Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 024
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не е вярно, че в чужбина "знаеш къде ти отиват данъците". Обратното е. Там изтичат милиарди за безумни проекти. Включително ремонти на градинки, социални програми за мигранти и всякакви подобни.

Тук поне не се взимат много. И криво ляво се прежалват. Там като ти одрънкат половината заплата за данъци, и с останалата само преживяваш, дори и в топ 20% по доходи специалист.

Не съм забелязал и да се "чупи колата от магистрали" това са дъвки и мантри на черногледи хора. Кола не ми се е чупила. Пътища, колкото искаш, включително и нови в София.
Ако имаш чакъл пред апартамента, може би проблемът е в теб, че си купил там. Трябвало е да купиш, където има улици.
Като си бил "гявол" и си търсел сделка на 40-50% от пазарната, си носиш риска. Няма как хем ти да си тарикат, хем да няма риск. Това само българите си го мислят.

Ако 200% ти се вижда много за 3 години труд, вземи купувай тухли и земя и строй. Щото е лесно да си вадиш парите с писане, но реалният градеж не е толкова безгрижен.

Повечето пъти се случва да плащаш за здравни без да ги ползваш. Това е застраховка. По същия начин и ако се застраховаш срещу събитие, например за колата, няма гаранция, че ще се случи непременно. На 100 човека се случва 1, ама струва скъпо.
В чужбина също се плащат много здравни, включително и с частни застраховки. Коронки, корени на зъби, са в хиляди, много по-скъпи от България.
Изобщо, това плюене срещу България не го разбирам. Аз съм живял много години и в България и навън. Плюят тези, които или не са живели никога навън, или нямат поминък и ходят да мият чинии. Или са заминали преди 20 години и помнят България от 90те.

# 76
Само да вметна, че и в България държавата ти взима почти половината заплата,  около 25%  удръжки и 20% ДДС за всяко нещо, което си купиш.
Без да броя разни данъци, винетки, глоби, акцизи и т.н. стига 50% с лекота

# 77
  • София
Глупости! Защото в чужбина ДДС няма, няма глоби, няма винетки, няма акцизи.
Ти сериозно ли!?
Да изброявам ли какви са в Канада!?
Една кутия цигари 10$. Акохолът е по 30$ на бутилка концентрат от най-обикновените 0.7л.
Шофьорска книжка 250$ на година. Ако имаш глоба за несложен колан, + 120$ за 3-4 години напред.
Отделно данък и застраховка на колата в хиляди.
Данъците на имотите и смет са от порядъка на десетки хиляди на година.
Спорът е абсурден.

# 78
Сметките посочени тук за Канада са в пъти по- ниски от тези в момента.

Данъците навсякъде не са приветствани с отворени обятия когато ги плащаш. Но спорът тук е за друго.

# 79
ти четеш ли се какво пишеш?
или само пишеш да има
каза, че в чужбина ти взимат 50%, а аз казах, че и тук е така
и почна да вадиш от 10 кладенеца вода.
то е ясно, че щом си тук, значи е най-добре
когато си бил там, пак е било най-добре, уверен съм
изобщо какво и да направиш и където и да си, е най-добре

глупостите за високите данъци застраховки на автомобили ги борих в друга тема, няма да се боря и тук

да за кола 80коня на 15 год е без пари у нас, ама сигурно не гледаш такива

# 80
  • София
Ами грешно ги смяташ тези 50% но излизаме прекалено офтопик.
Няма как да ги сметна съвсем прецизно, а и ти не даваш толкова подробна сметка.
Аз съм съгласен, че ако включиш абсолютно, ама абсолютно всички данъци, такси, акцизи, глоби, общински данъци, смет, винетки ще минеш 50те %.
Да, ама при аналогична сметка в чужбина ще минеш 70те%.

Имам акции в Итрейд (в щатите). Наскоро трябваше да се смятат данъци печалба. За американските служители данъкът (реално беше уитхолдинг такса, т.е. предварителен данък) беше грубо 35%-40%. За хора, работещи в България се смяташе по 10%.

А и то се вижда накрая какво ти остава в банковата сметка.

Имам 3 коли, 90, 115 и 201 коня Simple Smile
В Канада карах само с една, 130 коня. Старши инженер, не можех да си позволя повече.

# 81
Не е вярно, че в чужбина "знаеш къде ти отиват данъците". Обратното е. Там изтичат милиарди за безумни проекти. Включително ремонти на градинки, социални програми за мигранти и всякакви подобни.

Тук поне не се взимат много. И криво ляво се прежалват. Там като ти одрънкат половината заплата за данъци, и с останалата само преживяваш, дори и в топ 20% по доходи специалист.

Не съм забелязал и да се "чупи колата от магистрали" това са дъвки и мантри на черногледи хора. Кола не ми се е чупила. Пътища, колкото искаш, включително и нови в София.
Ако имаш чакъл пред апартамента, може би проблемът е в теб, че си купил там. Трябвало е да купиш, където има улици.
Като си бил "гявол" и си търсел сделка на 40-50% от пазарната, си носиш риска. Няма как хем ти да си тарикат, хем да няма риск. Това само българите си го мислят.

Ако 200% ти се вижда много за 3 години труд, вземи купувай тухли и земя и строй. Щото е лесно да си вадиш парите с писане, но реалният градеж не е толкова безгрижен.

Повечето пъти се случва да плащаш за здравни без да ги ползваш. Това е застраховка. По същия начин и ако се застраховаш срещу събитие, например за колата, няма гаранция, че ще се случи непременно. На 100 човека се случва 1, ама струва скъпо.
В чужбина също се плащат много здравни, включително и с частни застраховки. Коронки, корени на зъби, са в хиляди, много по-скъпи от България.
Изобщо, това плюене срещу България не го разбирам. Аз съм живял много години и в България и навън. Плюят тези, които или не са живели никога навън, или нямат поминък и ходят да мият чинии. Или са заминали преди 20 години и помнят България от 90те.
Е... няма как да не ти отговоря. Живяла съм и в чужбина и в България, строила съм и тухлена къща и сглобяема. Купувала съм апартаменти три пъти и старо и ново строителство. Всичко написано е от опит. Единствено съм съгласна за черногледството, може би трябва малко по-позитивно, но на къде.... Това не е плюене срещу България, а срещу средата в която живеем и този отговор, ако улицата пред апартамента е такава да не си купувал там е наистина несериозно. Може ли да ми отговориш на един въпрос - Защо в N село до Пловдив има уникална и съвременна инфраструктура с прекрасни детски площадки и градински, а защо в N село също в България е мизерия, кал и ужасна занемарена инфраструктура. И това, че на запад се дават пари за проекти е много правилно, защото на теб предполагам ще ти е по-приятно, ако на вън е чисто и поддържано със зеленина, отколкото кално и полусъборено. И последен въпрос, защо се случиха наводненията през последните дни при които къщите на бедни хорица, които са доволни предполагам от България се сринаха със земята.

# 82
Аз лично от здравеопазването и градския транспорт съм супер доволна. Но съм здрава, така че може би мнението ми не е меродавно.

# 83
Аз лично от здравеопазването и градския транспорт съм супер доволна. Но съм здрава, така че може би мнението ми не е меродавно.

това е за виц...

хем не си имала взимане даване, ама си доволна!

# 84
  • Бургас
Наводненията на хората се случиха заради безобразната корупция, която е превзела България. И която убива реално и разрушава животи, ама на нас все ни звучи отвлечено, интелектуално и имагинерно.
Някой някъде прибрал пари за почистване на корита - написал ги почистени на хартия. И така с години. Резултат - наводнение.
Някой полицай някъде прибрал рушвет да прекарва мигранти, друг бракувал кола, ама я продал. Резултат - двама убити полицаи, две деца сираци.
Някой някъде прибрал рушвет, написал 20-годишната кошница годна при ГТП, резултат - ботурясана на магистралата и убила още трима.
Пътна фирма печели обществена поръчка, дава 30% рушвет, наема подизпълнител, той наема две бригади най-евтино, които пътуват всеки ден сутрин от пет часа от село N, бачкат по 10 часа, после три часа път обратно, заспива на волана и резултат - трима души убити. Щото трябва да е най-евтино и без договор, на черно, иначе не излиза сметката.
Всичко това са реални примери, има още стотици около нас, всеки ден!

# 85
Пропуснал съм новата тема, но не ми се четат 50 коментара.
Това ми пратиха сега, вие кажете. Хоумхийд уж агрегира и премахва фалшиви и повтарящи се обяви.
https://www.facebook.com/100054219532529/posts/pfbid0t6ePjPy7Ux9 … tPMsF8ZFL38l/?d=n

# 86
Когато съм имала нужда от лечение или зъболечение, винаги съм била много доволна от резултата и в момента съм здрава. Нали в крайна сметка това е важно. Но аз се пазя доколкото ми е възможно. Оценявам какво имам и не мрънкам без причина  това и в контекста на жилищата. Радвам се, че не съм под наем и не искам да съм под наем.

# 87
И грам корупция да няма, и до блясък да са изчистени коритата - наводнения ще има. Понякога природата побеждава, но има ли един човек в тия села, който да си е застраховал имота?

# 88
Сега държавата ще им даде пари, ще всигнат палати. Така се прави. Ако си застрахован, ще вземеш по-малко. Тарикатлъка в БГ винаги побеждава.

# 89
Сега държавата ще им даде пари, ще всигнат палати. Така се прави. Ако си застрахован, ще вземеш по-малко. Тарикатлъка в БГ винаги побеждава.

И май в застраховките има клаузи, че ако те компенсират за същото от другаде не ти плащат (всичко).
Тоест незастрахованите получават от държавата, а застрахованите не се знае какво ще получат.

Общи условия

Активация на акаунт