Всичко за всички марки гел лакове - тема 42

• 33 981
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Въпреки запечатването с лак на връхчетата на нокътя след няколко дни започват да се белят и лака седи леко като нащърбен отгоре по връхчетата на някои нокти. Най-често се случва на палците и показалците (най-много явно ги използвам).

Използвам отлепящата се база на Нийс и топа на Нийс без лепкав.
Не съм слагала отдолу праймър или утрабонд. Сега се чудя дали да не закупя и дали проблемът е там или решението е друго? Например стандартен безцветен лак за запечатване на връхчетата над базата и топа?

Не слагаш белеща база по свободния край и слагаш ултрабонд. На мен Нийс въобще не ми държи даже с рейнфорс отгоре. Мразя съхнещи на въздух белещи бази.

# 301
Здравейте, не мога да се сетя името на марка гел лак, започва с C…..  на латиница, черно шише и отгоре има цвета на лака в кръг.
Мисля, че в Дуписима го ползват?
Да нямаш предвид СНБ?

Разливат се в Плоовдив от българска фирма, иначе са с китайски произход. Провеждат и курсове за маникюр. Имат магаазин на ул. Дунав не помня кой номер.Пада се перпендикулярна на Раковски м/у Дондуков и Козлзодуй.
Иначе тук пише, че работят с Кучио,Гелиш и Андрея, Jessica, Lechat; и т.н Пълен списък в линковете:
https://dupissima.com/downloads/Dupissima-Hair-Products.pdf
https://dupissima.com/cenorazpis-manikjur-i-pedikjur/

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 12:46 от karmilla

# 302
  • София
Въпреки запечатването с лак на връхчетата на нокътя след няколко дни започват да се белят и лака седи леко като нащърбен отгоре по връхчетата на някои нокти. Най-често се случва на палците и показалците (най-много явно ги използвам).

Използвам отлепящата се база на Нийс и топа на Нийс без лепкав.
Не съм слагала отдолу праймър или утрабонд. Сега се чудя дали да не закупя и дали проблемът е там или решението е друго? Например стандартен безцветен лак за запечатване на връхчетата над базата и топа?

Не слагаш белеща база по свободния край и слагаш ултрабонд. На мен Нийс въобще не ми държи даже с рейнфорс отгоре. Мразя съхнещи на въздух белещи бази.

Благодаря, видях, че похвали продуктите на Микросел.

Този гел за нокти може ли да се ползва като лак за каре под базата? Виждам, че запечатва нокътната плочка, имаш ли впечатления от него?

https://angelcosmetics.bg/product/11063/silikonov-gel-za-predpaz … one-gel-12ml.html

# 303
  • Варна
Илития не съм го ползвала това,но по описание би следвало да става.  Аз ползвам класическия Микросел от много време,но каре с него не правя. Под  Ниис спокойно можеш да минеш и без каре ако ноктите са полирани добре. Под IBD гел слагам мат топ задължително точно под формата на каре и не запечатвам свободния край с белеща база.

# 304
Здравейте, не мога да се сетя името на марка гел лак, започва с C…..  на латиница, черно шише и отгоре има цвета на лака в кръг.
Мисля, че в Дуписима го ползват?
Да нямаш предвид СНБ?

Разливат се в Плоовдив от българска фирма, иначе са с китайски произход. Провеждат и курсове за маникюр. Имат магаазин на ул. Дунав не помня кой номер.Пада се перпендикулярна на Раковски м/у Дондуков и Козлзодуй.
Иначе тук пише, че работят с Кучио,Гелиш и Андрея, Jessica, Lechat; и т.н Пълен списък в линковете:
https://dupissima.com/downloads/Dupissima-Hair-Products.pdf
https://dupissima.com/cenorazpis-manikjur-i-pedikjur/

Май, го намееих Kinetics:)

# 305
  • Gorni Bogrov
Благодаря за линковете за котешкото око.
Бях си поръчала тази база ,която една съфорумка похвали(съжалявам не се сещам коя беше) https://makeup.bg/product/632734/ и вчера я пробвах,но днес вече един нокът се отлепи изцяло.😒Явно и тя не е моята,така и не мога да задържа лака повече от седмица върху ноктите си😥Ползвам ултраблонт ,фешър ,линт ,обикновена база на Коди и пак е същото.😢😥😢

# 306
Чакай, чакай! Я кажи последователността от начало до край. Ако е така първо трабва фрещър и подле бонд. Но за да не предполагаме на сляпо кажи от-до стъпките и от къде идва надигане. Аз помня за една файбър база на неонейл, тази не съм я срещала тук май.

# 307
  • Gorni Bogrov
Чакай, чакай! Я кажи последователността от начало до край. Ако е така първо трабва фрещър и подле бонд. Но за да не предполагаме на сляпо кажи от-до стъпките и от къде идва надигане. Аз помня за една файбър база на неонейл, тази не съм я срещала тук май.
Минавам с буфер пила, почиствам прахта,след това дехидратор ,после ултраблонт,база,цвят и накрая топ с лепкав слой пак на Коди.Отлепването е от свободният край,въпреки че уж запечатвам.

# 308
  • Варна
Тънък слой база втриваш в плочката и печеш. После нанеси още един слой база и печеш пръстите малко свити в лампата/ноктите да сочат надолу/.

Чакаш ли ултрабонда десетина мин. да изсъхне?

И най-вече от къде са ти купени продуктите?

# 309
Това за 10 мин съхнене на ултрабонда вярно ли е?
Използвам този на Коди, съхне за секунди по описание, аз го оставям около минута-две и започвам с базата.

# 310
Cecko, да не би да имаш твърде мазна кожа или да използваш абразивни препарати без ръкавици?

# 311
  • Down south
Това за 10 мин съхнене на ултрабонда вярно ли е?
Използвам този на Коди, съхне за секунди по описание, аз го оставям около минута-две и започвам с базата.
10 минути?
Аз ползвам ултранонд на Gelish, нанасям, чакам 10 секунди, нанасям повторно, пак чакам 10 секунди и продължавам нататък.
Няма износване и "очукване" на свободен край. Преди имах, но след като започнах да ползвам ултрабонд, проблема се реши.

# 312
Секунди е имала предвид Принцесата, не минути. Обикновено времето, за което нанасяш на другата ръка, е достатъчно, за да изсъхне ултрабонда на другата.
Cecko05, смени буфер пилата с пила 240 грит и леко свали лъксавия слой от нокътя с нея, като движиш пилата само в една посока. С буфера може да заглаждаш нокътя и затова да не държи.

# 313
  • Gorni Bogrov
Правя всичко което сте написали,дори когато ходя на маникюр в салон е същото ,макс 2 седмици.Плочката ми е мазна и когато минавам с буфера гледам да е "понадрана".Продуктите на Коди съм си ги вземала от Елена арт.Вече съм на кантар дали да не пробвам киселинен дехидратор.

# 314
Ласираш ли много тънко и каква ти е лампата и по колко време печеш? Понякога назигане се  получава и от недопичане. На кои пръсти се надига?  На най-ползваните или на всички? Преди за укрепваш правиш както каза Принцесата - много малко количество втриваш в нокъта печеш и после метода с капка като хубаво запечатваш снободния край от база до топ. Ако искаш да смениш базата пробвай с клареса обикновената- поне е нискобюджетна и няма да си метнала 20-30 лв. От нея доста момичета тук сме доволни. Аз процедирам така - обезмаслявам, ултрабонд, тънък слой клареса, после укрепване с каучукова база или гел в бутилка(имав няколко различни марки), цвят и топ. Пека обикновено по 1 мин, оквет ако не е много наситен каучук или много пигментиран цвят, топа по 1.5-2 мин. Така държи до сваляне, което е било и над месец, когато бях със счупена ръка. Така държи и на майка ми бая време, а при маникюриска като беше(мацката е собра, но на майка не държи) вече на 2рота седмица имаще обелено по краищата, а иначе държи и при нея вече до сваляне. Слагам и през маникюр и литв базата на коди.
И последно ноктите ти здрави ли са, тънки ли са, склонни ли са съм лющене?

Общи условия

Активация на акаунт