Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 386
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Привет момичета,
Имам следния проблем - когато слагам стикери много бързо започват да се надигат и съответно падат заедно с топа.
Тъй като съм се лакирала преди по-малко от седмица има ли вариант да оправя положението без да се налага да махам всичко до основи ( в момента на една част от нокътната плочка има топ, а на другата само гел лака)

# 691
За да държи стикера запечатвай с база после топ. Тоест правиш си до цвят касто си го правиш, слагаш стикера, мажш с база, печеш и после си слогаш топа. Някои мацки за слагане на мокра база са писали и после печене и аз пробвах, но не ми беше удобно. Хлъзга се и се набръчка много. Така сържи бетон. Успех Simple Smile

# 692
  • София
Благодаря, karmila. Ще пробвам следващия път.
А сега има ли начин да закърпя положението или трябва да свалям всичко и да започвам от 0-лата?

# 693
MaryLand, преди да залепиш стикера махна ли лепкавия слой?

# 694
Запили просто и нанеси отново цвят, топ, каквото е нужно.
Иначе аз винаги слагам ваденката и директно топ върху нея, никога не са ми се белили. Или е останала някаква вода, или не си нанесла достатъчно топ.

# 695
  • Бургас
Предполагам че MaryLand не говори за тези стикери-ваденки, а за едни метализирани сребърни златни...
Скрит текст:
. Имам едни такива и голям зор виждам първо да ги отлепя от повърхността им, после все се надига от някъде и пада от нокътя. Слагала съм база отгоре после топ и държи малко повече, но не достатъчно. Не съм махала само лепкавия слой на цвета и тогава да сложа. Следващия път ще пробвам, че е много скучно така едноцветна да съм.

# 696
  • София
MaryLand, преди да залепиш стикера махна ли лепкавия слой?
Не, не знаех, че е необходимо Simple Smile
Стикерите не са ми от релефните.
Ето тези се отлепиха, предполагам роля е изиграло, че ги залепих близо до свободния край където има най-много търкане.
Скрит текст:
Благодаря, esmeralda23. Запилих ги с буферна пила и довечера ще довършвам Simple Smile

# 697
Идвам да кажа, че в емаг има sunone за 22 лева и sun x за 30 и нещо. За търсещи прилична лампа - по-добре си вземете sun one, а не отворени дъгички с 15 диода и тем подобни. Предвид и цената е супер, вярно от по-старите модели е, но много момичета са доволни.
https://www.emag.bg/kombinirana-lampa-za-manikjur-i-pedikjur-sun … 206&scenario_ID=4

# 698
  • Варна
Подкрепям с 2 ръце SUNONE е перфектната лампа даже и с 2 за салонна работа.

# 699
  • Казанлък

След гел базата обикновен топ лак ли слагате или гел топ? Маха ли се първо лепкавия слой на базата преди да се нанесе топа? Имам страшно много обикновени лакове и не ми се хвърлят. Обикновеният ми топ лак е Seche.

# 700
След база мажеш топ гел лак. Според мен може и да не се маха лепкав по логиката, че като лакираме с гел лакове не е задължително от база или преди топ да се маха лепкав слой. След топ гел лак-а си мацаш вече номален гел цвят и после топ нормален. Преди години правеха ноктопластиката на подобен принцип-слагат гел и после мажат с лакове и нормален топ. Тогава бяха топ-а OPI, ORLY. На мен и обикновен лак ми държеше до поддръжка, а ако ти писва бързо сменяш и съхне в пъти по-бързо от на нокътна плочка намазано. По принцип си спомням, че можеше и ако си се наазала цалостно по процедура с гел лак т.е. и цвят, ако ти писне да плеснеш в един момент обикновен лак, но в случая трябвва обикновеният лак да е покривен, а долният примерно да не е много тъмен, за да не прозира.

# 701
Тази Сън 1 поне от снимките изглежда, че е без дъно и само с USB, което говори за малка мощност. Ако взимате този модел, задължително проверявайте да е с щепсел и дъно.

# 702
На снимките я даваха с дъно и на снимки на ревюта на клиенти имаше дъно. Дано не съм подвела тук, уж гледах, но всичко се случва.
А ето и sun x за 29 и нещо. Аз съм с този модел исъм доволна. Тази е с 36 диода по описания, че по едно време се подвизаваше една из е маг за 20 и нещо лева, но беше с 23 светодиода.
https://www.emag.bg/kombinirana-lampa-za-manikjur-i-pedikjur-sun … 54w/pd/DZ8F09MBM/

# 703
Здравейте, момичета! Не съм се включвала от месеци, но реших да си дам 3-4 месеца почивка на ноктите. Преди почивката си бях купила един топ лак на сикретли, от който се оплаках, че е много гъст. Ами онзи ден като си правих маникюра се оказа, че май е и развален. Като изкарам четката от бутилката остават влакна, "точи" се или не знам и аз как да го обясня. Става като карамел, който е тръгнал да изстива, и това НЯМА край. Държах го между бедрата си, слагах го в топла вода, духах му със сешоара, само дето мусака не му сготвих на проклетия топ и пак не стана. А уж е в срок.

Поздрави на съфорумката, която даде идея за чорапогащника, много находчиво. Аз преди няколко дни си търсех такива салфетчици (или както се водят) за нокти, но в магазина, от който се снабдявам бяха свършили. Та си купих един пакет ленти за кола маска за лице от джъмбо, разрязях ги на 2 с макетното ножче и за 1лв се сдобих с 200 лентички за нокти. Вършат чудна работа, не оставят мъхчета, само дето са малко по-твърди и плътни от обикновените.

# 704
Сигурно направих 20 снимки, за да уловя топа на hi hybrid и пак не се получи толкова. Ноктите са ми като стъклени, като мине 1, 2 седмици ще дам отзив още ли е толкова лъскав. Може да се види как се оглежда съседния блок в ноктите Wink Лаковете са на същата марка.

Общи условия

Активация на акаунт