Майски бебета - 2023

• 48 845
  • 772
  •   1
Отговори
# 510
Във Франция където живея, пренатален тест е 300-350 евро, какви са тези цени в България, незнам

# 511
Здравейте, момичета.

И аз се включвам в темата. Това ми е 6-та бременност но имам три спонтанни аборта - един със спиране на сърдечната дейност в 11 г.с. и два ранни (8г.с. и 5 г.с.) с кървене, и много ме е страх. Откриха ми вродена тромбофилия и последните две бременности бях на инжекции за разреждане на кръвта и всичко мина добре. Сега още като се обадих на моя доктор с положителния тест, още от преди прегледа ме сложи на инжекции за разреждане на кръвта, прогестерон и пренейтал витамини.

На 35 години съм, живея в САЩ от 5 години, преди това живях в Лондон 4 години.

Имам два момчета - Дани е от първия ми брак и на 30 октомври, в Неделя, навършва 13 години.  Алекс е на 1 година и 6 месеца (пак майско бебе, 18 Май 2021). С мъжа ми искахме още едно детенце но след 2-3 години защото аз миналата година точно преди да се роди Алекс завърших право в университет тук и Януари започнах нова работа. Не ми минаваше през ума че съм бременна защото миналия път отне доста време и ходихме на 3 инсеминации. Ама изненада и чудо -  даже не разбрах че съм бременна докато не започна да ми става лошо от храна и да повръщам. Направих 4 теста на 18 октомври и всички бяха положителни. Не си спомням точния ден на последната менструация но на 26 октомври бях на доктор и ми каза че съм в 8-ма седмица, термин 7 юни, но сигурно пак ще е предизвикано около 37 г.с. така че очакваме новото попълнение около 17 май. Много се надявам за момиченце след две момчета но най важното е да е здраво.

Все още съм част от групата за Майски бебета 2021 ама си пишем във малка, около 60 човека група във Фейсбук. Преди това бях част от Ноемврийски бебета 2009. 

Надявам се и тук да си намеря нови приятелки с които да споделяме вълненията около новите бебета.

# 512
Здравейте, момичета. Към онези от вас, които наскоро са боледували от ковид - днес ми е 11 ден от последните дни мислех, че вече съм оздравяла, но снощи носът ми беше много запушен, сложих капки той пък започна да тече, кихах и т.н сутринта имах кашлица, вероятно от стичащия се секрет. При вас кога настъпи оздравяване..

# 513
Здравейте бъдещи майчета, аз съм от юнските мами, но с доктора обсъдихме, че май пак ще съм със секцио края на май месец,понеже имам две операции и било рисковано нормално раждане. Аз съм болна от три седмици, пих снтибиотик 3 дена проста неможах повече, пих стодал сироп и геломитрол за кашлица. Сега вече четвърта седмица кашлям, но много леко, децата са с кашлица и те 5 седмици.

# 514
Здравейте бъдещи майчета, аз съм от юнските мами, но с доктора обсъдихме, че май пак ще съм със секцио края на май месец,понеже имам две операции и било рисковано нормално раждане. Аз съм болна от три седмици, пих снтибиотик 3 дена проста неможах повече, пих стодал сироп и геломитрол за кашлица. Сега вече четвърта седмица кашлям, но много леко, децата са с кашлица и те 5 седмици.
Аз като кърмих хванах една кошмарна кашлица от сина ми и накрая се бях отчаяла. Купих си инхалатор и доста бързо мина (не гарантирам че е това), но поне лекарствата за инхалатори са окей за в бременност. Подозирам че и сега ще трябва да го ползвам

# 515
Здравейте, може ли мнение за Др Антон Михнев - болница Медлайн Пловдив, дали изражда или само проследява бременност. Блогодаря Ви предварително Simple Smile

# 516
Здравейте, момичета. Към онези от вас, които наскоро са боледували от ковид - днес ми е 11 ден от последните дни мислех, че вече съм оздравяла, но снощи носът ми беше много запушен, сложих капки той пък започна да тече, кихах и т.н сутринта имах кашлица, вероятно от стичащия се секрет. При вас кога настъпи оздравяване..
Здравей, аз бях болна. Не се сещам точно кога се оправих, но хремата ми мина най-бавно. Дори сега продължавам да имам само сутрин обилна хрема и много често кихам, а вече мина близо месец откакто се разболях.

# 517
Как сте с апетита, момичета?
Аз се чувствам много кофти,защото ям главно тестени неща. С първата бременност успях да се храня перфектно. По принцип успявам да се храня здравословно по моите стандарти, без много тестени и пакетирани неща.
А сега... за закуска имаше домашна баница и си хапнах, разбира се. И парче питка. И кисело мляко,да не е баш сухо. Нахраних се пре добре.
Тъй като трябваше да отивам и до фурната да купувам хляб, си наумих,че ще си купя и баничка,задължително с коричка!! 😁 Изяждам половината, другата половина оставам за мъжа.
Да, да, ама не! Цялата баничка си изядох час и половина след обилната ми закуска.
В момента изцяло ни готвят родителите ни,тъй като се чувствам смазана, цял ден на работа,вечерта приспивам детето,само че заспивам преди него и се събуждам сутрин заедно с него. Аз сега манджите не ги ям, само мажа филии, ама поне за домашните да има храна.
Познавам тялото си и знам, че от толкова много въглехидрати ставам ленива, нямам мотивацияза нищо и съответно и тялото иска още и още. Не се чувствам добре психически и физически така. Надявам се скоро да ми отмине гаденето(заради него ми се ядат само тестени неща) и да се върна във форма.
Все ми беше при някои жени какъв е този апетит, че да ядеш само храни, от които тялото няма чак такава нужда, та да ядеш и за двама.. идакачваш 20+ кг.
Явно няма да мога да се ограничавам много, но поне да хапвам истинска храна. Само това искам сега. И да не кача повече от 13 кг 😁.(с предишната Б качих 7кг).

# 518
Здравейте, момичета! Днес бях на скрининг в МЦ Фемина и мина много добре, беше ми интересно, можех цял ден да си го гледам. Докторката каза, че всичко е наред, всички измервания са в норма, плацентата е ок, околоплодни води и всичко като цяло.
Единствено леко се зачудих в нас като отново прочетох заключението: Един жив плод без големи структурни дефекти, отговарящ на 12+5гс.
Та това ' без големи.." дали е нещо стандартно или не е?

# 519
Аз се чувствам много кофти,защото ям главно тестени неща. С първата бременност успях да се храня перфектно. По принцип успявам да се храня здравословно по моите стандарти, без много тестени и пакетирани неща.
А сега... за закуска имаше домашна баница и си хапнах, разбира се. И парче питка. И кисело мляко,да не е баш сухо. Нахраних се пре добре.
Тъй като трябваше да отивам и до фурната да купувам хляб, си наумих,че ще си купя и баничка,задължително с коричка!! 😁 Изяждам половината, другата половина оставам за мъжа.
Да, да, ама не! Цялата баничка си изядох час и половина след обилната ми закуска.
В момента изцяло ни готвят родителите ни,тъй като се чувствам смазана, цял ден на работа,вечерта приспивам детето,само че заспивам преди него и се събуждам сутрин заедно с него. Аз сега манджите не ги ям, само мажа филии, ама поне за домашните да има храна.
Познавам тялото си и знам, че от толкова много въглехидрати ставам ленива, нямам мотивацияза нищо и съответно и тялото иска още и още. Не се чувствам добре психически и физически така. Надявам се скоро да ми отмине гаденето(заради него ми се ядат само тестени неща) и да се върна във форма.
Все ми беше при някои жени какъв е този апетит, че да ядеш само храни, от които тялото няма чак такава нужда, та да ядеш и за двама.. идакачваш 20+ кг.
Явно няма да мога да се ограничавам много, но поне да хапвам истинска храна. Само това искам сега. И да не кача повече от 13 кг 😁.(с предишната Б качих 7кг).
При мен апетита ту го има, ту го няма...И аз предимно на въглехидрати налитам. С първата бременност качих 20 кг, може би и повече (накрая просто спрях да се меря), но пък като се върнах от родилното бях загубила 16 кг. Този път, обаче, се надявам на много по-малко качени килограми, заради скорошна операция от дискова херния и хич няма да ми се отразят добре на кръста многото килограми. Според акушерката нормално е да кача 11-13 кг.

# 520
При мен апетита ту го има, ту го няма...И аз предимно на въглехидрати налитам. С първата бременност качих 20 кг, може би и повече (накрая просто спрях да се меря), но пък като се върнах от родилното бях загубила 16 кг. Този път, обаче, се надявам на много по-малко качени килограми, заради скорошна операция от дискова херния и хич няма да ми се отразят добре на кръста многото килограми. Според акушерката нормално е да кача 11-13 кг.

И аз постоянно съм гладна и ям предимно тестени неща, нищо друго не ме засища...каквото такова...и аз не искам да качвам прекалено много килограми, ама не мога и да се затормозявам само за това да мисля Laughing

# 521
Имам си собствен страх и затова не искам да качвам много - да не се нацепя със стрии. С първата бременност(за тази,с която се "хваля" със 7 качени килограма, отново ми излезнаха доста стрии, дълбоки на корема, които 2.6г. след раждане на места си личат доста. Тогава се мазах с 4 вида мазила. Накрая на бремеността само се молех да спре да ме сърби. Е,сърбежът спря - 2 седмици след раждането. Нищо не ми помагаше за повече от 1-2часа.
Колко вода изпих,колко кремове измазах и накрая пак стрии.
Сега даже не знам дали да се мажа с нещо. Кожата си ми е предразположена към появата на стрии, а това с мазането беше голяма хамалогия.

Здравейте, момичета! Днес бях на скрининг в МЦ Фемина и мина много добре, беше ми интересно, можех цял ден да си го гледам. Докторката каза, че всичко е наред, всички измервания са в норма, плацентата е ок, околоплодни води и всичко като цяло.
Единствено леко се зачудих в нас като отново прочетох заключението: Един жив плод без големи структурни дефекти, отговарящ на 12+5гс.
Та това ' без големи.." дали е нещо стандартно или не е?
Страндартно е, не се притеснявай.
Радвам се,че всичко се развива нормално.

# 522
При мен гаденето все още продължава с пълна сила. Откъм хранене само тестени неща също. От супи и манджи ми се гади, а толкова много ги обичах. Дори малко се притеснявам, че нямам апетит за течни храни, но не мога да ги приемам, веднага след като ям и повръщам.

Имам и друг проблем, който се появи от няколко седмици и се чудя дали трябва да се обърна към дерматолог. Излезе ми екзема на крака, която се появи за втори път. Предния път не бях бременна, дерматологът ми изписа дермоват крем и реално изчезна за два-три дни. Този път преди да започна лечение със същия продукт попитах проследяващия бременността ми лекар, дали е удачно да го използвам. Той каза че няма проблем за плода и да го ползвам, така че започнах лечение. За съжаление за две седмици лечение няма подобрение, а напротив, дори екземата малко се разраства. Дали е възможно бременността да влияе на тези екземи и се чудя дали пак да се обърна към дерматолог, дали той ще може да ми изпише подходящи лекарства, които не са опасни за бебето.

# 523
Според мен стриите е до ген/кожа.

Аз качих с първата ми бременност 20кг и то рязко и нямам никакви стрии.

Бях много много гладна при първата, сега няма глад и апетит и се радвам,  много трудно да свалям килограми с бебе до мен.

Иначе и при двете бременности гаденето ме пропуска, не ми става лошо и това е (което може би не е добре, защото затова напълнях много, само си хапвах)

# 524
Според мен стриите е до ген/кожа.

Аз качих с първата ми бременност 20кг и то рязко и нямам никакви стрии.

Бях много много гладна при първата, сега няма глад и апетит и се радвам,  много трудно да свалям килограми с бебе до мен.

Иначе и при двете бременности гаденето ме пропуска, не ми става лошо и това е (което може би не е добре, защото затова напълнях много, само си хапвах)
Радвай се, че нямаш гадене. Аз съм в 11г.с и имам чувството, че дори се засилва, ужасно е, а вечер е някакъв ад. Постоянно трябва да имам нещо в стомаха, за да се чувствам горе долу добре, на всеки два, три часа трябва да ям и то предимно тестени неща. Появиха ми се и киселини, като цяло плачевно ми е. Чакам с нетърпение да мине първи триместър и се моля това да свърши. А за годенето и качването на кг не ми се вярва да има връзка, според мен е точно обратното. Като ти се гади, постоянно трябва да имаш нещо в стомаха, за да предотвратяваш това ужасно гадене, не знам поне при мен е така. Аз съм с трета бременност и такова чудо първите два пъти не е било 😩😩😩

Общи условия

Активация на акаунт