Гримиране - идеи и техники. Тема №86

• 67 899
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Аз не слагам молив почти,имам си хубав контур, даже без огледало мога да си сложа червило.Понякога с четка очертавам контура с червилото,което ще ползвам и после го слагам на устните, обикновено при матови червила,но предпочитам глосове да нося така или иначе.

# 196
Аз също предпочитам глосове и ги нанасям съвсем свободно в движение (без огледало, телефон и други екстри). Но когато слагам по- плътно червило, очертавам и с молив в цвят максимално близък до цвета на червилото. Когато съм с червено червило пък, моливът преди това е просто задължителен.

# 197
В моята глава червило със/без молив или с тъмен молив са съвсем различни визии, подходящи за различни ситуации. По природа си имам все още имам много силно изразен контур на устните, та никога за мен молива не е бил необходимост. Червило с прецизен контур с молив (или четка) винаги го асоциирам с официално или делово облекло/ситуация. Без молив/градирано/прелято ми е по-младежко, закачливо, ежедневно. Тъмният молив лук си в съвсем друга бира за тези, които помнят 90-тте... може да е много алтернативен и еджи. Та така... а, най ми е удобно с молив една бърза подложка и глос/вазелин отгоре.

PS Ако е за едното прецизно очертаване, аз лично предпочитам да ползвам четка, а не молив. Но някои моливи са голям плюс, когато имаш червило с нетрайна формула. Или когато се гони сериозна корекция на формата на устните или обема. Или дори корекция на цвета.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 23:57 от Agent Provocateur

# 198
Бе друго си е моливчето. Къде ще ти разнасям четка, па ще я мия, та ще я бърша. Девет дена, осем часа. А моливчето най-много да го подостря с острилката, ако е от дървените с графитите.
Всеки според собствените си черти и виждания се гримира и си представя нещата. Аз, понеже както писах вече, обичам и да смесвам цветове, понякога някое по-бледо червило си го дооцветявам с малко по-тъмен молив. И дори не си личи, че е очертано с молив, защото аз и във вътрешността запълвам с него. не е онзи рязък контур, който някога е бил на мода и сега вероятно пак е моден, нито пък омбре ефект.
Аз също си имам много ясен контур на горна устна, но пък малко по-квадратна долна, която се налага да дооформям.
Гланцове харесвам на други, но на мен ми стоят мазно и умито. Не ми харесва и чувството за лепкавост, което получавам от голяма част от тях.
Не ми харесват и просто начервени устни без никакъв друг грим на лицето. Майка така като ми каже - абе, сложи си едно червило, че си бледа днес - все й обяснявам, че аз или ще се гримирам поне с ФДТ и спирала, та да сложа И червило. Или изобщо няма да се гримирам.

Агентче, тези и трите девойки са с молив. Точно се връщам от очен, та поне знам, че виждам добре. Искаш да кажеш, че много са си барнали устните с молива, за да изглеждат така ли?

За нетрайните червила, че донякъде се запечатват с молива, съм съгласна. Всъщност, аз трудно си "изяждам" червилото. Но може и точно моливът да е разковничето.

# 199
LaCumparsita душа, все едно моите мисли изказваш гласно ! Благодаря ,за което ! Heart

# 200
Агентче, тези и трите девойки са с молив. Точно се връщам от очен, та поне знам, че виждам добре. Искаш да кажеш, че много са си барнали устните с молива, за да изглеждат така ли?
Не, просто исках да покажа, че моливът може да е очеваден, не толкова очеваден и съвсем дискретен и незабележим.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 16:22 от Agent Provocateur

# 201
А относно насъбирането на червилото там, където устните се допират, дали има някакъв трик да не се случва или зависи от вида червило и съответно марка. Тези, на които не им се случва, може ли да споделят какво червило ползват (без глосове).

# 202
Ами може, ами.
В момента примерно само аз си знам, че съм си сложила и молив.
Е, и колегата, който стоеше до мен, докато си подновявах червилото след като консумирах сандвич. (ако изобщо ме е отразил) Smile

# 203
  • в белята
Благодаря за насоките. И сега втори въпрос, четка за кремообразни контури - morphe v108, real technique expert brush или някоя друга?

# 204
Момичета, помагайте! Купих си от черния петък едно червило и имам дилема с какъв грим на очите да го съчетая.
Цветът е малинов. Благодаря предварително!:kiss:

# 205
Аз лично не съм фен на моливите - имам два в нюд цвят и хващат прах, а иначе са много приятни и кремообразни - става с тях да си направиш целите устни.
Ползвам главно течни матови червила и със самия апликатор добре мога да очертая контура на устните - моите си имат и добре изразен такъв.

Не съм фен и на визията тъмен молив със светло червило, дори и прелято, идва ми твърде ретро.

# 206
Много красив цвят червило.
Имала съм такова и съм го носила със светлокафеви сенки, почти бежови. Очна линия, спирала.
Силен цвят е. Не бих прекалила с друг ярък грим. За вечер и някакъв по-така повод - може би с някакъв опушен грим в графитено.

# 207
Онова с черен молив и червено червило няма да си го причиня пак на тези години:)))
Аз по-скоро смятам, че има кожи, на които бледи червила не стоят и с малко по-тъмен молив, но в цвета на червилото, ще направя контур, но да не се вижда, че е слаган, както каза Агентчето.Правя го това с различни цветове червила.Когато искам да имам “уау” устни, особено.

# 208
Дневно:

За вечер също:

А относно насъбирането на червилото там, където устните се допират, дали има някакъв трик да не се случва или зависи от вида червило и съответно марка. Тези, на които не им се случва, може ли да споделят какво червило ползват (без глосове).
Според мен (но аз не съм голям разбирач на червила, мнението ми е базирано на личен опит и четене на чужди коментари) първо и основно е формулата на червилото - дадени червила са склонни да го правят.  След това идва техниката на нанасяне - 2 тънки  слоя е по-добре от един плътен, а след това е формата на устните. При мен се случва относително рядко, най-вече с матови и плътни червила.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 18:21 от Agent Provocateur

# 209
И аз харесвам моливите за устни. Зависи от червилото, но с молив ми е по-завършено.

Общи условия

Активация на акаунт