Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 87

• 59 646
  • 790
  •   1
Отговори
# 750
Аз ги спрях в 11, те няма да направят такава беля Simple Smile спират се плавно по схема.

# 751
И при мен ги спряха в 11 седмица по схема.

# 752
Относно страха на кой ще попаднеш.
Паднах се при Чапанова (дежурна) ,да види кога ще е пункцията и да я насрочи тя. Фоликул + изследвания сочат да е в близките 24часа. Да,но това се падаше в неделя. Не знам защо, я насрочи за понеделник. Резултат - започнала да презрява яйцеклетката (след пункцията) и моята докторка ми казва "то е трябвало да е по-рано".
Е , да де, амаа...
Но се случва ,дори и на добрите доктори.

# 753
Тригерът, които се поставя за пункция, изисква 36 часа, т.е. не може да се назначи пункция от днес за утре, така че във вашия случай си е най-рано понеделник.
Може би е трябвало да пропуснете месеца.

# 754
Тригерът, които се поставя за пункция, изисква 36 часа, т.е. не може да се назначи пункция от днес за утре, така че във вашия случай си е най-рано понеделник.
Може би е трябвало да пропуснете месеца.

Да и на това щях да се съглася,ако докторката го беше предложила.

За тригера - правили са ми пункция,не в Надежда на естествен цикъл и без нея. Когато са виждали ,че не е нужно да се чака.
Ходила съм на преглед сутринта и на др ден рано сутринта са я правили,без инжекция и с неспукан фоликул.

# 755
  • На изток от Ада
Почнах вчера Регулон и Летрозол според мм ще ми правят офис хистероскопия.

От лекарствата съм като парцал

# 756
valya2704, на мен скоро ми казаха, че имам субклинично Хашимото. На мен нищо не ми казаха за подобни опасности. Какво те притеснява, че може да се случи с плода? Имаш ли нещо против да споделиш какви са ти стойностите на МАТ и ТАТ?

# 757
  • На изток от Ада
Абе  момичета може ли така да няма разяснение?  Правих хистероскопия декември,  сега януари ходих на 5 ти. Взе ми 2 неща вирусология и Ендометриална биопсия за микробиологично...хубаво вчера 12 01   24 ден от Мц ми иззписала 2 лекарства  противозачатъчни и Фемара. Сега ще ми се празбута цикъла...И сега пий ги и след 2 цикъла,  ама за какво? Мъжа говори с тях според него зза офис хистероскопията.  Аз мислех имунологична биопсия....

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 21:09 от nasito8988

# 758
Според мен се свържи с доктора си, той ще ти обясни защо трябва да ги пиеш. Аз пих 2м също, през това време направихме цветна снимка (предната изтече давността й). Най-точно ще ти каже твоя доктор. Вариации много защо може да са изписани. За твоя случай ще знае единствено доктора ти Simple Smile

# 759
  • На изток от Ада
Явно за офис хистероскопия.... опитах се с док ама  не стана. Четох в форума и тъй. Да живее форума. На мен ми е гадно от лекарствата едвам закусвах кис мляко само ...

# 760
Nasito8988, най-вероятно си много притеснителна и не смееш да разпитваш, а разчиташ на мъжа си, но според мен много малко мъже са наясно с процедурите и женските неща и трудно ти препредава. Д-р Чапанова винаги обяснява каква й е идеята, ако я попиташ. Ако ще ти прави хистероскопия за премахване на нещо ги изписва, за да ти е тънка лигавицата тогава. Но понеже аз не съм имала такава схема не мога да дам мнение. Успокой се малко и пиши по-подробно и не така разхвърляно, за да може да ти помагаме всички.

# 761
Наси, ти нали на предишния цикъл прави хистерото, сега няма да правиш пак със сигурност. Явно иска да ти регулира цикъла и да вземе още някоя биопсия.

# 762
  • София
Да си изкажа мъката. Миналата седмица бях на преглед при доктор Тихомирова на 6ти януари, беше ми 9 ден от МЦ. Имаше фоликул 22мм и ми поставиха хориомон 5000 единици с инструкции следващите два дни опити. Отидох във вторник (10.01) на преглед... Ами фоликулът станал 34 мм!! Предписа ми вагинално циклогест по 2 пъти на ден за 7 дни (ако започна да кървя междувременно спирам го).
Ноември тя ми прави цветна снимка, нямам проблеми там никакви. Задържам обаче явно всеки месец, ако не се следят нещата при мен. След цветната снимка (ноември) пак имах задържан фоликул с по-малък размер от сегашния и пак същата схема - циклогест. След буквално 2ро поставяне започна страшно кървене, което е спукването на фоликула...
А този път вече съм на 5ти ден и няма никакви наченки да се спука. Дано с идване на цикъл се спука, че това е крачка назад.
Обясни ми, че следващ път ще сложим двойна доза инжекция и да идвам на 6ти, 7ми, най-късно 8ми ден от цикъла, тъй като овулацията при мен настъпвала по-рано. Четвъртък не знам какво ми стана, като започна един целодневен рев, дали от хормони, дали от мъка.. Disappointed
Страшно се разочаровах, че този месец така стана. Чувствам го като огромна крачка назад. Мъжа ми все ме успокоява, че рано или късно ще се получи и нашето бебенце, но самото чакане всичко да влезе в релси ме товари..

# 763
  • Благоевград
При мен също не действат 5000 единици и се налага да ми слагат 10 000. Аз съм с ИР и ПКЯ и затова е така при мен. Хем нямам доминантен фоликул без стимулация, хем не си пускат сами, а трябва Хориомон. Дано се намери решение при вас!

# 764
  • София
При мен също не действат 5000 единици и се налага да ми слагат 10 000. Аз съм с ИР и ПКЯ и затова е така при мен. Хем нямам доминантен фоликул без стимулация, хем не си пускат сами, а трябва Хориомон. Дано се намери решение при вас!

При мен без хориомон не се пукат. Явно трябва и по-висока доза. И цял живот мислех, че тази моя овулация е по към 11,12, 13 ден.. То се оказа нещо съвсем различно. Живяла съм в огромна заблуда. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт