Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 87

• 60 867
  • 790
  •   1
Отговори
# 150
Срока е окола 10-14дни, поне аз като правих декември горе-долу толкова беше.Ако всичко е наред би трябвало още на следващия цикъл да може да се действа...
Здравейте, момичета,
Предстои ми имунологична биопсия и определяне на имплантационен прозорец. Успях да прочета в темите тук как протича. Въпросът ми е кога илизат резултатите и ако всичко е наред, кога може да се прави трансфер?
Успех на всички

# 151
Здравейте момичета! Бих искала да разбера тези от вас, които са запознати и са правили генетични изследвания, какви са били дали е било примерно само кариотип и за двамата партньори или има и някакви други, тъй като не съм много запозната? Отделно такива изследвания правят ли в Надежда или пращат някъде другаде? Нова съм в клиниката, към момента преминах първичен преглед, но не се сетих да попитам доктора по-подробно.

# 152
Лекаря не ви ли каза какво иска .?
Здравейте момичета! Бих искала да разбера тези от вас, които са запознати и са правили генетични изследвания, какви са били дали е било примерно само кариотип и за двамата партньори или има и някакви други, тъй като не съм много запозната? Отделно такива изследвания правят ли в Надежда или пращат някъде другаде? Нова съм в клиниката, към момента преминах първичен преглед, но не се сетих да попитам доктора по-подробно.

# 153
На нас ни правиха като първични изслдвания кросмач, кариотипи, спермограма SDI. Правихме ги в Надежда.

# 154
Здравейте! Има ли в Надежда денонощен кабинет за спешен гинекологичен преглед?

# 155
  • Пловдив
Здравейте! Има ли в Надежда денонощен кабинет за спешен гинекологичен преглед?
Има

# 156
Преди малко ми казаха, че ако използвам циклогест, прогестерона ми ще се повиши много, лигавицата ми ще се задебели и имплантация няма да се осъществи. Това вярно ли е? Вие не използвате ли циклогест преди вашите трасфери? Много ли се повишава прогестерона на пети ден? Аз съм в ужас! Disappointed Relieved Сега да го сменям ли по спешност с утрогестан?

# 157
Това пък кой го измисли? Аз бях на Циклогест 2х1 от деня на пункцията. Преди трансфера на 3-дневен ембрион /свеж/прогестерона ми беше 19.48 ng/mL. На 5ти ден имах втори трансфер на още 2 ембриона но тогава ми казаха да не пускам пак прогестерон. На 14-ти ден от трансфера като пуснах ЧХГ и  прогестерон, прогестерона дори беше паднал на 9.61 ng/mL и ми включиха Пролутекс по 1 инжекция дневно. Имаше имплантация, имаше сакче и жълтъчно мехурче, но не се появиха пулсации и ембрион със сърдечна дейност и някъде към 7 г.с. го махнахме. Но това няма общо с Циклогеста. Аз съм с ИЯР и вероятно ембриона не е бил здрав /чакам генетичното изследване, за да разбера/.

# 158
Да, Боби помня твоята история и съжалявам! Скоро ще дойде и твоят ред да имаш бебе, вярвам го!

Въпросната дама, твърди, че са и направили трасфер при прогестерон повече от 50 ng/ml. Но не ми се вярва това да е станало, заради циклогестта. Едва ли се усвоява толкова добре. Ще разследвам тази история.

# 159
Прогестеронът - в случая циклогест не влияе на дебелината на лигавицата. Той променя текстурата, за да стане подходяща за имплантация. По принцип се изписва за подпомагане на функцията на жълтото тяло. Особено при пункции, то може да не работи добре и за това е хубаво да има външен прием. Стойностите може да са Ок без външен прием, но много бързо жълтото тяло може да спре да работи и да има нужда от външен прием, за да се закрепи и продължи бременност. Аз ползвам циклогест, защото правя алергична реакция към утрогестан. Имала съм биохимична с циклогест, неуспешен опит с циклогест. Имала съм биохимична с утрогестан, имала съм успешна бременност с Кринон само с прогестерон 11. Не е била причината в прогестеронът за тези неща.

Боби🫶

# 160
В момента съ бременна в 5 месец, при всички трансфери съм била с циклогест. На последния успешен, прогестерона ми беше много висок около 45 ng/ml. Много съм чела по темата, циклогеста е много по-пречистен и по-добре усвояем от много жени. За мен написаното не е вярно! С нисък прогестерон нищо не става, с висок да! Аз съм пример за това!

# 161
И преди съм го казвала- Стаменов ми е казал-прогестерон над 20 не е ок- цитирам-"нито 30,нито 40 е добре, оптимално е 20". Не съм разпитвала повече. Последният ми трансфер- 2ден (PBMC ден)- беше 12 без никакъв допъл прогестерон, Стаменов каза дай да почнем пролутекс да се вдигне. 3 инжекции пролутекс вдигнаха до  55 в деня на трансфера. Последва 0, а ембрионът беше отличен след PGD, бях правила 100 биопсии, лигавица чудесна. Така че причината не е само 1. На успешният ми трансфер прогестеронът беше 13 и се захвана, на 55-не

# 162
То май и аз нищо трябваше да използвам, но сега е късно Sob Ако просто спра циклогеста, вероятно ще текна.

# 163
Здравейте,за успех вярвам,че не е само 1 нещо причината.
Посетих доцент Русев, пуснах изследвания при него и се оказах с Тромбофолия със силно сгъстена кръв ,и доцента каза никакъв прогестеронов препарат при мен. Отделно неусвоявам Фолиева киселина.
С тези новости, ще ходя при Тихомирова. Мислите ли,че ще ги приеме?
Имам 3 неуспешни трансфера при нея.
Имаме замразен материал на мъжо и не искам да го губим и ще я питам за Инсе - според доцента ще забременея и без инвитро.

# 164
Фрида, аз имам успешен трансфер с цикологест, но аз съм с нисък прогестерон. Ако ви е назначен от лекаря ви, пък съседката ви е казала тези неща, слушайте лекаря си.
MmeBovari, в моя случай д-р Тихомирова каза доц Русев да не се бърка в нейната терапия, както тя няма да се бърка в неговата (но бях бременна вече). Задължително подробно обсъди с нея.

Общи условия

Активация на акаунт