Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 345
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 360
Нищо страшно, като хубав следибеден сън се усеща след нея Simple Smile
Два пъти са ме приспивали така.

# 361
Аз с какво обяснение ти отказват?
Не смятам, че е нужно да ти се товари организма с пълна упойка, за такава малка манипулация. Но все пак ние не сме специалисти.

# 362
Анонимен, на приятелка уж щяха да слагат пълна упойка за махане на полип от шийката на матката, но в последния момент докторът е размислил и не е ползвал.
Иначе защо ти се появяват- защото в тази възраст сме с естрогенна доминантност.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 19:40 от mariat

# 363
Знам че на мен един път ми слагаха Диприван, не знам каква точно упойка се води, мисля че не е пълна:
https://apteka.framar.bg/05003659/%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%B8 … 0%BB-astra-zeneca

# 364
Чакайте сега за упойките. Анестезията в АГ е четири вида: локална (напръскване с лидокаин), венозна (краткотрайна до 20 минути, спите по време на упойката) , спинална (това е локална упойка в гръбнака и сте в съзнание, не спите) и пълна (пациента се приспива и е със ендотрахеална тръба). При кюретажа може да се използва както венозна така и спинална анестезия. Защо ви е спинална анестезия? Да ви бодат в гръбнака и после да раздвижвате краката ли? Когато полипа е вътре в матката , клиниките които разполагат с добър апарат - хистетоскоп и обучени лекари , правят Хистетоскопия а не Кюретаж.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 19:53 от Felicity King

# 365
Венозната , която използват за хистероскопия, пак е пълна, но е кратка - 20-30 минути. Веднага си в съзнание след това, аз станах и сама се преместих от операционната на носилката - легло. Все пак това не е пълна упойка за 3 часа. Замаян си, но идваш в съзнание бързо. Слагат и малко фентанил - действа като силно обезболяващо - 100 пъти по-силно е от морфина, но това все пак е по преценка на анестезиолога.

# 366
Къде къде по-хубава е венозната (най-често Пропофол и Фентанил както Роси пише) в сравнение със спиналната. А и винаги една спинална може да премине във венозна. Така пациента отнася две анестезии в едно. Например ако много вдигне кръвно, или нещо се обърка в хода на операцията, веднага приспиват пациента. В Търговище все още анестезиолозите не могат да слагат добре спинални анестезии и правят пълни ендотрахеални анестезии. Офф топик, но анестезията зависи от уменията на лекаря а не от нашето желание.

# 367
Правят хистероскопия ако си платиш, ако не платиш, няма.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 20:51 от Lemy

# 368
За коя болница става въпрос? Хистероскопията се поема от НЗОК. Но обикновено се доплаща за избор на екип в частните болници. За кюретажа важи същото.

# 369
  • София
За коя болница става въпрос? Хистероскопията се поема от НЗОК. Но обикновено се доплаща за избор на екип в частните болници. За кюретажа важи същото.
Как само се доплаща за избор на екип в частните болници? В частни не са искали, а сме доплащали в държавните.

# 370
Имам предвид Щерев, Надежда, Вита и Токуда. Тук се доплаща.

# 371
В частните болници се доплаща обикновено още толкова, колкото е цената на клиничната пътека. Т.е. веднъж взимат от НЗОК и още толкова ог теб.
А изборът на екип е задължителен в държавните болници. В някои такива болници излиза по-скъпо от частните, нямам предвид само АГ, а и други специалности. Говоря за София, не знам как е в другите градове.

# 372
Първия път ми правиха хистероскопия, не съм плащала нищо, само 3-дневния престой.

# 373
Първия път ми правиха хистероскопия, не съм плащала нищо, само 3-дневния престой.
Престоят също се поема от НЗОК и е в размер на 5,60 лв на ден. При Хистероскопия престоя по НЗОК е 24 часа, не е 3 дни освен ако не сте имала усложнения.

# 374
Престоят също се поема от НЗОК и е в размер на 5,60 лв на ден. При Хистероскопия престоя по НЗОК е 24 часа, не е 3 дни освен ако не сте имала усложнения.
Felicity King,
Скрит текст:
Минималният болничен престой е 2 дни (това са две нощувки фактически - броят дните с нощувки) - клинична пътека № 163 https://pirogov.eu/bg/download/912
Аз сега се лекувам по пътека 145 за бъреците - пак е минимум 2 дни пътеката, казват ми, че преди да минат 2 нощувки не може да ме изпишат, а само да ме пуснат, защото няма да може да си вземат парите по пътеката. Ако вдигна температура - оставам повече.

Извинявам се за спама!

Общи условия

Активация на акаунт