Мамино дете?

• 3 794
  • 98
  •   1
Отговори
# 15
  • СИ
Абе според вас нормално ли е някой, който е на 23 да живее още с майка си в друг град на квартира при положение, че човека е студент?  Повечето студенти гледам са на общежития или имат квартири със съквартиранти и никой не живее чак толкова с роднини като стане на 18.

Имам приятел, който се премести с жена си, когато дъщеря им отиде да учи. Същата работа. Не се знае точно какъв е твоят случай. Може и родителите да са се преместили в другия град на работа. Две квартири ли да плащат? Много хора живеят доста след 18-ет с родителите си.
Въпросният младеж да не те кани на кафе, че питаш? Дай му шанс.        Smile

# 16
Явно говориш за голям град. Ако родителите ти са си намерили работа в новия град и живеете заедно, не е съвсем странно. Аз познавам такива хора, местят се с родителите в София - децата следват, родителите работят, т.е. цялото семейство си сменя града постоянно. Ако вашите са се преместили за да ти светят, това вече е много неприятно за теб. Варианта е да си намериш работа и да се изнесеш, на 23 години не си вече дете.
Не сме в голям град. И не са се преместили за работа. Не са си търсили такава.

# 17
Сега стана ясна картинката.Извинявай за предните ми постове, но помислих, че питаш за някой момък. Ами не, не е редно майка ти да живее с теб, АКО ти можеш да си позволиш да се издържаш сама и да учиш. И работа след като не е търсила още повече се обезсмисля това преселване от нейна страна.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 18:05 от Пролетно цвете

# 18
  • пустинята Гоби
Олелеее, ти сама ли си плащаш квартирата и се издържаш?

# 19
Щях да си плащам общежитие, не квартира, но не и се нравеше. Тя настояваше за квартира. Попринцип са много скъпи към 900 лв няма как да платя наема сама и да уча редовно.

# 20
  • СИ
Щях да си плащам общежитие, не квартира, но не и се нравеше. Тя настояваше за квартира. Попринцип са много скъпи към 900 лв няма как да платя наема сама и да уча редовно.

Ти за 900 лева в Русе, какво ще наемаш? Етаж с няколко апартамента ли?

# 21

Ти за 900 лева в Русе, какво ще наемаш? Етаж с няколко апартамента ли?

Квартира - 300лв.
Депозит - 300лв
Агенция - 300
Така са масово.

# 22
  • пустинята Гоби
Е това е еднократен разход, после остава само 300 лева. Ако работиш и изкарваш пари и можеш да си позволиш да се издържаш сама - мести се на общежитие. Не е твой проблем, че на майка ти не й харесва.

# 23
Е това е еднократен разход, после остава само 300 лева. Ако работиш и изкарваш пари и можеш да си позволиш да се издържаш сама - мести се на общежитие. Не е твой проблем, че на майка ти не й харесва.
Май ще си развалим отношенията, ама... Добре.

# 24
И какво пречи на жадуващия самостоятелност студент да СИ плаща общежитие, а родителите - квартира.

# 25
  • София
А ти какво искаш? Не майка ти.
Собствено мнение имаш ли?
Кой я плаща тази квартира, след като родителите не работят (за теб не разбрах)?

# 26
  • пустинята Гоби
Май ще си развалим отношенията, ама... Добре.
Няма мирен начин да й кажеш, че си на 23 години и е редно да ти се махне от главата.

# 27
Е то все някога трябва да си ги развалите. Не може цял живот заедно да живеете.

# 28
Изнасяй се на общежитие докато е време, за да не ти прави сцени и изпълнения като станеш на 33 и решиш да си самостоятелна. Преживявала съм го и знам. По-добре малко дискомфорт на млада възраст, отколкото детински ядове на "дърти години".

# 29
Писах каквото ми казаха, където ми казаха за висше сега за няколко месеца в годината е голям проблем общежитие при положение, че е по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт