Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-103

• 34 856
  • 736
  •   1
Отговори
# 255

Привет и от мен Hug
Пепи Hug, добавих снощи към филма и последната част.
Диве Hug, добави я в темата на Берен!
за Къванч..... може да направят така, че да е с къса коса във 2 сезон Thinking
Определено сега е момента да си избира интересни, нестандартни и стойностни проекти...не вярвам да си даде много почивка. Чакаме изненади от него, както обикновено прави! Hands Pray
Пожелавам си да се появят КБТ- може и само Киво Flowers Four Leaf Clover Башак не дава знак дали са в Бодрум или Истанбул.
Дисни си имат договор с достатъчно турски звезди, за които трябва да мислят проекти.
...................

Цитат
⚡Според таблоида Takvim Çağatay Ulusoy е отказал нов сериал по сюжета на Gülseren Budaijioglu, който му е бил предложен това лято. След него действа и Къванч Татлъту. Според слуховете, достигнали до журналистите, и двамата актьори са решили да не участват в телевизионни сериали, в където се показва насилието над жени. Друг слух твърди, че не става дума за проблема с насилието, а че приятели решили да се разграничат от критиките към психиатъркатаа, която стана продуцент. Обвиняват я, че печели от личните истории на пациентите си.

какво е писала Айдан в нейната група
Цитат
Прочетох книгата /Краля/. Това беше най-потискащата история за суициден женкар, преминаващ през терапия. Той се самоуби/?/ накрая независимо от това. Лично аз съм щастлива, че Къванч отказа да играе самоубиеца. Също така не очаквах  да приеме изтощителните графици за снимане на Dizi на този етап от живота си като баща

Фенче Kissing Heart
Хубаво, че ОГМ ще си създават собствена дистрибуторска фирма.
И аз съм като теб Stuck Out Tongue Winking Eye
нищо не ми се гледа- турско....трудно ми върви.
Скрит текст:
То и психиката ми се изтормози през последните 3 месеца Worried
въобще не вярвам, че са снимали обединителния сезон, това все пак е международен проект, щеше да се чуе- в ИГ, в СМ. Джейсън Джордж щеше да се похвали със сценария в профила си. Дано все пак има такъв Hands Pray

Хубав ден!

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 13:01 от Airra

# 256
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за споделеното!!!
Наистина и на мен не ми вървят дизитата.
На Момичето ... имам две серии вече за гледане, а днес ще е третата.
С Присъда не изоставам, но не обичам във вторите сезони
навлизането на много нови на страната на лошите.
Сценаристката Сема Е. дори накара Али Билгин да снима хорър.
А в ДК какви красоти бяха.
За Краля - Не съм се навивала, че Къванч ще го играе още повече за тв.
Да, има го в midb и си мислех, че ще участва само в една серия - първата.
Впрочем радвам се, че е отказал. Не е мое този жанр на психоложката.
Ама как задълбочено, колко професионално ... Не, не ...
Не искам да ви наранявам възприятията за ПВ, но една дружка ми сподели,
след като изгледа филма, че Къванч е блестящ и очароващ!
Но у артиста в ролята на бащата, не намира никаква харизма, не е прочувствена и музиката му.
За Якамоз/В ноща - не ми се вярва да е имало снимки на евентуално нов сезон.
Спомням си, че дори последната сцена Къванч и Мехмет Куртулуш / Mehmet Kurtulus не са я снимали заедно.
За Сезонът на носорозите редактирах и писах повече в темата на
Берен
Чакам Фарах в Берген, но в оригинал. Озвучката не ми понася.
Друго в момента не се сещам.

Вчера си играх с Къванч и Берен, та утрепах няколко часа.
Но днес ще ми свършат работа.

Известни личности също се възхищават >>>

А американският Къванч търси оригинала >>>

# 257
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Фени, изгледах филма. Много тежък, философски филм. Но напоследък такива ми се падат или те ме намират. Интересното е, че и ми харесват.
И нали чичко Гугъл знае всичко, днес в ИГ ми излезе и откъс.

Голяма актриса е Моника Белучи, изпълва екрана. Берен е имала голям късмет да се докосне до нея. Но и тя се справи блестящо.
Още не мога да определя дали се радвам, или съм разочарована от това, че Къванч няма да играе в Краля. По отношение на писателката имам и аз своите задръжки, особено след като прочетох книгата и "Момиче на прозореца" и "Домът, в който си роден". Адаптациите им нямат нищо общо с книгите. А факта, че сега са почнали да пишат сценария е още повече обезпокоителен.
Въобще и не вярвам на писанията за причината Къванч да се откаже, ако въобще е дал съгласието си.
Айре, а кой/коя е Айдън?
Диве, за играта на Къванч в ПВ едва ли някой може да има претенции. На мен ми хареса и актьора изиграл Хавес Али.
За Якамоз.... спомням си, че втори сезон е заснет в Белгия по време на разгара пандемията за около месец и половина. Следя почти всички главни герои и те качват снимки от други продукции, но нищо свързано с Into the night. Пак погледнах профила на Силви, тя е родила на 20 април, горе-долу заедно с Башак. Сетих се и за Едже. Но пък финала на Якамоз може да предполага всякакви варианти.
А и тези от Мави никакви ги няма.
Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 258
Дружки, благодаря ви за споделеното! Kiss
Айре Heart Eyes да, не е задължително Арман да е с дълга коса, макар, че аз бих се радвала Smile

Диве, разсмя ме с оригинала Stuck Out Tongue Winking Eye Благодаря за красотите!
Пепи, значи няма да го гледам, не ми се гледат в момента такива филми, ПВ достатъчно ме извади от релсите.
Аз днес съм на друга вълна, много приятно ме изненадаха останалите от QUEEN! Hands Clap Дано открият още забравени съкровища в архивите! Hands Pray
https://artday.bg/index.php/world/5401-queen?fbclid=IwAR1w9FXUvg … MNFZEH1yf0EdkL4E0
Извинете за спама, обаче съм на седмото небе, не ме питайте за кой път я слушам Smile
Хубава вечер! Hug

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 19:27 от queen_fenka

# 259
Фени, стават чудеса 🤗
Аз загледах Берген и съм леко разочарована. Нещо не ми допадна и минах набързо с мишката.
Играят две от телевизионните "майки" на Къванч. Тази от ДК и от Сблъсък.
Фунда качи откъс от нов филм или сериал, който ще дават по Нетфликс. Тя изглежда си е на щат при тях. А сега започва и нов.
Чакаме я и нашия Ной.
Фени, забравих преди да напиша, Сезонът на носорога много ми напомня на Къщата на духовете, ако си го гледала .
Лека 🤗🤗🤗

# 260

Привет и хубав петък!!

Фенче Kissing Heart честита ти радост! Blush
и аз си харесвам Арман с дълга коса!! Heart Eyes
Пепи, Айдан е туркинята, която живее в САЩ, превежда в нейната група. беше ходила в Бодрум и май беше видяла Къванч в някакъв затворен комплекс.
Диве, готини колажи Wink
Сериалите по книгите на Гюлсерен си ги харесвам - особено Истанбулската невеста и Домът, Момичето също. Кралят бил много труден за адаптиране, то вече 2 години му пишат сценария Expressionless

новосподелена....

# 261
Добро утро, дружки! Hug

Пепи, Айре Heart Eyes благодаря! Kiss Наистина много се зарадвах, такова щастие беше за мен и всички фенове  да чуем нещо нечувано до сега с този неземен глас! А песента е много красива, с много силен текст, не зная защо са я отхвърлили на времето, на мен страшно ми хареса тази балада. Дано се поровят за още песни, сигурна съм, че има още забравени, вчера Фреди отново завладя целия свят за часове от небето ...
Айре Heart Eyes благодаря за новосподелената снимка, трябва да е от времето на Кузей Heart
И на мен ми харесват сериалите по книгите на Гюлсерен, но за Краля ще видим дали изобщо ще успеят да напишат сценарий, повече от две години се опитват Thinking Но, нас това вече не ни вълнува, аз лично без Къванч едва ли бих го гледала.
Пепи, не съм гледала и Къщата на духовете, или поне нищо не ми говори това заглавие. Берген още не съм го поглеждала, нещо не ми се гледат тежки истории в момента, и без това този месец е тежък за мен, нахлуват ми всеки ден спомени от миналата година по това време и само ми се плаче ...
Нов клип на Анна Heart

Имайте хубав ден! Hug

# 262
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Новината, която сега видях, Алперен и Мелиса ще снимат отново заедно.
Много ги харесвах в Сблъсък, но накрая нещо стана между тях. Явно вече всичко е забранено и простено. Къванч и Берен повлякоха крак и почват да повтарят и други двойки от сериалите.
Айре,  сетих се като написа за Айдън. Коя е нейната страница?
Фени, Къщата на духовете е един от най-добрите филми, които съм гледала по едноименната книга на Исабел Алиенде. Разказва се за преврата в Чили и как се обръща живота на едно семейство. Но е много тежък. Участва Джереми Айрънс, него също много го харесвам.
А за песента на Фреди Меркюри... преди малко гледах малко от сутрешния блок, имало още песни и подготвят албум. Можеш да потърсиш на сайта на БТВ, за да разбереш повече подробности.
Хубав ден 🤗🤗🤗

# 263
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за споделеното!!!

Изтрих си поста. Предварително се извиняван, че съм кисела!!!
Бях ги натряскала едни, но може и да е за добро, дето му казват.
Та сега ми се иска само схематично да възстановя изтритото.

Сезонът на носорозите е чисто политически филм,  
за жертвите на иранската ислямска революция.
 Участието на Берен, Белчим, Йълмаз, Е. във филм,
засягащ и кюрдския проблем, не беше никак безопасно.
Макар филмът да е сниман и в Тр. нямаше премиера.
Последните години много екранни двойки се събраха отново.
Първи, доколко си спомням, от онези "създатели на чудеса"
бяха Берг и Халит в Родината ... Та на Мелиса и Алперен им желая успех!!!
Но съм пропуснала какво се е случило с тях в Сблъсък извън сериала.
Впрочем такива работи не помня. То и за Берен и Къванч и до ден днешен ...
Много съм доволна, че тук мога да науча къде къде по-ценни неща,
като за Фреди, Куийн, други филми и сериали. Да изгледам нещо,
което не съм гледала и е било мой пропуск.
А, Къванч се бил покрил. Намерих гооооо >>>

Ама как Къванч ще се скрие,
като има толкова материал с него >>>

Няма спасение >>>

Лека вечер!!!

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 19:29 от * Diva *

# 264
Пепи,
мдаа, новината в ТТ е събирането отново на Алперен и Мелиса в нов сериал/не си спомням да са имали някакъв проблем в края на Сблъсък Thinking/
и преди са събирали двойки повторно/също се сетих за Берг и Халит, както Ибрахим и Бирдже/
В Къщата на духовете-добавям Уйнона Райдър, Антонио Бандерас, Мерил Стрийп.
Цитат
Айре,  сетих се като написа за Айдън. Коя е нейната страница?
https://www.facebook.com/groups/TurkishLearningKivancEd

Фенче Heart
от 2013 е снимката
https://www.instagram.com/p/V9rUTfM2HR/
"Неописуемо е, че той е един от играчите, с които имах възможността да се запозная и с което се гордея. Неописуемо е чувството да срещнеш актьори, които са успешни във всяко отношение."

Диве, намерила го Grinning
утре е ред на КБТ Wink
мерси за красотите Blue Heart

лека вечер!

# 265
За лека нощ или добро утро 🤗🤗🤗

# 266

Ето, че МАВИ ни зарадваха! Страхотни снимки! Heart
Диве, радвам се, че ти е интересно, а аз все се притеснявам, че ви досаждам с моето друго голямо увлечение Smile А за него мога да споделя много, наистина много! Stuck Out Tongue Winking Eye Благодаря за всичко! Kiss
Пепи, благодаря, изгледах какво са говорили сутринта, дано! Благодаря за всичко споделено! Kiss
Айре Heart Eyes благодаря за всичко! Kiss

Лека нощ! Hug

# 267
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Да ви събудя с тази красота

Чакахме Мави, но аз съм приятно изненадана от новите снимки. От къде се появиха, няма ги на страницата им? Но това няма значение, защото са много хубави. Надявам се, че и останалите снимки от колекцията ще бъдат с естествени цветове. Не спира да работи Къванч, което може само да ни радва. Дали да очакваме скоро и видео? Вчера имаше някакви анонси за нова технология, която са използвали при изработката на тези якета. Явно темата за използването на рециклирани материали става водеща при реклама с Къванч.
Айре, да в Къщата на духовете има звезден състав, но Джереми Айрънс ми е слабост 😜
А за Мелиса и Алперен...ами аз по времето на Сблъсък още не бях тук, та си намирах информация от ИГ . Две-три серии преди края Мелиса изтри всичките общи снимки с него, включително и видеото от общата им фотосесия, а и накрая няма  снимка с нея на главните герои. Но много добре си спомням едно видео след общата снимка на целия екип как Къванч я прегръщаше. Но минало заминало. Много хора се радват на завръщането им и им пожелавам успех.
Диве, благодаря за уточнението за филма. И много добре ти се получава откриването на Къванч 😊
Фени, с удоволствие чета всичко, което споделяш за Фреди. Така, че не се притеснявай въобще.
Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 268

Хелоуу!!
Еха страхотни снимки, много готин Киво Heart Eyes

май желанието ми се сбъдна Wink
Фенче Kissing Heart,
Пепи Hug явно са се появили някъде, и на мен цветовете са ми тамам Hands Ok Hand
дано има промоция на новата технология и пресконференция Hands V
за Мелиса и Алперен-може и да си права.....не съм обръщала такова внимание на тях, но си спомням прегръдката.

В Турция пак е имало нещастно събитие....експлозия в мина /Bartın/ с жертви и ранени Worried
https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-bartinda-maden-fac … arali-var-6841188

Хубава събота!

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 10:48 от Airra

# 269
Привет, дружки! Hug Благодаря ви за споделеното! Kiss Днес малкото ни Къванче прави половин годинка, да е много здраво и щастливо! Flowers Four Leaf Clover
Прекрасни са новите снимки от МАВИ наистина, дано има още много, и аз се надявам на пресконференция, най-вече, за да научим за бъдещите планове на ашкъма ни.
Пепи, не съм гледала Къщата на духовете, обичам и аз много Джеръми Айрънс и ще го погледна непременно след известно време, благодаря! Kiss И аз за пръв път разбирам за евентуални проблеми между Мелиса и Алперен Thinking Но, след като са се съгласили да играят отново заедно, явно са ги разрешили, радвам се, харесах ги като двойка в Сблъсък.
Айре Heart Eyes благодаря за прекрасното гифче и за кафенцето! Kiss Аз днес се успах Satisfied
След като не ви досаждам, да ви споделя още неща тогава Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
Интервю от Брайън Мей от тази година. Която от вас е гледала филма " Бохемска рапсодия " може да види разминаването на това, което показаха от характера на Фреди във филма и това,което твърди самия Брайън. И не го казва за пръв път
Цитат
„Трябва да кажа, че Фреди има имидж на човек, който е като дива и не прави компромиси, но всъщност Фреди беше прекрасна сила на съгласуваност. Ако го питаха в интервютата дали е лидер на групата, той винаги казваше: " Не, не съм, аз съм водещият певец, ние сме демокрация.“
Беше абсолютно вярно. Много често Роджър и Джон дърпаха в противоположни посоки, Роджър и аз винаги в противоположни посоки. Фреди беше този от нас, който щеше да намери вид лепило, за да продължим да останем заедно.
Така че мисля, че всички ние дължим много на Фреди заради този катализатор, който той беше, освен че беше велик артист сам по себе си. Той беше част от основното лепило, което направи този вид скалиста организация, която успя да продължи да създава.
Виждате ли, Фреди също е на различно ниво, защото на същото ниво, да, той винаги е бил рок звезда, пееше на пазара в Кенсингтън, обикаляше и наричаше „скъпи“ всеки, когото срещне, той беше просто като цвете, много уверен в себе си.
Фреди имаше много лична страна. Той се изправи пред несигурността си, като изгради себе си такъв, какъвто искаше да бъде. Той е много самодостатъчно същество. Ако обелите всички слоеве на лука, ще откриете много сложности, много от които той отричаше, което е умно."
Брайън, май 2022 г
И още нещо интересно, може би е свързано с това, което казаха по нашата тв, че ноември ще издадат албум с такива забравени песни Thinking
Цитат
БРАЙЪН И РОДЖЪР : ПОГЛЕД НАЗАД КЪМ 50 ГОДИШНИНАТА НА QUEEN И НЕВЕРОЯТНОТО ПЪТУВАНЕ НА ЧЕТИРИМА МЛАДИ МУЗИКАНТИ, КОИТО ПОКОРИХА СВЕТА.
Брайън не живее в миналото, но наскоро слушаше стара касета, за която не знаеше, че съществува. Той включва запис на един от най-ранните концерти на групата в Imperial College, Лондон. Това е звукът на група, която е далеч от завършения артикул, казва той. Но, е вълнуващо да се върна там, за да чуя Queen такива, каквито сме били в онзи отдавна отминал момент във времето. "Обсъждаме какво да правим с него“, казва Брайън, намеквайки, че един ден може да получи подходящо издание. "Преди няколко години се чувствахме много защитени и си мислехме: "Никой не трябва да чува това, защото сме много груби. Но сега, в позицията, в която сме в живота си, се чувстваме прощаващи. Не се срамуваме от това къде бяхме по това време, бяхме ние срещу света. " Едно от най-очарователните неща в лентата за Браян е изпълнението на Фреди Меркюри. Певецът все още беше в процес на работа в този момент, все още не беше вокалната сила, която щеше да стане. " Фреди имаше цялата воля, харизма и страст, но все още нямаше възможността да впрегне този глас.“ Брайън казва: „Което ме кара да се колебая малко, защото не съм сигурен, че Фреди би бил толкова щастлив да чуе себе си на този етап.“ КАКВО МИСЛИШ ДА ПУСКАТЕ ? "
Когато Роджър и Брайън бяха попитани дали искат да отпразнуват златния си юбилей, Браян отговори: " Всеки друг може да празнува, ако иска. Предпочитаме просто да празнуваме това, че сме тук и сме живи.“ Роджър го казва по-откровено: " Не искахме да привличаме вниманието колко по дяволите сме древни.“ Независимо дали им харесва или не, 50 години са крайъгълен камък и въпреки че може би не искат да го празнуват за всички останали, половин век на една от безобразно брилянтните групи от всички е нещо, което си заслужава да се празнува.

Цитат
Пяла съм с Фреди Меркюри! ......
„За първи път попаднах на група, която все още не беше в лигата на поп кралете, но очевидно се надяваше да стигне до там, защото името им беше наистина Queen.
Помолиха ме да интервюирам "група момчета" с обещанието, че ще бъде интересно. В къщата звучеше фантастична музика. Групата момчета,Queen, си пробиха път през входната врата и всички стояхме на стълбите, ръкувахме се, прегръщахме се, целувахме се и накрая паднахме. Може би дойдоха направо от кръчмата - знам, че бяха там.
Музиката се оказа първият албум на Queen. Издадоха го през лятото и вокалистът Фреди, чието пищно поведение най-накрая разбрах, че е най-малко 75 процента от хаоса този ден, пееше заедно с всяка песен. Той ме помоли да пея заедно с него, така че направих малко ла-ла-ла, докато той се увлече от изпълнението и пеенето си, накрая се поклони и разцъфтя, когато всяка песен свърши.
Той направи истинско шоу и до края на деня, когато си тръгнах, знаех - и този път не сгреших - че тази група ще бъде голяма, независимо колко зле са започнали. Фреди имаше толкова красив глас и просто не можеше да го пренебрегнеш. Изобщо!"
Джудит Уилс - автор на първото поп списание в Обединеното кралство, Fabulous (това е първата й среща с Queen през 1972 г.).

Наближава РД на патрона, италианките подготвят нещо интересно Thinking Да видим!

Хубав следобед ви пожелавам, аз отивам на разходка, времето е супер Hug
Да ви споделя за настроение нещо от фейса, на което се смях до сълзи Joy
Скрит текст:
Ама какво мъкнеш в тази чанта?!?

Здравейте, живеещи си в безгрижие хора, които не познавате тежестта на огромните раници, чанти и торби и никога не сте се сблъсквали с плексита!
Здравейте и вие нормални граждани, които никога не сте виждали образа си в някоя витрина и не сте си казвали – Eеее, верно, че приличаш на катър, ама пък как те отваря тая раница, а сакът и торбата много елегантно те прегърбват! Утре да си закачиш и едно канче отстрани!
Аз никога не съм била като вас.
Откак се помня вечно мъкна огромни чанти и колкото са по-големи и тежки, толкова по-щастлива и спокойна съм. Никога не съм разбирала жените, които навсякъде ходят с ей такива мънички чантички, преметнати небрежно през рамо. Тръгват на работа – шааат, мятат малката чантичка и тръгват. Излизат вечер – премятат кесията през рамо и изчезват. Раждат дете – слагат МАЛКО по-голяма малка чантичка и тръгват.
Извинявайте, но вие истински ли сте? Какво въобще успявате да съберете вътре? Не ви ли е страх, че може да ви се наложи да залепите нещо през деня, или да зачукате пирон, или пък да си изрежете ноктите? И не се втурвайте сега да ми обяснявате всъщност колко е голяма вместимостта на малката ви чантичка – на мен само портмонето ми е по-голямо от нея, а то едва събира важни принадлежности, като джобно ножче, жълъди, събирани от детето, и късметите от последните три коледни погачи.
И понеже не искам да звуча голословно, нека надникнем в моята чанта малко по-обстойно.
Но първо, нека уточня нещо. Аз нямам чанта. Чанта имате вие, а аз имам една сива бохча с чудовищни размери, която сутрин товаря с всичко, което ЕВЕНТУАЛНО би могло да ми потрябва в непридвидими житейски ситуации – например ако мълния разцепи тролей петица и аз се окажа баш по средата му, или ако заседна в някой асансьор за три денонощия, или ако ме налегне неотложна нужда да се изкъпя (когато заседна за три нощи в асансьор).
Ето тази сива бохча, гарантираща оцеляването ми, мятам на рамо всеки божи ден и след това бавно се отправям към нивата. Тя винаги е била част от моя живот – и преди, и след появата на дете, като единствената разлика е в нейното съдържимо. Преди детето, в нея имаше САМО обичайните шест килограма вещи, които всяка здраво стъпила на земята жена трябва да има у себе си – от отварачка за консерви до резервен чифт гащи. След детето към тези неща добавих и още около 4 килограма принадлежности на детето, а от време на време – и самото дете.
Е, не ме мислете за пълен идиот, който, едва ли не, си мести всяка сутрин покъщнината в чантата и вечер я разтоварва обратно. Разбира се, че има неща, които никога не нося в бохчата! Такива са например парите – първо, те така или иначе сами не се задържат, колкото и учтиво да ги каня, и второ – картите за какво са??
Аз съм модерна жена и имам не една, не две, а ТРИ карти, в които обаче никога не помня какво има. Те са нещо като паметник на историческото наследство, и тъй като историята трябва да се уважава, аз си ги пазя и трите, и редовно им поднасям венци.
Понякога, също така, не им помня и пин-кода. Най-хубавите ми вечери съм си прекарвала на касите на пълни с изнервени граждани магазини, с дете, висящо от едната ми ръка, торба, висяща от другата ми ръка, и трета ръка, опитваща се да налучка пин-кода на картата. Колко е приятно да видиш надписа ГРЕШЕН ПИН, и да се чуеш как пелтечиш, потна и трепереща, ИЗВИНЯВАЙТЕ, НЕ ЗНАМ КАКВО СТАНА, МОЖЕ ЛИ ДА ОСТАВЯ ПИЛЕТО И КАШКАВАЛА И ДА ВЗЕМА САМО ЕДНО КИСЕЛО МЛЯКО, а след това да започнеш да чоплиш от дъното на бохчата осемдесет жълти стотинки. Ето това са спомени, а неееее…. да ходиш по Малдивите и да лочиш коктейли със сламка!
За сметка на парите обаче изобилието от визитки е огромно, като те винаги са размесени с касови бележки и лепенки, образувайки една колоритна хартиена маса, която води собствен живот в недрата на моята бохча. Характерно за визитките в така наречената ми чанта е, че те са
1. Хиляди. 2. Различни са. 3. Нито една от тях не е моя.
А най-фантастичното е, че аз дори не познавам хората, чиито имена са изписани върху тях!
Все пак се надявам някъде да сме се срещали, защото ако не сме, тогава аз наистина нямам представа откъде са се взели – може би съм психопат, който се промъква и лази из хорските офиси, краде визитки, подрежда си ги в портмонето и вечер си ги разглежда с умиление под мъждукащата нощна лампа.
А сега да поговорим и за монетите в чантата. Най-прилежните и прибрани жени, които познавам, притежават нещо, наречено МОНЕТНИК. Това е мъничко портмоненце, което стои в непосредствена близост до по-голямото портмоне, което пък от своя страна стои на определено място в ПОДРЕДЕНАТА чанта на прилежните жени.
Аз обаче не съм прилежна жена. Въобще това е последната жена, която бих могла да бъда. Затова аз нямам монетник – имам един джоб в портмонето, в който би трябвало да има монети, но всъщност има аналгин, фиби, ластици, смачкани хартийки от дъвки, понякога и самите сдъвкани дъвки, както и стара сим-карта и бележки за платена детска градина – чудесен набор от съкровища, които винаги се изсипват с трясък на пода на магазина, когато сметката ми е пет и четиридесет и осем и продавачката ме пита – „Имате ли дребни?“. Много конфузен момент, но е за предпочитане пред момента, в който не си помня пин-кода на картите.
Така. Дотук покрихме портмонето, визитките, лепенките и дъвките. Продължаваме с другите вещи от първа необходимост.
Откъде например да знаеш кога може да ти потрябва джобно ножче? Аз поне не мога да предвидя, затова то си седи винаги у мен, заедно с нокторезачката и пинсетата – един безценен комплект за бързо привеждане в човешки вид при настъпила нужда.
След това идва техниката. Вие може и да сте ме мислели за някакъв кукундрел, който си носи само ножички и пинсети, но истината е, че аз съм привърженик на технологиите, и имам доста от тях у себе си.
Това телефон, мобилна батерия, лаптоп, флашка за интернет, шест други флашки и поне три зарядни, е моят survival kit, в случай, че вятърът неусетно ме отвее на висок и самотен връх, от който се наложи да водя напрегната имейл комуникация в продължение на 6 часа.
А най-много съм оценявала присъствието им в бохчата, докато съм била на детската площадка, търчейки като улава между люлката и катерушката, крещейки НЕ СЕ ПРЕМЯТАЙ, ЩЕ СИ ПАДНЕШ НА ГЛАВАТА!!! Ето точно в този момент лаптопът ми е бил най-необходим и съм си казвала – добре че си го взе, Красимира, тоя лаптоп, за да си търчиш с него на гръб и да се подготвиш овреме, ако се наложи някой ден да влезеш в армията и да тичаш с шмайзер в полето.
Към всичко това е редно да прибавим и далеч по-леките, но множащи се касови бележки от последните три месеца, несесера с гримове, другия несесер, в който дори не знам какво има, но тежи като да има нещо важно, крема за ръце, мокрите кърпички, сухите кърпички, използваните кърпички, ключовете за колата и документите за колата.
Иначе самата кола си я държа пред нас.
Освен това в чантата ми има и временни предмети. Например, имаше период, в който се разхождах с чук в чантата и дори ходех на театър така – не че се хваля, но айде пък да видим вие с какво сте ходили на театър! Също така вътре винаги има някаква храна – крехка шунка, или кисело мляко, а в по-студените дни съм носила и печени свински гърди.
Към това прибавяме и резервните дрехи, защото на човек винаги може да му потрябва втори пуловер или допълнителен чорап, особено ако чака автобус 72 няколко часа, а ако напъна ципа малко повече, мога да си събера и ботуши 41-ви номер.
Изобщо, както виждате, моята чанта е един своеобразен компактен апартамент. Не си мислете обаче, че съм някакъв мазохист и си умирам да мъкна по пет кила на рамо – в никакъв случай!
Просто тази необятна чанта е моето спасение, тя ми дава възможност да съм винаги адекватна спрямо капризите на съдбата, и ако тя, съдбата, ме посочи с пръст, изхили ми се ехидно в лицето и ми каже – „а такаааа, какво ще правиш сега, глупава жено, като ти трябва чук, а ти нямаш?“, аз да ѝ се изхиля обратно, да извадя чука изпод чорапите и шунката и… да ѝ го начукам (с извинение).
А сега вие ми разкажете за вашите мини чантички. Умирам да чуя къде в тях си държите чука и къде – бекона?
P.S. А съвсем скоро ще се срещна и с най-новото попълнение – наистина ОГРОМНА чанта, която ме спечели с признанието на моя близка приятелка, че в нея е пренасяла ... малки, компактни торбички с цимент. Ето това най-накрая е чанта за мен – кеф ти арматурно желязо, кеф ти чувал с вар… възможностите са необятни!

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 17:22 от queen_fenka

Общи условия

Активация на акаунт