Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-103

• 34 516
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета!
И аз се явявам тук след 25 години, но…много ми хареса „Празникът на влюбените“, трудно е човек да се въздържи.
Благодаря за превода и всичко споделено за филма! Повечето неща съвпадат с моите усещания, особено казаните по повод прекрасната кинематография и актьорската игра. Това е филм за душата, но и за размисъл. Ще се постарая да не повтарям и да кажа само това, което на мен ми направи впечатление, а и изглежда виждам по-различно бащата. 
Юсуф е любител фотограф, той снима по време на цялото пътуване. Освен това, още в самото начало – кадрите преди да е започнало действието, ни показват, че той има памет, в която образите и по-специално една снимка, са с важно значение за него. Тук в това начало е показан и проблемът на Юсуф: Юсуф не разбира баща си. От снимката, направена някога по време на пътуването на детето и бащата, Юсуф помни само своя тъжен и въпросителен поглед към бащата, когато не вижда главата и лицето му – бащата е неясен за него. Юсуф има усещания от малкото момче за един добър баща – по време на пътуването тези усещания се събуждат и той си спомня отношението на бащата -  целувката по рамото, но това се конфронтира в него с изчезването на бащата. Юсуф не може да си обясни защо този добър баща е постъпил така. Добрият спомен е карал детето да чака бащата 25 години – ако той не беше добър, Юсуф нямаше да го чака, нито би го последвал, когато се появи отново в живота му, но лошото остава без  обяснение, освен това, което е виждал от майката и което обикновено се говори в случаите на изоставени деца. Конкретната история по-нататък се разкрива чрез информация от много посоки. Тълкуването и  подреждането на елементите от тази снимка е като пъзел, в който участват: Юсуф и баща му, събудените спомени от няколкото дни заедно, взаимни наблюдения, казаното от хората на Юсуф, това, което Юсуф вижда със собствените си очи за общността на пеещите трубадури и мястото на баща си сред тях, тази общност, която фактически е била неговото семейство, събрало се на „празника на влюбените“. Крайната цел на Али изразява  парадокса на неговия живот, а и не само неговия, а на всички тези хора, защото обикновено влюбените са в семействата си.
Съдържанието на тази снимка се разкрива пред Юсуф бавно. Главните етапи са: когато бащата беше в хамама, а Юсуф си припомни посещението при бръснаря, предхождащо снимката (ок. 27 мин.)  – на улицата Юсуф вече вижда баща си със саза, но ролята на този саз остава за него все още неясна.
Следващият етап е сцената в болницата, когато от едната страна на леглото седи Юсуф, а от другата, до главата на Али, е сазът (ок. 1.20). Юсуф обаче вече е чул думите на приятеля на баща си, които са му дали обяснение за това как се е чувствала майка му, а и всяка жена, когато мъжът и е постоянно на път и при нея е само за малко, обяснението защо са се разделили. И най-важните думи – на последната жена, с която баща му е имал връзка: всеки човек крие история, а това насочва Юсуф да се замисли и върху историята на баща си. Тази жена даде на Юсуф ключа за разбиране на бащата с изречението: „Сърцето му винаги е принадлежало на този саз“. Сцената в болницата е може би най-важната по пътя на Юсуф към баща му. Али е вече на прага на смъртта и напомня това, което той беше казал на Юсуф преди, но тогава Юсуф не го разбра: седемгодишното дете останало без баща, а след още две години и без майка. Сега на прага на смъртта на баща му Юсуф остава с неговия саз, а това, че в този момент той си е спомнил думите на баща си, показва реакцията му да потърси шапката – другото „наследство“, получил някога Али от своя баща. Там Юсуф открива най-важното за себе си, че баща му го е носил през цялото време „в главата си“, мислил е за него, бидейки разделен и далече от него. Тази снимка носи и още информация: тя е направена по време на онова пътуване заедно по същите места, за което и двамата си спомниха край езерото. Въпросът е: защо бащата е предприел това пътуване с малкия Юсуф?
Веднага след като Юсуф видя снимката в шапката, беше повторен кадърът от началото на филма: докато фотографът се подготвя, детето Юсуф вдига поглед към баща си. Разликата с началото е в това, че сега в болницата Юсуф вижда лицето на баща си. Това ясно показва, че Юсуф е разбрал баща си: събрал е всичко в цялостен образ, в който образ вече е интегрирано и разбирането за бащата, изоставил сина си. Организирането на пътуването с линейката като последно желание на бащата, който вече е прекрачил в отвъдното, говори за това, че  Юсуф е разбрал напълно значението на саза и всичко като последица от него в живота на баща си и се отнася с уважение към него.
Юсуф не ни казва как е разбрал баща си. Ние съдим за това от поведението му и си правим изводи от същите неща, които чу, видя и на които станахме свидетели заедно с него. Затова подреждането на пъзела от фрагменти за всеки зрител може да е различно, а дали съвпада с начина, по който Юсуф разбра баща си, това е отделен въпрос.
За мен този филм е не само за Юсуф и неговия баща, а също и за Али и неговия баща, филм за Али като син, а впоследствие сам като баща. За разлика от Юсуф, който досега е живял с баща наполовина добър и наполовина неизвестно какъв, на седем години Али е изгубил баща си, който той е познавал само като добър. От бащата са му останали само сазът и шапката. Малкото момче се е хванало за саза така, сякаш за ръката на баща си, това е било спасително за него. Пак за разлика от Юсуф, Али е изгубил почти веднага след смъртта на баща си и своята майка, той се е създавал сам, а сазът, музиката и общността, свързани с нея, са го държали здраво на земята. Трупал е опит емипирично, искал е да обича и да има семейство. Но когато се е оженил и се е родил Юсуф, сазът и всичко свързано с него, вече са го били погълнали, той вече е принадлежал на това голямо семейство.
Големият въпрос за Али е бил Юсуф. Снимката, която преминава през целия филм, е направена по време на първото (но едва ли е имало други) пътуване по същите места, където сега се събират трубадурите. Тогава Юсуф е на възраст, на каквато Али е останал без баща или малко по-голям. Защо го е водил със себе си, какви намерения е имал бащата? Това вероятно е времето, когато са се разделили с майката. Според мен Али е опитал да го взима със себе си и може би тогава е осъзнал, че тръгвайки по този път, синът му ще стигне до това, до което е стигнал той: няма да може да създаде семейство. Може би майката е била против и известно време още – докъм 14 -та му година Али го е посещавал, но се е страхувал синът му да не тръгне по пътя на баща си, както е направил той, и по-късно е решил, че за Юсуф е по-добре да остане само с майка си.
Финалната сцена: Али е мъртъв, Юсуф остана със саза на баща си. Това напомня смъртта на бащата на Али, но Юсуф за разлика от Али, който е бил на седем години, е зрял човек, поел вече по избран от самия него път. Юсуф плаче, обръща се и през рамото си – сякаш гледа назад в миналото и вижда на височината тройката: бащата, който в едната си ръка държи саза на своя баща, а с другата води за ръка сина си. Това е било желанието на Али, да свърже своя баща със своя син, да върви заедно с двамата. Сазът на бащата, за който Али се е държал сякаш е държал ръката на баща си и така след смъртта му е оцелял, обаче не му е позволил сам да бъде баща. Отказвайки се от бащинство на Юсуф, Али е предпазил сина си от това да тръгне по неговия път. Познавал е вече магията на тази музика и общност. Но не е ли това истинското бащинство: да оставиш свобода за избор на детето си? С поглед към тази невъзможна тройка, чиято невъзможност Али е разбрал едва, когато е имал свое дете, Юсуф изговори за пръв път думичката „Татко!“ Дори първия път не се чу звук, трудно беше произнасянето за първи път на тази дума в такава възраст. За кого страда Юсуф: за малкото момче, което се е хванало за саза на баща си и така е оцеляло; за това момче като вече негов баща, който се е отказал от бащинство, за да предпази сина си,  или…
Али влезе в дома на Юсуф като гост, той знае, че няма право на друго, но Юсуф тръгна по обратния път с мисъл за Али, разбран и приет като баща. И пак със снимки беше довършен разказът: на фона на музикалното изпълнение на Али в колата и докато гледаше снимката от времето на раздялата на баща и син, в съзнанието на Юсуф изплува селфито, което направи Юсуф - една снимка, когато са отново заедно. Така питащият тъжен поглед на малкия Юсуф от началото на филма е заменен на финала от широката и май единствена усмивка на Юсуф от тази втора снимка.
Юсуф получи отговор на своите въпроси, които за него са били травматични, той се е мислил за изоставено дете. Но пътуването го накара да види един баща, принуден от житейски обстоятелства като още невръстно дете да вземе решение, което е определило живота му, а след това го е принудило към отказ от бащинство, за да не навреди с това решение на сина си. Аз поне така разбрах бащата Али. Може би с това ни казват, че бащинството понякога може да изиска от човек и отказ от бащинство, ако това е в полза на детето?
Юсуф все още има време да уреди живота си, да създаде семейство и сам да бъде баща.  Срещнаха се и се разбраха късно, но достатъчно навреме, за да може Юсуф да продължи живота си, а жертвата на Али да не е останала наполовина. 

Сазът на бащата.

Финал - тъжен, но и зареден с надежда.

# 106
Ваня, много благодаря за коментара ти 🤗
Филмът наистина е прекрасен.
Хареса ми твоята гледна точка. Всъщност всеки коментар допълва пъзела към тълкуването на филма и носи усещането, което е оставил в зрителите.
Към това, което си написала за Хавес Али искам да допълня и още мой размишления.
Али беше тръгнал на това последно пътуване да се прости и поиска прошка от своите любими жени, някои живи, някои мъртви и със своите другари. Той се появи в дома на Юсуф, но от него прошка не поиска, може би, защото осъзнаваше, че това, което е направил е непростимо. В същото време факта, че той точно знаеш къде живее сина му говори, че той се е интересувал от него. Юсуф е успял човек, със солидна професия , успял в живота. Това, като че ли му беше достатъчно, за да дойде само да го види за последно. Юсуф имаше нужда от него, за да си отговори на въпросите, които тежаха на душата му.
Юсуф беше този, който го свали от автобуса и тръгна с него на път.
В няколко коментара четох, може би това е цитат от книгата, че колкото по малко думи, толкова по малко спомени. Това донякъде обяснява и мълчанието на Али. Какво можеше да му каже, че съжалява, а това дали щеше да даде спокойствие на Юсуф? Юсуф трябваше да намери сам отговорите на въпросите, които го терзаеха. И моето усещане е, че накрая това се случи. В същото време видяхме и приликите, които имат баща и син. Как и двамата се отнасят към жените в живота си. Юсуф така и не вдигна телефона на позвъняванията на Йелдъз. Много бързо завърза контакт с медицинската сестра въпреки, че баща му лежеше в болницата.
Не знам дали забелязахте, когато отидоха в селото и седнаха да вечерят, едно младо момиче поднасяше вечерята, Юсуф я загледа и в този момент Али усети това. Тези малки моменти показаха, че двамата имат много общо по между си.
За мен момента, в който Юсуф разбра и прие баща си беше, когато настоя пред Селим да направи всичко възможно да намери линейка, за да го откара до фестивала в Карс. Така не само изпълни последно желание на баща си, но и показа, че разбира колко важно е това за Али.
Сазът наистина се превърна в символ на бащата и за Юсуф накрая . Благодаря на Ваня за тази гледна точка.
И последно за днес, мисля, че решението на режисьора да не включи сцените с Ясемин е напълно правилно. Една допълнителна, особено любовна линия във филма със сигурност щеше да предизвика много голям интерес, но основната идея на филма, отношенията баща -син щеше да загуби.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 107

новичка Heart Eyes / покрай Финиш

Ваня, радвам се да те видя отново в темата и, че си писала за новия филм на Къванч Hands Plus1
ще се върна да те прочета.
ще дописвам.....

Много готини снимки зад кадър от Финиш!
Терзи Flowers Hibiscus

Фенче Kissing Heart, значи си почнала да гледаш и сериала с Демет и Буура.
май обръщаш внимание повече на сериалите за дигитални платформи. Wink
тия с двучасовите серии-аз нещо нямам нерви да ги гледам.
ще видя как ще ми тръгне 3 сезон на Момичето/само него следя/

Пепи Hug, благодаря за всичко, което си споделила!
Цитат
ПВ е в топ 50 филми на Нетфликс.
а от къде е това инфо?

имайте хубав ден!! Heart Exl

.................
от Ню Йорк
разглежда нови тел в apple store

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 10:43 от Airra

# 108
Добро утро, дружки! Hug

Ваня, добре си се завърнала! Не е след 25 години Smile но все пак е доста дълго времето, откакто не пишеш при нас. Радвам се, когато стари дружки се отбиват да споделят с нас впечатленията си за проектите на Къванч, а не задават въпроси, свързани с него в други теми. Защото е ясно, че само тук могат да получат най-пълна информация, в другите теми ги вълнуват други актьори. Хареса ми споделеното от теб, благодаря ти, и за твоята гледна точка по отношение на Хевеш Али, накара ме да премисля до някъде отношението си към този герой Hands Plus1 И все пак не мога да го оправдая по никакви причини! Разбрах го, също както Юсуф, но не мога да приема това, че след като майка му се е омъжила повторно, това дете вече няма нужда от баща си ... А познавам такива т.н "бащи", вкл. бившия съпруг на  на най - добрата ми приятелка. Ами не им се отрази никак добре това негово отношение на синовете и, особено на малкия, който тогава беше на възрастта на Юсуф. Наистина не мога да проумея това - да знаеш , че някъде имаш дете и да не се интересуваш изобщо от него, ами отвратително е. При Хевеш Али разбрахме, че не е точно така, но каква полза, след като детето никога не е разбрало това, докато се е формирало като личност Cry Много, много може да се разсъждава по този въпрос, който този филм ни поднесе, наистина е общочовешка история, както казва Къванч.
Пепи, благодаря и за споделеното от теб! Kiss Абсолютно съм съгласна с теб! Hands Plus1 Особено с това
Цитат
Филмът наистина е прекрасен.
Хареса ми твоята гледна точка. Всъщност всеки коментар допълва пъзела към тълкуването на филма и носи усещането, което е оставил в зрителите.
Цитат
Той се появи в дома на Юсуф, но от него прошка не поиска, може би, защото осъзнаваше, че това, което е направил е непростимо. В същото време факта, че той точно знаеш къде живее сина му говори, че той се е интересувал от него. Юсуф е успял човек, със солидна професия , успял в живота. Това, като че ли му беше достатъчно, за да дойде само да го види за последно. Юсуф имаше нужда от него, за да си отговори на въпросите, които тежаха на душата му.
Юсуф беше този, който го свали от автобуса и тръгна с него на път.
Не съм сигурна обаче, че баща и син си приличат Thinking Отношението на Юсуф към жените го определям по-скоро като недоверие, а не като краткотраен интерес към тях. Според мен не е любовчия като баща си. И това със сестрата беше не от интерес към нея, а за да пийне и си поговори с някого, видяхме, че нищо не се е случило между тях, цяла нощ са пили и са разговаряли, нищо друго. Но, може и да греша. Ако има продължение този филм, ще видим това Smile
Айре Heart Eyes благодаря за новата снимка! Kiss Ашкъма ни изглежда щастлив! Heart

Видях, че си допълвала. Да, май повече ме кефят сериали с тази дължина на сериите, а и са доста по-различни от тези по телевизията, доста по-добре направени, за всеки вкус, не само за турските зрители.. А и няма време да ги напълнят с излишен пълнеж от глупости, както често се случва.
Благодаря и за другата снимка, жалко, че е в гръб.
Пожелавам ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 10:53 от queen_fenka

# 109
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Прекрасни нови снимки.
Айре, тази класация я гледах на този сайт, който Али ни беше пратила, за да следим кога излизат сериали и филми в Нетфликс. На мен ми излиза по подразбиране в Гугъл. Сега нямам никакво време довечера ще потърся и ще кача.
Но класацията е за тази седмица.

Оставям ви, довечера повече 🤗🤗🤗

# 110
Здравейте Благодаря за прекрасните коментари,за новите снимки и всичко споделено

https://twitter.com/AlvinoEua/status/1572140661268422656

# 111
Здравейте!
Благодаря, че сте отделили време да прочетете и моето разбиране за филма. Green Heart

Пепи, и аз виждам, че Хевес Али и Юсуф имат общо помежду си по отношение на жените, но има и разлики. Общото е, че и двамата имат отношение към жените, както и жените към тях – двама нормални мъже и добри хора. Бащата е имал три сериозни връзки – посети три жени, на две гробовете, а третата видяхме, че е жива. Но има само един брак, от който е синът му – това на мен ми говори, че е осъзнал чрез този брак не само невъзможността да бъде с детето си, но и въобще да има семейство. Двете жени са му на път в района, където се събират трубадурите, а последната също свири и пее с него – любовните му връзки са под знака на саза. Но няма друг брак, няма друго дете, което също насочва към това, че си е взел поуки след брака с майката на Юсуф и невъзможността да има семейство и деца. Какво да  предложи на жена и дете?
Юсуф има цял каталог от снимки на момичета в телефона си, обаче отряза Йълдъз, отказа на сестрата, снимките на едни прехвърля бързо, други гледа с увеличение…най-вероятно се страхува от обвързване, това е характерно за деца, които са били отхвърлени, както той мислеше за себе си. Затова ми се струва, че след като разбра, че баща му не се отказал от него, ще подреди отново вътрешния си свят и ще задълбочи някоя от тези връзки.

Айра, и аз се радвам да те видя. След рекламата с Къванч отварям Финиш-а с повишено внимание като произведение на изкуството. Хубава реклама!

Фенче, аз знам само тази тема за Къванч, през всичките 25 години тук съм се информирала. Grinning
Моята цел не беше да оправдая или да обвиня Хевес Али, а да си обясня как и защо е постъпил така.

# 112
# 113
Ваня с удоволствие прочетох коментарите ти Hands Plus1
помня колко обичаше да пишеш и за КГ и за ЗП !
Цитат
След рекламата с Къванч отварям Финиш-а с повишено внимание като произведение на изкуството. Хубава реклама!
Hands Plus1 Blush

Както ви споменах в момента не съм много по писането Pensive
гледам само за нещо интересно....
Питали са Кенан за филма на Берен и Къванч /1.20 мин/

- Къванч бей и Берен снимат в момента в НЙ, работят заедно след 12 години?
Кенан е казал, че проекта е чудесен и те са щастливи, че работят по него...за хубавата работа, която извършват
/автом. превод/

Пепи, недей да търсиш, видях къде е.
https://www.whats-on-netflix.com/what-to-watch/netflix-top-100-c … titles-this-week/

Heart

приятна вечер Hug

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 19:37 от Airra

# 114
  • Варна и...духом на Босфора

Гутен Абенд от стуууууден Мюнхен,мили мои!
Ето едно мое фото,сгряващо душите и сърцата!
От кораба виждам! Движение в къщата,викам,кво става тука,и от пристанището,бам по булеварда,ама две коли излязоха,и после нищо,явно нови собственици/ наематели...
Снимката е от 22 август,изкарах си няколко прекрасни дни сама в Истанбул, естествено цял ден отделих на любимия Саръйер❤️,къщата ми е любима знаете..
🥰
То имам и други снимки там,но не дава файла голям бил..
И понеже повече в Истанбулската тема пишех, докато седях на брега до къщата,викам,абе дано да направят пак някой филм Берен и Киво ❤️
И влизам да ви видя- и хоп😃
Ми то истина станало!
Бъдете здрави, прегръщам ви,❤️❤️
Имам да ви чета🥰🥰🥰

# 115
Среднощен привет  от мен, но този месец ще съм така 🤗

Къванч и Берен правят чудеса.

Валя, за отношенията към жените за мен е едно и също, но по различни причини. Али ги има по скоро като вдъхновение, за да създава своята музика. Юсуф, за да запълва празнината в себе си. Но със сигурност и двамата бягат от обвързване.
Фени, така е, няма такова нещо, което да оправдае изоставянето на дете. Но съм се питала дали е по-добре да живее едно дете заедно с двамата си родители, а между тях да има кавги, грубо отношение, побои . За съжаление има много такива случаи или е по добре родителите да се разделят.
Понякога родител работи с години в чужбина и практически е вън от живота на детето. В същото време ние искаме или не в повечето случаи повтаряме това, което сме научили в семействата си и доброто и лошото. Смятам, че има родителите, които вредят на децата си. Та в този смисъл, ако Али се е отказал от Юсуф , защото е смятал, че така ще бъде по добре за него може да служи не за оправдание, а за разбиране защо така е постъпил.
От друга страна по време на това пътуване видя уважението, което изпитваха всички към Али, а Саре каза на Юсуф " каквото и да е правил, Бог е свидетел, че той има добро сърце" За мен всичко това допринесе за приемането на Али от Юсуф.

Лека 🤗🤗🤗

# 116
Добро утро, дружки! Hug

Благодаря ви за споделеното! Kiss
Ванче, разбрах какво искаше да споделиш, просто споделих моето мнение - че разбирам Хевеш  Али защо е постъпил така, според него за добро , но не мога да приема това негово решение.
Айре Heart Eyes благодаря за всичко! Kiss Надявам се, Кенан да е прав!
Терзи, Редемче Kiss Flowers Hibiscus
Пепи, нямам предвид, че когато в семейството има нездравословна  атмосфера, родителите трябва да останат заедно само заради децата, съвсем не! Исках да кажа, че дори и да се разделят, никой баща / или майка, за съжаление има и такива случаи, макар и доста рядко / няма право да забравя , че е създал дете на този свят! Защото децата страдат, много при това!
Скрит текст:
Ще ви дам пример с едно мое дете преди 5 години. Бащата и майката бяха разделени отдавна, защото бащата много е пиел, но, се виждаше с детето си редовно, дори го взимаше от градина много пъти. Един ден майката ни каза, че е починал от цероза в крайна сметка, а някаква психоложка я е посъветвала да не му казват нищо известно време Thinking Е, само ако можехте да видите това дете как се промени само за няколко месеца пред очите ми ... от слънчево, весело, добро и послушно дете сякаш стана друг човек - разсеяно, агресивно, вече нито му се учеше, нито искаше да играе с децата, започна да ги удря, нищо не му беше интересно, започна да отговаря дори и на нас с колегата, а никога не се беше случвало, много ни обичаше. Когато им раздавахме някакви наградки за нещо свършено от тях, той ги блъскаше, не искаше да ги вземе, като казваше, че не ги заслужава Cry Майка си я правеше буквално луда, когато идваше да го вземе, и то пред мен, не зная вкъщи как е било, а преди това умираше за нея, а бе все едно наистина го бяха сменили! Преди да се случи това казваше, че мечтае като порасне да стане полицай, за да хваща лошите, а след случилото се твърдеше, че иска да стане бандит и да убива всички наред Tired Face Аз не съм психолог, но не издържах  дълго това положение / въпреки, че нямаме право  да казваме на родителите, ако детето има някакъв проблем, било от аутистичния спектър или поведенчески прояви, което за мен е свръх тъпо, все пак тези деца са с нас през повечето време и кой, ако не ние, можем да забележим проблемите в самото начало, но докато родителите сами не се обърнат към нас за съвет, ние нямаме право да повдигаме тази тема, защото много от тях не могат да приемат истината и се обиждат, а изгубеното време е ценно, колкото по-рано се започне работа с такива  деца, толкова по-вероятно е да им се помогне, но това е положението / и поговорих с майката, казах и за нашите притеснения, обясних и, че явно синът и си мисли, че баща му го е изоставил и забравил, че той изглежда се чувства виновен заради това и се самонаказва, а наказва и другите. Посъветвах я да му каже истината, колкото и тежко да е, все ще я преживее, че е по-добре да знае, че баща му не може да дойде при него, колкото и да иска ... Това се случи малко преди да завършат 4 група, не зная какво е станало, но този случай ме потресе, никое дете не заслужава това. Вчера имаше РД, изглеждаше щастлив на снимките, дано ме е послушала и всичко да е наред с него, защото е невероятно дете Heart Извинявайте за спама Hug
Още снимки от НЙ

Имайте хубав ден! Hug

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 11:55 от queen_fenka

# 117
Привет дружки Hug
Благодаря за интересните постове! Hearts

минавам набързо...
тая снимка се коментира, че е от филма

и още повече се засилиха предположенията- за музикалните изяви на Къванч и Берен.

Инеса пък предполага, че филма ще го пуснат през декември. /06:17/

желая ви спокоен ден Hug

# 118
Айре Heart Eyes благодаря! Kiss Не са случайни нито китарата, нито тоалета на Серин, ще се радвам феновете да познаят!
Малко повече инфо за този клуб от подругите, интересно е
Цитат
Снимки от днешните снимки - 20.09.2022г.
Днес снимките се провеждат в музикален клуб "CBGB".

"CBGB-OMFUG" е музикален клуб, съществувал от 1973 до 2006 г. в градския квартал на Ню Йорк - Манхатън, САЩ.
Името на клуба означава „Кънтри, блуграс, блус и друга музика за повдигане на настроението на посетителите), но клубът, противно на желанията на основателя на клубът Hilly Kristal (Hilly Kristalen), стана известен не толкова с това, че свири кънтри или блуграс, а като мястото, където се зараждат пънк рокът и ню-ейв / новата вълна /. Редовните посетители на клуба бяха забележителни фигури от света на изкуството (Анди Уорхол, Малкълм Макларън, Уилям Бъроуз) и ъндърграунд музиканти, които днес обикновено се наричат ​​прото-пънк и пънк рок.
През историята на съществуването на клуба там са се изявявали повече от сто групи и музиканти от световна класа. Сред тях са Patti Smith, "Television", Richard Hull, "The Cramps", "The Voidoids", "Blondie", "The Ramones", "Talking Heads", "AC/DC", "Agnostic Front", Elvis Costello , "Dead Boys", "The Damned", "The Dictators", "The Jam", "The Police", "Sham 69", "Guns N' Roses", "KoRn", "The Stooges" и много други.
Малкият клуб, просъществувал 33 години и отворил пътя за много музиканти, беше затворен през октомври 2006 г. поради конфликт със собственика на сградата. Последното изпълнение в легендарния клуб беше изпълнението на известната поетеса и рок музикант Пати Смит, което се състоя на 15 октомври 2006 г.
Сега в "CBGB" има магазин "John Varvatos".
—————————————————————
#berkiv_netflix_news #KivançTatlitug #BerenSaat #netflix #LastCallForIstanbul #last_call_to_istanbul
Споделят членовете на екипа снимки от забележителни места в НЙ. Тези са от музея Метрополитен.

Снимки е имало в различни квартали на Ню Йорк, в Bethesda - двуетажна тераса и фонтан в Сентрал Парк, Сохо / Манхатън /

Много е красиво, нямам търпение, дано Инеса е права в своите предположения!

# 119
Здравейте Благодаря за споделеното
 Къванч Берен

https://twitter.com/grisel_bihter/status/1572554141632958473

Общи условия

Активация на акаунт