Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 314
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Захарно петле,аз си спя,но много често ставам да пишкам,за боята не знам,много ми пада косата,но пък имам много бяла коса и малко тъпо така да ходя цялата бременност.

So close,моята идея е като цяло това да ми е за спомен,но мога да го ползвам за стори във фейсбук например. 😀 Или да го изпратя на някои приятлки и да видя реакцията им. Хахха. Ами при мен започнаха нещата от предната бременност,все да чувствам коремът си опънат,крампи,а в действителност не усещам да е твърд като камък и явно е пак тази шантава история с втората бременност,наред с всички болки от хернията,често ми е супер тъжно,че трябва да търпя това,но след като аз сама исках трето дете. Каквото и да е това,пия си максимум но-шпа и немалко магнезий,прахче диаспорал едно и половина,моят АГ каза да пия по три ,но това е конска доза и дори в девети месец не се пие,освен това магнезият води до диария,излишният се изхвърля и не виждам смисъл да си товаря организма. Нали в събота бях на преглед,всичко беше наред,тази АГ каза абсурд такава доза,доста време ме преглежда ,видя една контракция,но каза,че няма нищо притеснително. Искам вече да съм в девети месец,ама не може. 😀

Успешна седмица на всички! Утре живот и здраве съм на редовен преглед при моя АГ,дано имам късмет да не го извикат за раждане. 😀

П.С. за моя радост АГ в събота каза,че не е ниска плацентата, предполагам нормална за този срок от бременността,но с малкия беше ниска и се вдигна в 18 г.с.-19 г.с. Не съм имала кървене от нея никога.

# 226
Irnata, благодаря! Аз сега съм между 13 и 14 седмица, дано и моята се вдигне, както е било при предишната ти бременност. На мен още не са ми предписали магнезий. Ти от коя седмица го започна?

Успешна седмица на всички 💟

# 227
Irnata, благодаря! Аз сега съм между 13 и 14 седмица, дано и моята се вдигне, както е било при предишната ти бременност. На мен още не са ми предписали магнезий. Ти от коя седмица го започна?

Успешна седмица на всички 💟

Аз не съм го спирала,първо пиех алеракт, по две хапчета,той е с магнезий и б6,моят АГ ми го предписа още в пета седмица, после в 13-та смених с магнерот,но той ,ако прочетеш съдържанието на едно хапче, е доста слаб,нищожен в сравнение с диаспорал,може и да има разлика във вида на активното вещество,но на диаспорала пише 297-8 чист магнезий,а в магнерота има в една таблетка 32-33. Ами...тази АГ каза,че имало разлика в усвояването,но така или иначе аз мисля,че за мен е слаб,и с малкия не ми беше ок с него и минах на диаспорал,само че при мен нещата явно не са от матката ,или поне много рядко са от нея,случва се като ходя да чувствам това,лежа ли нищо,с малкия беше същото,в осми месец като ме приеха със скъсена шийка в Майчин дом всеки ден ми правеха запис,нямах контракции,но аз все си усещах всичко,та аз съм някакъв странен случай,за съжаление никой не е в състояние да ми обясни защо усещам това,уви.

За боядисването може безамонячна боя,а и има и къни,просто на мен като така много ми пада уж изчаквам,но като гледам и след подстригването си пада яко,ще си пусна витамин д и б12,бях ги вкарала в норма преди бременността,но през бременността падат много и ще ги пия пак сигурно.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 09:08 от Irnata_87

# 228
Добро утро и хубава седмица и от мен Simple Smile
Аз също мисля да се боядисам и да си скъся косата, само да успея да си запазя час Simple Smile

Надявам се всички с прегледи да видят бебетата и да разкажат добри новини, едвам чакам вече за вторник вечер да видим бебето пак ☺

за днес имам :
Rabenstein - 19.09 БХС, Nicole16 - 19.09, Thinkerbell77 - БХС, VSSh - записване на ЖК

*** обновен списък с прегледи***
Lucy - 20.09 преглед, Алисе Османалиева - 20.09 - преглед,  Irnata_87 - 20.09 - преглед, Мирослава Симеонова 725277 20 септ. Преглед, Aria Mia - 20.09 - преглед
Ev_ - 21.09 преглед
VSSh - 01.10 - преглед
Ev_ - 01.10 - фетална морфология
Smiley88 - 1.10 - фетална морфология
Daniella. 3.10 преглед
Rgirl123 - 3.10
Ev_ - 07.10 - преглед по ЗК
Захарно петле - 10.10
Mimird - 14.10 - фетална морфология
Lucie_ - 15.10  - преглед
Snickers4e - 17.10
Irnata_87 - 26.10 - фетална морфология

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 10:49 от Lucie_

# 229
So close, аз вече съм в 15+4, така че се надявам да не е проблем. За плацентата и на мен ми беше казал, че е леко ниска на феталната, но се очаква до 20та седмица да се вдигне.

# 230
Lucie_,моята фетална я преместих на 26-ти октомври,за да съм в по-напреднала седмица,ако искаш можеш да коригираш.
За плацентата знам,че обичайно в началото е ниска,но важно е до каква степен,да не е превия  и разни други,не ги знам. Аз очаквах в събота да ми каже,че е ниска,но тя каза,че не е и поне това много ме зарадва. Вдига се в повечето случаи. 😚

За утре сме бая хора на преглед. 😚

# 231
  • В твоето съзнание...
Тези орехчета са много сладки, но ако дадем такова на родителите, има да се блещят, да търсят очила... Grinning Ще заложа на нещо с по-едри букви.

Иначе за безсънието и аз имам сходен проблем, но го отдавам на сезона...

# 232
Аз все забравям да пиша, на 1 октомври съм на фетална морфология 😊

# 233
Колко много прегледи ни предстоят утре Simple Smile Аз вече нямам търпение.

Относно боядисването на косата - в началото се боядисах еднократно с изцяло натурална боя и ... направих алергична реакция от някоя от съставнките (мисля, че имаше мед вътре).
Сега съм решила още два или три пъти да се биядисам до раждането, но с нормална безамонячна боя. При следващото боядисване ще е подстрижа за първи път. Не съм спирала витамин Д и Б12. Косата ми расте като луда и даже май се е сгъстила. Вчера си правих плитка и не знам, дали някога съм имала толкова дебела плитка.
Магнезий и Омега 3 още не приемам, но ще попитам на следващия преглед, дали е необходимо вече да започна.

Захарно петле, сложиха ли те на диета, заради риска от гестационен диабет? Мен - да. От 2-3 седмици съм на режим и спрях да качвам килограми.

So close, и на мен ми казаха на БХС, че плацентата е ниско, но докторът ме увери, че няма повод за притеснение за сега и очаква да се вдигне с напредване на бременността.

Хубава седмица, дами-мами 😊

# 234
От вчера ми излезе някакъв ситен обрив по ръцете и никъде другаде. Малки ситни пъпчици,които не ме сърбят, но въпреки това се чудя от какво се появиха. Някоя друга да е имала подобно оплакване?

# 235
Nikol15, при мен също се появяват обтиви/енземи по ръцете, но сърбят много.
Най-често се появяват, ако консумирам храни, към които съм алергична. Мисля, че съм развила нови алергии по време на бременността, защото не си позволявам да ям храни, към които имам доказани алергии.

От вчера ми излезе някакъв ситен обрив по ръцете и никъде другаде. Малки ситни пъпчици,които не ме сърбят, но въпреки това се чудя от какво се появиха. Някоя друга да е имала подобно оплакване?

# 236
Nikol15, при мен също се появяват обтиви/енземи по ръцете, но сърбят много.
Най-често се появяват, ако консумирам храни, към които съм алергична. Мисля, че съм развила нови алергии по време на бременността, защото не си позволявам да ям храни, към които имам доказани алергии.

И аз си мисля, че е възможно да съм развила някаква алергия след като забременях, защото по принцип не съм алергична към нищо. А третираш ли ги с нещо, аз мажа с алергозан?

# 237
Nikol15, възможно ли е да си ползвала някакъв препарат, който да не ти е понесъл - аз имам подобни ситни пъпчици, които не сърбят по гърба или кожата на деколтето ако случайно сложа малко повече омекотител, който по принцип рядко ползвам, точно поради тази причина ( и препарат за пране винаги на долната граница слагам на посоченото количество).

# 238
Здравейте, момичета, изгубих се аз. Бях си вкъщи почти две седмици, Ковид-а мина леко, но като съм вкъщи, нямам време за нищо, не знам защо така. От днес съм си на работа, та имах време да ви изчета. Гледам, че сте обсъждали съобщаването на новината. Аз след резултатите от скрининга, които доктора каза, че са идеални и за мен и за бебето, казах в работата, защото трябва да започнат да търсят човек, който да ме замества, защото дълго трябва да го обучавам и вчера казахме на мъжът ми на техните. Преди това знаеха само три мои приятелки и баща ми, понеже ме заподозря. На детето още не сме казали, защото това значи да гръмне целия квартал Grinning , но съм решила да я заведа на следващия ми преглед с мен и направо да й го покажа.

Irnata, на мен също ми пада зверски косата. Преди да забременея имах дефицит на Б12, пих го и косопада ми намаля. Сега откакто забременях, отново започна да ми пада много, пуснах си Б12 и ми е под долната граница. Започнах да го пия пак и чакам резултат. Дано по-бързо спре да ми пада, че останах без коса.

# 239
Даниела,радвам се,че си добре!

И аз ще си пусна,но моят точно преди бременността го докарах до 500+ и го спрях,не е като да пия малко неща,но и това ще почна. Аз и се подстригах,но тя не спира.... И д ще пусна ,че и той ми беше зле и го докарах до нормална стойност,но той си пада бързо по принцип, особено,ако човек не излиза много.

Общи условия

Активация на акаунт