Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 940
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, мнения за гел лакове Про нейлс събирам?
Какво са по произход? Добри ли са?

# 451
Значи погледнах си пак шишенцата - базата и топа са ми от 7мл червени, но не са заоблени. Да не би това да е нещо ново. Моите са произведени януари и април тази година.
Голям зор беше, но с помощта на супер тънката четчица мисля че се справих. Наложи се да пека всеки пръст отделно, докато му хвана цаката някои май много ги препекох, че влизаха по 2-3 пъти заради съседния. Не знам аз ли не мога още, или топа не е хубав, но много тече и става на едни дебели вълни - развали ми се малко изравняването.

# 452
ProNails съм чувала от трети лица, че са белгийски и са много качествени, а фирмата е една от първите, които въвеждат гел лакове в Европа. Не знам колко е вярно.
Танита, при мен единият цвят от Коди официалния сайт също тече и става на вълни, но мисля, че разковничето е в изцеждането, просто са много препълнени и трябва да се изцежда четката на максимум, така и цвета ми стана равен и не се раЗтичаше особено. С една дървена пръчица обирах намацканото преди да ги опека.

# 453
Привет, момичета!
Нова съм в тази тема и нахлувам с въпрос.
От съвсем скоро си правя домашен маникюр и нещата не се получават както ми се иска. Първо лампата ми е УВ ЛЕД, което не знам как да тълкувам, тъй като на някои лакове има различна продължителност на печене в зависимост от това каква е лампата.
Освен това явно нещо не правя като хората, тъй като лакът е много нетраен, особено последните два пъти. Това, разбира се, може да се дължи и на факта, че ноктите ми са доста изтощени от третиране и им е време за почивка. Най-много ме тормози фактът, че на палеца покритието се издува и накъдря около половин час след нанасянето и изпичането. Подозирам, че там явно се стича повече лак като го наклоня леко да го изпека.
Ако има някакво значение поръчвам лакове онлайн, предимно от Nails.bg, Makeup.bg, но марки честно казано не помня.
Сега последно си поръчах брокатен лак от някакъв румънски сайт с доста евтини артикули- lilacare, а лакът е марка Vanilissa. Нанесох го много добре, за разлика от другите два, обаче до вечерта започна да се излющва и да пада на люспи. Не знам къде бъркам, моля за съвет!

# 454
  • на дъното
Здравейте, мнения за гел лакове Про нейлс събирам?
Какво са по произход? Добри ли са?
Здравей 🙂 От скоро тествам базата им и топа .За мен са много добри.По течни са ,лесно се нанася, издръжливост имат , четката им много удобна, като цяло си заслужават парите.Да Белгийски са .Скоро смятам да тествам и фибро базите им те са 3в1.

# 455
  • Варна

florin4eto
Добре дошла!
 Съветвам те много внимателно да изчетеш скритите текстове в първия пост на темата,но за да не звуча като досадна лелка ще ти синтезирам грешките...
 Лампата ти ако има поне 30 диода е ОК. Комбинираните лампи като твоята пекат всичко ако е правилно нанесено.
С какви база и топ си? Обезмаслител,изсушител,ултрабонд ползваш ли?
 Къдренето на лака означава не добре изпечено покритие,а такова покритие освен,че пада е и изключително опасно- води до алергия.
 За начинаещи силно се препоръчва да лакират тънко т.е. с почти нищо по четката.
 За да не ти се стича лака от палците ги лакираш и печеш отделно.
Изстрадалите нокти не държат лак освен ако не е грамотно направен,с хубава архитектура,което за теб все още е мъгла. Затова силно препоръчвам да си вземеш линт базата на Коди от Елена арт заедно с ултрабонд,който да нанасяш по свободния край.

# 456
Prinzesata, адски много благодаря за компетентния отговор. Явно имам мнооого какво още да уча.....
Използвам изсушител Silcare (на шишенцето пише праймер), след него база Pro Bond Elisium, един или два слоя лак според резултата от първото нанасяне, и топ лак Jessie.

# 457
  • Варна
Да коментират запознатите с марките,които си изброила...аз съм пас. За мен за начинаещ е хубаво да се започне със система продукти на една марка. Има време за експерименти когато човек свикне и се понаучи.

От къде поръчвате Про нейлс ? Влюбена съм в обикновените им лакове. Цяло лято си ги разнасям на педикюра. Няма белене,няма матиране по месец.

# 458
Моят нов маникюр. Направих го съвсем набързо.
И двата цвята са на Клареса.

# 459
florin4eto, не споделяш за базата, която ползваш. Може ли да кажеш каква ти е базата? Кажи и каква ти е лампата, защото и според мен това надигане ми звучи като недопичане. Веналиса са китайски лакове, тук момичетата ги хвалят, но хората започващи в началото трябва да внимават с китайските лакове, за да не предизвикат алергии. Това важи и за Джеси. Иначе не мога да се изкажа относно изсушителяи бонда -не съм ги ползвала. Имам цветни лакове на силкеър и съм доволна, на елисиум бях поръчала един лак, но опаквоката беше кофти и се разля още преди да пробвам на нолът, но на мостра беше ок. Не казваш от къде е надигането от свободен край или от към кутикула?
Плаците аз лично ги пека отделно, дори и в силната лампа, за да нямам власинки и да съм сигурна, че добре се е изпекло. Ако лампата ти е отворена, с малко диоди и слаба това просто е задължително. И аз ще те помоля да прочетеш за алергиите - много е важно. Това не гтрябва да те плаши или отказва от гел лака в дом. обстановка, но просто трябва да спазваш някои правила и да внимаваш.
Есмералда, много добро откриване на есенния сезон! Супер маникюр!

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 11:51 от karmilla

# 460
Мацки,търся такова тъмно зелено:

Ако може да е от мейкъп или друг познат сайт. Не смея да поръчвам на сляпо вече,че изобщо не идва това,което съм поръчала. 😁
Много хубави маникюри видях последните страници!
Мога да кажа номерата на тези двата по-късно,ако ви допадат

Единия е Нес от мейкъп, другия е GD Coco от Али

# 461
Момичета, имате ли си “по-хубава” ръка? 😂  при мен дясната винаги изглежда по-добре от лявата, защото нокътните плочки на лявата са ми по-къси и самите нокти по-плоски, докато на дясната са по-обемни. Дори на маникюрист като ходих винаги на лявата ръка ми ставаха по-къси ноктите. Много се дразня значи😂

# 462
  • Сливен
Има ли в make up хубав топ със златни или сребърни частици ,които да си личат.Купих си един на флекси,гадна четка,гъст и частиците изобщо не си личат.

# 463
Танита, моята е лявата. На нея ноктите са ми по-тесни и съответно на една дългина на лява и дясна на дясната са по-широки и тумбести и изглеждат по-къси Joy

# 464
И моята хубава ръка е лявата.☺️ На дясната обаче плочката на кутрето ми е малко по-хубава. Иначе като дължина са горе-долу еднакви плочките ми (само на десния палец плочката изглежда по-къса, защото е по-плоска и широка). И на двете ръце съм с криви пръсти- на дясната повече, защото има влияние и начинът по който държа химикалите...😅

Общи условия

Активация на акаунт