Отговори
# 165
Ще помисля дали да не си заменя магнерота и да пробвам с диаспорал и Алеракт, да видим дали ще има по-добро действие при мен. На своя глава си ги правя тези заменки, вчера АГто лекинко ме напрегна, защото й казах че ще раждам в Токуда, а не при нея и май не й хареса този факт. Та прегледа ми мина във вид на лекция и поучаване. Ще се опитам да се изместя при желания лекар в Токуда възможно най-скоро.

Иначе моята бебка вчера в 25г.с. + 1 я измериха 750 грама. Но реално бях в 25г.с. + 4 по дата на трансфер понеже съм инвитро.

# 166
По-силен е според мен Алеракта, но според моята Аг е доста по-слаб.Едвам я навих да ми ги даде,даже вече го бях почнала на своя глава. При мен има някакъв лек ефект.
Да попитам може ли да се вземе направление за АГ от личния по време на бременност?Не искам смяна на ЖК,а само консултация при този,който ще раждам?За да не плащам едни 80лв преглед,но предполагам,че няма такъв вариант. 😅

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 06:28 от Edelvais123

# 167
Аз съм момичето с ТСХ 3,07. Следя го на 2 месеца, а явно трябваше по-често. Последно преди два месеца беше 2,15 и на предишните контроли все около толкова... Явно сега от разни притеснения се вдигна. Ендокринолога ми вдигна дозата, дано хормона бързо влезе в норми. Въпреки, че тя ми каза че няма нищо притеснително и аз знам, че е важно през 1триместър да е по-ниско... но си ме притеснихте още повечко сега 🤷🏼♀🤰

# 168
Честит първи учебен ден и от мен! 🤗 Ще си включа Алеракт от днес към магнерота 😁

Love31 изобщо не се шашкай, моето ТСХ беше над 5 след двата престоя в болница и якото зомбене с гинипрал. Ендокриноложката се стресна и се зачуди от какво толкова се е завишил, но явно е от гинипрала. Сега го смъкнах до 2.71, но си продължавам с по-високата доза. Имай в предвид, че лтироксин/еутирокс се пие 2-3 часа преди всякакъв магнезиев препарат, защото иначе му се намалява действието.

# 169
Честит първи учебен ден и от мен! 🤗 Ще си включа Алеракт от днес към магнерота 😁

Love31 изобщо не се шашкай, моето ТСХ беше над 5 след двата престоя в болница и якото зомбене с гинипрал. Ендокриноложката се стресна и се зачуди от какво толкова се е завишил, но явно е от гинипрала. Сега го смъкнах до 2.71, но си продължавам с по-високата доза. Имай в предвид че лтироксин/еутирокс се пие 2-3 часа преди всякакъв магнезиев препарат, защото иначе му намалява действието.

Да, пия го и след 4 часа пия Магнерот и Биолектра 243мг, не знам има ли значение за резултата и това, че дозата ми общо магнезий е доста голяма (3х2 Магнерот и 1 или 2 прахчета Биолектра, редувам го понеже ми поразбутва стомаха).

# 170
  • Варна
По-силен е според мен Алеракта, но според моята Аг е доста по-слаб.Едвам я навих да ми ги даде,даже вече го бях почнала на своя глава. При мен има някакъв лек ефект,но пак имам периоди с болки и контракции.Честит първи учебен ден.Аз не можах да отида  с детето,но не ми е чак толкова  кофти,защото не е първи клас..

Да попитам може ли да се вземе направление за АГ от личния по време на бременност?Не искам смяна на ЖК,а само консултация при този,който ще раждам?За да не плащам едни 80лв преглед,но предполагам,че няма такъв вариант. 😅 Все пак да ропитам.
Аз имах такъв казус. По принцип още в началото личния лекар ми каза, че вече АГ трябва да ми издава направления. Но когато ми се наложиха АГ ме препрати към личния лекар и той макар и изразявайки недоволството си се съгласи да ми издаде направление....питай ги наред , но си е твое право и все някой трябва да ти даде.

# 171
Love31- Не се притеснявай толкова, просто го следи всеки месец. На мен тази седмица ми прилошава за трети път. Меря кръвното и е добре но почват едни топли вълни и световъртеж и все искам да лежа. После отминава...от какво е не знам. Дали и моя хемоглобин не е паднал? Другата седмица ще пусна всичко-витамините, ПКК и за съсирването.

# 172
Да ви питам, магнезий и но шпа могат ли да се пият заедно? Щото така ги пия, а дали не си пречат?

# 173
Love31- Не се притеснявай толкова, просто го следи всеки месец. На мен тази седмица ми прилошава за трети път. Меря кръвното и е добре но почват едни топли вълни и световъртеж и все искам да лежа. После отминава...от какво е не знам. Дали и моя хемоглобин не е паднал? Другата седмица ще пусна всичко-витамините, ПКК и за съсирването.

И аз съм така. Топли вълни, световъртеж. Кръвното ми е ниско към нормално. Утре ще пускам и аз кръв и урина. Искам да видя хемоглобина и захарта как ще са. Понякога ми става така лошо и треперливо и знам, че може да е от промени в захарта.

# 174
Как сте сигурни,че е контракция? Снощи ме боля корем в областта на пъпа, все едно ми е разстроен стомаха, силни доста болки за около половин час, без да ме боли кръста. Само корема ама много си боля. Минаха ми не съм пила нищо, не съм и ходила на лекар понеже отминаха бързо и са за сефте. Не знам дали трябва да ме притесняват. На последните ми кръвни хемоглобин и хематокрит бяха под норма, но аз бях анемична преди това, пиех желязо то ми е в норми. АГ каза,че няма нищо притеснително. Мисля на моя глава да си включа едни витамини и малко фолиева киселина.

# 175
И моите са ниски, желязото в норма (пих 1 месец Феро Фолгамма Нео). АГ ме посъветва да пусна Б12 и витамин Д и да спра желязото, нямало нужда вече от него. А аз реших да се консултирам и допълнително с хематолог.

# 176
  • Вестерос
Колко тежат/тежаха бебчетата ви в 26 г.с?
В почти 27 бях споделила, че беше 1200 гр, което се видя много на АГ, правих кръвно захарен профил, после на ендокринолог ходих, той ме прати на обременяване с глюкоза, накрая нищо ми нямаше.
И аз имам топли вълни и ми става лошо, кръвното пада, причернява ми, поне е рядко, но вчера ми се случи на прегледа с видеозона, докато лежах по гръб. Иначе ми се случваше докато си стоя седнала. АГ каза, че е нормално, ако се случи да пия вода, да си наплискам лицето и да легна на ляво.

Еутирокса се пие поне 30 Мин сутрин на гладно преди хранене също.

...
Аз искам да питам две неща:
От къде купувате на Д-р Браун шишета?

Другият въпрос е до тези с вече дечица- вода давахте ли на бебето? Четох, че ако е на кърма, нямало нужда, но някъде препоръчват да се дава, за да се измие устната кухина.
...

Честит първи учебен ден на всички майки с деца ученици и ако има учители в темата! 🌹

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 11:10 от Tiffany А

# 177
А ти кои витамини следиш?
На мен само Б12 и Д ми бяха поискали

# 178
Следя Б12, Д и фолиева.

# 179
Колко тежат/тежаха бебчетата ви в 26 г.с?
кило сто и девет грама ми казаха в 26+5

Общи условия

Активация на акаунт