Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 86 022
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 840
  • Бургас
Ако под грижи са разбира мазотене с кремове - няма файда, аз от наблюдения на мои наборки около 50-те, установявам, че най-важни за лицето са: 1. ген  2.килограми- трябва да има малко мазнини да опъват кожата, т.е. да не си прекалено слаб и 3. ползване на ботокс, филъри и т.н. подмладяващи чудесийки

# 841
  • Пловдив
+ пушенето
Освен, че състарява, но и променя цвета на кожата.

Извинявам се на пушачките. Лично мнение.

# 842
Тъй тъй, на мненията на bur02 и на Джи съм.

# 843
Тъй тъй, на мненията на bur02 и на Джи съм.
И аз.Точно скоро ходих на ботокс 😅

# 844
  • Бургас
Добре де, добавям и пушенето, както и многото излагане на слънце, обаче имам една дружка на 52г., която пуши по кутия на ден, лятото се опича на плажа като изгорял кекс и си изглежда мнооого добре, единствено бръчки около устата от постоянно смукане на цигарки, така че основно значение има 1. ген 2. килца - тя е на границата на нормално и наднормено тегло

# 845
  • тук и там
Аз съм на мението на masissa.Не знам-може да съм изтеглила късата клечка от към ген. При мен има едно увисване на шията и бузите-някак се отпуска кожата. Не съм слаба,уж мазнините били добре на тази възраст-Мне, не и при мен.Шията ме притеснява най-много. Не е като да съм се изоставила-мажа с кремове,и то от доста време, ретинол съм ползвала-тцъ..
Ботокса не оправя това свличане на лицето, филърите също..

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 15:31 от Кайсия

# 846
Някои филъри помагат за свличане, аз ползвам Радиес на лице и шията.

# 847
  • тук и там
ДХС, благодаря.Записах си го.  Наумила съм си това лято да пробвам .

# 848
Блазя ви, аз с моето Хашимото и чат пат алергични реакции, не смея да се набода с нищо.

# 849
  • В полите на Пирин планина
Аз мажа разни стягащи кремове, но само с идеята, че правя нещо - не знам дали има някакъв ефект. Не се мажа с кремове за тяло или масла, защото кожата ми не е суха и не ми е приятно лепкавото усещане.
Иначе спортът е много важен. Усещам как веднага всичко се отпуска, ако спра раздвижването, да не говорим, че и започва да ме боли гърба...

# 850
За спорта е ясно, аз съм била винаги ог спортуващите. Последната година замених интензивните гимпастики с йога и упражнения с тежести. Мускули имам не мога са се оплача, но въпреки това има отпускане на кожата на тялото за лицето е ясно, но там има повече процедури за въздействия.

# 851
Здравейте мили момичета,обръщм се към вас с питане.
На 47г съм,цикъла ми закъснява с 9 дни,от вече трета седмица всяка вечер ми се приспива,лягам си,спя 1-2ч и се събуждам от яка жега ,изпотяване,събличам се и край вече заспиване няма.
Съответно цяла нощ въртене в леглото,на др ден съм ужасно изморена разбира се.
През деня нон стоп получавам горещи вълни,всичко започна изведнъж преди три седмици.
Моля ви някоя от вас която вече е минала по този път да даде съвети за добавки нещо поне да мога спя.
Гинеколожката ми ми изписа някакви без хормони,но чета че започват да действат напълно след 2 месеца.
Много ще съм ви бъда благодарна.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 17:43 от strawberry0302

# 852
Никога не съм обичала усещането, като си намажа кожата на тялото. Понякога през зимата си мажа вече само краката, защото започва да ме сърби кожата от сухота.
А грижата за лицето е задължителна. За съжаление не мога да кажа като Mama2288,че неутрална, минавам за недоспала. Може би за нейната възраст. На 50 вече виждам и увисване под брадичка, врат. Особено,че съм с по_кръгло лице и някак остаряването личи повече. Заглеждам се по жени на улицата на моите години и трябва да кажа,че има които изглеждат много по-добре в лицето от мене. Може би са се грижили повече за кожата си през годините и ген, все пак.

Не е това, на 45 съм и със слабо лице, хлътва ми. По всички мнения единодушно този вариант за кожата е зле. Комбинация грим и много плескане, поне при мен, ми вдигат възрастта, но и не само при мен.

Да дам пример какво имам предвид: веднъж в чужбина ми искаха лична карта, докато купувах тютюневи изделия на моя близка. Бях на... 39. Без грим, без особена прическа, цял ден на крак на работа. Просто косата на опашка и = момичешки вид. Много се смяхме после с касиерката. Наплашили ги за проверки в същия ден....

Не казвам да не се мажем, но когато си намажа лицето непосредствено преди излизане, някак в повече седи и ми вдига годините. Добре изглежда грижата за лицето само ако съм я прилагала няколко часа по-рано или от вечерта. А нямам нерви и време да съм много стриктна и да се мажа преди лягане или сутрин... Само след душ и понякога след измиване на лицето.

# 853
Здравейте мили момичета,обръщм се към вас с питане.
На 47г съм,цикъла ми закъснява с 9 дни,от вече трета седмица всяка вечер ми се приспива,лягам си,спя 1-2ч и се събуждам от яка жега ,изпотяване,събличам се и край вече заспиване няма.
Съответно цяла нощ въртене в леглото,на др ден съм ужасно изморена разбира се.
През деня нон стоп получавам горещи вълни,всичко започна изведнъж преди три седмици.
Моля ви някоя от вас която вече е минала по този път да даде съвети за добавки нещо поне да мога спя.
Гинеколожката ми ми изписа някакви без хормони,но чета че започват да действат напълно след 2 месеца.
Много ще съм ви бъда благодарна.

Няма такова за съжаление. Но ако намерите пишете и на нас. Аз го търся вече 5 години.
Просто ако може да стане ясно дали е от нисък прогестерон или нисък естроген за да можете да си подберете добавките и храната. Освен това каквото ви е предписала гинеколкожката може да не е вашата добавка ( а какво е предписала) . Моята ми беше направила един списък, почвам пия три месеца и ако не помага преминавам към следващото.
На мен лично ми помогна отначалото фемикур, после ремифемин. но те бяха 5-6-ти в списъка. Та имах и такива от които нямаше полза.
Да кажа за тези които пият ремифемин че според моята гинеколожка ако ти помага не го спираш, както си обсъждахме тук. Не разбрах само в крайна сметка кога трябва да го спра защото вече нямам нужда от него.

При мен се случват чудеса. ФСХ-то ми падна от 50 до 18 след махане на Мирена. Цикълът ми се възстанови буквално за две седмици и вече три месеца ме спохожда. Всички повдигат рамене. Не могат да дадат разумно обяснение защо се случва. Подмладявам се Simple Smile За сметка на това прогестеронът ми е висок , тестостеробът над нормата , а Т3 ми паднало толкова че го няма. Това хупофункция ли е?

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 19:05 от _re_ge

# 854
  • София
В последните години хич нямам желание за грим, не че някога съм го правила, но поне спирала и червило слагах. Сега и това не ми се прави. Криза или и аз не знам какво е. Гледам да съм боядисана и с оправена коса . Като гледам жените около мене, рядко виждам гримирани. Имам предвид на моята възраст. Тук не се гримират като в България. Добре облечени са и най-много червило слагат.

Общи условия

Активация на акаунт