Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 752
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
  • Paris, France
jerami, къде изчезна? Да не би като ни видя оня ден да избяга с писъци? Уплашихме ли те? 🤩

Само накисване, при много насъбрана, груба, сцепена кожа не помага. Краката трябва да се накиснат поне 30 мин в гореща вода, да се вади един крак, бърсане и мъртвата кожа да се изреже с кюрета и специални ножчета. После кракът се потапя пак, вади се другия и така до махане на дебелия, груб слой. Стъргане с апарат не помага, защото стимулира растежа. Аз даже не полирам с апарата. Ползвам го за чистене между пръсти. Има един препарат на CND за омекотяване на кожи. Намазва се мазола и след 15 мин до половин час се маха с пластмасова лопатка. В България се продава в Интеркозметика, но само на салони и професионалисти. Ако имате познат със сметка при тях, продуктът се казва CND Cuticle away.

Blue cross callus remover беше много добър преди 10 години. Още имам от него. Cacee callus remover май го има в Европа.

# 121
Само ми пускате фитили отново, забелязвам си ходилата че са по-сухи и загрубели напоследък... И от десетина дни не съм вземала магнезий и омега 3 че не повлякох и тях с мен и сега си навивам на пръста че е от това, като ви чета. И на ръцете ми е по-суха кожата ама това го отдадох на нередовното им мазане с крем - бива да се сещам поне като си лягам, а не се.
Поръчала съм си добавки но ще дойдат след няколко дни чак, след това всичкото навиване поне ще обърна внимание дали ще променят нещата. Магнезий със сигурност си ми трябва, по-различно се чувствам като общо състояние без него но ми е трудно да опиша точно разликата. По-осезаема е преди и по време на месечен цикъл, припомних си и това набързо... Налазих голям буркан фъстъчено масло (не на филия като останалите, с лъжица действам) - съжалих че не четох първо - ами то сладко било, ужас... поне няма опасност да повторя, вече го заобикалям Grinning Ама пък на ядки кълва много, помолих да спрат да ми предлагат че не минавам с опитване само.

# 122
  • София
Чакайте да се похваля тука за една награда, а Невето , когато прочете, я моля да сподели това да го почвам ли .
Наградата е от бг . мамма, за пръв път печеля нещо от тук, а понеже съм се напиняла за духовитост в някои игри и никой не ме е отразявал, тук въобще не очаквах. И понеже въпросът беше кой от продуктите бихте си купили, и имаше нещо с инозитол, па нали в тази тема става дума за тази добавка и аз хоп. Joy А то е с някакъв холин.
Та така, обадиха ми се, доставиха ми го, сега съм горд награден и .... си го имам Laughing Добре, че има дълъг срок на годност, защото не знам кога и дали ще го пия.
Неве, моля , ще погледнеш ли състава Heart Eyes И ако някой друг от темата разбира от това, де.

https://vitamag.bg/magazin/zein-pharma/ymestven-tonys-i-pamet/ze … 0-450-mg-60-kaps/
Хах, и аз спечелих от тази игра на бг-мамма Heart Eyes, пожелах си Колаген, съставен от 6-те основни типа колаген, ето този и ми го изпратиха. И аз като теб се чудя кога и къде да го включа между другите добавки Thinking
Ще си пускам изследвания и мисля след това да го започна. Има ли някакви предписания за спиране на приема на Омега 3 или Магнезий преди изследване на холестерол, КЗ, инсулин, за да не се компрометират резултатите?

# 123
Абе къде са тия игри,защо си мълчите така?

# 124
Е сега има една нова за Прим ойл, на друга фирма . От тел не мога да кача линк, днес по- късно ще го кача от компа.

# 125
А това не ме интересува Grinning
Пиши после в кой раздел са тези игрички?

# 126
Елора във всеки раздел има отгоре закачена тема това е игра пишеш отговорите на въпроса и после чакаш датата за изтеглените печеливши
Прим Ойл — https://www.bg-mamma.com/?topic=1481656

# 127
Ето ти, копирах нещо, специално за тази тема, срокът е до 25, имаш време да участваш, аз още не съм Blush
Ще се пробвам и аз.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1481656.new#new
А иначе ги намирам, като съм абонирана за ето тази тема, избирам си участията, де, не играя за бебешки пюрета и памперси.
https://www.bg-mamma.com/?topic=856707
 и ми излиза, когато нещо се яви.

Невето, търся засега причинна връзка между ниското пх и повишаването на кз, записвам си всички храни и стойности , и кога какво пия и ям, за да може впоследствие , ако това е причината за повишаването на гликирания и инсулина, да обобщя и да съм полезна.
Засега не мога да направя извод категоричен, още наблюдавам.
Сутрин пх си ми е определено към 5,75, следобяда стига до 7, 5 ама това не е система, и е отскоро. Снощи пък изядох една плочка сирене с половин краставица, тази сутрин съм едно кило нагоре , брех, че простотия.
КЗ сутринта ми беше 5, 4 ., около толкова се движи.
Вчера след разходки и на пълен глад, но малко крачки, защото валеше , кз в 17 часа ми беше 6, ама пих преди това едно 200 грама шалгам, , пх ми беше 5,75.
След като си хапнах едни хубавички неща за обяда, че и изпих пак съмнително-подозрително-непознатото хапче на ДМ, а и едно огромно авокадо , пх се вдигна, кз на първи час беше 5, 9, на втори беше 5,4 пх 7,5.
Но още проучвам, де.
Пия добавки , всичкото, както си следва, уставно , и се надявам да има резултат.
А за краката, моите ходила станаха като бебеко дупе, откакто съм на режима , но аз съм и малко там маниак да не хвана гъби, та имам повече препарати за краци, отколкото за лице Laughing
Веднъж мм ми вдигнал дезодоранта от пода, че го бях зарязала от бързане, ама той беше антимикотичният, че взел, че се и "обслужил" подмишнечно, та после ме пита каква е тази гадост, на която смърдял, ех. Викам, не видя ли рисунката, че има крак. С академичната му разсеяност големи куриози сме имали.

Е, Бриа, мерси, аз докато се излея и си го публикувала..

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 10:37 от tays

# 128
Аз пък след вчерашното прегрешение с кадаиф /150 гр беше кутийката/+ останалато ядене, което си беше доволно количество, днес съм -0,500 кг. За обяд ядох 3 бъркани яйца и пилешки бут, за вечеря ядох пилешки пържоли + тиквички и гъби в еър фраера /бая количество/ + салата домати и краставици. Към 22,00 часа ядох печена тиква, около половин кило. Заради прегрешенията направих 100 клека отгоре.
Замислям се дали да не пробвам хранене в Зоната. Притеснява ме обаче честото хранене. Аз до 13,00 ч на обяд не ям, не ми се яде, а там трябвало 5 пъти дневно. Ще помисля по въпроса...

# 129
Днес у нас имаме РД и с деца рожден ден без торта не става. Гледах, гледах рецепти за нещо режимно и не харесах, а им слагат и разни еритроли и Т.н. Та спретнах един чийзкейк с по-малко захар и половината с със сладко, а другата и аз да опитам с боровинки.
Скрит текст:

Изядох не малко парче и КЗ след час 5.9.. Казвам си я да премеря и по-късно, че някой път се вдига по-бавно. След 45 Мин 4.9.
Стигам до извода, че ако човек се храни режимно веднъж в седмицата нещо изядено не вдига много захарта. От 10 дни насам съм много стриктна, даже и тъмен шоколад не съм яла 😀. Но както бях с последния месец с висока КЗ съм мерила 7 и нещо след месо и салата /за това реших, че се е бъгнал глюкомера/.

Sharpy, и аз се чудех на зоната, но не мога да ям толкова много. Чудя се не може ли да е на същия принцип, но с 2-3 хранения.

# 130
Sharpy, и аз се чудех на зоната, но не мога да ям толкова много. Чудя се не може ли да е на същия принцип, но с 2-3 хранения.
Не можело, и аз същото попитах във фейсбук, модераторките там са много отзивчиви, че в повечето форуми или групи като питаш нещо и те чумосват.
Та ми каза едната мацка, сутринта нещо малко да изям /1 мъфин например/ зонов де, но да имам хапване. Насочиха ме да направя 3 основни хранения с по 3 блока и интервал 4 часа м/у хранения. Не трябвало да са повече от 5 часа. Но да не спамя тук, ще го помисля това добре, ще си направя някаква схема, ще си извадя някакви готови рецепти, че смятането там ми е тъмна индия, и живот и здраве от новия месец ще пробвам това хранене.

# 131
Аз държа фронта с хр режим съответно и  задържах килограмите, не ям захар и това е..
Онзи ден купих на детето шоколадова торта и шоколадови профитероли / екрели пълни с ванилов крем и поляти с шоколад/ охх много исках да ги опитам но не ядох това е..
Като че ли имам прогрес в пиенето на вода, вчера правих йога и пилатес зорно но тонизиращо за тялото ми 😁

Не мога да разбера теми като тази

Понижаване на тегло със Саксенда ?!!
Защо тези които го приемат този медикамент не минат на хр. режим и не спортуват а предпочитат да го приемат 😟

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 15:09 от Bria

# 132
  • София
Blush
На мен ми излезе като реклама във форума. Може би, защото бях купувала добавки от този магазин (Vitamag), тъкмо бях споделила тук линкове от него, май около видовете магнезий беше и ми изкочиха рекламите. В интерес на истината въобще не очаквах нещо да спечеля, защото ми е за първи път Stuck Out Tongue Winking Eye

И аз оглеждам Зоната като някаква по-дългосрочна перспектива. Тъй като се поемат повече въглехидрати там, по-бързо се огладнява, така че не е проблем това 5-кратно ядене, дори е желано Grinning Преди 15 год. с нея свалих 15 кг за 3 месеца след кърменето и ги задържах, тогава още нямах ИР.
Но от сегашна гледна точка храненето с повече въглехидрати, макар и балансирано, не съм сигурна, как ще се отрази на кръвната ни захар. Thinking

# 133
Невена, Тайс, Джерами, мерси за съветите! Мисля, че от ходенето най-вече се сдобих с тази цепнатина...Пия си магнезия, вит. Д. Май ще почна по-често да мажа петите (при мен и съвсем малко количество крем/кокосово масло правят чудеса...но ще трябва да превъзмогна лепкавото усещане след мазане- добре че идва сезонът на чорапите). Често пропускам мазането, защото кожата на стъпалата ми не ми създава особени проблеми. Но тази седмица с многото ходене определено си пренебрегнах крачетата...Хубаво е да знам и, че мога да "обвиня" ЩЖ за сухите пети, хи хи😄
Ето това супер обикновено кремче извадих от шкафа, много лека текстура има за мое щастие.😃 Направо прави чудеса и най-вече...попива много бързо!
Скрит текст:

Като състав не е идеално, обаче ще си го измажа...

Но аз дори лицето си мажа рядко с крем- така е човек, като се разглези, че кожата изглежда добре и без кремове...🙈
Аз не виждам проблем човек да се храни тип Зона, но с по-малко хранения...🤔🤔 Особено, ако човек не огладнява често.
Тайс, добре са килата. Мисля, че съм направила и малко мускул (кантарът поддържа почти едни и същи кг, но съм по-издръжлива при натоварвания). Всъщност, и кг, и КЗ бяха доста прилични тази седмица, а наруших режима няколко пъти. Но нито грам отгоре.🙂 Честита ти награда!
Момичета, някой тук ли беше писал за зонови овесени питчици/палачинки/банички (не знам как точно се казваха)? Може ли рецептата? Или пък се водеха по режима на Дюкан?🤔🤔 Мисля, че понякога може да закусвам с овесени палачинки (само яйце и малко трици) или такива "питчици" за разнообразие, защото КЗ освен че се държи доста прилично след овесените трици, много добре се отразяват и на перисталтиката.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 17:13 от dolce miele

# 134
  • Столичанин ама не в повече :D
jerami, къде изчезна? Да не би като ни видя оня ден да избяга с писъци? Уплашихме ли те? 🤩

Само накисване, при много насъбрана, груба, сцепена кожа не помага. Краката трябва да се накиснат поне 30 мин в гореща вода, да се вади един крак, бърсане и мъртвата кожа да се изреже с кюрета и специални ножчета. После кракът се потапя пак, вади се другия и така до махане на дебелия, груб слой. Стъргане с апарат не помага, защото стимулира растежа. Аз даже не полирам с апарата. Ползвам го за чистене между пръсти. Има един препарат на CND за омекотяване на кожи. Намазва се мазола и след 15 мин до половин час се маха с пластмасова лопатка. В България се продава в Интеркозметика, но само на салони и професионалисти. Ако имате познат със сметка при тях, продуктът се казва CND Cuticle away.

Blue cross callus remover беше много добър преди 10 години. Още имам от него. Cacee callus remover май го има в Европа.
Ами просто не можех да пиша защото аз съм от този тип мъже, към които жените никога не са безразлични, ама когато небезразличието идва от страна на джедайки става лошо, щот те разполагат със силата Sweat Smile , ама няма какво да направя по този въпрос, просто това сме интересните мъже винаги оставящи впечатления и предизвикващи чувства и емоции Blush (то откак се помня е така). Но продължавам да твърдя, че жените са прекрасни същества, просто това не означава, че съм съгласен с всичко, което мислят и казват (в случая пишат Smile ). Но май дните ми тук са преброени, защото не мога да си трая за несправедливости, а голямата ми уста винаги ме е вкарвала в проблеми Sweat Smile , но искам напълно откровено да ти кажа, че ти си една от най-интересните жени, с които съм комуникирал, мненията ти които съм чел винаги са били изключително интересни (разбира се не винаги съм бил съгласен с тях Hug ), и тук намерих много приятни жени, с които ми беше хубаво да си пиша и да споделяме всякакви неща, също се радвам, че съм се опитал да помогна и на много хора, и според скромното ми мнение на доста от тях съм успял, и така. Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт