Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-103

• 34 902
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро, дружки! Hug

Айре Heart Eyes Hands Plus1
Цитат
Както предположих и преди, Къванч е бил заинтересован от ролята в Краля и сериала.
Дали наистина иска да се връща на тв. екран? Не се знае колко ще приеме и тази роля, зависи от сценария и не само...
Аз отдавна имам желание да го гледам като мафиот, в противоречив образ.
Нямам представа от Сем. Сопрано, не съм го гледала.
Ще видим, няма какво да го мислим от сега. Малее, какъв скандал се заформи в Тийми между фенките на Ибро и Инеса по повод тази новина, 165 коментара, направо пожар Stuck Out Tongue Closed Eyes А знаят Инеса чий  фен е Smile  Да, всеки си има своите предпочитания, нормално, но има кой да преценява кой става за тази роля и кой не, кой играе все по един и същи начин, кой е супер звезда и кой не.
А аз ще постна само това Smile

Имайте хубав ден! Hug

# 286
Здравейте, момичета!
Благодаря за всичко споделено! Green Heart
Фенче, и на мен ми хареса баладата, интересни неща си споделила за Фреди.
Айра, по повод на сериала за Мехмед Фатих - винаги може да има повече от една причина за спирането на нещо. Бях ви казала, но ето пак -  гледам „Предателство“ и „Баща“.
Може би аз харесвам по-широк кръг неща, но чакам на определени места, където знам, че преди мен вече е направен избор, който ще ми хареса и на мен. Къванч е едно от местата. Затова чакам спокойно, а и имам какво още да гледам с него.
Дойдох заради „Празникът на влюбените“, а много се задържах; гледах „Якамоз“; щях да гледам „Сблъсък“ на бавни обороти, но не се получи, стигнах неусетно до края…но повече не трябва да правя така. Хареса ми и ще споделя малко впечатления.
За някои насилието в сериала е било в повече, и на мен ми е в повече, но то съществува. Разказът е за ежедневието на Отдела за организирана престъпност, какво да показват, балет? Насилието няма да изчезне от това, ако не се показва, затова трябва да се търсят причините и какво може да се направи, за да се ограничи. Това е направено в „Сблъсък“ подробно и изключително ясно и то трябва да бъде похвалено в сериала, това е важното. Според мен, разбира се. Постигнато е чрез последователен сценарий и насочване на интереса не към самото насилие, а към умните ходове и операции, замислени от героите и от двете страни, интерес към ума и човека,  ангажират зрителя към мислене. Подходът е не само добре замислен, но и добре изпълнен с много интересен монтаж.
Защо са избрали заглавието „Сблъсък“ в началото не се разбира, то става ясно, когато се изгледа целия сериал. Катастрофата събира четиримата главни герои, ако това не се беше случило, Кадир нямаше да оцелее, щеше да изчезне, тази малка група продължава жертвата, направена някога от майката и успява да я доведе до успешен край. Участниците в сблъсъка разширяват до едно малко общество и така стабилизират направеното някога от майката. Сериалът е сблъсък и на различните виждания за добро и зло, на черното и бялото в живота, на кръвното и духовното, на мъже и жени, на мизерията и големите пари, – на основните познати от турските сериали противоречия, но тук представени не в конаците на Югоизтока, а в модерната градска среда, която захранва организираната престъпност. Просто и ясно тази повторяемост навсякъде по тези места беше изказана от бащата на Керем: „Както се отнасяше моят баща към мен, така се отнасях и аз с теб; както се отнасяше моят баща към майка ми, така се отнасях и аз към твоята майка.“ Но това трябва да се промени. (Не виждам никаква връзка между съдържанието на сериала и заглавието „Ирония на съдбата“.)

„Сблъсък"-ът, представен в черно и бяло - на улицата и в дома,
събрал главните герои с тяхната обща душевност. Те са чисти и невинни, но всеки от тях живее в среда и има контакт с насилие или престъпност.

Основната линия в сюжета е кръвната връзка между бащата и сина Кадир; тук е основният проблем и тук е показано неговото решение според вижданията на създателите на сериала. Обикновено синовете правят това, което са правили техните бащи, но тук баща и син са антагонисти, крайни противоречия. Как се е стигнало до това - ето по този път са показани малките решения, които водят до ограничаване на големия обществен проблем с насилието.
Ярка визуална характеристика в контраст демонстрира разликата между двамата герои. Бащата е най-големият подземен бос, показано е буквално: кабинет без естествена светлина – настолна лампа заместваща сякаш слънцето в отвъдното, антична статуя зад гърба му го свързва с миналото, откъдето черпи представите си за мъжественост и сила с превъзходство на мъжете над жените и слабите. Неговото прозвище е Мъртвият, носи го от раждането си – бебето изплакало, едва когато го погребвали, и така сякаш дошъл на този свят с „професията си“; Мъртвият, защото за него човешкия живот е нищо, а смъртта нещо обикновено; като дете е убил баща си и е прекарал детството си в затвора; връзки с мафията стават причина за смъртта на първия му син; майка си изобщо не споменава; тежък живот от дете, на насилието отговаря с насилие; обкръжението му е от мъже – безброй, в черни костюми; никога не е обичал; няма приятели; станал щастлив, когато умрял врагът му; обича вещите повече от хората, защото те не предават; уби жена си, майка на синовете му; уби любимата на сина си; убил е жената и дъщерята на Кадир и беше готов да убие Айлин; ножовете от двете убийства пази като скъп спомен, а хобито му са пеещи детски играчки, една от които на първия му син – жестокост и пълна извратеност. От него „по-„ е само руснакът и може би грузинецът…Хареса Кадир като полицай и смята, че заради кръвната връзка Кадир му принадлежи и ще прави същото като него. Представата на този динозавър е, че Кадир веднага ще заработи с него, естествено под ръководство на баща си, а най-накрая всички ще легнат в един гроб, ще бъдат „истинско семейство“.
Кадир се е родил в деня на смъртта на брат си – сякаш е поел сила и от него за професията, която иска да унищожи чудовището, чиято жертва е било невинното дете. Майката е най-важният фактор в живота на Кадир: за да е жив изобщо, но и да расте далече от примера на бащата. Искала е да бъде тя с него, но бащата ги е открил; жертвала е майчинството си и е оставила невръстното си дете само, така Кадир е стигнал до интерната, където е заспивал слушайки нейната приспивна песен. Майката е неговата първа връзка със света на жените, които носят спокойствие, грижа и любов, а така го отдалечават от войнствения свят на мъжете и кръвожадния баща. Майката изчезва, но в живота на Кадир идва приятелството със Зейнеп, което продължава връзката със света на жените, приятелството и копнежа за семейство. Сблъсъкът завари Кадир отчаян след изчезването на Зейнеп, последвано от загубата на семейството, но неочаквано го укрепи с цяло ново разширено семейство, към което  непрекъснато се включват нови членове и поддръжници, най-важни от които са Зейнеп и майката на Кадир. Малкият духовен свят на двете деца от интерната постепенно завладява една все по-голяма общност, в която се включват хора от различни социални кръгове и взаимодействат. Общата духовна среда свързва не само главните герои, но завладява и техните семейства и приятели, първи са жените, следват ги по-бавно и мъжете.
Срещата с Кадир е разочарование за неговия баща, няма и как да е по друг начин – Кадир е станал това, което е обратното на това, което би направил от него бащата, ако Кадир беше расъл до него: Кадир е под влиянието на две жени, той е полицай, който плаче, отхвърля кръвната връзка и не се подчинява на баща си. „Не съм твой син“ му каза Кадир многократно. Убийството на бащата е убийство на онези остарели разбирания, които пораждат насилието: мъжете като център на света, тяхното всевластие над жените и децата, вечните войни. Експериментът с Кадир „убива“ представата за кръвното като решаващо и показва, че сътрудничеството с жените е благотворно за мъжете, то ражда един по-хубав свят. Ценното, което Зейнеп завеща на малката общност, е Айлин; Айлин е продължение на майката на Кадир и на Зейнеп, които преобразуваха наследника на Мъртвеца в смелия мъж Кадир, защитник на жените и слабите. „Убита“ е най-важната представа от времето на Мъртвия, че момчето е по-ценно от едно момиче, а мъжа - от жената.   За разлика от подземието на Мъртвеца, бъдещето на героите е на откритото пространство - морския бряг, а хората са свързани от радост, откритост и доверие.

Баща и син – истина, която Кадир не прие.
Не прие името Юсуф, дадено от баща му; той носи името Кадир, получено след действията на майката.
Мъртвият е напълно наясно: „Ако беше израснал край мен, щеше да прилича на мен.“ Като уби майката и любимата, жените, създали повторно един противоположен на своя кръвен създател Кадир, Мъртвият очакваше, че ще го спечели: „Не останаха прегради между баща и син.“ Но – напразно. Кадир се оказа за Мъртвия не негов син, а неговият край.

Жените, които трасират пътя на Кадир и са го направили такъв, какъвто е.
Кадир не е биологичен баща, но е посветил живота си на Айлин, тя е неговото бъдеще.

Вели има важна роля в живота на Кадир. Той му беше приятел и учител в полицейската професия, после е проявил слабост и му стана враг, в крайна сметка разбра, че се е заблудил в това, че „парите винаги печелят“, а „аз никога не губя“. Но любовта към Зейнеп и Айлин и поведението му в последния момент, а най-важното – поемането на вината, за да изпълни Кадир обещанието към Зейнеп за Айлин, му дадоха втори шанс, който той използва докрай.

Организираната престъпност започва от семейството и остарелите разбирания. Майките и осъзнатите бащи, любимите на момчетата – всички заедно могат да прережат тази пъпна връв за един по-мирен свят. Така, както ни показаха, че е станало това с Кадир.

Така в основни линии разбрах сериала. Беше ми приятно да го гледам. Всички актьори ми харесаха, много от тях вече съм гледала, хубава музика.
На вас пожелавам приятен следобед, където и да сте! Nature Sunny

# 287
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Ваня, много благодаря за анализа, който си направила. Ще ми трябва малко време и спокойствие, за да мога да коментирам написаното от теб, но на първо четене много ми хареса. "Сблъсък" е моя първи турски сериал гледан онлайн и имам специален сантимент към него. Открих темата след неговия край за съжаление.
Фени, наистина са се увлекли при рускините 😂 което е много безмислено. Едва ли някой може да ме убеди да харесам нещо, което не ми харесва, а и едва ли може да стане и обратното.
Аз намерих тази информация пак при рускините, но профила на този човек не е посочен. Има обаче снимки от снимките, но без Къванч и Берен.

Хубава вечер 🤗🤗🤗

# 288
Ваня, изгледала си набързо Сблъсък и явно доста те е увлякъл! Blush
Както казах и преди, с удоволствие ще чета коментари и наистина много ми хареса анализа, благодаря!!
Цитат
За някои насилието в сериала е било в повече, и на мен ми е в повече, но то съществува. Разказът е за ежедневието на Отдела за организирана престъпност, какво да показват, балет? Насилието няма да изчезне от това, ако не се показва, затова трябва да се търсят причините и какво може да се направи, за да се ограничи. Това е направено в „Сблъсък“ подробно и изключително ясно и то трябва да бъде похвалено в сериала, това е важното. Според мен, разбира се. Постигнато е чрез последователен сценарий и насочване на интереса не към самото насилие, а към умните ходове и операции, замислени от героите и от двете страни, интерес към ума и човека,  ангажират зрителя към мислене. Подходът е не само добре замислен, но и добре изпълнен с много интересен монтаж.
Hands Plus1

Фенче Kissing Heart, четох ги Wink
Не мога да разбера фенките на Ибо какво са се разпенили, като той може сам да се е отказал от ролята/ в момента снимат сериала му с Бирдже за НФ/....и в крайна сметка продуцента решава кого да вземе.
Пък, че някой не вижда какъв актьор е Къванч....дреме ми Trollface

Пепи, мерси за споделеното.....интересно!

малко Кадир Heart...от Анна

лека вечер Nature Stars

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 20:39 от Airra

# 289
Гледах едно видео при Инеса и тя за пореден път уверено твърди, че едва ли не всеки момент ще започнат снимките на Якамоз.

Ваня, на първа страница има също много хубав анализ на Сблъсък от Ана, но твоя определено ми хареса повече т.е накара ме да погледна на сериала и от друг ъгъл. Осъзнавам, че гледането онлайн има своята голяма тръпка, но и гледането " наведнъж " също има своите големи плюсове.

Лека 🤗🤗🤗

# 290
Добро утро, дружки! Hug

Благодаря ви за всичко споделено! Kiss За съжаление не успях да се включа, имаше някаква повреда в целия квартал и нямах нито тв, нито нет доста време. Когато го оправиха минаваше полунощ вече Stuck Out Tongue Closed Eyes
Ванче, благодаря, че си обърнала внимание на това, което споделям извън темата и за прекрасния анализ на Сблъсък, наистина много ми хареса! Hands Clap
Цитат
Сериалът е сблъсък и на различните виждания за добро и зло, на черното и бялото в живота, на кръвното и духовното, на мъже и жени, на мизерията и големите пари, – на основните познати от турските сериали противоречия, но тук представени не в конаците на Югоизтока, а в модерната градска среда, която захранва организираната престъпност. Просто и ясно тази повторяемост навсякъде по тези места беше изказана от бащата на Керем: „Както се отнасяше моят баща към мен, така се отнасях и аз с теб; както се отнасяше моят баща към майка ми, така се отнасях и аз към твоята майка.“ Но това трябва да се промени.
Цитат
Хареса Кадир като полицай и смята, че заради кръвната връзка Кадир му принадлежи и ще прави същото като него. Представата на този динозавър е, че Кадир веднага ще заработи с него, естествено под ръководство на баща си, а най-накрая всички ще легнат в един гроб, ще бъдат „истинско семейство“.
И мен нашето заглавие ме дразнеше, заради това и никога не го използвам.
Цитат
За някои насилието в сериала е било в повече, и на мен ми е в повече, но то съществува. Разказът е за ежедневието на Отдела за организирана престъпност, какво да показват, балет? Насилието няма да изчезне от това, ако не се показва, затова трябва да се търсят причините и какво може да се направи, за да се ограничи. Това е направено в „Сблъсък“ подробно и изключително ясно и то трябва да бъде похвалено в сериала, това е важното. Според мен, разбира се. Постигнато е чрез последователен сценарий и насочване на интереса не към самото насилие, а към умните ходове и операции, замислени от героите и от двете страни, интерес към ума и човека,  ангажират зрителя към мислене. Подходът е не само добре замислен, но и добре изпълнен с много интересен монтаж.
Изгледала  си го набързо, и аз щях да направя същото, прекрасен сериал беше, но за съжаление остана неразбран от мнозина. Този сериал наистина не може да се гледа, докато готвиш например или и да пропуснеш някоя серия да не е фатално. Заради това харесвам проектите с участието на Къванч, защото те винаги ме ангажират да разсъждавам, особено по -новите, нищо, че нямаха особен успех при рейтингите  в Турция.
Айре Heart Eyes е, няма как да остана равнодушна, когато някой пише откровени глупости за играта на Къванч Smile Кой, ако не Къванч се променя до такава степен във всяка роля, че да се питаш това той ли е, това неговия глас ли е и т.н. , знаете. Не напразно всички фенове стигат до извода, че е истински хамелеон, италианките също бързо го установиха. Трябва нищо да не си гледал с него, за да твърдиш това, колкото и да не ти допада играта му. Или, че в Сблъсък само е крещял и преигравал, не го бивало за екшъни, само за любовни сериали ставал Stuck Out Tongue Closed Eyes Хайде,  аз съм пристрастна, но могат ли да се обосноват защо е признат за един от най-добрите в бранша и то не от фенове, а от хора, които наистина разбират ? Thinking Четох, четох и естествено не издържах дълго без да се намеся Smile Както и да е, да се спасяват и да си  гледат по-добрите  Stuck Out Tongue Winking Eye
Пепи, Инеса твърдеше много убедено и, че отдавна е сниман втория сезон на Якамоз, та и нямам много вяра. Когато, тогава, ще се чака, то е ясно.
Цитат
Осъзнавам, че гледането онлайн има своята голяма тръпка, но и гледането " наведнъж " също има своите големи плюсове.
Така е,, но гледането онлайн на сериал всяка седмица по телевизията действително е невероятна тръпка  въпреки  чакането, само заради това искам да го видя Киво отново по тв -то Smile А дали ще ни зарадва ... въпрос на време е е да го разберем.
Smile за настроение!

Имайте хубав ден! Hug

# 291

Хубава сряда! Hug

Фенче Kissing Heart, е и аз не съм супер равнодушна Stuck Out Tongue Winking Eye
Цитат
Кой, ако не Къванч се променя до такава степен във всяка роля, че да се питаш това той ли е, това неговия глас ли е и т.н. , знаете.
Hands Plus1
но нито ти ще им промениш мнението  с някой коментар, нито те ще те убедят, че еди кой си е най-добрия актьор в света.Тия фенски препирни са ми много досадни, но никога няма да приключат.

Наистина Инеса в новото си видео, доста категорично говори, че снимките на Якамоз щели да започват много скоро Thinking не й вярвам особено
https://www.youtube.com/watch?v=IK3vvSQIAdo&t=1663s

Башак мълчеше в ИГ след НЙ,  но вчера беше постнала това- за лечението на детенце Heart Exl

.................
това пише в IMDb за новия сериал
Aile е история за Аслан, който е син на голямо семейство, управлява нощен клуб. Изключително проницателен човек. Той е мрачен и мистериозен герой. Психологът Девин ще влезе в живота на този труден мъж и той ще стане интензивен.

...............................

.......................
ДК в Доминикана

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 12:35 от Airra

# 292
Здравейте Благодаря за всичко споделено Диве страхотни красоти
Ваня хареса ми много коментара ти
https://twitter.com/mavi/status/1582676307217088514

# 293
  • AMS

Благодаря ви за споделеното, дружки!!!

# 294

прекрасна мама Башак Heartpulse

от Мави са написали: 💙 @kivanctatlitug
  и чисто новата колекция Pro Tech.... Готови ли сте да я изследвате/ пробвате?

и малко от Курт Ефе Heart

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 21:26 от Airra

# 295
Благодаря ви, дружки за споделеното и днес! Kiss Писах, писах следобед и пак ми спря нета Stuck Out Tongue Closed Eyes
Диве, Айре Heart Eyes много хубава мама Башак, аферин! Two Hearts Да му изям ръчичките на малкото Къванче, колко бързо порасна, вече си играе Kissing Heart
Цитат
но нито ти ще им промениш мнението  с някой коментар, нито те ще те убедят, че еди кой си е най-добрия актьор в света.
Е, знам, ама държа да си го кажа Stuck Out Tongue Closed Eyes Толкова е тъпо това да оплюеш някой актьор, за да похвалиш за негова сметка любимеца си, ама това е положението, хейта никога няма да спре ...
Терзи Flowers Hibiscus
Хайде, поне МАВИ да се задействат, че ... толкова ми липсва патрона вече, че се моля да повторят поне някой негов сериал по тв -то Smile
За това пък имам още мноого какво да ви споделя за другия ми любимец  Hands Plus1
Скрит текст:
Цитат
Браян Мей говори за Фреди във видеото „I Want It All“:
 „Фреди вече беше много болен и му беше все по-трудно да намери енергия, за да прави подобни неща. Не бихте си го помислили, виждайки го в това видео, защото той просто изстискваше всичко от себе си, но през по - голямата част в този период той беше доста зле. Така, че е невероятно усилие на волята, че той изобщо успя да направи това. Фреди умираше и въпреки това той се напъваше доколкото можеше, такъв беше ангажиментът му към музиката му. Той искаше да ни остави колкото се може повече музика и това беше неговото наследство. Фреди беше толкова необикновено човешко същество, че малкото енергия и сила, които му бяха останали, ги използваше, за да ни даде повече от своята музика. Фреди не беше просто легенда, в моите очи той беше герой, невероятен човек, който беше толкова всеотдаен дори до самия край. Плаче ми се, като си помисля през какво е минавал и как ни даде всичко от себе си, буквално!
Цитат
I want it all (превод)
Queen
Искам всичко, искам всичко, искам всичко и го искам сега!
Човек, който търси приключението на безлюдна улица
просто пъплеща по алеята животинка с осветени крачета.
Един млад боец крещи: Няма време за колебание,
с болка и гняв няма да намериш изход.
"Не искам много" - чух го да казва,
Трябва да открия бъдещето си, дръпни се от пътя ми!
Чуйте хора, съберете се! Трябва да съставя план, трябва силно да ви разтърся!
Но просто ми дайте...това което знам, че е мое!
Хора чувате ли ме?...Само ми дайте знак!
"Не искам много".. Ако искате да знаете истината
за бъдещето, за мечтите на младите...
ДАЙТЕ ВСИЧКО!
Аз съм човек, който може да мисли само за едно,
толкова мога да направя през живота си.
Не съм човек, който се договаря и се занимава
с "къде е" и "защо е"!
Изживявам ВСИЧКО и давам ВСИЧКО от себе си!
ДА! Изживявам ВСИЧКО и давам ВСИЧКО от себе си!
"Не искам много" Ако искате да знаете истината за бъдещето,
чуйте вика на младите!
ИСКАМ ГО!... СЕГА!
ИСКАМ ГО! ИСКАМ ГО!... СЕГА!

Пожелавам ви хубава вечер! Hug

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 21:44 от queen_fenka

# 296
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Благодаря за всичко споделено 😍

Днес цял ден съм навън и премръзнах.
Лека 🤗🤗🤗

# 297

Привет с късно кафенце Blush

Фенче Kissing Heart за спойлера Hands Plus1
представям си Къванч как гушка и мачка малкото Ефенце BlushHeart
аз чакам да ми повторят някой негов сериал по дизи канала, обичам да си го гледам на голям екран Heart Eyes

няма нищо интересно.....

ЧРД на Едже, да е жива и здрава!!

Пепи, дано не си настинала!

Хубав ден! Hug

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 12:53 от Airra

# 298
Привет, дружки! Hug
Айре Heart Eyes благодаря ти! Kiss
Дали наистина ще имаме все пак шанса да го гледаме Киво в тв. сериал ? Thinking Вече не смея и да се надявам Smile
Цитат
Страхотни новини за феновете на Kъванч Taтлъту! По всичко личи, че известният турски актьор ще се завърне на екраните с нов сериал, изигравайки главна роля в римейка на най-популярния американски сериал "Семейство Сопрано“.
Най-горещата тема на дискусии в турските социални мрежи и пресата беше отказът на Къванч Татлъту да заснеме сериала "Ако кралят загуби". Някои журналисти твърдят, че звездата не харесва сценария или че е решил да не участва в телевизионни предавания, където има насилие над жени. Други предполагат, че актьорът искал по 1,5 милиона турски лири на епизод, което било непосилна сума за продуцента Онур Гювенатам. Друга версия казва, че Къванч просто не иска да се върне в телевизията, където условията за снимане са доста тежки.
Въпреки това, според известната журналистка Бирсен Алтънташ, Къванч е бил доста доволен от размера на възнаграждението, предложено от продуцента OGM Pictures. То включвало не само заплащане за сериала, но и процент от продажбата на сериала в чужбина. Причината за отказа на актьора е много по-прозаична. Сценаристите толкова забавиха подготовката на проекта, че известният актьор просто не получи сценария. Припомнете си, че е писан три години и изглежда, че още не е завършен. Kъванч няма намерение да чака още една година за завършване на сценария и иска да се върне към снимки възможно най-скоро.
Веднага щом се разбра за намерението на Къванч да се върне в телевизията, върху него веднага потече поток от оферти. В момента преговаря с Ay Yapim за участие в сериала Family, който е адаптация на култовия американски сериал The Sopranos. Както се оказа, Къванч беше първият кандидат за ролята на главния герой Аслан, след неговият отказ заради снимките в " Ако краля загуби " продуцентът Керем Чатай се обърна към Ибрахим Челиккол. Актьорският състав обаче не устройва продуцента и той решава да отложи снимките. Въпреки това, веднага след като разбра, че Kъванч Taтлъту е свободен, продуцентът се върна отново към работата по сериала. Досега Canan Erguder, Yurdaer Okur и Emel Göksu са договорени за кастинга.

Да, друго ново няма ... Дано скоро поне видим Киво как си гушка малкото Ефенце! Heart
Аз го нямам този дизи канал, но ще взема да си пусна някой сериал от лаптопа на тв-то, само трябва да избера кой от всички Stuck Out Tongue Closed Eyes
Ето още малко истории
Скрит текст:
Цитат
От момента, в който Фреди изтича на сцената, той изглеждаше във форма и много енергичен. След като вероятно е бил повече от три години ХИВ позитивен, той все още изглеждаше с всеки инч като здрав мъж в края на тридесетте. Външно нямаше признаци на ХИВ статуса му, освен може би когато вдигна ръцете си при изпълнението на Radio Ga Ga, на няколко сантиметра под кожената лента имаше пурпурна синина, която може да е саркома на Капоши. „Винаги съм бил изумен, че никой не свърза точките в Live Aid“, казва Пол Гамбачини. " "Фреди пя въпреки съвета на лекаря си, тъй като имаше заболяване на гърлото, но той знаеше, че това е витрината на живота му и даде представлението на живота си и Queen бяха звездите на шоуто, но никой никога не каза "Чакай малко... той е болен?“ Сигурно е било сюрреалистично преживяване за Джим Хътън, който стоеше зад кулисите на сцената, позволявайки му да види отблизо най-великото музикално шоу в историята. Той познаваше Фреди от кратко време, но сега беше свидетел как той краде шоуто пред милиарди по телевизията и десетки хиляди на Уембли. За пореден път групата и Фреди бяха на върха на света. През 2005 г. тяхното изпълнение на Live Aid беше обявено за най-великото рок изпълнение на живо на всички времена от анкета на BBC, изпреварвайки Джими Хендрикс в Уудсток и безплатния концерт на Rolling Stone в Хайд Парк. Описвано е като " 20 минути, които промениха музиката“ и, сред другите музиканти, участващи в Live Aid, се разбра, че Queen наистина са откраднали шоуто. Queen започват мисията си да завладеят света през 1973 г. с издаването на едноименния им дебютен албум. Именно това представяне в Live Aid завърши това пътуване. Източник: The Life, Death and Legacy of Freddie Mercury, Somebody To Love, Matt Richards и Mark Langthorne.
А тази песен е в отговор на лешоядите журналисти, които не му даваха мира до края

Цитат
Queen - Scandal
Скандал - сега остави всичко, което светът ще знае
Хей, скандал, ще превърнат живота ни в шоу на изроди
Те ще видят болката в сърцето, ще видят как любовта ни се разпада
Ще ме чуят да се моля, ще кажа, за бога!
Отново и отново и отново
Скандал - сега ме напусна, няма заздравяване на раните
Хей, скандал, и целият свят може да ни изкара глупаци
Ето идват лошите новини, отворете шлюзовете (ооо ооо)
Те ще ни оставят да кървим, ние ви казваме, че сте скромници
(Ооо ооо)
Отново и отново и отново
Така че нека знаят, когато се взират, това е просто лична работа
Ще ни увиснат във въздуха и ще ми кажат какво ги интересува
Това е само живот, който трябва да бъде изопачен и разбит
Ще видят болката в сърцето, ще видят как любовта ни се разпада - да
Ще ме чуят да се моля, ще кажа, за бога!
Отново и отново и отново и отново - да!
Скандал, скандал
Скандал, скандал
Да, отново ми разбиваш сърцето
Скандал - да, всичко ще се повтори
Днес заглавията, утре трудни времена
И никой никога не разпознава истината от лъжите
И в крайна сметка историята по-дълбоко трябва да се скрие (ооо)
Все по-дълбоко и по-дълбоко и по-дълбоко вътре
Скандал, скандал
Скандал, скандал
Цитат
Краят на септември 1985 г. – Queen записват „One Vision“
Вдъхновението за „One Vision“ идва след тяхното спиращо дъха представяне на Live Aid, милиони споделят One Vision за един по-добър свят. Те откриха, че се връщат в студиото с подновена енергия, за да излязат с това много обичано парче.
Идеята да напишат песен заедно е на Фреди Меркюри.
"Фреди говореше по телефона и искаше да се върне в студиото и да направи още малко записи. И така, в крайна сметка се върнахме в студиото и всъщност записахме още един сингъл. Идеята беше наистина негова, че можем да влезем и да напишем песен заедно. Всъщност закъснях да стигна до записите, защото бях на почивка по това време, но това се смята за композиция на Queen, но честно казано, бих казал, че основно Роджър, Брайън и Фреди направиха повечето от тази песен."
-Джон Дийкън 1985 г
В документалния филм на BBC от 2011 г., Queen: Days of Our Lives, Тейлър заявява, че текстовете му са "някак наполовина отрязани от известната реч на Мартин Лутър Кинг“.
"Оригиналните думи всъщност бяха за Мартин Лутър Кинг, младши, а сега нямам представа за какво става въпрос! Някой каза, че е за Боб Гелдоф, но аз не мисля, че е така.“
Интервюиращ: Знаете ли значението на оригиналния набор от текстове?
Роджър: "Не, вече не! Е, те промениха думите ми!"
Интервюиращ: Кой го направи?
Роджър: "Този гнилец Фреди!"
- Роджър Тейлър - 1986г
Това не беше първият път, в който Фреди се намесваше и поемаше контрола върху песен, нито щеше да е последният, но групата усети енергия на сътрудничество, която се превърна в четирипосочна композиция вместо само на Тейлър.
Фреди каза: "Обичам да заснемам песен много бързо, така че да е свежа и да можете да работите с нея след това. Но мразя да се опитвам да напиша песен и ако тя не идва - "О, хайде, нека опитаме това" - или идва бързо и тогава я имаш, като основния скелет, и тогава казвам, "Да, имаме песен, тогава можем да започнем да добавяме всички умни части. Но ако песента не се случва, обикновено казвам: "О, просто забравете, нека опитаме нещо друго!“
За първи път в историята бандата позволява на камерите да ги заснемат, докато пишат и записват песента в Musicland Studios в края на септември 1985 г., която след това е монтирана в промоционален видеоклип и двадесет минутен документален филм, по-късно издаден на Magic Years.
"Взехме много рядко решение да имаме документални камери там, докато записвахме, но документалните камери всъщност съсипаха всичко, защото мисля, че всички бяха толкова осъзнати, че са там – всички някак си играеха на камерите. И когато гледам части от това сега, мисля, че е доста фалшиво."
-Брайън Мей
"One Vision“ стана хит в много страни; става огромен хит в родното Обединено кралство на групата, изкачвайки се до № 7 в класацията за сингли в Обединеното кралство, а в Ирландия достига № 5.
В САЩ той достига № 61

До после! Hug

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 17:45 от queen_fenka

# 299
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Фени, Мави , като че ли ни подготвят за снимки и видео. Очаквам тези дни да се появят. Башак е качила снимка от вчера, а има и от днес

Макар че, вече ги видяхме.
А Курт Ефе сигурно е голям Пухчо😜 жив и здрав да им е.
Инеса е махнала тази информация, сега има нова, че Керем Чатай преговаря със Серенай и Айча за евентуални партньорки на Къванч.
Мисля, че журналистите или блогърите си пишат ей така. Преди ги спрягаха за партньорки и в Краля.
Ако снимките на Башак са от сега вероятно са в Истанбул.
Как пък веднъж не го хванаха да го попитат ?
Но сигурна съм, че има ли нещо решено той ще намери начин да каже, така че и аз отказвам вече да се настройвам докато няма ясно потвърждение.
Лека 🤗🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт