Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 42 513
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
ако капят и когато капят.

Точно. Имам достатъчно на брой познати, които набутаха пари във всякакви имоти очаквайки "да капе нещо". Ама не капе, че и разходи има по него. Последният такъв набута пари в къща за гости. Да капело... Ама капе по няколко дни около празници. После пълна суша. По план-график ще възстанови инвестицията след 40 години. Иначе на далавера купил имота... Далавера, ама за кого? За тоя който е продал и за брокера.
Танграта вече спомена, че коментира само София. Моите имоти също са в София. Тази къща за гости определено не е в София, а при инвестиция в провинцията винаги има по-голям риск.

# 556
Аз миналата седмица купих супер краткосрочни американски ДЦК с лихва 3% на годишна база. Това докато чакам да излязат по- интересни инвестиции в акции или имоти. 2 годишното ДЦК е 4%
Би било чудесно да споделиш подробности в темата за инвестиции. Коя платформа ползваш и т. Н.

# 557
Къде, според вас, по-точно се намира тази жилищна сграда в Лагера: www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c147428363349272&sl … k=8h24h8&f1=1?

# 558
На мен ми прилича на Старлайт на Меркурий 99, но пък и е много вероятно снимките да са от съвсем друг апартамент, не този от обявара. Не мисля, че в Старлайта са останали толкова свободни апартаменти, колкото тази агенция предлага. Другото ми предположение, съдейки по цените, е Семирамида в Красна Поляна, въпреки че не отговаря на годината - 2020. Според мен тази агенция е шменти - капели.

# 559
1200e лукс акт 16 в лагера? Мирише ми на измама.

# 560
"Българската народна банка вдига от днес основния лихвен процент (ОЛП, проста годишна лихва) на 0,49%, съобщи БНТ.

Това се случва за първи път от 2016 г. Повишението отбелязва и най-високата стойност на лихвения процент от декември 2009 г., когато той бе 0,55 на сто.

У нас той няма пряко отражение върху лихвите по депозитите и кредитите, които се определят предимно от лихвените нива, установени от Европейската централна банка"

# 561
  • София
Предвид наближаването или вече покачването на лихвените %...

Към какъв тип жилище трябва да се насоча ако искам :
- един балкон (неостъклен),
-голяма стая (за домашно кино) и място за готвене (ако има два излаза ще е огромен плюс (това ми е "климатика:) също и парно/ТЕЦ.
Живял съм само в панел, та и предвид цените, май ще се огранича най-много до ЕПК (нали са по-функционални, особено в маломерните). Идеален вариант - стар стил двустаен, но при едностаен възможно ли е горните изисквания (т.е. ако се спра на под 40- 55кв.м) но в хубав квартал?
 Ерген, с ограничени финансови възможности, имам опция за първоначална вноска (предстояща продажба на наследствен имот) и почнах да си мечтая Simple Smile
Като район, май към южните ще е пак... (според бюджета ще гледам да е наблизо до парк или бъдеща метростанция).
Гледам някои оферти за тотален ремонт /даже и снимки са посмяли да сложат, други не/ - но честно - не бих си представял да живея в такъв - едва ли ремонта ще го "оправи". Други (в моя квартакл) вече няколко месеца се продават - предполагам има съседски проблем или ? От това най-се опасявам...кофти пушач или мизерник/ци, музика...
 даже се замислям дали да не включа и последните етажи в търсенето.

# 562
Аз съм на мнение, че каквато и да е дупка, тотален ремонт ще го оправи. Но си е голяма занимавка. И разбира се си заслужава ако блокът е нормален, а не някой разпадащ се коптор. Ако гледаш на последен етаж предвиди пари за климатици, защото става много жега. Също така най-добре да е със скоро ремонтиран покрив. Ако терасата ти се пада над стая на долния етаж, гледай да няма проблеми с течове, питай съседите отдолу.

# 563
Starrydream- човек се разпростира според парите с които разполага..то е и водещо!
на следващо място - има ли къде да живее  5-6 месеца след като купи / и да е НС и да е СС - коптор/ все тая.

# 564
Starrydream, в твоя квартал продават няколко с неуредени документи, в единия има баба с пожизнено ползване, но не го обявяват дори на оглед
търси нещо поносимо за живеене, тотален ремонт струва половин апартамент
много е хубаво на последен етаж, покрив рядко тече, ако терасите са ти покрив на съседите отдолу тъчът е почти неизбежен

# 565
  • София
Днес публикуваха данните от преброяването от миналата година.
Страната е намаляла с 844 781 души или 11,5%, сочи статистиката на НСИ.
По лошото е, че с почти същата бройка е намаляло трудоспособното население.
София област и град също намаляват като население.

Със сигурност вдигнат ли данъците, а това е неизбежно, пазарът ще бъде залят от имоти.
И тук няма дали, а има кога!

Цитат
Трудоспособното население е намаляло с над 760 хил. души за 10 г.

Тенденцията на застаряване на населението води до промени и в неговата основна възрастова структура - под, в и над трудоспособна възраст.
В трудоспособна възраст към 7 септември 2021 г. са 3 815 000 души - или 58,5 процента, допълни директорът на Дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ.

# 566
Споко, Бойко тиквата ще поддържа балона. Парите от кражби ще трябвя да се влагат някъде.

# 567
ит тата , които са надеждата на доста в темата ... https://www.welt.de/wirtschaft/webwelt/plus241382479/Silicon-Val … assungswelle.html

# 568
В Германия. Уточнявайте ги тези неща.

Високи заплати и т.н.

Има няколко не малки германски компании, които, в тази ситуация се преместиха в България. Кадрите са по-евтини.

# 569
В Щатите.
В България с евтините кадри как се пазарува на европейскостолични цени ? Не са по-евтини кадрите.
Кои фирми имаш в предвид?
А това с преместването е докато има бизнес и клиенти все пак. А бизнеса и клиентите не са в нашите граници .

Общи условия

Активация на акаунт