Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 42 505
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Как намесихте няколко съкращения в САЩ с имотите в България? Поне да имаха пряка връзка.
И ако ще си пишем за САЩ, дайте статистика как се движи общия брой на работните места в технологичния сектор,
а не това, че някой уволнил някакви хора. Там е нормално да има огромно текучество. Дори по 40% на година!

# 571
Само недейте да вярвате на данните за преброяването на България. Кой и как беше преброен, след като аз, а и мои близки и познати нито сме се преброявали дистанционно, нито някой е идвал вкъщи. Предполагам и от съфорумците има много такива случаи.

# 572
Типично българска черта - всички са измамници и ни лъжат, нали?
Но знам едно, властите винаги лъжат към положителната насока т.е те нямат полза от това да ни изкарват по-малко отколкото сме.
Също така, нси имат бази данни от много места, като се започне от нои, нап, мобилни, цик и тн. Хич не им е трудно да те установят къде си.
А за живите хора, има си регистър - мвр, лични карти, шофьорски книжки и тн. Нали не си мислиш че някой може да е умрял пък те да не знаят? Може да има някакви единични случаи, но като цяло всичко се знае и справките за броя на населението е елементарна.

# 573
Скрит текст:
Типично българска черта - всички са измамници и ни лъжат, нали?
Но знам едно, властите винаги лъжат към положителната насока т.е те нямат полза от това да ни изкарват по-малко отколкото сме.
Също така, нси имат бази данни от много места, като се започне от нои, нап, мобилни, цик и тн. Хич не им е трудно да те установят къде си.
А за живите хора, има си регистър - мвр, лични карти, шофьорски книжки и тн. Нали не си мислиш че някой може да е умрял пък те да не знаят? Може да има някакви единични случаи, но като цяло всичко се знае и справките за броя на населението е елементарна.
Не казвам дали ни изкарват по-малко или повече. Твърдя, че преброяването не е източник на актуална информация за реалния брой на българите, защото първо беше съпътствано с огромни гафове, и второ - не обхваща българите извън страната, а само тези на територията и.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 09:57 от tre

# 574
Само недейте да вярвате на данните за преброяването на България. Кой и как беше преброен, след като аз, а и мои близки и познати нито сме се преброявали дистанционно, нито някой е идвал вкъщи. Предполагам и от съфорумците има много такива случаи.

Кое в изнесените данни от преброяването ви кара да не му вярвате? Ако не сте преброени, но ви няма в регистрите за починали, или напуснали страната - пак сте включени. Единственото, с което бихте могли да изкривите статистиката е липсата на информация за това с какво разполага домакинството ви, както и какви се определяте като етнос и вероизповедание.

# 575
Много интересна тема сте подхванали с тези ай-тита. Тъй като съм рекрутер точно на такива от няколко години, да ви кажа, че в България масово работят remote (тоест от вкъщи в София примерно), но за американски и други фирми, прибирайки над 65.000 - 70.000 евро годишно, което за държавата ни е супер, а на американците евтино.

Скрит текст:
Също и аз имам 100% remote колежки.

# 576
Много интересна тема сте подхванали с тези ай-тита. Тъй като съм рекрутер точно на такива от няколко години, да ви кажа, че в България масово работят remote (тоест от вкъщи в София примерно), но за американски и други фирми, прибирайки над 65.000 - 70.000 евро годишно, което за държавата ни е супер, а на американците евтино.

Скрит текст:
Което развенчава мита, как високоплатените айтита изкупуват имотите в София. И аз съм напълно съгласен, че това е мит. Първо - те не са по-високоплатени от много други екземпляри щъкащи из София. Второ - много от тях могат да си работят и извън София.

# 577
Предполагам имаш предвид програмисти, или фрийлансъри, на които по принцип се плаща повече, но не всеки, който се занимава с IT има такава заплата в България. IT може да означава много неща, от различните съпорт левъли до архитектурни инженери и програмисти.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 21:52 от Анонимен

# 578
  • София

Скрит текст:

Точно такива са не повече от 1000 човека в цяла България! Всъщност, по-малко! Мога да се обзаложа!
Да не говорим, че всички заети в IT сектора в България са около 40000.
И това число са включитени от брилятни програмисти, през разни консултанти та чак до PM-и и рекрутъри!

# 579
А какво ще кажете, ако само след 4 - 5 години всеки човек на планетата има  безплатен,  просторен дом .  https://www.facebook.com/CreativeSociety.en/videos/614028253593489    (вижте 55-тата секунда) ?!?!  Как ли ще се отрази това на тези, които имаме повечко под наем дадени имоти?  Ами, никак, няма да ни се отрази кой знае как.  То, като има всеки безусловен базов доход 10 000 $ и след малък брой години въобще като изчезнат парите, все ще ми е тая, че щели да прашасват празни апартаментите ми, които преди  това са имали наематели.
Въпрос:  Не е ли това само фантазия, красива приказка?
Отговор: Ако огромната част от човечество пожелае да сбъдне тази приказка, кой ще ги спре!
Въпрос: Властимащите няма да се съгласят, могат дори да натиснат онова копче, с което се ликвидира планетата само за секунди.
Отговор: Генералите - тези, които командват войската също са хора, имат семейства и деца.   А това, че световният елит нямало да се съгласи : ами ние сме 8 милиарда, а те са шепа хора,  хич няма и да ги питаме. В момента е изключително важно просто да се информира всеки човек на планетата за това прекрасно бъдеще "Съзидателно общество", което ни е на прага . Вече сме милиони. Предай нататък, за да станем милиарди.

# 580
Какви са тия глупости?

# 581
А какво ще кажете, ако само след 4 - 5 години всеки човек на планетата има  безплатен,  просторен дом .  https://www.facebook.com/CreativeSociety.en/videos/614028253593489    (вижте 55-тата секунда) ?!?!  Как ли ще се отрази това на тези, които имаме повечко под наем дадени имоти?  Ами, никак, няма да ни се отрази кой знае как.  То, като има всеки безусловен базов доход 10 000 $ и след малък брой години въобще като изчезнат парите, все ще ми е тая, че щели да прашасват празни апартаментите ми, които преди  това са имали наематели.
Въпрос:  Не е ли това само фантазия, красива приказка?
Отговор: Ако огромната част от човечество пожелае да сбъдне тази приказка, кой ще ги спре!
Въпрос: Властимащите няма да се съгласят, могат дори да натиснат онова копче, с което се ликвидира планетата само за секунди.
Отговор: Генералите - тези, които командват войската също са хора, имат семейства и деца.   А това, че световният елит нямало да се съгласи : ами ние сме 8 милиарда, а те са шепа хора,  хич няма и да ги питаме. В момента е изключително важно просто да се информира всеки човек на планетата за това прекрасно бъдеще "Съзидателно общество", което ни е на прага . Вече сме милиони. Предай нататък, за да станем милиарди.

Това май го опитахме? Не се получи.

# 582
И аз това си помислих, ама викам айде да не сменяме съвсем посоката на дискусията 😂

# 583
  • София
Днес да не е джулая 1ви!? Joy

# 584
само останалата трева изконсумираме, преди ново зареждане

Общи условия

Активация на акаунт