Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 193
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Колкото и да не се готви, ще трябва мивка за миене на чиниите или миялна. Също и ако поискаш да си измиеш някой плод, зеленчук.
И след това по-малко приоритетните, котлон, микровълнова, кафемашина, фурна/грил и тн.
Мини кухня, 1-2л.м. как да е. Съвсем без хич, нещо не го виждам. Колкото и да не се готви.
Евентуално може всичко да е вградено и в шкаф, включително мивки и тн.

Бтв, масово строителите не довръшват до ключ и не изработват кухненски шкафчета. Та от какво по-точно пестят? Едва ли са оставили апартамент без изводи, чиста, мръсна вода. Не съм много сигурен, но това може ли да мине БДС?

# 256
Понякога проектът на строителя е такъв, че няма друг вариант освен да си сложиш едно редче кухня 3 метра. И то дори и в тристаен, където се предполага, че ще живее семейство. Апартаментите под наем също в голямата си част са трагична история, доста от тях са с мини кухнички. И не говоря в сегмента за студенти.

# 257
Кухнята и банята са основни помещения и ми е трудно да си представя жилище, дори и най- малкото, без едно от тях.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 15:56 от Анонимен

# 258
Преди години хората остъкляваха апартаментите си,за да увеличат спалната площ,сега - за да има място за кухня. Laughing

# 259
Без кухня е абсурдно. Ано на някой не му харесва да гледа кухня в хола може да я скрие по този начин:

В ляво гардеробните врати се отварят и има пълноценна кухня. Този вариант е особено подходящ за “студио”.

# 260
Миризмата на кухня не пасва за мен на всекидневна .

# 261
Не пасва, но по цял свят има достатъчно много имоти, които са с кухненска част приобщена или не напълно отделена от дневаната част. Отделната кухня е абсолютна рядкост при новото строителство в България (а и не само).

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 20:34 от Мъфин

# 262
Измислили са хората абсорбаторите, вентилационните системи и проветряването.

# 263
Без кухня е абсурдно. Ано на някой не му харесва да гледа кухня в хола може да я скрие по този начин:
Скрит текст:
В ляво гардеробните врати се отварят и има пълноценна кухня. Този вариант е особено подходящ за “студио”.
покажи като отвориш вратите какво се вижда и докато готвиш вратите къде са?

# 264
Много е неудобно това с вратите, освен ако не се отварят настрани. Ползвала съм такава с 3 плъзгащи врати и беше много неудобно непрекъснато да ги местя, за да ползвам хладилник, печка и миялна.

# 265
Скрит текст:
покажи като отвориш вратите какво се вижда и докато готвиш вратите къде са?
Точно на тази кухня не мога в момента да намеря снимката, на която е с отворени врати. Нещо подобно на това е. Даже изглеждаше още по-добре.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 18:45 от Мъфин

# 266
Не виждам как точно тип врати би спряла миризмата на готвено, но иначе изглежда като добра идея ако не ви се чисти кухнята и затворите вратата за вечерта.
 😊

# 267
Не виждам как точно тип врати би спряла миризмата на готвено, но иначе изглежда като добра идея ако не ви се чисти кухнята и затворите вратата за вечерта.
 😊
Аз не коментирах миризмите. Но реално и те биха намалели. При хубава и добре изчислена като тръбен път спрямо мощността вентилация и затворени врати най-вероятно и миризмата в помещението ще е доста по-малко.

# 268
Според мен изчисленията трябва да се правят не с някакъв тръбен път и подобни, а с интензитета на готвене и наична на готвене и начина на хранене на хората , които живеят вътре. Някои си пържат лук ... и дроб ... и пекат шарани ... доста по-често от други

# 269
Според мен изчисленията трябва да се правят не с някакъв тръбен път и подобни, а с интензитета на готвене и наична на готвене и начина на хранене на хората , които живеят вътре. Някои си пържат лук ... и дроб ... и пекат шарани ... доста по-често от други
Понякога хората си купуват хубави и достатъчно мощни абсорбатори, но слагат по-тясна от необходимото тръба и почват да обясняват как абсорбаторът само шуми, а не “дърпа” както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт