https://profit.bg/mobile/news.php?id=152030

Опитвам се да споделя, че ако си отворим очите, ще е по-добре за нас

Смъртността от земетресения расте, тъй като расте гъстотата на населението, а не защото стават по-силни или по-чести, т.е. рискът земетресение да удари даден град, както и силата му са същите като преди 100 години, само жертвите евентуално биха били повече, тъй като населението на града се е увеличило.

# 104
Бе аз гледам в рамките на моя да живея добре и комфортно, на старини да не мизерствам и да мога да си позволя медицинска помощ, и евентуално да оставя някой лев на децата. Не го мисля какво ще става след 150 години. Имам предвид от гледна точка на инвестициите. Иначе земетресението в Перник беше доста силно, но слава богу издържаха сградите и нямаше жертви. Дали може да ни тресне и още по-силно - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт