Майски бебета - 2023

• 48 973
  • 772
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia, Младост 3
Здравейте, бързо да се оправят болните!
Вкъщи детето също лепна нещо и се лекува, дано ми се размине на мен.
Аз съм в 8+2 г.с. и гаденето е непоносимо.
С предната бременност нямам спомен за толкова интензивно гадене по цял ден.
Съответно ми се ядат само тестени неща Sad
Още работя, но за щастие вече от вкъщи.

Записах час за БХС при д-р Чачева на 4 ноември и започнах да се следя при д-р Михайлович, който ми изписа Вомитусхийл и Антиметил за гаденето. Помагат малко, но Антиметила е 12 дъвчащи бонбонки за 12 лв, свършва за 3-4 дни 😄
Някой друг, следящ се в Надежда и при кой лекар?

# 316

Записах час за БХС при д-р Чачева на 4 ноември и започнах да се следя при д-р Михайлович, който ми изписа Вомитусхийл и Антиметил за гаденето. Помагат малко, но Антиметила е 12 дъвчащи бонбонки за 12 лв, свършва за 3-4 дни 😄

И аз се чудех дали да не се запиша в Надежда, но в крайна сметка се записах за следене при др Нашар в Токуда,но първият ми преглед е чак за 14 ноември. Преди това ще правя фетална при друг лекар.

# 317
Здравейте, на всички бъдещи майски мами!
Ще се радвам да споделяме и да си помагаме. Аз съм на 38г. имам син на 20г който днес е рожденник.Simple Smile))
Моят термин е 7.05.2023г.
В 10та седмица съм и гаденето при мен вече почти изчезна. След две седмици ми предстои биохимичен скриниг, за който не спирам да мисля. Вие запазихте ли вече час? Имате ли предишен опит с това изследване? Аз не съм го правила по време на първата ми бременност, тогава нямаше такива “екстри” и съм малко притеснена…
Ето тук има подробно описание за скрининга https://sigridov.bg/prenatalna-medicina/biohimichen-skrining/
Имай предвид, че заради възрастта ще ти отчете по-високи шансове за развитие на разните синдроми. За мен е по-важно на ехографа какво ще се види. Лично аз ще си пусна пренатален тест, който не се базира на статистика, а излизат конкретни данни за евентуални аномалии и ще огледаме бебчо на ехограф.

# 318

Аз също съм записала час в Надежда (Парадайс). За 24.10 за пренатална грижа при д-р Георгиев и 27.10  за женска консултация при д-р Ташков.

# 319

Аз също съм записала час в Надежда (Парадайс). За 24.10 за пренатална грижа при д-р Георгиев и 27.10  за женска консултация при д-р Ташков.

Колко по-рано записахте за др Ташков?

# 320
  • София
Здравейте момичета,

както се чувствах прекрасно (8г.ц.+4), от снощи всичко се промени.
Започна да ме боли корема, като при цикъл и вечерта започна някакво кафяво течение. Изпаднах в ужас и веднага отидохме до Токуда. Бебчето е добре, казаха ми общо взето, че няма от какво да се притеснявам, защото течението е слабо и не е кръв. Изписа ми Утрогестан 2по 2 и ме изпратиха по живо по здраво. НОО, цяла нощ ме боля корема, течението продължава и днес, сутринта купихме Утрогестан и изпих 2 хапчета. Толкова замаяна и зле не съм била никога-не мога да ида до тоалетната от световъртеж, не мога да си държа главата, някакъв ужас.

Не знам какво да правя, пак да ходя до спешното, някъде другаде, не мога да направя няколко крачки, утре трябва да съм на работа....

Ако някоя е минала през нещо такова, ще се радвам да сподели. Молете се за нас!

# 321
Здравейте, пих утрогестан до 5 месец през предишната бременност. Чувствах се толкова ужасно колкото описвате, от хормоналния препарат е. Накрая питах дали може само вагинално да го слагам и спря да ми се вие свят. Не знам защо на някои жени ни се отразява така...

Здравейте момичета,

Започна да ме боли корема, като при цикъл и вечерта започна някакво кафяво течение. Изпаднах в ужас и веднага отидохме до Токуда. Бебчето е добре, казаха ми общо взето, че няма от какво да се притеснявам, защото течението е слабо и не е кръв. Изписа ми Утрогестан 2по 2 и ме изпратиха по живо по здраво. НОО, цяла нощ ме боля корема, течението продължава и днес, сутринта купихме Утрогестан и изпих 2 хапчета. Толкова замаяна и зле не съм била никога-не мога да ида до тоалетната от световъртеж, не мога да си държа главата, някакъв ужас.

Не знам какво да правя, пак да ходя до спешното, някъде другаде, не мога да направя няколко крачки, утре трябва да съм на работа....

# 322
Оле, това е ужасно. На всичките неразположения и такъв световъртеж...Аз веднага бих се консултирала с лекаря, който ми го е изписал. Още повече, че има и друг вариант..

# 323
Всичко ще е наред, мисли положително. Не ти ли казаха на какво се дължи това течение? Мен вчера докторът ме предупреди понеже има леко отлепяне на сакчето, че може да получа такова кафяво течение. И ако това се случи да прибавя и бусколизин, заедно с но-шпа което пия.
Предполагам че всичко е наред, не се притеснявай и спокойно. Почивай си днес ☺️
Здравейте момичета,

# 324
Аз съм на утрогестан 2х2 вагинално, първо ми беше изписано през устата, но много зле ми повлия.. световъртеж, гадене, падна ми кръвното, а аз съм с ниско по принцип. Смених и започнах да го слагам вагинално и нямам никикъв проблем от тогава. Успех!

# 325
Здравейте,  момичета. Да се запиша и аз в темата.  Бременна съм в 9 г.с. По изчисления на календар за бременност терминът ми е на 18.05.
От 2 седмици започна силното гадене и повръщане. Имаше дни, в които много повръщах и не се храних въобще. Бях жив труп. На психиката дори ми действаше. Нищо не ми помагаше срещу това състояние. Но слава Богу от няколко дни съм малко по-добре. Нещата с които се храня са основно тестени. Simple Smile Не понасям миризми, а от мисълта за месо още повече ми се догажда. В дните пък в които се чувствам добре започвам да се чудя дали всичко е наред с бременността. Страхувам се, защото имам загуба в 8 г.с и постоянно го мисля. Също така съм с тромбофилия и съм на терапия с Клексан 0.4 и натаспин.  
Сега започнах да мисля за ранната фетална. Вие при кои лекари се записах те час и имате ли впечатление за някои от лекарите от МЦ Марковс?

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 11:18 от pink dreams

# 326
Здравейте отново от мен. Утре имам час за ендокринолог, но ще ми е полезно да чуя и ваши мнения - преди месец ТСХ ми беше 2,74 заради което почнах да пия по 50мг Еутирокс и днес вече е 0,759. Дали е много ниска стойността вече, има ли минимум под който не трябва да падаме през бременността?
Също така съм с инсулинова резистентност и захарта ми преди месец беше 4,60, а днес е 4 след като спрях метформин и внимавам с храненето.
Ще съм благодарна, ако резултатите ви говорят нещо и можете да ме успокоите дали са добре като цяло.

# 327
Здравейте,  момичета. Да се запиша и аз в темата.  Бременна съм в 9 г.с. По изчисления на календар за бременност терминът ми е на 18.05.
От 2 седмици започна силното гадене и повръщане. Имаше дни, в които много повръщах и не се храних въобще. Бях жив труп. На психиката дори ми действаше. Нищо не ми помагаше срещу това състояние. Но слава Богу от няколко дни съм малко по-добре. Нещата с които се храня са основно тестени. Simple Smile Не понасям миризми, а от мисълта за месо още повече ми се догажда. В дните пък в които се чувствам добре започвам да се чудя дали всичко е наред с бременността. Страхувам се, защото имам загуба в 8 г.с и постоянно го мисля. Също така съм с тромбофилия и съм на терапия с Клексан 0.4 и натаспин.  
Сега започнах да мисля за ранната фетална. Вие при кои лекари се записах те час и имате ли впечатление за някои от лекарите от МЦ Марковс?
Аз имам препоръка за д-р Елена Павлова и си записах при нея.

# 328
Добре дошла pink dreams 😇🍀 и на мен като ми изчезнат симптомите, започват притесненията и до сега ходех всяка седмица на преглед 😐

LyyLyy моето тсх винаги е било ниско, но сега е 0.27. Ендокринолога ми обясни, че важното било fT3 и fT4 да бъдат в норма. Няма нужда да се приема нещо за покачването му

# 329
Здравейте бъдещи и настоящи майчета. Имам един въпрос,аз съм от юнските мами, но може и по рано ако съм със секцио да се роди. Това ми е трета бременност, първата завърши неуспешно и малкоя почина, втората родих близнаци и сега забременях, но преди малко ходих на АГ и ме наплаши. Трябвало да го махна, защоти съм го носела ниско, точно в началото щ, ще приложа и снимка.Пия дуфастон 3 х 1 и но шпа. Моля Ви дайде мнение какво да правя, каза ми и че ако започнела плацентата да се развива там била рискова бременност.....

Общи условия

Активация на акаунт