Термин март 2023 💙♥️ - тема 3

• 40 328
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
Даниела,радвам се,че си добре!

И аз ще си пусна,но моят точно преди бременността го докарах до 500+ и го спрях,не е като да пия малко неща,но и това ще почна. Аз и се подстригах,но тя не спира.... И д ще пусна ,че и той ми беше зле и го докарах до нормална стойност,но той си пада бързо по принцип, особено,ако човек не излиза много.

Пусни си ги, да, те са важни. На мен личната заради Ковида ми каза да си взема витамини за бременни и си взех на Елевит, в които има и вит.Д и вит.Б12 и много други, но си пия и Б12 отделно, защото имам много да запълвам от него. Умората най-вероятно на дефицита се е дължала, защото откакто го пия, съм много по-енергична. Преди това исках само да лежа и нищо да не правя.

# 241
Преди да забременея съм се мазала с различни мехлеми, но най-бързо се оправях от Дипрогента маз.
Сега не смея да използвам такива мехлеми. Ще се консултирам с лекар първо.
В момента се мажа само с овлажляващ крем за ръце. Също така си мия ръцете с бебешки сапун.

Nikol15, при мен също се появяват обтиви/енземи по ръцете, но сърбят много.
Най-често се появяват, ако консумирам храни, към които съм алергична. Мисля, че съм развила нови алергии по време на бременността, защото не си позволявам да ям храни, към които имам доказани алергии.

От вчера ми излезе някакъв ситен обрив по ръцете и никъде другаде. Малки ситни пъпчици,които не ме сърбят, но въпреки това се чудя от какво се появиха. Някоя друга да е имала подобно оплакване?

И аз си мисля, че е възможно да съм развила някаква алергия след като забременях, защото по принцип не съм алергична към нищо. А третираш ли ги с нещо, аз мажа с алергозан?

# 242
Ами казаха, че трябва, но още се услушвам. Моля те сподели на каква диета си, какво си хапваш и какво избягваш. Благодаря! 🧡

Колко много прегледи ни предстоят утре Simple Smile Аз вече нямам търпение.

Относно боядисването на косата - в началото се боядисах еднократно с изцяло натурална боя и ... направих алергична реакция от някоя от съставнките (мисля, че имаше мед вътре).
Сега съм решила още два или три пъти да се биядисам до раждането, но с нормална безамонячна боя. При следващото боядисване ще е подстрижа за първи път. Не съм спирала витамин Д и Б12. Косата ми расте като луда и даже май се е сгъстила. Вчера си правих плитка и не знам, дали някога съм имала толкова дебела плитка.
Магнезий и Омега 3 още не приемам, но ще попитам на следващия преглед, дали е необходимо вече да започна.

Захарно петле, сложиха ли те на диета, заради риска от гестационен диабет? Мен - да. От 2-3 седмици съм на режим и спрях да качвам килограми.

So close, и на мен ми казаха на БХС, че плацентата е ниско, но докторът ме увери, че няма повод за притеснение за сега и очаква да се вдигне с напредване на бременността.

Хубава седмица, дами-мами 😊

# 243
Здравейте, и аз се включвам
на 34 г съм, първа бременост, след 6 години опити, 4 неуспешни инсеминации и 2 стимулации за инвитро по фонда за асистирана репродукция, термин 26 март

Постоянно се тревожа дали този път всичко ще е наред. Съответно, не сме казали нито на роднини, нито на приятели
Може би и аз бих се престрашила да кажа след като излязат резултатите от БХС

Имам питане относно неинвазивните пренатални тестове (NIPT), към тези които са правили:
За успокоение ли го правихте? Или защото беше препоръчан от лекар?
Имаше ли полза от теста? И кой тест?

Аз днес бях на БХС и нищо не ми препоръчаха, тази седмица ще чакам резултата от кръвните изследвания от скрининга, но не знам дали да разчитам на тях, а не се сетих да питам за пренаталните тестове Thinking

# 244
kukli4ka456, здравей,
Ние правихме, защото аз съм на 40, ММ на 45,
Преди да науча, че в държавата в която живея се покрива от здравната каса, мислех като се прибера във Варна през отпуската да направя пълния пакет на геника.
Ние също сме инвитро, преди 10 години първото ми инвитро завърши с мисед и това още повече ме стимулира да искам да направя генетичния тест.

Здравейте, и аз се включвам
на 34 г съм, първа бременост, след 6 години опити, 4 неуспешни инсеминации и 2 стимулации за инвитро по фонда за асистирана репродукция, термин 26 март

Постоянно се тревожа дали този път всичко ще е наред. Съответно, не сме казали нито на роднини, нито на приятели
Може би и аз бих се престрашила да кажа след като излязат резултатите от БХС

Имам питане относно неинвазивните пренатални тестове (NIPT), към тези които са правили:
За успокоение ли го правихте? Или защото беше препоръчан от лекар?
Имаше ли полза от теста? И кой тест?

Аз днес бях на БХС и нищо не ми препоръчаха, тази седмица ще чакам резултата от кръвните изследвания от скрининга, но не знам дали да разчитам на тях, а не се сетих да питам за пренаталните тестове Thinking

# 245
Захарно петле, избягвам десертите, ориз, картофи, тестени неща от бяло брашно, сладки плодове, чипсове, газирани напитки ...
Наблягам на зеленчуци и млечни, хапвам и пълнозърнест хляб. Трябва да добавя повече риба и поне малко месо. Напитките ми се свеждат до вода, айран и прясно мляко 😁

kukli4ka456, добре дошла в групата. И аз съм на 34 години, с първа бременност след 4 години опити. Термин - 8.3.2022.
Ние мислихме да правим пренатален тест, но се отказахме, след като на БХС ни казаха, че всичко е наред и няма нужда от тест. Иначе, след като проучих, клонях към Veragene.

Ами казаха, че трябва, но още се услушвам. Моля те сподели на каква диета си, какво си хапваш и какво избягваш. Благодаря! 🧡

Колко много прегледи ни предстоят утре Simple Smile Аз вече нямам търпение.

Относно боядисването на косата - в началото се боядисах еднократно с изцяло натурална боя и ... направих алергична реакция от някоя от съставнките (мисля, че имаше мед вътре).
Сега съм решила още два или три пъти да се биядисам до раждането, но с нормална безамонячна боя. При следващото боядисване ще е подстрижа за първи път. Не съм спирала витамин Д и Б12. Косата ми расте като луда и даже май се е сгъстила. Вчера си правих плитка и не знам, дали някога съм имала толкова дебела плитка.
Магнезий и Омега 3 още не приемам, но ще попитам на следващия преглед, дали е необходимо вече да започна.

Захарно петле, сложиха ли те на диета, заради риска от гестационен диабет? Мен - да. От 2-3 седмици съм на режим и спрях да качвам килограми.

So close, и на мен ми казаха на БХС, че плацентата е ниско, но докторът ме увери, че няма повод за притеснение за сега и очаква да се вдигне с напредване на бременността.

Хубава седмица, дами-мами 😊

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 13:25 от Aria Mia

# 246
Аз имах същото, което описваш на мекичката кожа около подмишниците. За 2-3 дни се скри от самосебе си. Аз пък имам ново 20 - херпес на устата. Ще си го чакам да си мине, поне не е голям 🤷🏼‍♀️

От вчера ми излезе някакъв ситен обрив по ръцете и никъде другаде. Малки ситни пъпчици,които не ме сърбят, но въпреки това се чудя от какво се появиха. Някоя друга да е имала подобно оплакване?

# 247
kukli4ka, аз си направих пренатален тест още в 10 седмица, избрах Vision +., в Афродита го правят.
Иначе съм на 33, а уж се препоръчва на жени над 35. И ние дълго се борехме за дете, та реших да се подсигуря. Камък ми падна от сърцето, когато се обадиха, че е отрицателен за синдромите. Иначе БХС си казва вероятност и съотношение, тук е по-точно уж и това ми вдъхна увереност.
Освен това четох, че бебета, оплодени по метода ИКСИ с инвитро, са по-податливи на синдроми, затова и държах да го направим. Нашето оплождане е точно с ИКСИ.

# 248
Добавям : Aria Mia - а дадоха ли ти нещо като списък, би ли го споделила тук ( ( Аз също трябваше да имам среща относно храненето и кърменето с медицинска сестра, но се прехвърлих обратно в болницата където правих инвитро и тук за сега не са ми записали такава - само обременяването за ГД някъде към ноември месец. А от всички книжки, които ми дадоха на първата консултация, нито една няма глава фокусирана върху храненето, само се споменва в началото какво да не се яде - сурови яйца, сурово месо ... но ние вече тук ги обсъдухме 😁😎)
VSSh, намерих си изледванията, които тук са ми правили,
малко е дълго, за това ще го сложа в скрит текс:
Но държа да отбележа, че имах назначен клексан от деня на трансфера само на базата, на изследването от Геника и препоръката на Доц. Русев.
А и както Алисе спомена, явно тук изписват аспирин масово ( при първа бременност, инвитро, възраст - не че се оплаквам Simple Smile - но явно е стандартно)
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 20:19 от Lucie_

# 249
Lucie_, за съжаление - не. В разговор след преглед АГ ми "нахвърли" някои препоръки, но толкова бързо, че дори не успях да запиша всичко. В резюме, каза да намаля въглехидратите и да приемам повече мазнини и протеини.

Добавям : Aria Mia - а дадоха ли ти нещо като списък, би ли го споделила тук ( ( Аз също трябваше да имам среща относно храненето и кърменето с медицинска сестра, но се прехвърлих обратно в болницата където правих инвитро и тук за сега не са ми записали такава - само обременяването за ГД някъде към ноември месец. А от всички книжки, които ми дадоха на първата консултация, нито една няма глава фокусирана върху храненето, само се споменва в началото какво да не се яде - сурови яйца, сурово месо ... но ние вече тук ги обсъдухме 😁😎)
Но държа да отбележа, че имах назначен клексан от деня на трансфера само на базата, на изследването от Геника и препоръката на Доц. Русев.
А и както Алисе спомена, явно тук изписват аспирин масово ( при първа бременност, инвитро, възраст - не че се оплаквам Simple Smile - но явно е стандартно)
Скрит текст:

# 250
Благодаря 🥰
Аз си приготвям списъка с въпроси за утре вечер и ще добавя и този да видя какво ще кажат.
Както са само веднъж в месеца прегледите се подготвям като студент за изпит, но въпросите са от мен 😁😅
Lucie_, за съжаление - не. В разговор след преглед АГ ми "нахвърли" някои препоръки, но толкова бързо, че дори не успях да запиша всичко. В резюме, каза да намаля въглехидратите и да приемам повече мазнини и протеини.

Скрит текст:

# 251
И аз чакам с нетърпение прегледа . Относно боядисването, мен малко ме е страх , понеже се боядисвам в русо и всеки път първо се изсветляват после се боядисват корените и дори, когато не бях бременна ми беше доста неприятна миризмата , сега незнам дали изобщо ще изтърпя, не искам и да си сменям цвета , незнам изобщо какво да правя. Утре ще попитам подробно лекарят. За бременността аз изобщо не съм скрила 😄родители, близки, роднини всички знаят. Чакахме го 6 години и в деня на теста телефона не спря да звъни 😄

# 252
  • Sofia
Здравейте,

Колко много сте изписали 😊 Добре дошли на всички нови момичета. При мен нещата вървят напред, седмица 13+6 съм днес и очакван термин 21 март според последния преглед. Това почти съвпада с термина по калкулатор (19 март), т.е. бебето си е вървяло добре от самото начало. От резултатите от БХС имам нисък риск, но въпреки това вчера си направих NIPT test. Изчаквах до последно, първо защото не бях сигурна дали искам да го правя, и второ, в държавата, в която живея, се прави така или иначе ако се открие висок риск на БХС (както и ако има други фактори като предишни аборти, деца с хромозомни аномалии и т.н). Резултатът излиза до две седмици. Следващият ми преглед е чак на 31 октомври. Утре имам преглед при акушерка според здравната програма тук, която да ми назначи  и някои изследвания. Аз вече съм си ги пускала, имам много ниско желязо и започнах  да пия такова. Не мисля, че ще издържа до 31.10 и ще си запазя платен преглед след няколко седмици.

Аз имам корем, но като съм с дрехи изглежда все едно съм много напълняла. Вчера разглеждахме с децата една книжка за човешкото дяло и етапите на развитие на плода. Дъщеря ми, която не знае че съм бременна, каза: “Мамо, между третия и петия месец жената изглежда все едно е просто дебела.” 🤣🤣🤣 Много ѝ се смях, само ако знаеше. Ние още не сме казали на близките, само в работата ми знаят. С децата ще изчакаме докато може.

# 253
Asalea,много се радвам за добрите новини! И аз не споделям почти с никого още,но децата знаят и малкият само повтаря,че мама нещо боли, милият. 😀 Днес ще ходя на преглед с мъжа ми,той да види бебето, дано не чакаме много,макар да имам вече една бременност с тези усещания и стягания разбира се ще кажа на АГ,но проблемът е,че никой до сега не ми дава обяснения за тях,пия си и но-шпа и магнезий. Дано бебчо е добре и се покаже окончателно. 😀 💙

# 254
Irnata, чакаме хубави новини!!! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт