Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 976
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Prinzesata, не съм си и повислила. И аз ползвам само червени накрайници, може да става по-бавно, но ми е по-сигурно. Само че аз се справям по-добре с твърдосплавния накрайник, отколкото с керамичния, явно всеки трябва да провери за себе си.
MaryLand, веднъж като захванеш,т.е като се наруши гланца на топа, продължаваш постепенно в посока на неизпиленото. Една част от накрайника са е върху изпиленото, а другата върху топа, дано ме разбираш. А с по-грубия накрайник, ако натискаш, със сигурност ще си направиш дупки по ноктите.

# 346
MaryLand, каква пила взе и най-важното, на какви обороти сваляш лака? Трябва да са поне 25 хиляди, 20, ако е супер мощна пила.
Накрайник ти препоръчвам с червена или дори жълта насечка (най-фината), защото си начинаеща, а със синя можеш лесно да се окепазиш. Правиш ли изравняване отдолу? Ако не, 100% не ползвай синя на този етап.
Аз лично предпочитам керамични фрези за себе си, металните не са ми така удобни, а и запарват повече.

За неравномерното сваляне имат вина техниката, скоростта, натиска, но и качеството на самата фреза. Някои китайски оставят улейчета със следи от зъбчета Grinning

# 347
  • София
Аз дезинфекцирам със спирт 70% купен от аптеката. Имам и спрей за дезинфекция и си пръскам и с него, ако в момента работя с нещо.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 22:58 от Илития

# 348
По-добре червена насечка. Аз свалям с керамични червена или синя и черваната ми е по-удбона, а и е по-хина насечка и няма да се окепазиш.
За дом. употреба съв си купила едно спрейче на килкеър за дезинфекция и някои он нещата преварявам.

# 349
  • София
MaryLand, каква пила взе и най-важното, на какви обороти сваляш лака? Трябва да са поне 25 хиляди, 20, ако е супер мощна пила.
Накрайник ти препоръчвам с червена или дори жълта насечка (най-фината), защото си начинаеща, а със синя можеш лесно да се окепазиш. Правиш ли изравняване отдолу? Ако не, 100% не ползвай синя на този етап.
Аз лично предпочитам керамични фрези за себе си, металните не са ми така удобни, а и запарват повече.

За неравномерното сваляне имат вина техниката, скоростта, натиска, но и качеството на самата фреза. Някои китайски оставят улейчета със следи от зъбчета Grinning
Взех Strong 210 ( тази, която ти ми препоръча).
Нямам представа колко оборота се водят, но копчето го въртя някъде до средата ( на снимката се вижда)
Скрит текст:
Какво означава дали правя изравняване отдолу?
Може ли линк към керамични фрези, подходящи за сваляне на гел лак, от които си доволна?

# 350
Когато се лакирате вкъщи (само себе си, не други) как дезинфекцирате, с какво, всеки път всичко, което сте използвали ли?
Със спирт, 70-75%, но след като свърша всичко слагам в тенджерата под налягане за 20 минути, след като засвири. Имам си една поставка с дупки и става като на пара.

# 351
Ще ме линчувате, но аз не дезинфекцирам нищо. Grinning Пили, накрайници за ел пила и металните инструменти вземам и връщам на мястото им просто така. Даже имам навика понякога през деня да си хвана клещичките и да изрежа някоя друга кожичка, без да избутвам или подготвям по някакъв начин, после просто ги връщам в шкафа... Grinning
Това при условие, че всичко което притежавам за маникюр в момента се ползва само и единствено от мен. Не правя други хора, нито роднини и близки, нито приятелки, никога, никого.

# 352
  • Варна
Поне клещите и избутвача спиртосвай. И аз не варя нищо. Ако правя някой друг мятам в купа и ги пръскам с дезинфектант.

# 353
За моите лични инструменти ползвам препарат за бърза дезинфекция на стоматологични инструменти - Живахекс.

# 354
  • Бургас
И аз не дезинфекцирам, само избутвача минавамм със спирт, но то е повече за отстраняване на остатъците от препарата за кожички, отколкото за дезинфекция. Кожи не режа и всичко ми е за лично ползване както при HoneyBee33. Освен това след оформяне на маникюра/кожите и преди лакиране винаги минавам с чист спирт ноктите и наоколо. Това ми е за дезинфекция, фрешър, обезмаслител и каквото още може да има.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 13:17 от sunny-n

# 355
Аз дезинфекцирам всички инструменти, без хартиените пили. Почиствам през лакиране и шишенцата на лаковете.

# 356
Благодаря ви, ще си купя спрей и ще пръскам с него, предполагам, че пилите и четките няма да се повредят нещо? Честно казано, не съм обръщала внимание в салоните кога и как дезинфекцират всичко, когато там е на конвейер.

# 357
Слагат ги в кутия с дезинфектант за 1-2 часа и през това време работят с друг комплект. Поне преди 15 години беше така, сега не знам. Но сега предполагам поне ги пръскат със спрей.... Simple Smile То сега нищо не може да се види  - нито какво работят, нито как го правят, само бързане, мерки за корона вирус, прегради...

# 358
Аз да се включа по повод свалянето с ел. пилата. Значи за новаци, като мен, след махането с червен накрайник, тези смотаните фрези от комплектите на повечето по-евтини пили, са идеални за "досваляне" и изглаждане. Докато ви свикне ръката са супер! За тренировки са идеални.

# 359
MaryLand,
Много хубаво си се лакирала като за първи път. И аз съм в групата на новаците, но не смея още да се пробвам с пила и кисна.
Може ли да споделиш за зеления лак какво използва като база, цвят и топ и как направи декорацията?

Общи условия

Активация на акаунт