Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 156
  • 894
  •   1
Отговори
# 870
Според мен във всички репродуктивни клиники минават  на конвейрн  . А за а доктор Бойчев съм чувала ,че преглеждал и до 12 посред нощ. И с "по-възрастни" пациентки няма успеваемост Минала съм през две във Варна и една във София. А за донорската програма първо се плащат парите на донорката -преди 3 г.бяха 2500 ,след това се купуват лекарствата ,които е използвала донорката (май бяха около 1500 лв.) и накрая самата процедура(3000).

# 871
+1 за тромбофилията! Аз се изследвах след загуба на моя приятелка по нейна препоръка и и оставам безкрайно благодарна, че ме накара, защото се оказах с такива мутации.. без да имам някакви симптоми или родителите ми да са имали проблеми. При нас никога не е имало бременност,де - дори и химична. Но щеше да е още по- отвратително да я докараме до някъде и накрая да стане някоя беля, предвид колко лесно може да бъде избегнато. Ама май всички тук се изследваме по препоръка на приятел/форума, вместо да бъдем насочени от лекар.. което е тъпо.

Ние чакаме вече втори месец да започнем стимулация при доцента и никой нищо не ни е казвал за изследвания. Бях питала за имунология още на 3тото инсе, доцента ми обясни нещо от рода, че клиниката работила по стандартите на СЗО/ Американски стандарт и според техните проучвания имунологията категорично се отхвърляла... Или нещо такова. На други дами да са им казвали нещо подобно? Думите му бяха "Ако искаш да си даваш парите знам къде да те пратя, ама няма смисъл". Може да е имал предвид лично за моя случай няма смисъл, не знам.

Имаме два неуспеха до момента в МЦАР. Питала съм многократно какво допълнително мога да направя/изследвам, за да подобря шансовете, но и аз получих сходен отговор.
На своя глава предстои да пусна изследвания за тромбофилия, НК клетки и витамини.
Постоянно ме човърка това защо никой не търси причина, а само се действа на сляпо и евентуално нещо да се получи Frowning1

# 872
Здравейте, ще има ли нова тема?

# 873
Здравейте! Миналата година ми правиха оперативна хистероскопия за премахване на 2 полипа и голям септум на матката (всичко наведнъж отстраниха). Д-р Кателия Александров я извърши. С местна упойка (както при цветната снимка). Продължи около 15 минути, усещаше се болка, но очаквах да е по-голяма, при положение, че ми отстраняваха няколко неща наведнъж. Не са ми правили предварителни изследвания. След това полежах за половин час в стая, дадоха ми да изпия обезболяващо и след 30 минути ми нямаше нищо. Радвам се, че не ми слагаха пълна упойка и даже епидурална, както масово се процедира в другите клиники.

Момичета някой от тук правил ли е хистероскопия в МЦАР Варна, с упойка ли е? И като цяло как премина, има ли болка, дискомфорт? Simple Smile

# 874
Здравейте! Има ли доволни от инвитро в МЦАР Варна?

# 875
Да, аз съм доволна и познавам много други.

# 876
Да, аз съм доволна и познавам много други.

А можете ли да ми кажете кой доктор прави инвитрото?

# 877
Има ли някой успял от първи път с едно единствено 6 дневно ембрионче?

# 878
Бях при доктор К. Александров. С мен имаше една жена на 40 години, като и двете успяхме от първия път. Аз лично имах едно ембрионче и се оказа късметлийско, вече е на почти две години.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 22:55 от Паганне

# 879
Аз забременях с един ембрион на 5ти ден през 2022г. Тогава бях при Атанас Александров.  Нищо допълнително не съм правила тогава.

Момичета, колкото повече чета темата и толкова повече се притеснявам да се боря за второ дете в МЦАР. Имам изключително доверие на Александров младши, но като го няма нещо не мога да стартирам от притеснение. Отделно имам завишени нива на ТАТ, които тепърва ще коментирам с еднокринолог. Някоя има ли птзив клиниката как реагират на ендокринологичен проблем, отново ли го отричат?

Има ли някой успял от първи път с едно единствено 6 дневно ембрионче?

# 880
Здравейте, скоро някой да е бил на преглед при д-р Анжел ?

# 881
До колкото знам доктор Анжел е бременна и не знам, дали работи все още.

# 882
Здравей,
Аз съм при доктора Анжел. Да, бременна е, но работи все още. Последно сряда бях в клиниката.
Здравейте, скоро някой да е бил на преглед при д-р Анжел ?

# 883
А знаете ли до кога ще работи др Анжел

# 884
Привет отново, момичета! Исках да помоля някоя от Вас, преминала през стимулация за ин витро, да сподели, ако е удобно, как протича? Предстои ми след одобрение от фонда и т.к. ще ми е за пръв път, искам да съм максимално подготвена (с идеята, разбира се, че прие всяка една процедурата е индивидуална). Благодаря Ви! 💜

Общи условия

Активация на акаунт