Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 163
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Искам да предпазя и други от Стойсити ЕООД-некоректен строител. Фирмата изнудва своите купувачи с 30% даване пари на ръка. Обявената цена на имотите не подлежи на коментар и никъде не е упоменато, че процент от сумата няма да минава по банков път.  Далеч от тях!

www.nap.bg

# 346

Стана бизнес цикъла. Ама в рамките на следващия бизнес цикъл предстои размерът на популацията 25-40 години в България да се свие с ~25%, та аз не бих заложил на повторение.
Ето ти една графика за 20 годишен период, която не кореспондира с твоята теория. Няма дъно, което да е по-ниско от предно дъно.

# 347
Как не се прави от двустаен апартамент -тристаен.
https://trafficnews.bg/plovdiv/absurd-broker-si-zastroi-dopalnit … EReielxC4tH8HoB5M

# 348
Дам,те така стават двустайните тристайни!Ужас!

# 349
Derivative, chris78 аз над година се опитвах да обясня тук разни неща и не ми се получи. Някои хора просто не искат да вникват и търсят фундамент. Просто изкат да си купуват и това е. И стратегията на пбикновения човек работи доста дълго време, докато не спре да работи и той св паникьоса и продаде когато цените паднат. Ей така, те обичат просто да си мислят и да им се радват на тухлите, въпреки че никога няма да продадат, освен ако не са форсирани. Но мисълта ми беше, не се хабете, няма смисъл, дори и да сте прави ще останете неразбрани.

# 350
Derivative, chris78 аз над година се опитвах да обясня тук разни неща и не ми се получи. Някои хора просто не искат да вникват и търсят фундамент. Просто изкат да си купуват и това е. И стратегията на пбикновения човек работи доста дълго време, докато не спре да работи и той св паникьоса и продаде когато цените паднат. Ей така, те обичат просто да си мислят и да им се радват на тухлите, въпреки че никога няма да продадат, освен ако не са форсирани. Но мисълта ми беше, не се хабете, няма смисъл, дори и да сте прави ще останете неразбрани.
Гого, хайде на горната графика с технически анализ кажи, накъде се развива пазара. Щом не искаш да гледаме фундамента, нека погледнем техническия анализ. Колко дъна и колко върхове виждаш? Ако продължим графиката с последващите 2021 и 2022 г. ще видим и нов по-висок връх.
Дори да има корекция надолу, вярваш ли, че ще се пробият нивата от 2015 година?
Аз по-скоро предполагам свиване на обема на новото строителство и забавяне темпа на растеж на цените през следващите години.

# 351
Gogo, даже не искат да купуват коментиращите тук, ами вече са купили, е как да приемат, че е възможно да изгубят

Мъфин, сега е моментът САЩ да купуват евтини суровини, които се котират в долари. В един момент обаче ще трябва да изнасят и доларът ще падне

# 352
Не е така, повечето са купували преди/началото на 2020. Само мъфин купува в момента.

# 353
Еврото се срина заради безумните санкции към Русия.  Още не мога да си представя как може да се простреляме от упор.

От икономическа гледна точка може и да са безумни, но от политическа и ценностна са много смислени. И ако не бяха наложени сега, утре щеше да е още по-зле. Нямаше да ни се разминат по-големи неприятности. Да напомням ли, че след Крим Европа си затрая? И какво стана?

# 354
Gogo, даже не искат да купуват коментиращите тук, ами вече са купили, е как да приемат, че е възможно да изгубят

Мъфин, сега е моментът САЩ да купуват евтини суровини, които се котират в долари. В един момент обаче ще трябва да изнасят и доларът ще падне
Идва момент, когато и да искаш да купиш - не можеш. Отиваш под наем при Танграта.

# 355
Еврото се срина заради безумните санкции към Русия.  Още не мога да си представя как може да се простреляме от упор.

От икономическа гледна точка може и да са безумни, но от политическа и ценностна са много смислени. И ако не бяха наложени сега, утре щеше да е още по-зле. Нямаше да ни се разминат по-големи неприятности. Да напомням ли, че след Крим Европа си затрая? И какво стана?
Тя Европа си затрая и когато Ердоган я разиграваше, но това е друга тема.

Тя Европа обича да не се ангажира, ама този път нещата просто минаха границата на търпимото и на мудната Европа и прекипя.

# 356

Идва момент, когато и да искаш да купиш - не можеш. Отиваш под наем при Танграта.

Те тези с големите депозити в банките, могат и на скъпото да купят, ако видят, че корабът потъва. Неравномерно е разпределен капиталът за съжаление.

Едно връщане на цените до 2020 г, при повишените лихви виждам аз.

Излизат малко по-смислени оферти напоследък. Иначе забелязвам хората цели бизнеси продават, помещения се изпразват. Днес видях обява, че се продава цял хотел на Ален Мак, Варна. Защооо питам аз?

# 357

Скрит текст:
Това не е вярно. Всеки, който има малко по-задълбочени познания по история, геополитика и финанси знае кой предизвика войната, защо я предизвика и отколко мноооого време се подготвя всичко. Това не е правилната тема за дълги обяснения по въпроса, така че няма да коментирам повече. На който му е интересно нека погледне в мненията ми на седма, осма, девета и десета страница (отзад напред). Към този момент са 48-ма, 47-ма, 46-та и 45-та страница. Там има 5-10 поста и цитати опитващи се да обяснят съвсем накратко защо се случва всичко.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 23:57 от Мъфин

# 358
Ето ти една графика за 20 годишен период, която не кореспондира с твоята теория. Няма дъно, което да е по-ниско от предно дъно.

Написал съм ясно каква ще е разликата спрямо предния цикъл. Това се върти в тази тема непрекъснато, някои хора просто отказват да приемат, че има фундаментални демографски фактори, които правят инвестицията в имоти в България лоша в дългосрочен план. Не мисля, че който отказва да види това, може да бъде убеден рационално в каквото и да е.

# 359

Скрит текст:
Това не е вярно. Всеки, който има малко по-задълбочени познания по история, геополитика и финанси знае кой предизвика войната, защо я предизвика и отколко мноооого време се подготвя всичко. Това не е правилната тема за дълги обяснения по въпроса, така че няма да коментирам повече. На който му е интересно нека погледне в мненията ми на седма, осма, девета и десета страница (отзад напред). Към този момент са 48-ма, 47-ма, 46-та и 45-та страница. Там има 5-10 поста и цитати опитващи се да обяснят съвсем накратко защо се случва всичко.

Политически шах се играе от векове и ще се играе в бъдеще. Но войната я започна Путин, понеже губеше в този политически шах. Никой не му е виновен, защо Китай не е в положението на Русия и не започва война?

Общи условия

Активация на акаунт