Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 10

• 33 980
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Зависи кога е ходил. Аз съм ходила като дете в Мелник, но нямам спомен дали съм я посетила.

# 46
И печатчета бият. Много хора събират (аз не, но познавам много с такива книжки).

# 47
Изобщо не харесвам Билалов
С някои играчи не проронва дума, на други направо подсказва!
Гледам докторката и не знам...дразня се

# 48
И мен ме дразнеше лекарката – най-вече гласът ѝ. Ама жената не е виновна, че има такъв глас. Нито че е хубава.
Впечатли ме, че вкара логическа мисъл в играта си. Заслужено си спечели парите.
Друг е въпросът, че повечето от въпросите ѝ бяха много лесни, тя самата се учуди на въпроса за 2000 лв. и заподозря уловка.
Повече ме дразни различното отношение на Билалов към играчите. Нормално е да изпитва симпатии към по-хубавките жени, но все пак е актьор, да му се не види, не би трябвало чак толкова да му личи.

# 49
  • София
Браво на докторката. 20 хилки, ехаа, супер.
Красива и умна жена.

Вчера ми хареса мъжа с очилата и той се представи добре.
Като цяло доста парички печелят играчите в началото на сезона. А може би това е така, заради старта на конкурентното предаване, знам ли и аз...

# 50
  • Русе
Странно, че е ходил в Мелник, но не я е посетил. В самия Мелник (нямам предвид района) няма чак толкова много места за посещаване.

Бързо мина.

Ходил е без екскурзовод и е нямало кой да му каже, че се намира в Кордопуловата къща, например. А може и де не е стигал чак до нея. Българските туристи не са подготвени. Чужденците ходят с карти и пътеводители, да не говорим, че вече има и електронни пътеводители.

pticasprujina, ако сте ходили организирано с група, няма начин да не сте били в тази къща, друга къща за разглеждане няма отворена. Навремето се разглеждаше и турският конак, но той вече е затворен за посещение.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 22:31 от евпетра

# 51
  • Велико Търново
Diavolo, доколкото разбрах, епизодите, които излъчват сега, са записвани към края на предния сезон. Тогава дали се е знаело, че ще има ново предаване?

# 52
Зависи кога е ходил. Аз съм ходила като дете в Мелник, но нямам спомен дали съм я посетила.
там наистина няма друго, евентуално името може да не помни човек

# 53
  • Пловдив
Не само на Билалов, и на мен Иванка ми хареса, макар и сигурно не по същия начин като на него. Wink
И на жокера браво, че знаеше за маршмелоуто, аз не знаех например. А въпросът не е много благодатен за бърз Гугъл.
Виж, за къщите на следващия играч знаех коя е в Мелник. Но май и двата въпроса, за ружата и за къщите, са еднакво лесни или трудни, зависи дали ще се случи да ги знаеш. Имам предвид, че и на двата сигурно голям брой хора им знаят отговорите, а друг голям брой хора - не.
За схизмата едно към едно нейните разсъждения бяха като моите. И за по кои въпроси явно няма разногласие, и за фил-а.

# 54
Аз знам от малка, че бяла ружа е маршмелоу, защото имаше сладкиши бяла ружа, които бяха точно със същия пълнеж, но с името на български.

# 55
Специално за Маршмелоу по метода на елиминирането можеше да се справи, другите неща бяха немислими. За Валери Петров също.

# 56
  • Пловдив
Аз за Валери Петров знаех отговора. Иначе можеше да се сети, ако знаеше, че е бил депутат във ВНС (и Маричков също, но той е музикант). Другите двама също са поети и макар и според мен от тримата на ВП да му "отива" най-много такава дейност по редактиране на преамбюла, човек не може да е сигурен. За маршмелоуто и ние предположихме това, но пак с голяма несигурност, само на късмет, т.е. не ми се видяха толкова немислими.

Не съм ги виждала тези сладкиши, но да, и това е начин понякога да го запомниш неусетно.

А, да, и за президентите не знаех. ММ предположи, правилно, Уилсън, но пак на късмет. Закария Тейлър и ние не го бяхме чували даже, него горкия никой не го е чувал явно. Wink

# 57
Магдена, тя каза, че е завършила езикова, знае английски, оттам е лесно - marsh е блато. Пандишпан, марципан, какво общо да имат с цвете?

# 58
  • Пловдив
Нямам никкава представа за етимологията на "марципан" и "пандишпан", освен че "пан" е хляб, но първо, може да е съвпадение, второ, първата част от думата може да е цвете. Знам ли го. Wink За гофретата предположих, че е свързана с глагола "гофрирам" на съответния език, явно френски, тоест че не е цвете, и дотам.

Обаче сега като търся, не намирам етимология на "гофрета" (било gauffre на френски, и толкова), само стигам до извода, че "гофрирам" може да е от нея, а не обратно. Wink

# 59
Нямам никкава представа за етимологията на "марципан" и "пандишпан", освен че "пан" е хляб, но първо, може да е съвпадение, второ, първата част от думата може да е цвете. Знам ли го. Wink За гофретата предположих, че е свързана с глагола "гофрирам" на съответния език, явно френски, тоест че не е цвете, и дотам.

Обаче сега като търся, не намирам етимология на "гофрета" (било gauffre на френски, и толкова), само стигам до извода, че "гофрирам" може да е от нея, а не обратно. Wink

Защото на български е гофрета. Иначе е waffle/wafel/wafele. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт