Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 329
  • 1 039
  •   2
Отговори
# 405
  • тук и там
В момента-не . Ама съм потренирвала през годините, даже сега не мога да тренирам-точно щото съвсем си прецаках кръста с домашни тренировки.То като имаш някакво изкривяване, цялото тяло се уврежда и изкривява ,щото се налага да компенсира . С други думи-при мен не намирам връзка с мускулите, отслабване, напълняване. Просто имам неправилна походка и седеж, и изкривяване-от там с годините са се натоварвали повече едни части, и са поемали повече тежест- за да компенсират изкривяването .

# 406
Ами то и неправилната походка и седежа идват от нещо, от някакъв проблем. Хубаво е да се поработи с добър кинезитерапевт, да установи какво що, и да изготви индивидуален комплекс от упражнения.

# 407
За жени на нашата възраст е много важно да се приема повече протеин. Защото с годините започва да се губи мускулна маса. И за да се компенсира загубата, трябва да се увеличи приема на протеини. Както и силови тренировки. Не аеробни. Аз съм на нисковгх режим заради ИР, но гледам на всяко ядене да имам протеин. Имам сили, енергична съм. Моето изкривяване е от ученическа възраст, не е заради хранене. Имам грацилна структура (така ми беше казал един лекар).

# 408
Относно Дуфастона, когато е по схема във втората половина на МЦ т.е. след овулация не се спира. Обикновено схемата е за 10 дни. По този начин се цели нормализиране на следващия цикъл. Това мнение не е мое а на лекари професори и доценти които се занимават само с ин витро а там , който не е запознат всичко се постига след „манипулиране” на хормоните. Няма да забравя как кварталната АГ от Торакс искаше да ме праща за операция на киста. А ин витро лекарите я стопиха кистата точно за 10 дни с Прогестерон. От 3 см стана 1 и със кървенето от новия цикъл се изчисти. Ако са искали да ми вземат пари са щяли да ми спретнат лапароскопия за 3000 лв. а те ме лекуваха с лекарство за 20 лв. Даже бременните, които са на Дуфастон и получат кървене не го спират а напротив увеличава им се дозата. Тръгне ли МЦ нито Дуфастон нито друго може да го спре, но продължаването на приема по схемата ще нормализира нещата.

# 409
Бях ви се оплаквала от една странна сухота в очите, сутрин, като се събудя. Голям дискомфорт. Всички капки минах, ревах на докторите.... Нищо. Ами след като свърших един прехвален  и на цената на златото крем на Юсерин, това, спря. Това беше и единственият му ефект, де

# 410
  • Бургас
Бях ви се оплаквала от една странна сухота в очите, сутрин, като се събудя. Голям дискомфорт. Всички капки минах, ревах на докторите.... Нищо. Ами след като свърших един прехвален  и на цената на златото крем на Юсерин, това, спря. Това беше и единственият му ефект, де

Аз затова ползвам само натурални неща-масла, кокосво, зехтин,алое всички прехвалени кремове са наблъскани с химии.Кремове само хидратиращи от типа на Микса или детски.

# 411
На мен никакви естествени масла не ми понасят и ги избягвам.

The _demon
ако кремът е бил с ретинол, то може да има сухота в очите.

# 412
Аз ако се намажа със зехтин в околоочната зона, почва такова щипане в очите, че .... 🤯

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 12:08 от Lemy

# 413
  • Бургас
Аз ако се намажа със зехтин в околоочната зона, почва такова щипане в очите, че .... 🤯

Много странно, а с кремовете как е? С всички масла, или само зехтин?Екстра върджин ли е?

# 414
Само с екстра върджин се мажа. С шипково съм пробвала, кокосово, от ший, няма проблеми с тях.

# 415
  • тук и там
И на мен ми щипят кремовоте-но това сега, когато се застуди. С мазна кожа съм. Миналата зима пак така.Купих едно масло на Кларанс ( с лотус) и с него мажа. Не обичам да се мажа с масла по принцип-както казах ,  без това ми е мазна кожата , но  през зимата го ползвам-щото всичко друго ми щипе. Особено на зоната покрай носа(до ноздрите) и покрай устните, нищо друго не мога да сложа.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 13:31 от Кайсия

# 416
  • Бургас
Каайсия, ако не те е гнус пробвай свинска мас, може и вазелин някакъв.Варих, масла слагах пак мирише, но като свинска мас нищо друго не действа.Като ми се нацепи устата почти нищо не помага, но поне тези мазните изолират.

# 417
  • тук и там
А,  с тази мазна кожа -хич няма да пробвам..Те и без това са ми големи порите , да вземат да се запушат от тази мас.. Ако бях със суха кожа, бих пробвала-хем е био, без консерванти и т.н.  Едно време имаше някакви кремове с китова мас,ама сега покрай ловът на китове и т.н, сигурно са забранени. Но помня,че или майка или баба си взимаха такива правени в аптеката с китова мас..

# 418
С китова мас не бяха ли за разтривки.И моята кожа е мазна(ама на 100%, вчера ме тестваха по друг повод, но аз си го знам от млада, пак съм тествана) и маслата направо я побъркват.Слънцезащитата същи.

# 419
  • София
За мазна кожа - маслото от жожоба е супер - попива бързо и не разширява порите.
Към него могат да се добавят етерично масло от лимон (без фурокумарин) или Дърво Хо, за да се регулира мазната секреция. Аз купувам леки дневни кремове, гледам да са био, защото и на мен ми парят очите от всякакви аромати и консерванти, и към крема добавям маслото.

За напукани устни и ръце - масло от карите - незаменимо ми е.

За болки в гърба, кръста, раменете - намерете си читав йога учител, който води ресторативна йога или специален клас за болки в гърба. От една страна се заздравяват мускулите, от друга се разтягат скъсените мускули и сухожилия, който изкривяват стойката и водят до компенсаторен механизъм. Обикновено на такива практики е пълно с хора с подобни проблеми и много се обръща внимание и на правилна стойка и правилно изпълнение на позите.

Общи условия

Активация на акаунт