Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 214
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Стигнахме ли дъното?

Кажете, като стигнем. Че съм в готовност ...

# 196
Ще има "пик нагоре" ако свършека на войната доведе до значително по-висок растеж и тоя "пик" въобще няма да е веднага. И никой не е казал, че войната въобще ще свърши в обозримото бъдеще. В Сирия вече станаха 10 години.

П.С: Не знам как с хоризонт "3 години са цяла вечност" се обсъждат рационално инвестиции в имоти. Неспекулативните инвестиции в имоти са с хоризонт 50 години и отгоре.

# 197
П.С: Не знам как с хоризонт "3 години са цяла вечност" се обсъждат рационално инвестиции в имоти. Неспекулативните инвестиции в имоти са с хоризонт 50 години и отгоре.

Аз никога не съм обсъждала инвестиции в имоти, не ме набърквай тук. А за хоризонт 50 години не вярвам някой да мисли изобщо, това е абсурдно.

# 198
Последната рецесия точно това стана и спадът беше ~40%.
При жилищата беше около 40 процента, а при SP500 беше почти 50 процента. Още по-трагично. По време на криза при жилищата поне остава доход от наем. Може да е намалял, но го има.

# 199
При жилищата беше около 40 процента, а при SP500 беше почти 50 процента. Още по-трагично. По време на криза при жилищата поне остава доход от наем. Може да е намалял, но го има.

И в двата случая който има резерви и може да чака после изплува. Който няма и е набутал всичко, ще продава на загуба, разбира се. А ако е взел и кредит за да инвестира ще духа супата.

# 200
А за хоризонт 50 години не вярвам някой да мисли изобщо, това е абсурдно.

Аз планирам с хоризонт няколко десетки години, поради което и не инвестирам в имоти, особено такива в България.

# 201
Дериватив, не знам защо се палиш толкова. Следвай си тезата, всеки си решава.

# 202

И в двата случая който има резерви и може да чака после изплува. Който няма и е набутал всичко, ще продава на загуба, разбира се. А ако е взел и кредит за да инвестира ще духа супата.
За изчакването е ясно. Имам предвид, че по време на кризата от имот ще капе някакъв доход. След кризата е ясно, че и индекси и имоти ще се възстановят и покачат. Аз лично ако скоро вземе да стане някакъв апокалипсис и имотите и акциите спаднат с по 40 процента ще вкарам допълнително едни сериозни пари и в двете неща.

# 203
Ми три години са цяла вечност все пак. Освен това свърши ли войната ще има пик нагоре почти веднага.
Няма да свърши скоро за съжаление. Май не е това целта и. Вчера четох във тагес май беше, че Селенски смята следващата година поне ще има война. Вярно че иска пари сега, но ... аз също мисля че ще има.
А и пика не знам как ще дойде? Счупиха си краката немците да търсят източници на енергия и гледам няма. Сега ЕС разчитал на Азербейджан, но те са толкова демократични и така без олигарски ... ей като другите дет се пердашат. И вярно ги насвиха като нападнаха арменците , но до кога? Ако ЕС стане зависим от техните източници до кога ще се свиват като ги скастрят? 
Та какъв пик?

# 204
А за хоризонт 50 години не вярвам някой да мисли изобщо, това е абсурдно.

Аз планирам с хоризонт няколко десетки години, поради което и не инвестирам в имоти, особено такива в България.
Именно. Колкото толкова.

Тези имоти искат и постоянно обгрижване, но явно хората са взели НС в последните 5 години и не са се сблъскали още с амортизацията, текучеството и тенденциите в последните 30 години.

# 205
Аз като гледам в момента инвеститори продават на други инвеститори, които също се надяват да продадат на други инвеститори, а тая стълбица не е безкрайна 🤨

# 206
Фондовата борса щесе срине по-бързо, имот ия пазар има лаг. Но проблема ти ще е че долара е скъп и ще става по-скъп. Дано си се запасил с долари.

# 207
Изглежда ми, че са снимали апартамента, за да го пуснат в тяхна обява.

# 208
Ми, имах и аз странен оглед, но с друга дама от Титан. Същите суперлативи и положително отношение към всичко, но непрофесионално поведение, претупване на огледа и никаква задълбоченост. Искаше да снима, но не й позволих.
Като ми се обади пак, казах, че вече сме сключили сделка.

Само един месец се занимавах с брокери и достигнах до извода, че прилагат какви ли не трикове, предават си информация едни на други, идват на огледи по двойки, представяйки колегата си за клиент и какво ли още не. На такива глупости се наслушах по телефона, задаваха ми безумни въпроси като например какви са ми мотивите да не им дам снимки, да не подписвам договор с никоя агенция, как съм си въобразявала, че ще се справя сама с огледи и договор и тн., че без тях никога няма да успея и тн. Само 2-3 частни лица ми се обадиха.

Със съжаление трябва да призная, че до голяма степен те 'командват' пазара.

# 209
Фондовата борса щесе срине по-бързо, имот ия пазар има лаг. Но проблема ти ще е че долара е скъп и ще става по-скъп. Дано си се запасил с долари.

Борсата е супер бърза, защото всеки гледа да не се мине и действа по очаквания.  Ако се очаква спад всички продават, а когато спадът дойде почват да купуват, защото страхът вече е изконсумиран и се очаква растеж Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт