Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 316
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 435
Оффф, май няма такова... Боуен терапия в Казанлък 👀
Абе аз няколко дена пих и Фиброзим. На него пише че усилва лимфния дренаж-може да се докарах и от него така.... Днес нямам сополи. То беше мн съранно-безцветно, леко гъсто, точно лимфа... Ама, баси чудото. Спрях ги

# 436
  • Бургас
Вярно, че няма , но в Ст.Загора дават 6 бр., ако там ти е удобно, може да са активни.

https://bowen.bg/practitionersearch/?_sfm__pods_practitioner_loc … D0%BE%D1%80%D0%B0

Да, такова е и моето.

...Отворих първото, пише Казанлък, и още една има.

# 437
Момичеета, добра вечер.
Упражненията, които ми каза невроложката са стандартните - котешки гръб, после лягаш с една топка между краката и я вдигаш нагоре докато я хванеш, от положение свиваш единия крак плътно до гърдите и задържаш, най-трудното е онова дето си легнал по корем с ръце зад врата и трябва да се отлепиш нагоре. 🙄 Едва ли и 1/2 см успявам да се надигна. Една инструкторка гледах също, слага постелка за трениране под гръбнака, навита на руло, задържа се, след това леко се отпуска назад. Има и един канал в ютуб на едни младежи, Movement academy се казва, доста нестандартни неща показват от силовите тренировки за изкривявания. Даже единият каза, че спи на възглавница за бременни, за да не товари гърба и кръста. Сега ще купувам, първо някаква по-евтинка, да пробвам концепцията като цяло.
Забравих да кажа, че попаднах на една статия за сколиози, според която ако например ти е лявостранна, сядиш винаги под лявата част на седалището с книга или стъпало за противодействие.

Моята кифоза е явно в началото, виждам си приведени раменцата понякога, но имам две сколиози от детството, така ми каза. Досега не съм имала проблеми, даже не съм знаела, но никога не е късно. Аз си знам, че ходя ли на фитнес с уреди за гръб, корем, рамена, съм като войник. Но отдавна не съм ходила, нещо ми е умрял ищаха за всичко, чувствам се старуха. В съботата искам кичури екстеншъни да слагам и си викам да бе, с коса като на модел, ама прегърбен, и ми се отщява. 😥
За кремовете и козметиката за лице -ползвам най-простия - Невен на Арома и маски с кисело мляко. Пробвала съм иначе доста неща, не си заслужават според мен. ✌️
Наскоро вълни съм нямала, пък и сега с този затоплящ гел и да съм имала, са минали метър. 😁
Ще ви пиша като ми дойде какво е положението но и една приятелка каза също, че щом има зацапване, значи действа, пила го е преди години за зачеване. И в листовката пише, че в началото било нормално да има зацапване,  ама то знае ли вече човек...

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 19:56 от snejna

# 438
Аз съм им гледала повечето клипове на младежите, жалкото е че се разделиха, а Ники по принцип забива повече към фитнеса.
най-трудното е онова дето си легнал по корем с ръце зад врата и трябва да се отлепиш нагоре
Това упражнение на мен ми го показаха да го правя с ръцете напред, с ръце зад врата ми идва много брутално. И първо започваш с едната ръка, после с другата, после с единия крак, после другия, след това с противоположните крайници, и най-накрая се повдигаш целия с ръцете напред.

# 439
Здравейте! Аз миналата година по това време имах  смущения в цикъла - закъснява или идва на по-кратко време. Ходих на гинеколог и пих по схема за три месеца хапчета за регулирането му. След това в продължение на почти година е сравнително точен и редовен. Но този месец закъснява вече с 16 дни. Започнах почти всяка нощ да се събуждам между 4-5 ч. , понякога и по-рано. Ясно ми е, че става дума за пременопауза, защото съм на 47 г.Други изразени симптоми  нямам. Мислех си да пия фемовита ден и нощ, защото недоспиването ми се отразява много зле. Бих помолила за отзиви, ако някой е пил и дали е добре да се пият. Също последната една година качих 5 кг, най-вече по корема и не мога да ги сваля.

Обезателно си купи Фемовита, фемарел нещо си там и започвай. Те си имат и други добавки вътре, които са от голяма  полза. Видимо, по симптомите  които описваш, още си в началото.

# 440
  • 1st floor
С хрема и втрисане съм от 2-3 дни, и аз преди цикъл съм. Но го отдавам на някое вирусче, щото и ММ от днес сутринта е така. Той едва ли е в ПМС.
След като по-предишния месец едва едва имах зацапване шест дни и се чудех това дали да го броя за цикъл, следващият ми дойде, та направо ме отнесе. 2-3 дни мноооогооо обилно кървене. Сега ще видим този какво ме очаква.

# 441
  • Бургас
Последните години 90% от разболяванията ми са преди цикъл, и с ковида беше така.Мисля, че ако не бях преди цикъл нямаше да ме хване.Лятото по същия начин пак изкарах нещо подобно.

# 442
Аз хич не го харесвам тоя дуфастон. Мисля че от него ми започнаха проблемите. Или така си внушавам. Но точно след пиене на дуфастон заради киста и закъсняване на цикъла, като ми дойде та не спря 21 дни. Това беше пролетта на 2021-ва. После уж се оправи и пак почнаха едни кръвоизливи и пак неспиране, ноември-декември , та примолут-нор ме оправи тогава. По-добър е поне за мен. Ако може хич да не ги пием такива е най-добре, но понякога няма как.

# 443
Аз хич не го харесвам тоя дуфастон. Мисля че от него ми започнаха проблемите. Или така си внушавам. Но точно след пиене на дуфастон заради киста и закъсняване на цикъла, като ми дойде та не спря 21 дни. Това беше пролетта на 2021-ва. После уж се оправи и пак почнаха едни кръвоизливи и пак неспиране, ноември-декември , та примолут-нор ме оправи тогава. По-добър е поне за мен. Ако може хич да не ги пием такива е най-добре, но понякога няма как.

Ще споделя. Зацапването мина, спрях дуфастона на 23ти, точно днес, когато по книга трябваше да дойде, ми дойде наистина. Сега ще видим как е. ✌️Разбира се пак ще съм със свито сърце.
Носът ми на нен си тече едно такова бистро, не знам дали има връзка или е сезонно.

# 444
Оф, значи...
Баш сега пък ще ми закъснее, когато планирам пътуване в чужбина с натоварен график за няколко дни.

Последния ми цикъл е от 24.10.

Чувствам се неприятничко - изнервена, разсеяна, с невероятен апетит....

Не пия нищо. По принцип се чувствах добре предните цикли. Мисля, че за втори път получавам такова голямо закъснение. Май преди близо година беше предния път.

Обаче апетитът ме мъчи най-много. Усещам се, че не мога да се спра. А никога не е било така.
Дали има нещо, което мога да направя по този въпрос? Диетите не ми се получават вече...
Четох за Калорекс Апетин, че го препоръчват точно за преди менопаузата.
Някой ползвал ли е? Отзиви?

# 445
  • В полите на Пирин планина
В такива моменти забравям всякакви въглехидрати и апетитът влиза в релси. Само мазнини и протеин + салата.
На добавки за отслабване и подобни не вярвам.

# 446
То и аз не вярвам, но вече се виждам в чудо. Disappointed Relieved
Никога не ми е било толкова трудно да се храня здравословно.
Яде ми се сладко и всякаква вредна храна.
Това го забелязвам последните 2 години примерно.
Отчитам, че за това време съм качила 3-4 кг.

Правила съм си изследване на кръвната захар - в норма е.

# 447
  • Бургас
utro77, на мен добре ми се отразява  В комплекс, но хубав, магнезий или комбинирани витамини да имат вътре и минерални елементи и хром, но отдавна не сам взимала и не мога да препоръчам конкретни.Пия и  на Дотера смарт и Саси ако усетя увелечение на апетита извън ПМС.Хром също притъпява апетита за сладко.Към тестата е обикновено от липса на витамини от В групата.

# 448
Правила съм си изследване на кръвната захар - в норма е.
Захарта може да е в норма, но инсулинът не - той може да се е повишил, за да е захарта в норма. Проверете го, ако не сте.
И аз го имам този зверски апетит понякога. Не съм гладна, а ми се яде. Laughing

# 449
Галчудо, много благодаря за споделеното!
Непременно ще разгледам предложенията ти!

Rosita, ще трябва да планирам да го проверя.

Общи условия

Активация на акаунт