"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта - тема 2

• 10 287
  • 68
  •   1
Отговори
# 60
Поздрави и от нас, честито бебече Юпитерче (:
При нас започна да става весело. Баткото на 3, малката на 1 и вече стават страшен тандем. Не знам как успя да на учи бебе на година и два месеца да се обръща към стената и да "брои", но активно играят на криеница из нас. Понякога и обува обувките и якето, друг път и дърпа играчките от ръцете... не можеш да мръднеш очи от тях. От както малката се роди бях подготвена, че ще има да и влачи болести от градината, но да чукам на дърво и двамата са бетон за сега. Да видим какво ще ни чака като тръгне и тя на ясла.
Времето лети, децата растат. Да са ни живи и здрави и с очите по тях, защото при вас не знам как е, но при нас на всеки 5 минути има ранен Joy

# 61
  • София/Севлиево
Юпитерче честита радост ❤️
Добре сме ние От 1 ноември е на ясла,имаше малко рев,но сега с кеф ходи.Бърбори по цял ден,все с нещо се занимава-я с отвертка(детска) ровичка една кола ,я книжки "чете",или пък се боричка с батко си-много са забавни двамата-Дългун и Малчо Simple Smile

# 62
Ей мамчета, ще раздвижвам темата, със следния въпрос, че ми хрумна покрай едно нещо в "искам бебе":
"На кой ден изведохте бебетата за пръв път, помните ли?"

Аз на 10 дена, някъде края на ноември беше, стана 18 градуса викам си, сега или напролет Simple Smile

# 63
Първото дете го изведох на 14-я ден. Беше през лятото.
Второто го изведох на 37-я ден. Беше през зимата. Живеем в район с много мъгли и традиционно декември е много мъглив. Та, на кой ден много си зависи от сезона. Преди 14-я ден лично аз не се чувствах във форма за излизане. Принципно не съм привърженичка на това да се бърза с извеждането.

# 64
Моето не се "брои" ама на следващия ден след болницата бяха навън, че и даже си пътувахме за Варна с единия. Ама аз ги отглеждам като свободни кокошки, та не знам колко съм пример 😂

# 65
Юпитер, честито второ детенце. Да ти са живи и здрави и двете и да слушат. Радвам се, че се справяш с двете. На мен също предстои да родя и да гледам едновременно с това и баткото, който е на 2. Силно се надявам да се справя.

# 66
Едното ни е родено септември, другото - август. И двете ги изведох в количката навън не в деня на изписването, а на следващия. Августовото даже беше навън повече от две часа, но времето позволяваше, разбира се.
В мъгла и силен вятър не съм ги изкарвала. А в дъжд на самата мен не ми е комфортно, та и тогава не съм.  

SunLove, ще се справиш! Леко доизкарване на бременността и безпроблемно раждане! 🙂

Ох, не знам вашите деца как са, но нашето тръгне ли на градина, ходи 3-4 дни и после следва седмица сопол. Така си изкара месеца. Подозирам, че някои родители си пращат децата болни на градина...
Давам му инфлуцид от време на време, но то няма спасение от този вечен градински сопол

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 17:01 от Jupiter sea

# 67
  • София
Аз ги изведох 20-на дни след като се прибрахме от болницата, което беше тяхно около 40 дни, ама те са родени в 33гс, та не са критерий. Оттогава до към годинката живееха и спяха в парка нонстоп, даже и там ги хранех, за да са на въздух и да може тати да работи вкъщи максимално спокойно. В мъгла, смог и силен вятър само не сме излизали, за дъжд имах протектор за количката и планинско пончо за мен. Прекрасно е да си навън в дъжд, аз обичам много. Като минаха на 1 дрямка ги научих да заспиват сами в кошарите. Преди това трябваше да имам по човек на бебе за приспиване в кошара, затова ми беше по-лесно да спят в количката, дори с разминаване в режима.

С градинския сопол - и при нас е същата история. На 4-5 ден градина започва да сумти носа, без значение дали промиваш или не, после до още 3 дни се запушва окончателно, пускаш МБ на сопол и излизат 1-2 от най-честите градински бактерии в растеж (дребното дотогава вече повръща от сопола като се опитва да го изкашля като легне), тогава отиваш на доктор, изписва ти АБ капки според антибиограмата и се молиш да не следе към гърдите да направи бронхит. Пробвала съм да давам Бронховаксом - 3м схема, имунД, всякакви други имуносиропчета и подобни - никакъв ефект. Лятото този проблем го няма, като не ходят на градина - също. Да видим тази година как ще е, че не мога да работя нормално в тоя режим.

Прегръдки на всички Heart

# 68
Привет и от мен. И двамата са август, в началото и в края, та съм ги извеждала на следващия ден след изписването. Ако времето позволява, винаги са били на вън. Градинския сопол и нас ни мъчи, но общото мнение е, че се израства. Да ви кажа баткото е на 4 и забелязах, че с него вече го нямаме този проблеми. Малката вече почти цяла година е на ясла и и сме още във въртележката.
А те и да пращат болни деца, ги връщат след 1 час вкъщи при нас. Отделят ги в друга стая докато родител дойде да си го вземе. Но това е, ако са видимо болни и с Т, отпаднали и тн.

Общи условия

Активация на акаунт