Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 271
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 675
Честита Нова година, момичета!
Дицинона затова не искам да го пия- заради страничните ефекти. Но и нямах много ефект от него, от Калций Ц също.
Галчудо, при кой хомеопат ходиш? Ако е удобно, разбира се. Дали може и онлайн да се консултираш за това с хомеопат? Нурофен и аз не съм пробвала и още някои неща. Но всичко ще пробвам- това просто съсипва живота ти!
Росита, като ученичка много ми течеше кръв от носа- докато се събудя и цели шепи. Лекарят тогава каза- слаби капиляри, ще ги обгорим, но после няма да можеш като готвиш да помирисваш добре манджата на мъжа си- не отидох. Две седмици на пролет пих чай от прясна коприва 2 пъти на ден- без захар и мед- после не ми е текло. Може би сте пробвали- просто се сетих.
 Ели, какви изследвания си прави?

# 676
Kristi,

Хормонални никакви, но то май и не може когато пиеш хапчета.
Правиха ми обичайните кръвни изследвания за анемия, холестерол, и прочее.. всичко е ок.

# 677
Kristi,

Хормонални никакви, но то май и не може когато пиеш хапчета.
Правиха ми обичайните кръвни изследвания за анемия, холестерол, и прочее.. всичко е ок.
Eli , какво точно ти пуснаха за Анемия?

# 678
Krisi777, благодаря, пробвали сме много неща, включително и за мазане, без горене на капиляри. Витамин С от 1000 мг. малко оправя нещата, но и той в такива силни дози трябва да е в краен случай.
Скрит текст:
Тя има и алергии и когато киха, това още повече допринася да й тече кръв от носа. Лекарите казват, че горенето няма особен ефект, защото се пука на друго място съдът.

# 679
  • София
Eli, не че не е възможно, но по скоро бих те посъветвала да отидеш при друг лекар.

# 680
Eli, не че не е възможно, но по скоро бих те посъветвала да отидеш при друг лекар.
+1
Оставям ви вчерашният пост във Фейсбук, на един гастроентеролог от б-ца Иван Рилски относно добавките които безконтролно пием, интересен е:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0223o8wGy6MTVzp … d=850937108272315

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 13:59 от Lemy

# 681
  • тук и там
Ели, повечето сме имали такива зацапвания извън цикъл в началото. Според моята АГ, се дължи на нисък прогестерон. Изписвал ми е пригестеронов препарат за три месеца, но при теб не знам при положение че приемаш противозачатъчни какво  трябва да се  нпарави. Отиди и при друг лекар-за всеки случай,  най-верочтно твоят Аг е имал предвид точно това под "ниско ниво на хормоните"-нисък прогестерон.

# 682
Противозачатъчните (двуфазните - естрадиол+прогестерон) се делят на ниско и високо дозирани. За млади момичета са подходящи нискодозираните като Логест, а за жени над 30 г. възраст като Регулон.

# 683
  • София
За много години!
Минавам да се оплача. Закъсня ми и не стига това, ами втората нощ беше нещо страшно - кръв, главоболие, повръщане, разстройство. Едвам оцелях!

# 684
  • при Arctic Monkeys
Аз съм на 47 и си бях добре, с редовен цикъл, проблеми с щитовидна, но с нормални стойности на хормони и тн. След преживян истински ужас през есента, свързан с погрешна лекарска диагноза (не за мен), всичко тръгна наопаки, получих кървене между циклите, отделно просто рухнах психически. Чувствам, че това се засилва преди цикъл и никак не ми е добре. Почнах да пия див ям, но само с това няма да се размина май…

# 685
Цитат на: Lemy link=topic=1481076.msg45804254#
msg45804254 date=1672465398
Снежна, не зная колко време може да се пие дуфастона и дали ще ти го продължат. Предполагам че или ще е дуфастон или спирала Мирена или евентуално някое абразио.... може да е полип.
Фт4 ти изглежда нормално, но така без долна граница не се ориентирам. Я дай референтните граници и за тсх.

Lemy, TSH  реф. стойности 0.350-4.940, моето е 0.965.
ft4 реф. стойности 0.700-1.480, моето е точно 1.020.
Както някой писа са обезкосмяването, и аз нямам почти никакви косми дори по краката, Тестостеронът в последното изследване е 0.15 при реф. стойности 0.14-0.53. 😄, с една дума никакъв го няма, за което не протестирам, като млада много се ядосвах на окосмяването си, пък и нямаше лазерни и фото епилатори. Само дето в къши имаме, малката е бая косматичка, ама не проявява интерес, шмати, да го имаш и да не ползеаш. 🤔
И да дам дневните хроники - не пия игликата и зърната ми са мега чувствителни, а гърдите все едно шишове ми бодат. И газове имам. Но предпочитам да си ... пред обилен цикъл. Няколко теми по- назад Aurora беше писала, че игликата вдига естрогена и води до по-обилен цикъл. Та ще се разделяме.
На 5ти почвам дуфастона за последно. Ще пиша как е минал и този цикъл. ✌️
Karmacoma, и при мен така стана, изведнъж, след силно стресово събитие, дотогава си бях ОК.

# 686
Здравейте Мацки
На 41г, забелязвам промени в цикъла. Имам адски болки в кръста, яйчниците, гърди и ми закъснява. Просто от известно време по трудно ми идва цикъла. Продължава повече дни.
Всички симптоми, които описвате аз съм ги имала: тревожност, ПА, безсънние, сърцебиене, екстрасистули, шум в ушите, изтриване на крайниците и още куп екстри вследствие на стрес. След дълги години борба, куп изследвания в норма и на щит жлеза също, отново се върнах към живот и сега разбирам че съм пак в изходна позиция с предменопауза😄😄😄
Няма да се предам, отивам на доктор и започвам да пия нещо билково
Най ме притесняват проблемите със сърцето, защото вследствие на стреса пия бетаблокер и някакво да пулса.
Ако имате някакви съвети съм отворена! Гледам да се храня здравословно и да спортувам.
За мен живота сега започва🥂

# 687
Мислех, че само при мен се изразява с брутална тревожност преди цикъл. Опитва се и вече няколко месеца да започне да ми идва 2-3 дни по-рано + леки зацапвания преди и след цикъла.
То, при мен това е засега.

# 688
  • на земята
Момичета за много години!Много здраве и късмет през новата 2023 година!
Аз да попитам дали някой е пил тази добавка за горещи вълни ,съставките  и никак не са лоши.
Аз както нямам цикъл вече година почти се чудя дали да не пробвам.За горещите вълни вечер,за сън?
Споделете пиете ли добавки и какви ?
Благодаря

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 09:09 от _лаленце_

# 689
Аз не мисля,че Вечерната иглика вдига естрогена...Ако беше така,нямаше да я изписват при болезнени гърди, защото щеше да влошава положението,а то не е така...Тя по скоро вдига прогестерона(или поне "имитира" това). Виж,вече за кръвотечения съм съгласна,защото има свойството да разрежда кръвта. Аз пия по 1 Табл от 500 мг на ден -не че мн голяма файда,ама без нея пък е ад😁

Общи условия

Активация на акаунт