Майски бебета - 2023

• 48 756
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
Хубава идея ми дадохте с безкофеиновото кафе, ще опитам и аз да премина на такова. ☺️

# 121
Мамчета, привет Simple Smile
Сега се връщам от консултацията, имаме си туптящо сърчице ❤
Интересно за фолиевата киселина ми каза да пия па две таблетки от 400 mcg
Даде ми магнезий, че нещо от сега започва да имам крампи на прасците.
Други витамини за сега няма да взимам, каза, че това е достатъчно.
Разбира се, забравих да я питам за но шпа.
Дата на термин ми изчисли 18.05
На 04.10 съм пак на консултация, за да ме запише вече и да ми пусне изследвания.
Довечера ще кажем на каката, нямам търпение ❤

И да ви попитам, има ли от вас с руси коси, какво ще правите?
Аз съм вече с един пръст корен, като се зачетох за русите бои и направо се чудя какво да правя, а не ми се иска да сменям цвета!

# 122
Аз също имам питане, успяхте ли да спрете консумирането на кафето?

Да. Още като разбрах , го спрях.
Въпреки че сега от време на време така ми се допива..обаче по - добре не, че после няма отказване. И без това ми е лошо и гадно от миризми, включително и кафе..

# 123
Здравейте на всички бъдещи майчета! Heart Exl
Пожелавам на всички Ви леко бременеене!
И аз влизам плахо, плахо, следя Ви от самото създаване на групичката, но вярвайте ми, много съм суеверна и доста се чудех кога да се включа и аз Relieved
На 14-ти септември пуснах ЧХГ и се оказа, че съм абсолютно в началото на 3-4 седмица. На същия ден отидох при Д-р Валентин Марков (Варна), който потвърди с думите "не сте болна, бременна сте в 4-та седмица" Smiley
Нищо повече не ми каза, освен на 26-ти да отида пак, защото тогава и да ме гледа, нищо няма да се види, много е рано.
Изписа ми единствено фолиева киселина по 1 таблетка на ден, каза, че мога да си хапвам всичко и да огранича това, от което ми се гади. Даже беше много изненадан когато го попитах дали е проблем да хапвам риба тон (много обичам) Smiley Каза, че за първи път от мен чува, че бременните не трябвало да ядат риба тон!
Така де, много сходни симптоми на Вашите имам, особено миналата седмица: дискомфорт ниско долу, днес става 1 седмица закъснение на цикъла ми, ужасни болки в гърдите, замайване и рязка смяна в настроенията (поревах си много Smile )
Те първа се впускаме и ние с годеника ми в това приключение, дай Боже всичко да е наред както при нас, така и при всички Вас!
Моля простете дългия ми пост, разгеле, престраших се! Two Hearts

# 124
Привет и от мен на всички бъдещи майски мами!
Включвам се в групата с евентуален термин 16.05.2023г. Имам си момченце на 4г и сега с нетърпение очаквам на 22ри да чуя тупкащо сърчице 😊
И предишния път и сега кафето не успявам да го спра, макар че сега има дни, в които пропускам. Но тъй като работя и се налага да ставам рано просто няма как да изкарам деня без кафе.
А има ли бъдещи мами от Стара Загора? 🙂
Много ми се иска да се включа и в групата във фейсбук, но тъй като не сме казали все още на никой направо ме е страх да не стане така,че всички да видят в каква група съм влязла😂 ще изчакам още малко
А иначе за симптоми.... не знам при вас как е,но аз имам дни в които нищо не ми се прави. Толкова много ми се спи,че не е истина. Предишният път не помня да съм била чак така. Дори си мисля,че ако доктора в четвъртък каже да спирам да работя хич да не се противя😂 а имах идея да работя поне до декември

# 125
Здравейте, момичета.
И аз от днеска си имам сърчице ❤! Иначе и на мен ми вдигна фолиевата на 800мг на ден и ми изписа и биозин мама. Назначи ми и изследвания😇.

# 126
Мамчета, привет Simple Smile
Сега се връщам от консултацията, имаме си туптящо сърчице ❤
Интересно за фолиевата киселина ми каза да пия па две таблетки от 400 mcg
Даде ми магнезий, че нещо от сега започва да имам крампи на прасците.
Други витамини за сега няма да взимам, каза, че това е достатъчно.
Разбира се, забравих да я питам за но шпа.
Дата на термин ми изчисли 18.05
На 04.10 съм пак на консултация, за да ме запише вече и да ми пусне изследвания.
Довечера ще кажем на каката, нямам търпение ❤

И да ви попитам, има ли от вас с руси коси, какво ще правите?
Аз съм вече с един пръст корен, като се зачетох за русите бои и направо се чудя какво да правя, а не ми се иска да сменям цвета!

Аз от сега си направих тъмни кичури. С фризьоркaта решихме да правим няколко пъти ту светли, ту тъмни кичури.

# 127
Здравейте, момичета.
И аз от днеска си имам сърчице ❤! Иначе и на мен ми вдигна фолиевата на 800мг на ден и ми изписа и биозин мама. Назначи ми и изследвания😇.
А защо се налага да пиеш двойна доза фолиева киселина?

# 128
Имате ли представа дали анафтин може да се използва при бременни? На листовката пише да се консултираме с лекар, но не ми отговаря все още. Афтата ми излезе в следствие на удар с четката, нещо ми се отплесна ръката и си ударих венеца.

# 129
Здравейте, момичета.

Защото преди време случайно си открих една генна мутация, не мога да усвоявам витамините от Б групата и трябва да приемам само метилираните им форми. И в този случай се изписва двойна доза фолиева.

# 130
Моята лекарка каза, че огромна част от хората не могат да усвояват,и от самото начало ми е дала мета фолиева. Иначе пия и Омега 3 от 1000 и витамини Елевит.
Здравейте, момичета.

Защото преди време случайно си открих една генна мутация, не мога да усвоявам витамините от Б групата и трябва да приемам само метилираните им форми. И в този случай се изписва двойна доза фолиева.

# 131
Включвам се и аз - много се радвам за всички, които са видяли туптящи сърчица, момичета!!!!!! Simple Smile)))
На 5.10 и аз съм на преглед и изследвания и се надявам всичко да бъде наред. За тези, които чакат да видят сърчице - пожелавам да се случи съвсем скоро.

# 132
Здравейте, следя ви от 4ти, но сега реших да пиша.  На тази дата видях двете чертички, вчера бях на преглед и имаме сакче. Докторката го измери  6та седмица още  дори преди да сложи ехографа и това и излезе а аз първоначално смятах, че съм към седма и пет дни, но като се замислих аз бях с късна овулация(усещам си я)  та толкова идва. На 30ти ще ходим да чуем сърчице ❤️.  Момичета имам син на 11 години, но този път съм меко казано парцал. Такова гадене имам, че не мога да функционирам нормално и то целодневно , дори по-изразено следобед и вечер.Кожата ми е една изтръпнала, втриса ме абе много ми е зле.  Видях, че имате изписани таблетки и утре мисля да си взема макар,че вчера нищо не ми каза. Беше супер бърз преглед и нещо не съм ок с това, моля ако има бъдещи мами от Бургас да споделят при кой ходят. Успех на всички, да чуем сърчица и живи и здрави май месец да гушкаме бебенца.❤️🍀

# 133
Момичета, имате ли някакви болки в яйчниците, аз имам  рядко, отвреме навреме и се чудя дали е нормално.. В събота чухме сърчице сега в петък пак съм на преглед и ще си задам въпросите на лекарката.

# 134
И при мен е така, от време на време и не особено силни, а също понякога като стана рязко и ме наболява корема. Аз съм чак на 30.09 и тогава ще питам отново, пия но-шпа по 2 на ден за всеки случай.
Иначе вече чухме сърце, но все пак се притеснявам от тези болежки и не знам до каква степен са нормални.
Момичета, имате ли някакви болки в яйчниците, аз имам  рядко, отвреме навреме и се чудя дали е нормално.. В събота чухме сърчице сега в петък пак съм на преглед и ще си задам въпросите на лекарката.

Общи условия

Активация на акаунт