Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 10

• 34 166
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък съм на 46 и помня оттогава всичко споменато - и наполеон (така беше изписан в нашата лавка), и бутер тригуна, и чайка.

Аз и байкалчетата помня. Simple Smile А от детството бонбоните карамел - му и лимонадата на прах Simple Smile

# 121
Аз съм на 38 и сега си мисля за родопчета и чайки...
+негърче и скаличка

# 122
Скрит текст:
Чудя се какво стана с бишкотите негърче - до преди пандемията се продаваха. Дали ги спряха, защото имаше дело срещу фирмата? Не съм разглеждала внимателно и не помня дали се продават.

# 123
Ох, тази лигла няма ли да се маха вече? Даже толкова общоизвестен факт да не знае...
Не е грешно да не знаеш, ама лигавенето ми идва в повече.

Ха! Нацели. По-добре да играе на тото.

# 124
Тя ще спечели крупна сума Simple Smile

Иии не знае кой е Къмбърбач.

# 125
Ииии, малко след дъжд качулка се сетих, че някъде бях чела за откриването на костите на Ричард трети. И от тук идва идеята, че само той може да бъде тепърва погребван.

# 126
Каучукова плантация. Не знам откъде го знам, да не е имало такъв въпрос и преди?

# 127
Каучукова плантация. Не знам откъде го знам, да не е имало такъв въпрос и преди?

За колите е нужен каучук  за гуми, ремъци... Може би е искал да е независим от пазара.

# 128
Било е абсолютен провал по всички направления, спомням си, че съм го проверявала в Гугъл, но не помня защо съм го търсила.

# 129
Преди време имаше филм по някой от документалните канали. Точно това е - искал евтин каучук за гумите на автомобилите в Южна Америка, които произвеждал. Дори и да не знае човек, с малко логика ще стигне до верния отговор.

# 130
Моята логика беше друга – Форд-ленд (или Фордланд беше?). Очевидно става дума за земя, а само плантация се свързва със земята. Освен това каучукът е нужен за гумите и съвсем се връзва логически.

Горе-долу като милфьой (хиляда листа, т.е. многолистно тесто) и „Наполеон“.

Обаче Билалов направи гаф – каза нещо в смисъл, че полуостров не можело да се купи. Нима? Ами Аляска? Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 19:14 от Как' Сийка

# 131
  • София
Леле, хора, едвам я издържах тази фльорца. Ужасно лигаво същество. Със самочувствие до небесата а отвътре кухо та кухо. И си тръгна с 3000 лв. след уникален ксъмет и подсказки от водещия, който за пореден път се скъсква да бута по-засукани (хайде така да го кажа за тази) жени... Не може такива хора да си тръгват с 3000 лв.

# 132
Вместо запис, Билалов пак оплеска френските термини. Millefeuille е точно десертът с крем, който в България наричаме "Наполеон", в менютата във Франция така го пишат, така се продава и в сладкарниците, но пак казвам, това е името на десерта, не на тестото.

Многолистното тесто, което се ползва за този десерт и за много други печива, включително солени, се нарича pâte feuilletée - което решава спора от предните страници.

Гледаме на запис вкъщи, бях учудена, че участниците се затрудниха на въпросите за елементите в човешкото тяло, хелветите, Фордландия. Мъжът ми обаче също не ги знаеше, не сподели и логиката за land като шир, нещо, което е пред теб (както е писала и Как' Сийка). Това за хелветика го знам от един брой на "Астерикс", той така се и казва "Астерикс при хелветите" и те се занимават с часовници, сирене и пр., та веднага става ясно, че говорим за племена на територията на днешна Швейцария. Билалов брада ли пуска, много ми е разпасан такъв небръснат.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 22:07 от Melusine

# 133
И аз го имам Астерикс - запомнила съм броя с това, че хотелиерът/гостилничарят (не знам кое е правилно в случая) крещи "Ку-ку" на всеки кръгъл час, дори през нощта, за да може гостите да си обърнат пясъчните часовници и да са в синхрон. Обаче бях забравила, че е Хелветика. Може би защото точно този брой не ми е любим и не съм го чела много пъти.

# 134
Жената, която снощи си си продължи играта ми изглеждаше някак не адекватна. Сякаш беше взела някакви субстанции преди да отиде там, ама щом ѝ е весело, няма лошо. Иначе не блесна, кой знае е, с какъв интелектуален потенциал. Не казвам, че е глупава но имаше къде, къде по-добри участници от нея. Иначе от въпросите, снощи най-голямо впечатление ми направиха този за погребението след 500 години и за Фордленд. Първият нямаше да го позная, вторият не бях го чувал, но пък е логично наистина да е плантацията. Да видим какви ще са днес....

Общи условия

Активация на акаунт